Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 53234 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #180 poslato: Oktobar 20, 2012, 01:05:21 pre podne »
Ja moram da dodam da me u zadnje vreme uzasno nerviraju ovi picopevci na skuterima i slicnim prdavcima. Zavlace se sa svih strana, dok kolona stoji ili mili, a kad kolona krene voze 40 po sred trake.
Juce Visnjicka sva stoji i lik na skuteru cepa punom brzinom izmedju 2 kolone. Neki pasat ispred mene se prestrojava desno i seljak na skuteru ga JEDVA izbegne i onda se vrati kao baja da preti vozacu pasata. Meni doslo da ja izadjem i da mu slomijem nos. Uglavnom vozaci pravih motora su korektni i znaju da se ponasaju.
U Terazijskom tunelu vidim/cujem neki besan motor podalje iza sebe, pomerim se skroz levo kako bi mogao da prodje i kako je prosao pokazuje mi rukom da se zahvaljuje na propustanju. Sitan gest koji pokazuje toleranciju i ljubaznost u saobracaju.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Goran79

• Gost
« Odgovor #181 poslato: Oktobar 22, 2012, 01:08:16 pre podne »
Ja takodje vidjam u zadnje vreme sve vise momaka na motorima i skuterima koji apsolutno postuju propise, znaci bez nekog ku...nja ili izmedju automobila, ali isto tako kao i sto je Wele spomenio ako vidim motoristu iza mene i procenim da mogu da se sklonim malo u stranu da pustim coveka da prodje (sto da ne ako moze), isto tako se sklonim i dam mu do znanja sa rukom da ga pustam i u 99% slucaja covek se zahvali rukom ili klimne glavom (kacigom :)

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #182 poslato: Oktobar 26, 2012, 08:24:21 pre podne »
U Terazijskom tunelu vidim/cujem neki besan motor podalje iza sebe, pomerim se skroz levo kako bi mogao da prodje i kako je prosao pokazuje mi rukom da se zahvaljuje na propustanju. Sitan gest koji pokazuje toleranciju i ljubaznost u saobracaju.
Terazijski tunel ima dve trake, a ako te on pretekne sa desne strane osim sitnog gesta i tolerancije, nema saobraćajne kulture jer te obilazi sa desne strane(ako si bio u krajnjoj traci), ili iako te obilazi između dve trake što nije kultura vožnje, nego nasilnička vožnja.Sad naravno da se treba skloniti jer ne znaš kakav je vozač u pitanju, da ne bi ugrožavao ni svoju ni bezbednost drugih.Takvom vožnjom vozači motora prave problem i rizik samima sebi.
Земунчанин

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #183 poslato: Oktobar 26, 2012, 09:57:01 pre podne »
Slazem se, ali nije svaka situacija crno bela. Samo sam uskladio voznju kako bi on lakse prosao. Dodao gas (da bi se udaljio iz auta u desnoj traci) i pomerio se u levo da bi on imao vise prostora da prodje.

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #184 poslato: Oktobar 26, 2012, 03:19:34 posle podne »
...Ne slazem se da se u BG-u najbolje vozi,cak tvrdim da su jedni od losijih.Njihova voznja se sastoji iz gas,kocnica i uvek sviraj tablicama koje nisu bg. Stojim ja u terazijskom tunelu,ispred mene kamioncic,razmaka izmedju nas dvojice 50 cm,dve curke sa klijom iza i sviraju.Ja se okrenem,reko sta je bilo a ona mi pokazuje da se jos primaknem.Gde,idiote glupi sto ti tata ili hebac kupio renoa,ja povucem rucnu da izadjem napolje da joj se najebem majke,moja devojka me hvata za ruku i pokazuje da je pustio semafor. Nisu najgori,ali kolicinski imaju mnogo retardiranih vozaca.Uglavnom je to jer ih dosta dolayi sa strane,pa onda kad se vozaju sedam dana po bulevaru,misle da znaju sve.Inace,ja po BG-u relativno brzo vozim i obilazim ljude,tako da klasicna unutrasnja prica "ne znas ti da vozis po Beogradu" kod mene ne pije vodu...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #185 poslato: Oktobar 26, 2012, 04:06:17 posle podne »
PA, RU, PO - sinonimi za neznanje i bezobrazluk

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #186 poslato: Oktobar 26, 2012, 04:40:32 posle podne »
svaki put kad prolazim kroz K.Milosa, na skuterima obilaze celu kolonu u suprotnom smeru,i uglave se prvi na semafor.

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #187 poslato: Oktobar 26, 2012, 04:45:59 posle podne »
PA, RU, PO - sinonimi za neznanje i bezobrazluk

Ma kako da ne,toliko nekulture i divljastva samo Beogradjani mogu,kada vide druge table sviraju i psuju,verujte niko ne dolazi iz luksuza u Bg,ljudi se ne snalaze najbolje,neznaju ulice,ali kretena ima na tone

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #188 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:01:52 pre podne »
Da bi se snasao moras znati saobracajne propise i to je cela mudrost
nista ti vise nije potrebno, kad znas da si upravu nema glava da te boli,pa nek svira ko koliko hoce...problem nastaje kad ti neko svirne,a ti se izbezumis jer pojma nemas dal si potrefio smer,dal si ispostovao neko pravilo il ko zna sta
pa tako izbezumljen napravis neko sranje

Jel vi stvarno mislite da nemamo pametnija posla nego da trubimo i sad tu plasimo ionako istraumirane vozace koji su sa strane dosli?
Jel ste sigurni da je za psovanje i vredjanje dovoljno samo da vozis table nekog manjeg mesta?

Dal ste se mozda ikada zapitali kako se prema nama odnose pojedinci u manjim mestima?
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2012, 01:07:02 pre podne od strane Stefan91 »

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #189 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:08:37 pre podne »
U bg sviraju i kad staneš na trepćuće žuto

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #190 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:23:15 pre podne »
Uzmi u obzir da samo Takovska i Kneza Milosa imaju semafora ko manji grad i sve ce ti biti jasno.
+ako te uhvati 1 hvataju te i ostali pa ti gledaj, covek koji doje sa strane gleda zgranuto,al jbg. mi sto se svakodnevno vozimo tuda znamo
fazon i nema frke  ;)
Moras se prilagoditi sredini,nece sredina tebi...to svuda vazi ne samo ovde

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #191 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:33:08 pre podne »
Onda ne važi ono što si napisao u predhodnom postu da je potrebno znati samo saobraćajne propise

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
« Odgovor #192 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:46:10 pre podne »
Hoces da kazes da se u svim ostalim gradovima vozi 100% po propisima, da svi koce kad trepne zeleno, da svi postuju ogranicenja, da nema obilazenja s`desne strane, a da smo mi ovde svi delikventi i sve radimo naopako?
Kad znas propise i kad si siguran u sebe sta ima da te boli uvo sto ti neko trubi...to je bila poenta prvog posta ;)
kad nisi siguran u sebe velike su sanse da napravis sranje i to je to
Moze tebi neko i na crveno da zatrubi,al to nije znak da ti prodjes...

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #193 poslato: Oktobar 29, 2012, 11:54:20 pre podne »
To za table iskusio na rodjenoj kozi... Pogotovo od slobodno mogu reci iskompleksiranih likova u poliraspalim vozilima.... a stil voznje mi je uvek isti... MIlion puta bio svedok, shto u od taksista shto od svojih kolega, koji onako usput spomenu uzu i siru familiju ljudima sa Ns, Ni, Kg.... I to onako bash pricash neshto nevezano i odjednom, rafaljna paljba...

Slazem se sa stefanom da ovde covek mora prvo da zna dobro propise, ali mora da zna i gde ide, gde se prestrojava, kojom trakom vozi ako ce da skrece i tako to... 

Da ne generalizujem stvati za BG vazi da su bahati vozaci, i to da se promeni nece... 
Edit, ako ti neko u manjem mestu oduzima prvenstvo, pretice te sa desne strane, velika verovatnoca je da na vozilu nosi bg table :D
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2012, 11:56:38 pre podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #194 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:13:03 posle podne »
U unutrašnjosti , Ibarska magistrala, od BG do KV  ne postoji migavac, gledanje u retrovizor, pravilo desne strane, prvenstva prolaza i td, i td...
Земунчанин

Van mreže milangrujicgruja

• Sr. Member
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
« Odgovor #195 poslato: Oktobar 29, 2012, 03:16:59 posle podne »
Evo da napisem ja sta me najvise nervira,da ne duzim sta me sve nervira.
Problem kod mnogih vozaca koji imaju jaka auta (150+ks) sto ulecu u makazice kao nezdravi,nema dana da ne izbegnem sudar,noga mi non stop na kocnici. Ja volim dosta brzu voznju i ne trpim mnogo auto ispred sebe al jos ni jednom od kad imam dozvolu nisam uleteo u makazice. Uglavnom,zamerka je to sto imaju jak auto,a ne procenjuju da li mogu ili ne mogu da prodju nego samo gas...!

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #196 poslato: Oktobar 29, 2012, 03:23:08 posle podne »
Iskreno ja se najviše bojim onih vozača koji voze polako i nesigurno. E to su najgori vozači.

Van mreže milangrujicgruja

• Sr. Member
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
« Odgovor #197 poslato: Oktobar 29, 2012, 03:29:32 posle podne »
i to,u pravu si,uglavnom zene i matooori ljudi  wacko

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #198 poslato: Oktobar 29, 2012, 03:36:26 posle podne »
Tako je biggrin Oni i ne znaju šta su retrovizori a dok krenu tj. kada prelaze raskrsnicu treba im čitava večnost lollol

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
  • Auto: Golf mk2 TD
« Odgovor #199 poslato: Oktobar 29, 2012, 04:05:36 posle podne »
au sve fini i kulturni vozaci... biggrin  ja priznajem da se ponasam ne nomalno kada neko pravi neveovatne gluposti...
kao sto je voznja 2kmh i ne mogu za njim ni prvom da idem, stajanje na sredinu trake tj parkiranje itd da ne nabrajam jos hoce da se svadjaju i  batine...

a najvise me nerviraju svi sa 70+ godina koji "voze", ne znam samo ko im daje lekarsko uverenje kada su to ljudi kojima su refleksi, paznja is sve ostalo Nula... ima izuzetaka ali 1 medju 10000...

samo da mi je da znam ko im je doktor, meni koji imam 20 godina nisu dali C kategoriju zbog ostecenja vida na Jednom ali jednom oku a ovi nose cvikere kojima je stako kao dno tegle   angry2