ja zaista ne vidim poentu na fabricki motor 1.8 kr/pl , abf stavljati auspuh ,a kad kazem auspuh kazem i mislim na ono sto vecina radi ,a to je da ostave izduvnu granu glavnu fabricku ,a onda udaraju cevi fi55 , fi60 unutrasnjeg precnika , stavljaju protocne lonce , skidaju katalizator i srednji lonac itd ,a sve u cilju poboljsanja snage motora , meni to nekako ne ide u glavu , pre neki dan bio sam do pirke auspuh servisa , drugar na alfu 147 ugradio zadnji lonac protocni jer mu je fabricki istrulio , sve to lepo izgleda i cuje se ali snaga je ista , isto ide kao i pre , sa 105ks mozda se pomerio +-1ks , ja jos ni jedan projekat na forumima raznima nisam video da je neko snagu izvukao na auspuh , ali niti jedan projekat da je modifikacijom auspuha dobio nekoliko ili mnogo vise ks na tocku ,ali sam zato pratio projekte gde su motori radjini kompletno sa vanseriskim delovima koji ne pripadaju tom autu i rezultati su bili ocigledni pa cak i sa fabrickim auspuhom pa su kasnije momci nadogradjivali i bolji auspuh , cak sam se i u par auta vozio .
moje misljenje je da bez ozbiljnog rada na motoru kompletno nema ni ozbiljne snage . da dodam jos i ovo iz mog iskustva , kad smo taj isti auspuh ugradjivali bila je prica kako ce da ide motor bolje , da se cuje jebacki itd(od strane prodavca) , lovacke price , ide kao sto je i isao . svakako da ozbiljne turbine prate i ozbiljan auspuh , ali isto tako ozbiljnu turbinu prati i dobra osnova motora ,a sve zajedno daje dobar rezultat .