Autor Tema: klin ili zeder  (Pročitano 22160 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: klin ili zeder
« Odgovor #60 poslato: Januar 22, 2014, 04:59:21 posle podne »
dodje paukom i digne i mozes da se slikas sa sve iglom i zederom.
ako imas za skup auto treba da imas i za kasko
ako nemas, uzmi auto za kojim neces plakati i stavi pare sa strane da uzmes jos jedan ako ga maznu lollol
jedini razlog zasto bi ikad stavljao alarm je zbog komana i to jer bi verovatno bilo skuplje staklo ili vrata koje sjebe nego tih 20e koje ce da mazne.
kakve pacijente vidjam,to je za posmatranje.. da zadnji dinar za auto koji niti moze da odrzava, niti da natanka, niti da obezbedi.. ode na more i 15 dana kampuje oko njega umesto da uziva.. ne mislim na ikog konkretno ovde.

Naravno da je pauk svemoguć, ali čisto sumnjam da će neko za Golfa IV, još i benzinca  (da je bar TDI :) ) da cima pauk ili neku sličnu napravu da bi ukrao vozilo.
Opet smatram da je za auto ovako male vrednosti bzveze plaćati kasko, dok je s druge strane G4 još uvek auto primamljiv za krađu.
Tako da mislim da ima smisla ugraditi zeder ili iglu, samo je pitanje šta od to dvoje.
Ne sumnjam da je bilo slučajeva da su kradeni automobili i sa jednom i sa drugom zaštitom.
Što se tiče ponašanja same igle i zedera nakon ugradnje, čitao sam ovde po forumu da su ljudi imali problem sa "klimanjem" zedera i sa škripanjem volana prilikom vožnje i da je brava zedera relativno nepristupačna.
Da li je takva situacija i sa "novim" zederom i da li se to dešava i sa Iglom koja je ugrađena u volan? 

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #61 poslato: Januar 22, 2014, 05:01:38 posle podne »
krade se sve sto ima dobar % profita

dal je moguce cDa da ti na ovom forumu objasnjavas sta mislis da stavis u svog golfa 5
molim te napisi adresu i gde drzis kljuceve da ljudi ne gube vreme guglajuci

zeder je zakon... dok ne ukradu kola
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #62 poslato: Januar 22, 2014, 10:16:13 posle podne »
au jesi ti bukvalista wele.. nisam toliki tupan da na isto mesto stavljam prekidac, ali sama ideja preusmeraanja struje je poenta. Licno mislim da prosecni narkos koji corise auto u srbiji odustane nakon 2-3 min ako nemoze da startuje auto, a po meni kandza + preusmeravanje struje (ili izmestanje obd) odradi posao

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #63 poslato: Februar 04, 2014, 04:37:19 posle podne »
Hvala svima na sugestijama. Ugradio sam na kraju zeder preko prijatelja po nesto nizoj ceni.
Kapiram da su zeder, igla manje vise jedno te isto.
Sad razmisljam da li ima smisla da pored Zedera ugradim jos neku dodatnu zastitu, tipa zamenu OBD konektora i eventualno neki skriveni prekidac?!
Posto kad je aktiviran zeder prekinuto je i paljenje.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #64 poslato: Februar 04, 2014, 05:03:57 posle podne »
Naravno da ima smisla , to ce da te kosta 20-30e a po meni je to i bolja zastita od Zedera, faktor iznenadjenja , prekidac je mama

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #65 poslato: Februar 06, 2014, 12:04:43 pre podne »
Baš me zanima da li je ikada nekoga spasao skriveni prekidač a da lopov nije bio 15-godišnji narkoman? (mislio sam ozbiljno, ne ironično)

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
« Odgovor #66 poslato: Februar 06, 2014, 12:16:36 pre podne »
vjerovatno nije, pa zato svi stavljaju (mislio sam ozbiljno, ne ironicno)

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #67 poslato: Februar 06, 2014, 08:50:41 posle podne »
Pričao sam malopre sa drugarom koji se pomalo razume u autoelektroniku i reče mi da benzince uopšte "ne dižu" preko OBD-a,
već da to rade na dizelima. Nije mi logično, ali ako neko može to da pojasni bio bih mu zahvalan.

Van mreže NikolaRS

• Master Member
« Odgovor #68 poslato: Februar 06, 2014, 09:12:35 posle podne »
Stari način kradje je preko obd, sad dižu preko upaljača kako, nisam upućen

Van mreže Nelle

• VW Početnik
Одг: klin ili zeder
« Odgovor #69 poslato: Februar 06, 2014, 11:04:44 posle podne »
Na svom autu imam Obd, na caletovom Zeder a na zeninom nalepnice Zeder. Za sada su sva tri na broju  :D Kradu i sa izmestenim OBD, uzimam ponekada prijave za ukradene automobile pa imam i neko svoje subjektivno zapazanje ali jos uvek nisam naisao na coveka koji je 100% siguran da je zakljucao svoj Zeder te da mu je auto neovlasceno pozajmljen, u glavnom je to ne secam se ili nisam bas siguran da li sam ga zakljucao. Pre godinu dana jedan je imao zakljucan Zeder na Golfu 4 tdi i uspeli su da ga nekako odguraju 5m niz ulicu pa odustali...
Kakvi budemo sutra, bićemo doveka..

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #70 poslato: Februar 07, 2014, 10:53:47 pre podne »
Moj je bio zeder 100% zakljucan i izmaglio je ;) tako da nema potrebe da vi kojima se to nije desilo pricate price. Ne daj boze nikome ni taj stres ni nervoza ni novac. Zastitis ga najbolje sto mozes pa kako bude bude.

Van mreže mboy87

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #71 poslato: Februar 07, 2014, 07:52:18 posle podne »
Pozdrav svima,ja imam Zeder ali ne znam kako da vidim jel stari ili novi tip.  :rolleyes:

Šta mislite kolike su šanse danas za krađu mk4 s obzirom da imaju još tri generacije posle njega ?  :rolleyes:

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #72 poslato: Februar 07, 2014, 11:54:26 posle podne »
Odusevljavam se ovim postovima gde ljudi pisu sta imaju od zastite na kolima, ne kapirajuci da ovaj forum dodje kao neka vrsta kataloga za lopove. Zasto ne napises i gde zivis cisto da se ne muce ljudi? Ako imas nekoliko postova da su ukradene dvojke, sta ocekujes da se radi sa cetvorkama i to auto koji se u istoriji najvise krade? Sta ocekujes koji odgovor da cujes?  Mirno spavaj nano sve je zakljucano?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #73 poslato: Februar 08, 2014, 12:02:56 pre podne »
 lollol

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #74 poslato: Februar 08, 2014, 12:12:08 pre podne »
Braco forumasi,

Evo da vam ja iznesem moj stav o ovim stvarima. Kazu da u americi imas pravo da ubijes lopova, ako ti upadne u dvoriste i pocne da ti krade nesto. Ili uopste, ako bilo gde krene da krade nesto od tvoje imovine. Da li je to tacno, ne znam, nisam bio u Americi. Ako neko od vas jeste, neka potvrdi.

Ali bi svakako taj zakon uveo i kod nas. Ko je bre neko da krade nesto sto je neko drugi krvavo stekao? Ja bi za kradju ruke sekao. Kao u srednjem veku. Znam da to nije bas normalan zakon, ali sa obzirom da se lopovi sire kao tumor, to je jedini nacin. Pa da vidis da li bi se onda kralo.

Mislim, realno...Sta ces ti na mom posedu, ako te ja nisam pustio?
Svratio na kafu mozda? U pola 3 nocu? Sa obijackim alatom u ruci?

I neki veliki, a dresirani pas isto dosta znaci. Koji nece da pojede parce mesa koje mu bilo ko baci, da bi ga otrovao. Pa i lopov, ako vidi u dvoristu nekog kurjaka velikog, rondavog...Dobro ce razmisliti pre sledeceg koraka.

Izvinite za off...

Ja sam misljenja da je svaka zastita probojna. Samo je pitanje koliko vremena treba da se ista neutralise. A lopina ce uvek da se uhvati za auto za koji mu treba manje vreme da ukrade. To nam je svima jasno. A sto je vece vreme kradje, veca je i mogucnost da cemo da uhvatimo lopova.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #75 poslato: Februar 08, 2014, 12:13:25 pre podne »
Pa gledaj sta je postova gde ljudi OBJASNJAVAJU sta imaju na kolima :)))) Bukvalno mole da im deknu auto. I ovakvi postovi se ponavljaju na svakih par meseci. Ma mi smo najjaci narod. Mali, ali zato glup!
"Ima drugara koji se pomalo razume u elektroniku ... i sad se krade preko upaljaca" Pretpostavljam da se razume ko Mara u ... preko upaljaca krade tako sto se ukljuci na upaljac ona nokija sa na pola nabijenom cackalicom, ali samo od ciste bosanske bukve, ona najbolje ocitava elektroniku

Van mreže NikolaRS

• Master Member
« Odgovor #76 poslato: Februar 08, 2014, 12:32:35 pre podne »
alo momak smiri dozivljaj i ni prozivaj bzv rekao sam da nisam u toku ko sta radi i kako

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #77 poslato: Februar 08, 2014, 01:49:57 pre podne »
 biggrin ispoljava se moj tezak dan na poslu gde mi je posao da naucim ljude da koriste logiku i zakljucke zdravog razuma.
Stvarno nisam gledao ko je pisao postove gore, samo sam pretrcao i ne verujem sta citam. Ljudi svasta pisu, citaju i na kraju poveruju (pogotovu novinama), uzmu zdravo za gotovo bez SEKUNDE DA RAZMISLE. Pa koja to svemoguca cackalica zabodena u DUPE od telefona moze da meri signal radarskog pistolja? Preko cega ce upaljac da komunicira sa bordom? Da li je skriveni prekidac nekome sacuvao auto? Na OBD se krade samo dizel... jer benzinci nemaju bord i pale se na kurblu?
Da li je iko razmislio kad je pisao ove stvari? Ja citam i smejem se verovatno kao i vecina krstenog sveta. A to je samo na ovoj strani. Strah me da pogledam postove unazad, nisam toliko jak.

Van mreže NikolaRS

• Master Member
« Odgovor #78 poslato: Februar 08, 2014, 01:55:26 pre podne »
pricao sam sa momkom koji je u tom poslu, znam da je rekao da se sad slabo krade preko obd (takozvane kocke) i da su presli nesta preko upaljaca. e sad dal je on na to mislio kao naziv neki za neki uredjaj (kao sto je kocka u slucaju obd) ili sta vec stvarno nzn. sto se tice skrivenog prekidaca u zadnjih par dana sam cuo 2 slucaju da su sacuvala auto, al da su pretrpjeli stetu unutra zato sto su sve polomili i isjekli namjerno. e sad ko sta radi i kako nzn niti me zanima a sto se tice svacije zastite znam da ne postoji zastita ako se neko namjeri na neko auto ukrasce ga pa i da spavas u njemu.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #79 poslato: Februar 08, 2014, 11:41:53 posle podne »
Pa gledaj sta je postova gde ljudi OBJASNJAVAJU sta imaju na kolima :)))) Bukvalno mole da im deknu auto. I ovakvi postovi se ponavljaju na svakih par meseci. Ma mi smo najjaci narod. Mali, ali zato glup!
"Ima drugara koji se pomalo razume u elektroniku ... i sad se krade preko upaljaca" Pretpostavljam da se razume ko Mara u ... preko upaljaca krade tako sto se ukljuci na upaljac ona nokija sa na pola nabijenom cackalicom, ali samo od ciste bosanske bukve, ona najbolje ocitava elektroniku

biggrin ispoljava se moj tezak dan na poslu

ma koliko ti bio umoran ili premoren uvijek ces imati snage da napises kako smo mi bosanci glupi a vi ovde pametni..   :53 :53