Autor Tema: Golf 2 i dalje preko 2000e!  (Pročitano 22401 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 1
Odg: Golf 2 i dalje preko 2000e!
« Odgovor #80 poslato: Januar 24, 2012, 06:40:18 posle podne »
E da ja kao zacetnik ove teme dodam jos nesto. Ja upravo vozim moj auto iz razloga jeftinog odrzavanja i kakve takve pouzdanosti, na otvorenom me nikada i nigde nije ostavio. Vremenom mi je prirastao za srce i maksimalno ga odrzavam. Sa aspekta pouzdanost+cena odrzavanja nema boljeg, to sve vazi i za dvojku, jos vise naravno. Kad se tako pogleda navoditi mane nema smisla.
Vozio bih i ja 4ku i vise recimo, ali ja jednostavno ne bi imao para jedan deo da joj zamenim kad rikne. Sve ovo naravno opet ne opravdava cenu dvojke ali je objasnjava.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #81 poslato: Januar 24, 2012, 06:56:10 posle podne »

Pozdrav Limited! znam naravno za prosecnu platu, ja sam student. radio sam vise poslova za manje pare

ps ono sto je posle ovog gore nebitnije je sto za 2500e bi pre kupio vectru B 1998,9 DTI, da se isto vozim jeftino u autu 10+ godina novijem,i limuzini za golf2!

student kako bi ti jednom ili dva puta godisnje davao po 600eu za elektroniku sto stoji na bosch pumpi?
poznajes li nekoga ko vozi 1,9dti ko je menjao samo jednom?
pogresno si ti razumeo ovu temu.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #82 poslato: Januar 24, 2012, 06:59:28 posle podne »
Al se razvila diskusija hehehe
@micko   nisam ja nikom do sad davao ni minuse ni pluseve....

svako kupuje prema svojim potrebama auto....  normalno je da će auto koji ima više opreme biti skuplji za održavanje, al realno koliko stvari od toga nama treba? Razumem ja i udobnost i ekonomičnost, ali sve ostalo udara po džep opasno....   prva stvar zbog koje je vw star 20 godina još na ceni je standardizacija delova kojom francuski proizvođači baš i ne mogu da se pohvale.....   

u praksi je to ovako, odeš da kupiš filter ulja za g2 i kažeš: dobar dan dajte mi filter za ulje za g2 i izvadiš 5 evra i zameniš ga sam.
A sa francuskim autom odeš prvo do prodavca, pa ti kaže daj mi broj šasije, broj motora, godište, matični broj.... koji si znak u horoskopu hahahah....  pa onda kaže stiže za par dana. I kad ti stigne deo, ti odeš da namestiš a ono cvrc.... nije taj, neko je mućk'o s papirima prilikom uvoza zbog manje carine pa sad i ne znaš koji model voziš..... pa onda opet...... i prolazi dan za danom dok stigne deo.... a komšija sa g2 te već par puta vozi na posao da ne ideš pešaka po snegu...    lollol

edit: da dodam i na ovo što kaže maestro Gedora.... znam X ljudi koji imaju novije aute a non-stop im gori sijalica za rezervu..... i obavezno strada pumpa.... a pitaj koliko košta za tu vektru koju pominješ sa dizel motorom!!!

A za G2 nisam čuo da je nekom stradala što vozi sa malom količinom goriva..... i to šta sve sipamo....
« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 07:01:38 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #83 poslato: Januar 24, 2012, 07:53:42 posle podne »
@djokicsale ti brate scenario za film možeš da napišeš, ladno alealeee tapsac
Земунчанин

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #84 poslato: Januar 24, 2012, 08:19:12 posle podne »
@shone 357 1000000%se slazem sa tobom!!
@cubura pogresno si me razumeo brate ,naravno da wv>>>>>opel, i da bi UVEK pre kupio mk2 od kadeta, mk4 od astre slicno godiste, pasata od vectre itd!! I tu nema poredjenja!! Ali ako poredimo obicnog golf2 sa 400000+ km iz 87,88 i vectru B iz 1999 sa npr 170000km, naravno da je vectra bolji izbor, ipak covek treba biti objektivan i realan. To nebi trebalo da se poredi.. ko bi pre uzeo mk2 je ne wv fan, nego wv fanatik. sto se meni tice da biram izmedju mk4 iz 98 i vectre 2002,ili bilo kog opela, u slicnom stanju, bez ikakvog razmisljanja bi uzeo wv makar ga platio i nesto vise.. smatram sebe velikim fanom wv, ali ipak postoji i stvar koja se zove razum,i realnost u poredjenju 15 godina razlike u kolima. A i opel je nemac i drazi mi je nego neki francuz..
@gedora, dobar drug je imao doticnu vectru, njegovi su njom za 2 godine presli oko 70000km, dosta putuju,i nijednom mi nije rekao ni za izbliza tako skup kvar, e sad sto se mene tice ja kao student nebi presao u gradu Nisu vise od 4000km godisnje nikako, tako da nesmatram da bi trebao da se plasim takvih kvarova ako kupim u dobrom stanju takav auto. niti da bi me odrzavanje za toliko malu kilometrazu skupo kostalo. ps 1.6 benzin sa plinom nema tu pumpu, a i neverujem da na tom autu to kosta 600e (to nije nov bmw nego opel (german economy auto) star 14 godina). naravno steta sto nemam te pare pa da gledam takav auto, ali ipak smatram da je toliko noviji auto bolja kupovina od mk2.
Iskreno vise me je strah, da sada kad kupim mk2, (naravno gledam po normalnoj ceni obican golf 2 do max 1500e kako rece shone, da njega za tu malu kilometrazu koju bih presao za godinu dana,nebudem morao stalno da popravljam, jer su velika vecina puno izvozeni od vise vlasnika koj ga je prodao pre vece intervencije i ostavljao za sledeceg gazdu da to obavi.. dali mogu da se nadam da cu dobro proci??
@desmo, pa na toj slici mk2 od 999e je presao pravih 88000, kod nas nepostoji takav, a i da ga ima, nasi bi ga cenili 10000e beer
@kadi pa moze kod nas da ima mk2 od 4500da ga covek ceni, ali ja bi apsolutno uvek za te pare uzeo ekstra golf4, i svako koga znam bi uzeo isto.. a za te pare ima i bmw3 e46 koj ti vidim vozis (nemora da bude 330 zbog registracije), pa mi kazi, dali daj auto moze da se poredi sa golf2 lollol :rolleyes: tapsac
« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 08:52:13 posle podne od strane aca777 »

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
« Odgovor #85 poslato: Januar 24, 2012, 08:45:48 posle podne »
Evo mog iskustva sa MB i BMW:
imao sam MB 190E 2.3-16 (RUF motor) - ljudi nikada nista sem sto mi se jednom otkacio kardan (verovatno mojom greskom, ne znam ni dan danas)
takodje sam imao i BMW 318i E30 sa M10 motorom - takodje nikada nista
Barem za ova dva modela vozila mogu reci da su savseno nemacko inzinjerstvo jer sam ih malo maltretirao ali i vrsio redovno regularan servis.
Sto se tice audija jaje moj otac ga jednom posedovao sve dok ga tranvajn nije prepolovio ali do tada je bio zadovoljan  lollol
Sto se tice VW mk2 to je za sada jedini VW kog nisam imao pa ne mogu reci nista ali iz iskustva drugih vlasnika cujem da je super ali sto se tice cene da su jos preko 2,000 eur to mi je malo nelogicno na kontu nase finansijske situacije i cene istih u zemljama koje su samo par stotina kilometara udaljeni od nas

Uploaded with ImageShack.us

Promenio sa dosta automobila ali ni u jednom se nisam kvalitetnije navozao nego u meci....isla je sacuvaj boze uz maximalno redovno odrzavanje,nikakvih problema nisam imao 210km/h uz begaljicko brdo nas 4 u autu ...pun gas samo....udobnost,oprema...bez komentara...istina je da im je limarija negde kriticna ali nista strasno...Istinita je ona ko jednom sedne u mecku,lako se lati drugog auta ...do duse ja sam u VW ali emotivno vezan za MB i sad kad bih imao 15000e na gomilici,odma ili pasat dizel ili C klasa

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
« Odgovor #86 poslato: Januar 24, 2012, 09:59:51 posle podne »
a do skora je bila golf 2 crvena na oglasima, nova u garazi stojala (pretpostavljam). vlasnik trazio 10 000 jevra...   bonk bonk bonk
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #87 poslato: Januar 24, 2012, 10:02:19 posle podne »
to su bile masine, napravljeni da traju i gaze put, a ne ova danas sminka, automobili bez duse..

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #88 poslato: Januar 24, 2012, 11:06:34 posle podne »
Evo mog iskustva sa MB i BMW:
imao sam MB 190E 2.3-16 (RUF motor) - ljudi nikada nista sem sto mi se jednom otkacio kardan (verovatno mojom greskom, ne znam ni dan danas)
takodje sam imao i BMW 318i E30 sa M10 motorom - takodje nikada nista
Barem za ova dva modela vozila mogu reci da su savseno nemacko inzinjerstvo jer sam ih malo maltretirao ali i vrsio redovno regularan servis.
Sto se tice audija jaje moj otac ga jednom posedovao sve dok ga tranvajn nije prepolovio ali do tada je bio zadovoljan  lollol
Sto se tice VW mk2 to je za sada jedini VW kog nisam imao pa ne mogu reci nista ali iz iskustva drugih vlasnika cujem da je super ali sto se tice cene da su jos preko 2,000 eur to mi je malo nelogicno na kontu nase finansijske situacije i cene istih u zemljama koje su samo par stotina kilometara udaljeni od nas

Promenio sa dosta automobila ali ni u jednom se nisam kvalitetnije navozao nego u meci....isla je sacuvaj boze uz maximalno redovno odrzavanje,nikakvih problema nisam imao 210km/h uz begaljicko brdo nas 4 u autu ...pun gas samo....udobnost,oprema...bez komentara...istina je da im je limarija negde kriticna ali nista strasno...Istinita je ona ko jednom sedne u mecku,lako se lati drugog auta ...do duse ja sam u VW ali emotivno vezan za MB i sad kad bih imao 15000e na gomilici,odma ili pasat dizel ili C klasa

slazem se sa vama.  cale je do pre 2 god vozio samo mercedese.  promenio je par 123, pa 190, pa 124, pa C klasa sve benzinci i uglavnom automatici.  nikad vecih kvarova. milina od automobila.
sad finansije su malo losije pa vozi reno 21 nevada 4x4  1991 god. i u njemu mu je prslo dupe od vozanja nista ozbiljnije nije imao od kvarova.

a sto se tice ostalih automobila pominjanih u temi svak ima svoju boljku sve zavisi kakav automobil kupite. pomenucu neke  recimo taj g4 1.4 nije toliko mrtav koliko ga pljujete svi. ja ga vozim vec 10000 i vec pocinje da mi se svidja. bio je problem prvih 10 dana.  sto se tice plastika u g4 ako nisu skidane i polomljeno nesto - nece krckati nista,a ako su skidane i nisu lepo vracene krckace i lupkace. kod mene se nije culo nista dok ih ja nisam "opravio"  boodala.

ne znam kakva iskustva imaju ljudi sa reno lagunom ali ja imam brata od strica koji vozi megana 1.5 dci 2006 kupio ga je starog 3 god i presao preko 80000 nista od kvarova nije imao. menjao kugle i jos neke gumice na trapu i to je to

golf dva ima problema sa bravicama spolja da te bog sacuva a i podizaci stakala su mu sranje. inace ima lepih primeraka benzinaca da se nadje za 800-1000 evra. mozda jeste malo jaca cena ali to trziste diktira.

jedine marke koje ja ne bih kupio u zivotu(doduse nikad se ne zna) su   ford,opel

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #89 poslato: Januar 24, 2012, 11:54:05 posle podne »

Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže yawa

• VW Početnik
  • Auto: 2xgolf 1 kabriolet+ golf 1 diz
« Odgovor #90 poslato: Januar 25, 2012, 12:11:05 pre podne »

Goran79

• Gost
« Odgovor #91 poslato: Januar 25, 2012, 01:15:50 pre podne »
ova mk2 je za no comment, a ovaj mk1 je sigurno omasio jednu 0 (barem po meni)

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #92 poslato: Januar 25, 2012, 02:05:34 pre podne »
tema i prepirke mogu da idu beskonacno.. mislim da je tema zrela za lock
... nego znate ono. ako ne znate koji auto da kupite pitajte taksistu:)
mecka je mecka, golf je golf. . .
neko se upravlja prema finansijama, koji ce auto da pazari (vecina vas verovatno)
a ja sam uzeo onaj koji mi se svideo i koji sam zavoleo pozz  cheers
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #93 poslato: Januar 25, 2012, 03:30:58 pre podne »
...Aman ljudi cemu vise prepirka? :rolleyes: Za NASE uslove,i nase plate,i nase cene delova i odrzavanja,dvojka je keva.I to ne "sirotinjska majka" sto je vec neko napisao,jer sam ja prvi odrao dupe dok sam sakupio 1500e za moj auto.Niko od clanova nije rekao da treba dati 2000e za stock dvojku krsa,i projekte ljudi nemojte da ubrajate u tu klasu.Cinjenica je da servisi za dvojku nisu skupi,i da ces uz redovno odrzavanje sa dvojkom izderati dva druga auta.A sto se tice @gedorinog posta za elektroniku na bosh pumpi,to u potpunosti potvrdjujem,evo je jedna dve kuce ispod mene,jebe covek i dan kad je kupio i ko ga je nagovorio.Uostalom,pogledajte na polovniautomobili koji su to automobili do 1800-2000e a da su 98+god? Alfe (u celom svom zivotu sam naisao na 3 coveka koja nisu kukala na skupocu odrzavanja),fijati (na kojima nema kvara ispod 50-100e),opeli,pugovi i slicni francuzi (ista konstatacija kao i za fijate). I covek je sa svojom platom od 200e izdvojio 1800e(kojim trikom ni on ne zna,verovatno je pozajmio od svakog koga je poznavao),kupi fijata bravo,dodje posle 7 dana kod majstora,i ovaj mu kaze "kais ti je los,mora da se zameni,100e". Pa od cega brate?...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #94 poslato: Januar 25, 2012, 05:01:15 pre podne »
Jeebote dali je ovaj za golf2 lud! pa koj ludak bi mu dao 450e za izgorelo djubre! Najgore je sto ce se neki "kupac" javiti i dobiti ga za 400 i misliti da je dobro prosao bonk bonk batine

a ovaj golf 1 za 10000e, coveka treba pucati bazukom u glavu..  sad sam video golfa 6, 2009to za 10000e!
« Poslednja izmena: Januar 25, 2012, 05:05:49 pre podne od strane aca777 »

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #95 poslato: Januar 25, 2012, 05:32:27 pre podne »
E,ovako.Imam drugara koji vozi novog Zunta.Planiramo da da idemo u soping turu do Segedina.Izracunali smo da nam treba 18 litara goriva da stignemo do tamo i da se vratimo.Ja mu kazem,da idemo mojim dekom jer je lozak jeftiniji od benzina a i trosi manje za litar.A on ce meni:Nemoj da se ljutis,ne bih da guram tvog Golfa po Madjarskoj  blink .Ej,pa mene taj auto nikad nigde nije ostavio ni kad je trosio litar ulja na 400 km.Ostalo je da idemo Zuntom u kome ni zadnja sedista nemozes da prelomis boodala .E,sad,pitam ja vas,objektivni budite,gde ce ovaj Zunto biti i koliko ce ih biti na drumovima posle 25 godina eksploatacije!?I koliiko ce tada kostati?Golf 2 je jos uvek na nivou naseg standarda.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže AndrijaVR6

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: GTC
« Odgovor #96 poslato: Januar 25, 2012, 08:49:43 pre podne »
Vec ako cemo tako nema preko mercedesa 123 ali ta auta su prevazidjena vise 2012 je godina a mi jos da vozimo auta iz osamdesetih,ali kaze se koliko para toliko muzike ko oce da uziva u voznju to ce da ga kosta a ja ne znam nikoga ko uziva u voznju u mk2  boodala

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #97 poslato: Januar 25, 2012, 09:00:29 pre podne »
ko ti kaze da su auta iz 80tih prevazidjena na strani?jes bio skoro u nemackoj,austriji,mislis da nema tamo dvojki,ima ih druze veruj mi i to dosta,pa ko kupuje ona kola sva po  ebayu recimo?i ja uzivam u voznji sa mojom dvojkom,cak vise nego u 330 d,ocigledno ti to ne razumes,mogu pisat ceo dan,dzaba je,gledas drugacije na te stvari
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #98 poslato: Januar 25, 2012, 09:11:25 pre podne »
Andrija, kazi ljudima koje auto vozis. . .  bleh biggrin

Van mreže AndrijaVR6

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: GTC
« Odgovor #99 poslato: Januar 25, 2012, 09:22:31 pre podne »
Gledam naravno nikad nebih dao 2000e za dvojku pa da ima krila  ;) A posle Golfa 4 vozim Scenik 2004 i prezadovoljan sam  mahac