dobro...nije fora vrijedjati se!!!
ugasice nam temu...koja ionako ode preeedaleko.....
pismeni ce procitati zvati i konstatovati.......BUDALA....ce povjerovati...
ja imam izgleda najbolje izvore ....zato i konstatujem stvari....
broj telefona generalnog CASTROLL srbija je pretezno zauzet....

sada cu nesto pojasniti...malo duzi tekst...ali PISMENI ce procitati...

posto se kako sam napisao radi na malo visem nivou! Ko pakuje takav proizvod izvozi ga kao poluproizvod ili neko obicno ulje i proda ga opet svojoj firmi ili prijatelju u susjednoj drzavi... Tamo zalijepi etikete ako je imao nekad ulaz od proizvodjaca i onda ga opet uveze, odnosno proda ga opet sam sebi kao npr. castrol... On je sada uvoznik pa cak se ne libi ni malu etiketu da zalijepi javno da on uvozi to ulje itd...
a inace....
Ove godine iz Kine 45 milijardi dolara falsifikovanih automobilskih delova
Kina, ta „mistična“ zemlja u kojoj se proizvode kopije svega što se na ovom svetu može zamisliti... U „Narodnoj republici“ će se ove godine po procenama stručnjaka zaokružiti proizvodnja falsifikovanih automobilskih delova u vrednosti od 45 milijardi dolara! U tu „cifru“ su uključene svećice, kočione pločice, komponente upravljačkog sistema, dihtunzi, ali i vazdušni jastuci. Sve u svemu, Kina je „odgovorna“ za čak 83 odsto od svih falsifikovanih automobilskih delova na svetskom tržištu. Tajvanu i Tajlandu zajedno pripada po 5 odsto, dok Japan i Malezija učestvuju sa marginalnim procentom od po 2 odsto.
U većini slučajeva vlasti ne mogu da se izbore sa ovim problemom. Proizvodni pogoni se često zatvaraju jednom godišnje, da bi ponovo proradili sa punim kapacitetom. U slučaju dihtunga i semeringa, proizvođači koriste nekvalitetnu gumu i metale da bi smanjili troškove, a samim tim falsifikati koštaju često i mnogostruko manje od originalnih komponenti. Naravno, mnogostruko kraće i traju. U međuvremenu, legalne kineske kompanije počinju da opremaju kutije sa identifikacionim etiketama sa radio frekvencijom da bi se zaštitile od „pirata
Samo pogledajte cifru o kojoj se radi... ostalo je suvisna prica... 45 milijardi dolara!
Ovo sto javno prodaju da se zna limarija za sva vozila i ogroman broj djelova... ajde u redu, ko hoce neka kupuje, ali fals auto gume, ulja, i razni drugi djelovi su katastrofa jer budu kupcu uvaljeni...
Mene vise ni ne iznenadjuje nista jer narod godinama vec javno kupuje recimo npr. falsh kocione plocice ili djelove trapa od kojih zivot zavisi... i to znaju sta kupuju i ne smeta im...