Autor Tema: Golf 2 i dalje preko 2000e!  (Pročitano 22267 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Golf 2 i dalje preko 2000e!
« Odgovor #40 poslato: Januar 23, 2012, 11:13:44 posle podne »
"Audi 80, najgori model ikada napravljen". Haha ne mogu da verujem da i ovo moze da se cuje. Ljudi voze ta kola i posle predjenih 500 000 kilometara je udobniji i vozniji auto od polovine nekih novijih modela, a o kvarovima da ne pricam. Ja vozim pasata i broj kvarova u zadnjih 10 godina se mogu prebrojati na prste jedne sake,a prelazi godisnje po 30 000. Sigurno mislis i da je passat b3 najgori vw ikada proizveden. U tu pricu ti ni malo dete ne bi poverovalo, jer pravi kvalitet se lako prepoznaje i nakon toliko godina. I Zza kraj samo cu te podsetiti na Audi a2, sigurno najgori poslovni potez od postojanja pa do danasnjih dana, kompanije na koju si tako lako pljunuo.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #41 poslato: Januar 23, 2012, 11:16:49 posle podne »
pa mora da je najgori poslovni potez a2 ne sto je los vec sto je kostao 20000 evra,za taj auto je previse,kao sto je vw ubio novu bubu kad je svojevremeno pocetna cena bila oko 35000
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #42 poslato: Januar 23, 2012, 11:18:08 posle podne »
udobni ko svaki mercedes,benzinci su bolji kod juga nego kod njega,k glava je kod njih rak rana,apsolutni svi trose ulje pocev od 1,8 do modela 2,6,za dizel nema reci,opste je poznat njihov kvalitet,svojevremeno je moj stric imao model 2,5 turbo placen tada nov 60000 maraka, to je bila tad raketa na dizel biggrin

Izvini prijatelju al moram te u potpunosti demantovati na osnovu mog licnog iskusta. . . Cale ima MB 190 e 2.0 sa preko 400 hiljada km na satu. . .  Nema nikakvih problema od tvojih gore navedenih, sad ti kazem bez ikakve lazi i prevare, kod nas vec 10 ak godina i za to vrijeme je ne njemu mijenjano samo ulje, voda i kocione plocice. . .

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #43 poslato: Januar 23, 2012, 11:19:55 posle podne »
ok,verujem ti,al ja ne znam coveka koj ima ili je imao mercedes benzinac da nije prokukao zbog ka glave i zbog ogromne potrosnje,al uvek ima izuzetaka,mislim na starije modele

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #44 poslato: Januar 23, 2012, 11:32:33 posle podne »
bogdane niko ti nije pominjao ni pasate ni bilo koju drugu marku, niti sam rekao da audi ne valja. za tebe ako je audi jaje dobar auto ti onda i neznas sta je auto. dal ce malo dete poverovati ili neko starije uopste mi nije bitno. audi jaje je audi koji ima najlosiji raspored tezina na prednjoj i zadnjoj osovini. ti sto su presli sa modelima 1,8s po 500 000km dali su po 5000eu na solje amortizere selen blokove kugle i spone i to sve na prednjem kraju. ja bi licno volio da je svaki auto kao sto je jaje. zaposlio bi jos 5 radnika i svima bi nam bilo dobro. malo ti je bez veze da pricas meni o toj kompaniji mahac

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #45 poslato: Januar 23, 2012, 11:32:57 posle podne »
mercedes 190 extra, ali cuo sam da imaju jednu manu...
limarija.. tj. pod da je los.. truli.. tako mi reko stric, ima iskustva sa meckama..
inace razlika izmedju  nove (kada su se proizveli) mecke i golfa je bila .. sigurno oko jedno danasnjih 10 000eur :D ne znam kako su se onda cene kretale ali sigurno je bila velika razlika...
... a sada kad sam uzimao auto mogao sam uzeti i golfa i mecku skoro po istoj ceni al jbg. zavoleo sam golfa 2 i to je to
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #46 poslato: Januar 23, 2012, 11:49:10 posle podne »
"Audi 80, najgori model ikada napravljen". Haha ne mogu da verujem da i ovo moze da se cuje. Ljudi voze ta kola i posle predjenih 500 000 kilometara je udobniji i vozniji auto od polovine nekih novijih modela, a o kvarovima da ne pricam. Ja vozim pasata i broj kvarova u zadnjih 10 godina se mogu prebrojati na prste jedne sake,a prelazi godisnje po 30 000. Sigurno mislis i da je passat b3 najgori vw ikada proizveden. U tu pricu ti ni malo dete ne bi poverovalo, jer pravi kvalitet se lako prepoznaje i nakon toliko godina. I Zza kraj samo cu te podsetiti na Audi a2, sigurno najgori poslovni potez od postojanja pa do danasnjih dana, kompanije na koju si tako lako pljunuo.

...Nije najgori auto,ali jeste najgori audi.Cak bi vozio i stariji model 100-tke nego jaje. Od mozda 10 "jaja" koje sam imao u svojoj oklini,jedno 2 nisu imala nekih preterano ulaganja,a ostali su imali bas ove probleme koje je gedora naveo.Cak i toliko cuvena pocinkovana limarija se nije pokazala najbolje...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #47 poslato: Januar 24, 2012, 12:02:48 pre podne »
Mercedes 190 je najgori mercedes, bmw e30 je najgori bmw... ako idemo tom logikom da je svaki noviji model bolji od prethodnog onda cemo i lako dokazati tu tvrdnju po mnogim osnovama, ali nije sustina u tome..

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #48 poslato: Januar 24, 2012, 12:09:48 pre podne »
Mercedes 190 je najgori mercedes, bmw e30 je najgori bmw... ako idemo tom logikom da je svaki noviji model bolji od prethodnog onda cemo i lako dokazati tu tvrdnju po mnogim osnovama, ali nije sustina u tome..

...Kućo moja,jel čitaš ti ceo post? Nisam rekao da je stotka bolja od jajeta,vec da bih "radije vozio stari model stotke" koji je i udobniji i bolje ide.Isto tako tvrdim da je mecka 123 jedan od najudobnijih automobila u kome sam se vozio,tako da ta tvoja tvrdnja pada u vodu.Uostalom,sta ima ja da te ubedjujem,za mene je moj mk2 1.6 traktor trenutno vrhunski auto sto se tice i cene voznje,i cene odrzavanja...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #49 poslato: Januar 24, 2012, 12:18:27 pre podne »
ta tvrdnja da je audi 100 prethodne generacije vozniji auto sigurno pada, ne mozes da uporedjujes 2 klase, pritom prethodne generacije sa verovatno drugim motorima. pre par dana sam dao drugu koji vozi golf 2. 1.6 benzinac i kad je izaso iz kola napravio grimasu kao da je vozio svemirski brod, kaze aa kako dobro lezi u krivinama i menjac je meksi, mnogo lepsa voznja nego u golfu. to si upravo ti uporedio sad. To su 2 klase, i naravno da je audi 100 udobniji....

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #50 poslato: Januar 24, 2012, 03:40:48 pre podne »
Pozdrav svima i postovanje svim forumasima!
Ja cu reci svoje misljenje o obicnim golf dvojkama, dakle ne o nekim sredjivanim maksimalno u koje je ulozeno puno para, vec o standardnim (preko 90% golf dvojki koje srecete na ulicama) za koje se zna u kakvom su stanju..
Za auto star proizveden pre 29 godina (mk2 od 1983 do 1992), dizajn,motor i sve zivo je osmisljeno pre skoro 30 godina je retardirano dati te pare (2000e), danas ima puuuuuno automobila dizajnorani i vise od 10 godina kasnije sto u sebi moraju da nose sve prednosti za deceniju novije tehnologije, za manje para od toga.. Takodje je nenormalno da mercedes 190e koj je pojam za golf 2 u svemu da isto godiste kostaju isto ili i manje od golf 2 kome je startna cena bila 3 put niza od Mercedesa! OBICAN golf 2 (napomenucu jos jednom da negovorim o RETKIM primercima koji su max sredjivani) je obicna kanta koja truli svugde,motor na izdisaju, udobnost je 0,  predjeno 300000 do 600000 a i vise kilometara, drzi se na neoriginalnim slabim delovima, totalni je autsajder i po izgledu (kao kanta) i udobnosti i svemu u odnosu na modernije automobile kojima se vrlo priblizio u ceni.. golf 4 tdi, crveno di koj je vozio moj dobar drug, i u kome sam se vozio xxx puta je svemirski brod (u apsolutno svakom pogledu, i po brzini, ubrzanju, stanju automobila, atraktivnosti za ribe, udobnosti, pouzdanosti, lepoti...) odnosu na golf 2 koj je imao drugi drugar a evo sada im se cene malo razlikuju, na pijaci vidjam golf 2 2500e a golf 4 daju za 3500e, pa rodio bih jos tih 1000 i imao auto iz drugog milenijuma u odnosu na ovaj.. e sad tu smo uvek oko cene odrzavanja, pa ko ima platu od preko 20000, a izdrzava samo sebe, moze da vozi auto bolji od golf2, (naravno ako se neradi o autu pred generalnom),znaci obicna voznja i odrzavanje,znatno noviji i moderniji u svakom pogledu (negovorim o automobila novijim od 2003,4 ali ima cela decenija ipo izmedju)
E sad jedino ko nema trajan posao, ili onaj koj se uci da vozi, ili covek slabih primanja, za njega je golf 2 dobar auto, ALI netreba za njega dati vise od 1500e ni u ludilu,(i to zato sto je kod nas takva cena, inace da je neka normalnija zemlja,sanjao bi on cenu od 1000e) jer iznad toga ima passat b3, audi 80 (vozio sam oba), koji su opet klasa iznad u svakom pogledu od golf2..
golf2 je u 90%+ slucajeva auto istrosen, izvozen, neredovno servisiran i to losim delovima, zastareo u svakom pogledu,i na izdisaju. To je ono sto ce manje ili vise svako dobiti (nazalost  ja kupujem golf 2, ali ni u ludilu nebi dao vise od 1400e za njega.. pa nek ga ceni on svog krsa 2000+, ja mu ga sigurno necu kupiti, i retard je svako onaj koj kupi isti za te pare.. Jos jednom napominjem da negovorim o retkim primercima kao sto sam video par njih na oglasima na linkovima sto su postovali,jer takvi vrede te pare, ali opet ako su toliko ulagali za sebe, sto ga sada prodaju (zao mi je ako su primorani zbog para), zelim im da uspeju u prodaji, ali treba naci coveka sto ima puno love, i kupuje takav auto za cuvanje kao drugi aito, dok ce velika vecina naravno za 4000e pre kupiti audi a4, golf4, itd auto 2000+ godiste..
Ps tacno je da u nemackoj ima golf 2 od 1000,2000e i vise ,ali to su samo gti 16v, g60 u fantasticnom stanju,(dakle posebniji model koj ce neko kupiti kao jefinu trkalicu) dok sto se tice standardnih ekonomicnih modela koje prosecan srbin kupac golf 2 gleda, 1.3, 1.6 benzin, 1.6 dizel, ima ih i za 100e!!! vidite oglase na mobile.de, dok za 500e imate bolji nego 98% ovde sto su ti za 2000evra!
« Poslednja izmena: Januar 25, 2012, 11:33:58 posle podne od strane aca777 »

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #51 poslato: Januar 24, 2012, 07:29:18 pre podne »
"atraktivnosti za ribe"???mnogo si mi time objasnio druze,kako ti gledas na stvari...a sto se tice g60 u fantasticnom stanju za 2000 evra u nemackoj...aj ga nadji za te pare u fanasticnom stanju,ja cu ga odmah kupiti..pogledaj malo bolje,ispod 4000 nema sanse..a da je e 30 najgori bmw..samo cu se naasmejati
« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 07:34:38 pre podne od strane kadi »

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #52 poslato: Januar 24, 2012, 07:58:54 pre podne »
Ajd' ne lupetaj više, matere ti! Za bmw ne znam pa ću da prešutim, ali za mečku 190D znam da je mila majka za pola novijih modela što se tiče pouzdanosti, pa i udobnosti. To što si ti možda negde na nekom tamo šklj sajtu video da je stavljen među najgore mercedese ne znači da je to tako. U stare mečkine dizelke ne diraj!

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #53 poslato: Januar 24, 2012, 08:46:15 pre podne »
aca777
Evo da ti ja obijasnim zbog cega je golf 2 na cijeni zbog toga sto je prosecna plata 250e i sto ce ceo servis da uradi za 60-70e i sa ostalom platom da odrzava sebe i svoju porodicu jer se nikom ne da za servis 400+e i tih 1000e sto ti pominjes ljudi sa 250 e plate mogu samo da sanjaju
I kupovina golfa 2 nikad nemoze da bude promasaj makar on kostao i preko 2500e

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #54 poslato: Januar 24, 2012, 09:15:16 pre podne »
Osim za pojedine primerke, koji su sređeni do besvesti, platiti nerealnu cenu za stari auto nije ulaganje i dobra kupovina nego trošak bez obzira koliko su jeftini delovi...
Земунчанин

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #55 poslato: Januar 24, 2012, 09:18:54 pre podne »
Generalno svi automobili su pre radjeni mnogo kvalitetnije. U to nema sumnje, tako je 100%.

Drugo, stariji automobili (ispod 1999g) su kod nas na ceni zbog kurajbera gore koji ne puštaju uvoz vozila ispod Euro 3 norme.

Zatvoreno je tržište, prodajemo automobile medjusobno u Srbiji a ne može ništa da se uveze.

Još jedna interesantna stvar. Carina može da ti oduzme "Golfa 2" (na primer), ako je stranac i može da ga proda na lictiaciji i registruje na Srpske table! Neverovatno! A Euro3?

Forsiraju prodaju Fijat Punta 1.2 , uvozili su Dačije Logan bez carine iz Rumunije, (ne znam možda je još uvek tako), turske Opel Astre Klasik 1.2. Siguran sam da ima još "lepih" primeraka.

Sve pod parolom "Nećemo da Srbija bude otpad za staro gvožđe". Pa šta? Staro gvožđe je sirovina, nije nuklearni otpad.

Drugo ili treće, više je staro gvožđe neki poštarski Fijat Sićento uvežen iz Italije ili VW MK4 sa 500,000 pređenih kilometara nego Mk3 sa pravih 100,000. (Ove automobile sam uzeo kao primer, neka mi niko ne zameri)

Što kaže Nino, pre ću voziti raspali Golf 1.3 nego Reno Lagunu 2 (Čija tema na CBC o kvarovima i popravkama ima sličan broj strana kao naša tema No Koment)

Al što voziti raspali Golf 1.3 kad možeš da uvezeš G3 1.8 iz Slovenije za 1000 evra koji se može voziti pet godina najmanje. A da, ne može da se uveze zaboravio sam  lollol

Goran79

• Gost
« Odgovor #56 poslato: Januar 24, 2012, 11:19:56 pre podne »
Evo mog iskustva sa MB i BMW:
imao sam MB 190E 2.3-16 (RUF motor) - ljudi nikada nista sem sto mi se jednom otkacio kardan (verovatno mojom greskom, ne znam ni dan danas)
takodje sam imao i BMW 318i E30 sa M10 motorom - takodje nikada nista
Barem za ova dva modela vozila mogu reci da su savseno nemacko inzinjerstvo jer sam ih malo maltretirao ali i vrsio redovno regularan servis.
Sto se tice audija jaje moj otac ga jednom posedovao sve dok ga tranvajn nije prepolovio ali do tada je bio zadovoljan  lollol
Sto se tice VW mk2 to je za sada jedini VW kog nisam imao pa ne mogu reci nista ali iz iskustva drugih vlasnika cujem da je super ali sto se tice cene da su jos preko 2,000 eur to mi je malo nelogicno na kontu nase finansijske situacije i cene istih u zemljama koje su samo par stotina kilometara udaljeni od nas

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #57 poslato: Januar 24, 2012, 11:59:17 pre podne »
Ne kaze moj cale za dzabe: '' Mercedes, Stihl i Bog''. . .

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #58 poslato: Januar 24, 2012, 12:47:09 posle podne »
"atraktivnosti za ribe"???mnogo si mi time objasnio druze,kako ti gledas na stvari...a sto se tice g60 u fantasticnom stanju za 2000 evra u nemackoj...aj ga nadji za te pare u fanasticnom stanju,ja cu ga odmah kupiti..pogledaj malo bolje,ispod 4000 nema sanse..a da je e 30 najgori bmw..samo cu se naasmejati
Najpre da kazem, procitaj kako sam poceo moj post, zao mi je sto se i ti meni nisi obratio isto.. Eh sada, sto se tice atraktivnosti,naravno da je to mnogim vozacima, pogotovu mladjim,neozenjenim, jedan od kriterijuma (pored ostalih) kada gledaju auto, mozemo da se lazemo do sutra da nije tako, ali tako je. Dalje,molim te da ponovo procitas moj post, ja sam rekao 1000,2000 i vise za gti 16v i g60, pa obrati paznju na "I VISE" i "gti16v".. I naravno,procesljaj oglase na mobile.de, nisam rekao nikakvu neistinu. A ti mi reci kako(zasto) ces ga kupiti kad ga ovde nemozes voziti (legalno) jer nema euro3.   A trece sto se tice bmw e30, ja to NISAM REKAO, nego neko drugi, dakle kucas na pogresna vrata:)

Goran79

• Gost
« Odgovor #59 poslato: Januar 24, 2012, 01:03:20 posle podne »
Momci (@aca777 i @kadi), lose ste se razumeli, batalite prepirke  blabla