Autor Tema: Golf 2 i dalje preko 2000e!  (Pročitano 22412 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
Odg: Golf 2 i dalje preko 2000e!
« Odgovor #60 poslato: Januar 24, 2012, 01:06:15 posle podne »
aca777
Evo da ti ja obijasnim zbog cega je golf 2 na cijeni zbog toga sto je prosecna plata 250e i sto ce ceo servis da uradi za 60-70e i sa ostalom platom da odrzava sebe i svoju porodicu jer se nikom ne da za servis 400+e i tih 1000e sto ti pominjes ljudi sa 250 e plate mogu samo da sanjaju
I kupovina golfa 2 nikad nemoze da bude promasaj makar on kostao i preko 2500e

Pozdrav Limited! znam naravno za prosecnu platu, ja sam student. radio sam vise poslova za manje pare mesecno od tih, a matori ,sa fakultetom, kod jeb*nog privatnika zaradjuje manje od 20000. Tako je ovde na jugu zemlje.. e sada, nisam govorio o automobilima kojima je servis 400+e, reko sam da covek koj ima vise od 20k din i izdrzava samo sebe,moze da vozi auto 15god noviji od mk2, konkretno, moj naj drug ima licni golf 4 2001, i bez problema ga odrzava i vozi, dok mu njegovi salju 20tak hiljada mesecno, od toga se hrani, izlazi ponekad, odrzava auto itd... NERADI nigde!
A ono sto mi je najzanimljivije je ovo "i tih 1000e sto ti pominjes ljudi sa 250 e plate mogu samo da sanjaju
I kupovina golfa 2 nikad nemoze da bude promasaj makar on kostao i preko 2500e" Pa veruj mi da retko ko na ovom forumu zna kako se sanja tih 1000evra i koliko dugo ih ja sanjam, i sada polako stedim za taj golf2, ali ono sto je paradoks je sto kazes, da je 1000e san za coveka sa prosecnom platom, PA KAKO ONDA TAJ ISTI PROSECAN COVEK DA SKUPI 2500 E ZA GOLF2 ako je i 1000e SAN!!! KAKO?? I kako taj golf 2 moze biti sirotinjska majka kada sirotinja nema 2500e da ga kupi, ako je auto za sirotinjski dzep mora da kosta mnooooooogo jetinije!!

ps ono sto je posle ovog gore nebitnije je sto za 2500e bi pre kupio vectru B 1998,9 DTI, da se isto vozim jeftino u autu 10+ godina novijem,i limuzini za golf2!

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #61 poslato: Januar 24, 2012, 01:21:14 posle podne »
Aj da dodam jos i da se apsolutno slazem sa najpre Desmo-m, fred pericem, goran79, ortodox i gt267.
A onog sto je pustio tu parolu "Nećemo da Srbija bude otpad za staro gvožđe". treba bazukom razneti!! pa mi smo sada otpad za staro gvozdje a bili bi mnogo manji otpad da mozemo uvesti euro 2! svako ko kod nas vozi krsa iz 80tih ili cak 70tih bi kupio auto iz 90te za 1000e i vozio bi daleko noviji i bolji auto i prosek starosti vozila bi se smanjio i onda nebismo bili otpad, a sada smo otpad! pa ako necete da budemo otpad DOZVOLITE UVOZ EURO2!!

Ps kad sam citao da se neki likovi (vlasnici autoplaceva) zalazu da se uvede cak euro 4 za polovnjake, nakon cega bi polovnjaci u nasoj zatvorenoj zemlji automobili poskupeli za 30-50% (nakon cega bi se apsolutno podelili na one bez love,sto nemogu da kupe nista osim krsa i one sa lovom koje to nedotice) tako da obican covek jos 10 narednih godina moze da vozi samo krs od 20+ godina, doslo mi je da..    takve "pametne vlasnike" treba javno streljati!

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #62 poslato: Januar 24, 2012, 01:34:01 posle podne »
Pa prejak je lobi tih uvoznika polovnjaka, a niko drugi ne vrši pritisak na vladu da se to ograničenje uvoza skine kao u okolnim zemljama, jer ne znamo koju rupu pre da krpimo..... a ono definitivno da je bolje da se dozvoli uvoz euro2 automobila, ove nove plastikanere ionako nikad ne bi uzeo.... kakve vektre astre, ako 'oćeš da najebeš onda ih uzmi. Mada mehaničari vole te aute, oni im izdržavaju porodice, kad te vide da uđeš sa novijim autom, zamena ulja ti je 30e samo ruke  lollol
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #63 poslato: Januar 24, 2012, 01:52:28 posle podne »
Mercedes 190 je najgori mercedes, bmw e30 je najgori bmw... ako idemo tom logikom da je svaki noviji model bolji od prethodnog onda cemo i lako dokazati tu tvrdnju po mnogim osnovama, ali nije sustina u tome..
Ajd' ne lupetaj više, matere ti! Za bmw ne znam pa ću da prešutim, ali za mečku 190D znam da je mila majka za pola novijih modela što se tiče pouzdanosti, pa i udobnosti. To što si ti možda negde na nekom tamo šklj sajtu video da je stavljen među najgore mercedese ne znači da je to tako. U stare mečkine dizelke ne diraj!

E druze, o tome upravo i ja govorim, samo izgleda da nisi shvatio sta sam hteo reci!!

Van mreže ćubica

• Hero Member
  • Auto: Golf V GTI,rallye
« Odgovor #64 poslato: Januar 24, 2012, 02:05:20 posle podne »
Aco,mislim da si pogresio forum ako bi pre kupio Opel nego VW

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #65 poslato: Januar 24, 2012, 02:11:35 posle podne »
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #66 poslato: Januar 24, 2012, 02:13:11 posle podne »
Човек је само поменуо да се за приближну ако не и идентичну суму може пазарити ауто више класе, далеко вознији, удобнији, комфорнији и вероватно и поузданији. Мислим да већина људи рационално размишља, свако нормалан би пре купио аутомобил који има серво, ваздушним јастуке, АБС и још неке друге ствари које чине данас вожњу угодном и пре свега безбедном, понављам безбедном, а не нешто произведено пре 30 година и дотрајало у сваком погледу.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #67 poslato: Januar 24, 2012, 02:34:01 posle podne »
Kadi to je već neki kolekcionarski primerak, otišao si u krajnost, ima i limited za 40000 evra...

Može za manje para da se napravi brža i bolja mk2 (al *ebi ga ne piše mu GTI16V):

Van mreže ćubica

• Hero Member
  • Auto: Golf V GTI,rallye
« Odgovor #68 poslato: Januar 24, 2012, 02:34:42 posle podne »
Razmena misljenja u vezi ove teme mogu da idu u nedogled! Uvek ce se naci neko ko moze da razume da MK2 toliko vredi i neko kome to nije jasno

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #69 poslato: Januar 24, 2012, 03:05:50 posle podne »
pa diskutuje se otome kako je to ludost bacit tolike pare na mk2,kao i da je smesno da je ovde neka dvojka 4500 eur na nase table,a bas ovaj sto si postavio demantuje sve da je tamo to dzabe,nema jeftinog a dobrog auta pa makar imao i preko 20 leta
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #70 poslato: Januar 24, 2012, 03:27:27 posle podne »
Naravno, pa pogledajte neke izrabljene dvojke idu 300-400e i tamo, ali pogledajte neke reprezentativne primerke skuplji su nego ovde....
nada umire poslednja.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #71 poslato: Januar 24, 2012, 03:45:18 posle podne »
http://www.polovniautomobili.com/oglas1785231/bmw_730_i/
http://www.polovniautomobili.com/oglas1813476/bmw_325_plin_hitnoo_hitno/

Ima abs, ima servo, ima sve zivo, pa ih niko nece... ZATO SHTO dobar dan u servisu i ode prosecna plata u srbiji... LJudi ne zaludjujte se... Proshe zime sam komplet sredio motor na mk1 1.1 izashlo me nepunih 400 eura... I to sa kvalitetnijim delovima... i to je mogao da ide josh stim da je probio dihtung glave i onda kad je vec otvaran sredjen je komplet... sa tim autom ima da se voza josh minimum 5 godina...

Golf2 je institucija, ishto kao i mb123 :D i dok je god tako koliko toliko sredjeni primerci imace jacu cenu od kompletne konkurencije...

E da josh jedna cinjenica, ortak je skoro bacio neki reno, dal je bio 21, 88/89 godishte jer vishe nije imao gde delove da nablavlja... (Inace je njegov matori prvi vlasnik istog) I pazario Punto iz kg-a.... Drugom ortaku zvrji ispod shupe 405 iz 89, dizel, prvi svlasnik jer vishe od 6 meseci ne moze da nadje odgovarajuci vakuum servo pumpu... Verano NEMA delove za starija vozila, obilazio otpade od petrovca na mlavi do bgd-a i nishta... Ortak je pre 4 godine pazario megan coach, kupe, dci ma ful, smekerski auto, i iskeshirao je preko 6500 za njega... onomad kad ga je prodavao, nije mogao da izvuce ni 3000... tako da eto...

Hocu reci, cinjenica da na trzishtu josh uvek mogu da se nadju novi delovi, bilo turski bilo oridjidji mnogo znaci kad se vozi polovno vozilo... Plus shto su kvarovi toliko predvidivi da veliki deo forumasha i sami sredjuju sitnije probleme na vozilu puno znaci...

Ja znam da se po servisima obozavaju ti francuzi jer malo malo pa neshto zeza... Lepo majstor gedora rece da bi mogao jsoh 5 majstora da zaposli samo za francuze....

Tako da eto ko kupuje zna zashto ih kupuje, a cene su vazda bile diskutabilne.... SVAKA roba ima kupca, to je vazda bilo i vazda ce biti... Kome treba shmekerski auto on ce zaobici golfa....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #72 poslato: Januar 24, 2012, 03:53:58 posle podne »
Pricamo o realnim automobilima, a ne o automobilima visoke klase iz perioda od pre 20-25-30 godina. Taj bmw je u uslovima kakvi su kod nas, standard, cena goriva, cena rezervnih delova i njihova pristupacnost totalno NEREALAN auto, i svaka polemika i poredjenje sa golfom je nepotrebna. Slazem se s tobom da svaka roba ima svog kupca i tu bi mogao biti kraj ovoj diskusiji ;) Pozdrav!!

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #73 poslato: Januar 24, 2012, 04:01:44 posle podne »
Da li neko od vas zna koliko samo amortizeri koštaju za bilo koji od ova dva primerka bmw-a? I ostali potrošni delovi? pogledajte po oglasima pa uporedite sa vw delovima i sve će vam biti jasno što bmw nije za nas....  pogotovo sad kad gorivo svaki dan skače. Em nije ekonomičan, em delovi papreni.    A ako hoćete da izgubite pare uložite ih u francuska auta.... 2005. godine golf 2 u dobrom stanju je bio oko 2500e a citroen c5 u full opremi par godina star preko 9000evra.
Danas ide od 3000-4000e a golf 2 se vrti od 1000-2000 i ko je tu izgubio više? Računica je jasna još kad dodate i cene servisiranja i održavanja...
nada umire poslednja.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #74 poslato: Januar 24, 2012, 04:08:37 posle podne »
ono cega na autu nema ,ne moze ni da se pokvari.
brate kupi zaprezna kola i volove.tu neces kalirati sa cenom.

e...sale sto zbog ovoga minus dobi? lollol

« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 05:45:17 posle podne od strane micko »

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #75 poslato: Januar 24, 2012, 05:46:44 posle podne »
Ova rasprava nema smisla uvek ce biti ljudi koji misle da golf vredi 2000 i vise eura i oni koji ne misle tako.....  coilleo2tjRealno ja mogu samo u svoje ime da govorim i mogu slobodno da kazem, da bi za dvojku dao 1000eur, a za neku ocuvaniju sa dubokim branicima u dobrom stanju maksimum 1500eur.... i to je to preko otga mi je ludost bonk dati i euro vise jer vec se ulazi u klasu trojke..... da napomenem da sam i sam vlasnik dvojke i opet tako mislim, jer sam realan i shvatam da moj golf nije raritet, i da je star 20+godina, ali klasican golf koji je proizveden u ne zna se koliko miliona primeraka, a to sto mi stavljamo opremu na ta kola to je vec druga stvar i nije joj mesto ovde, ovde bi trebalo diskutovati o stock dvojkama sa naduvanim cenama..... beer
G T I - opaasna masina......

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
« Odgovor #76 poslato: Januar 24, 2012, 05:53:25 posle podne »
Kako ne razumeš, činjenica je postoje dvojke koje vrede 2000 i više evra.

Postoje dvojke koje cene 2000 i više evra a ne vrede ni 500.

To što ti ne bi dao je tvoja stvar!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #77 poslato: Januar 24, 2012, 05:56:22 posle podne »
Ova rasprava nema smisla uvek ce biti ljudi koji misle da golf vredi 2000 i vise eura i oni koji ne misle tako.....  coilleo2tjRealno ja mogu samo u svoje ime da govorim i mogu slobodno da kazem, da bi za dvojku dao 1000eur, a za neku ocuvaniju sa dubokim branicima u dobrom stanju maksimum 1500eur.... i to je to preko otga mi je ludost bonk dati i euro vise jer vec se ulazi u klasu trojke..... da napomenem da sam i sam vlasnik dvojke i opet tako mislim, jer sam realan i shvatam da moj golf nije raritet, i da je star 20+godina, ali klasican golf koji je proizveden u ne zna se koliko miliona primeraka, a to sto mi stavljamo opremu na ta kola to je vec druga stvar i nije joj mesto ovde, ovde bi trebalo diskutovati o stock dvojkama sa naduvanim cenama..... beer
+1 clap clap clap+1
Земунчанин

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #78 poslato: Januar 24, 2012, 06:11:27 posle podne »
@Desmo procitaj moj post tamo lepo pise da govorim samo u svoje ime, tako da ne znam sto onda to isto ponavljas.....
@Fred peric drago mi je da ima nekog ko razume sta hocu da kazem  beer

i jos jedan komentar ne znam sto se neko nasao ovde prozvanim? Realno svako nek stavi cenu na svoje vozilo koliko misli da "vredi" pa ce trziste reci svoje, ja samo znam da kad god sam prodavao auto nisam ga prodavao vise od mesec dana ukljucujuci i zadnje dve-tri godine otkad vlada ova kriza sto znaci da sam dosta bio realan u svojim cenama ;)
i za kraj da podvucem crtu clan ovog foruma (svi ce prepoznati koje u pitanju) je prodao svoj Mk2 1.8 G60 za 1800eur cini mi se, mada nije ni bitno, ali uglavno za manje od 2000eur, a slozice se svi to je ipak malo veci raritet od stock dvojki 1.6dizel ili kakvih god bilo  B)
G T I - opaasna masina......

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
« Odgovor #79 poslato: Januar 24, 2012, 06:25:43 posle podne »
Pa kažeš da je ludost dati više od 1500 evra za Mk2, to se nije odnosilo samo na tebe. Cene su naduvane kod nas, napisao sam zbog čega. Preko su realne, izbor je ogroman.

Cenu ne diktira samo značka, bio je jedan G60 prodao se za 600-700 evra, ne sećam se tačno.

Kad već pominješ konkretno taj G60, koliko se sećam oni su menjali ključ za ključ, G60 za mk1? To je onda još veća ludost  :rolleyes: ?