Autor Tema: klin ili zeder  (Pročitano 22112 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Odg: klin ili zeder
« Odgovor #40 poslato: Februar 13, 2013, 01:33:18 posle podne »
Moze ukoliko je tajni prekidac kao kod mog kolege sto je imao na renou4. Na sred table je usrafio sobni prekidac za svetlo. Kad upalis prekidac mozes da das kontakt. Ukoliko lopov nema naviku da pali sobno svetlo u kolima onda ga ne moze ukrasti.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #41 poslato: Februar 13, 2013, 01:35:58 posle podne »
Taj prekidač ti neće sačuvati auto gde god ga sakrio. Samo će više vremena trebati da se auto ukrade. Koliko, ne znam.

joca TDI

• Gost
« Odgovor #42 poslato: Februar 13, 2013, 01:37:38 posle podne »
Мислио сам конкретно на то да ли може да се преспоји некако. Ја нисам електричар и због тога сам и питао. Поента јесте, да ми је ГУАРАНА лепо одговорио, и свака даља расправа губи смисао. Ово што ВИ радите је класично исмевање и "spam" , што треба да се санкционише. Једино што ја видим овде неограничено јесте Ваш ЕГО . Поздрав
pa ako ga prespoji, to znaci da ga je nasao. .  biggrin

upravo tako...   lollol

sto se tice kasko osiguranja, moja skoda A5 je bila full kasko u dunav osiguranje. nisu trazili satelitsko, zeder...

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #43 poslato: Februar 13, 2013, 03:37:00 posle podne »
Taj prekidač ti neće sačuvati auto gde god ga sakrio. Samo će više vremena trebati da se auto ukrade. Koliko, ne znam.
Tako je Desmo
Ako ga ne ukrade danas ukrace ga sutra prekidac moze samo da odlozi.
Vise puta sam gledo kako coek otvara auto i pali ga bez kljuca i paljenja alarma sva nova auto

Van mreže Autoreparatura

• VW Početnik
    • Autoreparatura.rs
  • Auto: passat b6
« Odgovor #44 poslato: Februar 13, 2013, 06:06:51 posle podne »
Ne verujem da će se lopov vraćati više puta za jedan automobil. Automobila ima danas dovoljno da on može da živi  biggrin... Ako dobro sakrijete prekidač i na dobro mesto prekinete struju, može samo da ga odnese.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #45 poslato: Februar 13, 2013, 06:19:46 posle podne »
i ja isto ovako razmisljam. .

joca TDI

• Gost
« Odgovor #46 poslato: Februar 13, 2013, 10:12:26 posle podne »
Ne verujem da će se lopov vraćati više puta za jedan automobil. Automobila ima danas dovoljno da on može da živi  biggrin... Ako dobro sakrijete prekidač i na dobro mesto prekinete struju, može samo da ga odnese.

nisi pazljivo gledao klip sto je dzoni postavio...   6:06   big_boss

Kako se izvodi kradja auta?

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #47 poslato: Februar 14, 2013, 02:43:00 posle podne »
pa sta i da napisu? ko garantuje lopovu da namerno ne lazem da imam alarm ili da ga nemam da vidim ko ce da se upeca? pravi lopov ne veruje rodjenoj kevi a kamoli nekom forumu
lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #48 poslato: Februar 15, 2013, 01:40:50 posle podne »
Pimbe, smeji se ti koliko hoces, ali takav sistem je majka.... samo treba imati maste, i da elektricara stimulises odredjenom kolicinom Angelinih novcanica :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #49 poslato: Januar 20, 2014, 10:16:10 posle podne »
Zdravo svima,

Vidim da tema nije aktivna već neko vreme, a da dilema i dalje nije rešena. Elem,  zvao sam neki dan servis koji ugrađuje
A-T-Lock iglu-klin i ujedno i zeder. I kao sad ugrađuju varijantu igle na volan za razliku od pre kad se stavljala na menjač. Navodno u servisu trvde da je to daleko bolje
rešenje od stare igle, a i od zedera. E, sad pošto sam se odlučio za mehaničku zaštitu u kombinaciji sa fabričkim alarmom koji već imam koje rešenje je bolje
Zeder ili Igla, ako ništa drugo koja zaštita manje oštećuje letvu volana (škripanje i slično prilikom vožnje)???

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #50 poslato: Januar 20, 2014, 11:01:12 posle podne »
Zeder je zakon.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže GomY

• Sr. Member
  • Auto: Bus Plus
« Odgovor #51 poslato: Januar 21, 2014, 12:12:07 pre podne »
+1

Upravo je rekao (cika) Strbac  thumbup

Dovoljno je da obratis paznju kolko auta ima naljepnicu zedera, da vidis kolko je zastupljen i vjerovatno provjereno dobar pogotovo ovaj noviji, zatvoreni tip.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #52 poslato: Januar 21, 2014, 11:58:38 pre podne »
Igla, ja od kada su mi ukrali auto sa zederom tom sistemu ne verujem a i manje je uspesnih kradja sa iglom.

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #53 poslato: Januar 21, 2014, 03:43:47 posle podne »
Koji su ti auto ukrali i koji si imao Zeder - novi ili stari model?
Baš bzveze, takva iskustva dovode čoveka da ne ugradi ništa jer je kako god okreneš bespomoćan od pošasti ako se zalepi baš za tvoj auto.
Opet ne staviti ništa od zaštite u današnje vreme je totalna ludost...

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #54 poslato: Januar 21, 2014, 03:52:15 posle podne »
pa niko tebi ne garantuje da ti ne mogu ukrasti auto, ako imas zeder. moji kada su ugradjivali u b5.5 lepo im rekao decko, i sa zederom oni njega ukradu. samo im treba vise vremena, pa malo izbegavaju. tako je rekao, taj sto im ugradjivao.  biggrin

Van mreže Filke

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #55 poslato: Januar 22, 2014, 12:24:47 pre podne »
Nisam ni mislio da mi neko garantuje, a i smešno bi bilo da to iko i tvrdi. Prosto je - jedino full kasko 100% garantuje za bezbednost.
Ali, to je neka druga priča i ispičana je mali milion puta... Mene zanima objektivno mišljenje i činjenice koja vrsta zaštite je trenutno bolja Igla ili Zeder.
Trenutno ne vidim sem kasko osiguranja bolju zaštitu. Sam princip rada je sličan i Igle i Zedera. Kapiram da je Zeder mnogo zastupljeniji i dosta duže na tržištu,
pa su "lopovi" samim tim bolje upoznati sa njim i verovatno je dosta više vozila koja su ukradena, a imala su zeder. S druge strane to je samo statistika.
Čitao sam ovde nekoliko tema vezanih za Iglu i Zeder i ni na jednoj nisam našao koje su prednosti jedne, a koje druge zaštite.

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #56 poslato: Januar 22, 2014, 12:50:44 pre podne »
dodje paukom i digne i mozes da se slikas sa sve iglom i zederom.
ako imas za skup auto treba da imas i za kasko
ako nemas, uzmi auto za kojim neces plakati i stavi pare sa strane da uzmes jos jedan ako ga maznu lollol
jedini razlog zasto bi ikad stavljao alarm je zbog komana i to jer bi verovatno bilo skuplje staklo ili vrata koje sjebe nego tih 20e koje ce da mazne.
kakve pacijente vidjam,to je za posmatranje.. da zadnji dinar za auto koji niti moze da odrzava, niti da natanka, niti da obezbedi.. ode na more i 15 dana kampuje oko njega umesto da uziva.. ne mislim na ikog konkretno ovde.
lollol

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #57 poslato: Januar 22, 2014, 02:02:20 pre podne »
dobra stvar kod tog zedera je sto im oduzima dosta vise vremena, ugradis zeder i stavis nalepnicu, lopov ce ga najverovatnije izbegavati,sto bi se mucio kad zna da  u blizini ima neki bez ikakve zastite, a takvih ima mnogo, e sad ako je bas bacio oko na tvoj auto to je druga stvar.
ja do sada nisam cuo od nikog da je novi tip zedera uspeo da se obije, niti da je nekom nestao automobil sa takvim zederom, stari je  odavno provaljen.
  champ1

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #58 poslato: Januar 22, 2014, 10:57:58 pre podne »
Ako je auto dobar nece ga zaobilaziti. Ukradena su dva auta kod mene u kraju sa novim zederom a moj je bio stari samo sto je moj ukraden pre 3 i po godine i tek se pojavio novi zeder. Sto se tice zastite najbolje kasko i izmestanje OBD prikljucka a veliku stvar zastite auta cini i kraj u kojem se zivi. Kad sam ja u pitanju na zalost Bezanijska kosa je najcesce na meti zbog blizine svih izlaza iz grada ;)

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #59 poslato: Januar 22, 2014, 11:19:26 pre podne »
Ja sam planirao ovako nesto.. ko zna videcemo..

http://youtu.be/CUX0m6LoZcA