Autor Tema: Trosi ulje  (Pročitano 19667 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: Trosi ulje
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 04, 2011, 05:55:18 posle podne »
Gde ima za 800 din,ja plaćao 1300 din lit u Euro Autu.. blink  blink  blink ..jesi ti zvao da pitaš ili pričaš napamet?
dečko kenja po temi o čemu priča ovaj-a kristina990 kad u predstavljanju i u profilu nema ni auto
« Poslednja izmena: Oktobar 04, 2011, 05:57:29 posle podne od strane ZARKOTEKICA »

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 04, 2011, 06:25:42 posle podne »
šta ti znaš šta je castrol,kad sam ja sipo castrol gtx3 ti za castrol nisi ni čuo....da valja ne valja,ja bi ga prvi sipo jer znam šta je pravi castrol ,ovo danas što se prodaje je muda pod bubrege i ne kenjaj više o castrolu...

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 04, 2011, 06:28:15 posle podne »
3790 5 lit veleprodajna cena,računaj tu već maržu veletrgovca od 30 % jer ne verujem da je manja....
vidi batice kolko je litar original castrola u engleskoj(funta za inform ti je jača od evra)
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_198255_langId_-1_categoryId_165581

Pisao sam negde da sam poslednji put kada sam menjao ulje hteo da naručim iz Nemačke,zamolio poznanicu da mi nađe tamo i pošalje,12 eur je bio litar ali nisam mogao da čekam 15 dana zbog prevoza..
Toliko o tome...ja ću i dalje da sipam Castrol sa deklaracijom a ostali kako hoće... biggrin
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže nidza79

• VW Početnik
  • Auto: golf 5 TDI
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 04, 2011, 06:29:27 posle podne »
dobro...nije fora vrijedjati se!!!
ugasice nam temu...koja ionako ode preeedaleko.....
pismeni ce procitati zvati i konstatovati.......BUDALA....ce povjerovati...
ja imam izgleda najbolje izvore ....zato i konstatujem stvari....
broj telefona generalnog CASTROLL srbija je pretezno zauzet.... bicedobro

sada cu nesto pojasniti...malo duzi tekst...ali PISMENI ce procitati...:)

posto se kako sam napisao radi na malo visem nivou! Ko pakuje takav proizvod izvozi ga kao poluproizvod ili neko obicno ulje i proda ga opet svojoj firmi ili prijatelju u susjednoj drzavi... Tamo zalijepi etikete ako je imao nekad ulaz od proizvodjaca i onda ga opet uveze, odnosno proda ga opet sam sebi kao npr. castrol... On je sada uvoznik pa cak se ne libi ni malu etiketu da zalijepi javno da on uvozi to ulje itd...

a inace....
Ove godine iz Kine 45 milijardi dolara falsifikovanih automobilskih delova

Kina, ta „mistična“ zemlja u kojoj se proizvode kopije svega što se na ovom svetu može zamisliti... U „Narodnoj republici“ će se ove godine po procenama stručnjaka zaokružiti proizvodnja falsifikovanih automobilskih delova u vrednosti od 45 milijardi dolara! U tu „cifru“ su uključene svećice, kočione pločice, komponente upravljačkog sistema, dihtunzi, ali i vazdušni jastuci. Sve u svemu, Kina je „odgovorna“ za čak 83 odsto od svih falsifikovanih automobilskih delova na svetskom tržištu. Tajvanu i Tajlandu zajedno pripada po 5 odsto, dok Japan i Malezija učestvuju sa marginalnim procentom od po 2 odsto.

U većini slučajeva vlasti ne mogu da se izbore sa ovim problemom. Proizvodni pogoni se često zatvaraju jednom godišnje, da bi ponovo proradili sa punim kapacitetom. U slučaju dihtunga i semeringa, proizvođači koriste nekvalitetnu gumu i metale da bi smanjili troškove, a samim tim falsifikati koštaju često i mnogostruko manje od originalnih komponenti. Naravno, mnogostruko kraće i traju. U međuvremenu, legalne kineske kompanije počinju da opremaju kutije sa identifikacionim etiketama sa radio frekvencijom da bi se zaštitile od „pirata

Samo pogledajte cifru o kojoj se radi... ostalo je suvisna prica... 45 milijardi dolara!

Ovo sto javno prodaju da se zna limarija za sva vozila i ogroman broj djelova... ajde u redu, ko hoce neka kupuje, ali fals auto gume, ulja, i razni drugi djelovi su katastrofa jer budu kupcu uvaljeni...

Mene vise ni ne iznenadjuje nista jer narod godinama vec javno kupuje recimo npr. falsh kocione plocice ili djelove trapa od kojih zivot zavisi... i to znaju sta kupuju i ne smeta im...

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 04, 2011, 06:41:45 posle podne »
Ma samo da smo zdravo  beer
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 04, 2011, 07:27:45 posle podne »
nidza79 svaka cast na tekstu.trebalo bi otvoriti temu o tome,greota da moderatori brisu jer je ovde off.covek ima problem sa golfom, a mi o svetskoj sivoj ekonomiji.kristina, ti si za ulja u pravu i znas da ja mislim isto, ali nema potrebe da to u svakoj temi ko svaba tralala ponavljas i insistiras na tome.nije moje da uredjujem, ali vise ako nema odgovora na problem sa golfom, glupo je pisati ovde. I da, tetkice, tezak si seljak.

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 04, 2011, 08:30:43 posle podne »
 lollol
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 04, 2011, 09:20:30 posle podne »
nidza79 svaka cast na tekstu.trebalo bi otvoriti temu o tome,greota da moderatori brisu jer je ovde off.covek ima problem sa golfom, a mi o svetskoj sivoj ekonomiji.kristina, ti si za ulja u pravu i znas da ja mislim isto, ali nema potrebe da to u svakoj temi ko svaba tralala ponavljas i insistiras na tome.nije moje da uredjujem, ali vise ako nema odgovora na problem sa golfom, glupo je pisati ovde. I da, tetkice, tezak si seljak.
Lubarda za ovaj post imas pice... tapsac
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže nidza79

• VW Početnik
  • Auto: golf 5 TDI
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:04:55 posle podne »
ma sve ok.samo sam zelio coveku skrenuti paznju na ulje koje sipa...al onda su se uymesali sveznajuci....pametnjakovici

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 05, 2011, 08:03:10 posle podne »
moguce, mada mala verovatnoc da se bas tada nesto desilo sto je uzrokovalo potrosnju, npr da si prelio ulja,pa izbilo na semering, ali ako je suv kao sto kazes, ne dimi, onda je lose ulje.mada nemoguce da ispari tako puno ulja.meni kada je trosio ulje benzinac i do 2L na 10hkm, mogao si da se inhaliras na izduv,pa razmisli.
E to mi se i desilo... Majstor mi je rekao da ide 3,5 litra a u prodavnicu na computer nasao da staje 4,5 litra, (nemojte sada u decilitar da me hvataete ali od prilke toliku kolicinu su pominjali a u prodavnici mi radi brat od strica tako da nije rijec o tome da je neko htio da mi proda litar vise-cisto da se zaobidje taj dio)... Dosuo sam skoro sve sto sam kupio i vidio da je preslo maksimum.. Otisao sam kod majstora i on mi je rekao da je vrlo malo preko (bilo je mozda 2-3 milimetra preko onog gornjeg udubljenja na kakaav je mjerac na cetvorci- neko je goere postavio i sliku mjeraca) i da ce to istrositi ovo ono. Meni je to strasno smetalo jer sam se upravo plasio nekih anomalija ali sam mu vjerovao na rijec i nisam dirao.. I od tada mi se to desava.. Moracu opet da maknem gornju plastiku da vidim da ne curi nedje a da ja to nisam vidio... Semering je oanaj dihtung najgornjiji na deklu jel?? : :rolleyes: :rolleyes:
« Poslednja izmena: Oktobar 05, 2011, 08:53:16 posle podne od strane markomiha »

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 05, 2011, 09:26:34 posle podne »
e jbga.semering je ispod zvona, na sastavu motora i menjaca.Sad nek ti kaze gedora i jos ko zna bolje od mene gde je jos moglo da izbije.taj sto ti je rekao da ce potrositi je odgovoran.kao i ti naravno.bar ti je motor dobar, a ovo nije strasno. Mogao si i da ostanes bez ulja, pa bi bio uzas. :)

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 05, 2011, 09:36:38 posle podne »
Sad mi je mnogo lakse, skoro da je 100 posto to TO.. makar znam gdje je kvar, iako ne vjerujem da je jeftino to sanirati.
Hvala ti Lubarda, evo svi se nesto razumiju a ja i ti dadosmo dijagnozu..tj ti..   Takvi su ti danas majstori, sve znaju a u stvari umiju samo da odserafe stari i zasarafe novi dio. Ja ih zovem i "zamjenjivaci djelova" xixixixixx.. Salim se bleh
Zahvaljujem se svima na podrsci i svojevrsnom trudu da pomognu prilikom davanja dijagnoze, a ponajvise Lubardi, a s obzirom da nikoga nisam direktno prozvao a jos manje uvrijedio, molim bez daljih replika!!  biggrin
Hvala jos jednom!!

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 05, 2011, 10:04:35 posle podne »
prvo se uveri da je to kod majstora, mora da se vidi da curi.sam semering nije skup, uzmi kvalitetan, najbolje orig. a ruke najvise kao zamena lamele, a trebalo bi manje, znaci ne preko 50-60e.obavezno ako je lamela pri kraju, znaci cak i ako ti kaze da moze 20tak hiljada, menjaj je.i nema na cemu, i meni su pomagali.  :)

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 17, 2011, 08:59:45 posle podne »
Danas sam opet pricao sa jednim majstorom oko potrosnje.. Rekao mi je da je imao slican problem na svom Touraegu sa istim tim uljem. Auto mu je trosilo 1l na 1000 km i onda je presao na Aral-ovo ulje, za koje kod nas ima samo jedan direktan uvoznik sto znaci da tesko moze da bude falsh.. E sada prvo me interesuje da li je neko uopste cuo za Aral ulje?? Ja nisam dok mi on ne rece a vidim na netu da je to stara rafinerija, mozda samo kod nas nije zastupljena. Takodje me interesuje, da li je starno moguce da auto trosi toliko mnogo ulja (1l na oko 2000 km) samo zato sto je to ulje lose i da sa ovim drugim to vise nece biti slucaj??

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 17, 2011, 09:25:10 posle podne »
e vidis dok su "Ja ih zovem i "zamjenjivaci djelova" xixixixixx.. " sipali aral, kendal, chevron, texaco.. ti si sigurno vozio ladu 1200 ili reno4. sacekaj da se kristina javi on ce ti dati najprecizniji odgovor.

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #75 poslato: Novembar 03, 2011, 12:16:32 pre podne »
Evo ovako, nadam se da ce nekome biti od koristi.
Cesto se cuje a i prvo je pravilo tj prva nada,kada auto nakon zamjene pocne da guta ulje, da se radi o losem kvalitetu. Kao sto rekoh iz SLO sam doveo auto bez kapi potrosenog ulja da bi mi poslije zamjene potrosio 2 litra na 2500 km.. E posto sam ja tu kilometrazu presao opet nazad do Slovenije usput, ta dva litra sam kupio gore. Moram da napomenem da Castrol Edge u PG kosta 11 eura dok sam ga u sloveniji platio 24 eura (na srcu me zaboljese).. dakle da ne gulim pricu dje sam sipao litar koji sam kupio kod nas i akda sam poceo da sipam ono kupljeno gore, otkako sam dosuo dva litra kupljena u SLO i vratio se nazad, a to je bilo krajem augusta, do dana danasnjeg nije potrosio vise ni kapi.. stoji na mjeracu na polovini od tada...
Dakle, ocigledno da se radi o losim uljima koja se prodaju kod nas, pa samim tim treba biti MNOGOOOO obazriv prilikom kupovine. Moje iskustvo pokazuje da se ocigledno radi o tome a sto je vidljivo i po cijeni jer nemogucu je da isto ulje u SLoveniji kosta duplo skuplje, osim ako je ovo ovdje falsh...

P.S. Nikad nisam vozio lade i fice, imao sam uvijek prilicno solidna kola u skladu sa godinom a i mojim godinama i mogucnostima ;)

Van mreže paja passat

• VW Početnik
  • Auto: Vw Golf
« Odgovor #76 poslato: Decembar 02, 2014, 07:22:20 posle podne »
Vidim da je tema stara,ali i neiscrpna...bas ovih dana treba da promenim ulje u golfu 5,tdi 77kw i razmisljam sta da sipam. Auto je tek dovezen iz Nemacke i ne bih da zabrljam  :28 Mislim da se vecina motornih ulja kod nas prodaje kao roba za trzista slabo razvijenih zemalja,odnosno niza klasa i kvalitet u odnosu na standarde EU. To pre svega govori cena kod nas i u inostranstvu za litar istog ulja,castrol edge 5w 40 sam u Nemackoj video da kosta na akciji 4l 74 evra akod nas je oko 11 evra litar odprilike pa vam je sve jasno. Ne znaci da ovo kod nas nije original,ali mislim da je svakako druga ili treca klasa. Liqui Moly vazi za jedino kod nas koje se proizvodi samo u Nemackoj,a tamo sam zatekao isto po mnogo vecoj ceni nego u Bg...I sta da sipam neka mi neko pomogne,a da ne porucujem iz inostranstva?

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #77 poslato: Decembar 02, 2014, 07:29:14 posle podne »
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=2208.300

imas ovde temu za ulja pa procesljaj malo.
Prreporuka za ulje : iz originala poruci

Van mreže spale m

• Sr. Member
  • Vw Vw Vw Vw Vw Vw Vw
  • Auto: Vw passat b5.5 tdi
« Odgovor #78 poslato: Decembar 02, 2014, 08:02:17 posle podne »
Smanji servisni interval. Ja radim na 7000. umesto na10k.

Van mreže paja passat

• VW Početnik
  • Auto: Vw Golf
« Odgovor #79 poslato: Decembar 02, 2014, 09:16:51 posle podne »
 lost006 tek sad znam koliko ne znam  :)