Pozdrav svima i postovanje svim forumasima!
Ja cu reci svoje misljenje o obicnim golf dvojkama, dakle ne o nekim sredjivanim maksimalno u koje je ulozeno puno para, vec o standardnim (preko 90% golf dvojki koje srecete na ulicama) za koje se zna u kakvom su stanju..
Za auto star proizveden pre 29 godina (mk2 od 1983 do 1992), dizajn,motor i sve zivo je osmisljeno pre skoro 30 godina je retardirano dati te pare (2000e), danas ima puuuuuno automobila dizajnorani i vise od 10 godina kasnije sto u sebi moraju da nose sve prednosti za deceniju novije tehnologije, za manje para od toga.. Takodje je nenormalno da mercedes 190e koj je pojam za golf 2 u svemu da isto godiste kostaju isto ili i manje od golf 2 kome je startna cena bila 3 put niza od Mercedesa! OBICAN golf 2 (napomenucu jos jednom da negovorim o RETKIM primercima koji su max sredjivani) je obicna kanta koja truli svugde,motor na izdisaju, udobnost je 0, predjeno 300000 do 600000 a i vise kilometara, drzi se na neoriginalnim slabim delovima, totalni je autsajder i po izgledu (kao kanta) i udobnosti i svemu u odnosu na modernije automobile kojima se vrlo priblizio u ceni.. golf 4 tdi, crveno di koj je vozio moj dobar drug, i u kome sam se vozio xxx puta je svemirski brod (u apsolutno svakom pogledu, i po brzini, ubrzanju, stanju automobila, atraktivnosti za ribe, udobnosti, pouzdanosti, lepoti...) odnosu na golf 2 koj je imao drugi drugar a evo sada im se cene malo razlikuju, na pijaci vidjam golf 2 2500e a golf 4 daju za 3500e, pa rodio bih jos tih 1000 i imao auto iz drugog milenijuma u odnosu na ovaj.. e sad tu smo uvek oko cene odrzavanja, pa ko ima platu od preko 20000, a izdrzava samo sebe, moze da vozi auto bolji od golf2, (naravno ako se neradi o autu pred generalnom),znaci obicna voznja i odrzavanje,znatno noviji i moderniji u svakom pogledu (negovorim o automobila novijim od 2003,4 ali ima cela decenija ipo izmedju)
E sad jedino ko nema trajan posao, ili onaj koj se uci da vozi, ili covek slabih primanja, za njega je golf 2 dobar auto, ALI netreba za njega dati vise od 1500e ni u ludilu,(i to zato sto je kod nas takva cena, inace da je neka normalnija zemlja,sanjao bi on cenu od 1000e) jer iznad toga ima passat b3, audi 80 (vozio sam oba), koji su opet klasa iznad u svakom pogledu od golf2..
golf2 je u 90%+ slucajeva auto istrosen, izvozen, neredovno servisiran i to losim delovima, zastareo u svakom pogledu,i na izdisaju. To je ono sto ce manje ili vise svako dobiti (nazalost ja kupujem golf 2, ali ni u ludilu nebi dao vise od 1400e za njega.. pa nek ga ceni on svog krsa 2000+, ja mu ga sigurno necu kupiti, i retard je svako onaj koj kupi isti za te pare.. Jos jednom napominjem da negovorim o retkim primercima kao sto sam video par njih na oglasima na linkovima sto su postovali,jer takvi vrede te pare, ali opet ako su toliko ulagali za sebe, sto ga sada prodaju (zao mi je ako su primorani zbog para), zelim im da uspeju u prodaji, ali treba naci coveka sto ima puno love, i kupuje takav auto za cuvanje kao drugi aito, dok ce velika vecina naravno za 4000e pre kupiti audi a4, golf4, itd auto 2000+ godiste..
Ps tacno je da u nemackoj ima golf 2 od 1000,2000e i vise ,ali to su samo gti 16v, g60 u fantasticnom stanju,(dakle posebniji model koj ce neko kupiti kao jefinu trkalicu) dok sto se tice standardnih ekonomicnih modela koje prosecan srbin kupac golf 2 gleda, 1.3, 1.6 benzin, 1.6 dizel, ima ih i za 100e!!! vidite oglase na mobile.de, dok za 500e imate bolji nego 98% ovde sto su ti za 2000evra!