Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 48712 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #160 poslato: Maj 16, 2011, 03:02:11 posle podne »
i pred paljenje krecu malo unapred taman toliko da vise uopste ne vidis semafor
ili ne ulaze u stajaliste vec teraju ljude na prekrsaj i u opasnost
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #161 poslato: Maj 16, 2011, 03:07:10 posle podne »
nije njima lako  ;)
  champ1

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #162 poslato: Maj 16, 2011, 03:50:45 posle podne »
ne kazem da je njima lako.. i iskreno ja se trudim da propustam i njih i taksiste.. bus vozi 50 ljudi , ja sam sam... taksista zivi od toga.. al ovo mi nevidjeno ide na klinac
lollol

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #163 poslato: Maj 16, 2011, 04:05:04 posle podne »
E danas ja vozim parkingom i trazim mjesto kad jedno tele, vidim ga na 10 metara od mene ulazi u kola, pale se pozicije i rikverc svijetlo, ja reko vidio me je i prolazim kad odjednom on gas, sva sreca sto sam mu procitao namjere i sto sam bio u prvoj pa sam opalio pa gasu, a da sam samo zakocio udari on mene u zadnji blatobran eskortom karavanom. . . I posle se cudi okle ja tu. . .Pa jbt za sta ce na kolima retrovizor ako ih vec mozda boli vrat pa se ne mogu okrenuti da vide ima li koga iza. . .

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #164 poslato: Maj 16, 2011, 05:58:34 posle podne »
Zdravo svima.
Ja doduse povremeno sam bivao u Srbiji poslednjih 18-stak godina ali mogu vam reci da kao sto se vozi po Moskvi mislim da nema ni u jednom gradu u svetu!!! Pre ce da prikoci da neudari kuce na putu nego coveka ili dete. Pravda od proslog leta su poostrili zakon tako da sad malo vise se vodi racuna. Ja po navici, prikocim kad vidim pesaka kod prelaza a onaj odpozadi, svira, ablenduje i sve po spisku ..... A verujte vozi se po gradu i po 5-6 traka u jednom pravcu i svi zure, jure. A ima ulica gde je i 100 km/h ogranicenje. A tek da nepricam koje su guzve, kako se ubacuju i poturaju i sta sve rade. A na otvorenom putu van gradova, vozi se i preko 200. Znam po sebi i nisam jedini. Ali ipak mnogo vise postovanja i uvazenja nego u Moskvi. Meni je zena Ruskinja,Moskovljanka. Starac je vozac,ima auto, surak isto. Ona kaze, ja jedino kad bi resila da ucim da vozim i sutra da vozim to bi mogla u Srbiji, i to na relaciji Stepojevac Ivanjica. Po Beogradu jos malo se i brecaju od stranih tablica, a i ja nisam od juce i vozim onako kako dolikuje coveku koji usao vec u 5 deceniju. Bila su vremena kada sam i ja divljao pre 25 godina i stizao sa Moskvicem iz Beograda do Ivanjice za 2 sata i hvatao prosek 100-110 km na sat. Ja i sada vozim ostro i i dosta u sportskom rezimu, ali mi to nedozvoljava da se bahotno ponasam u saobracaju. Gde moze, tamo i nacepi ako ti je cef, ali vodi racuna i o drugim ucesnicima u saobracaju. Ima jedna poslovica Ruska koja glasi (тише едешь, дaльше будешь ) sto znaci slicno "ne brze od zivota" otprilike... ili u globalnom prevodu: sporije vozis, duze zivis... tako nekako.
« Poslednja izmena: Maj 17, 2011, 07:07:28 pre podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #165 poslato: Maj 17, 2011, 11:53:48 posle podne »
svaka cast bacuska  beer

Van mreže HaD_BG

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK1 1.3
« Odgovor #166 poslato: Maj 18, 2011, 12:05:56 pre podne »
....Gde moze, tamo i nacepi ako ti je cef, ali vodi racuna i o drugim ucesnicima u saobracaju. ...

clap  beer

Van mreže Dusaan92

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5 TDI,Golf 2 GTD
« Odgovor #167 poslato: Septembar 22, 2011, 11:48:05 pre podne »
Svaka cast na otvorenoj temi...Bas sinoc sam imao neprijatnu situaciju...Naime ja i moji drugari smo parkirali auto malo dalje i krenuli smo do Sabackog vasara...Naisli smo do OBELEZENOG pesackog prelaza,i naravno zapoceli smo prelazak,i vozaci su stali osim jednog koji ih je sve zaobisao sa MK4 i zakoci bas ispred nas..I nailazi jedan lik otvara prozor i pocinje da nam je*e sve po spisku zato sto prelazimo ulicu..Na miran nacin sam mu objasnio da je ovde obelezen i dozvoljen prelazak,ali on nastavlja da vredja:''HOCES SADA DA TI OPALIM DVA SAMARA,STA TI GLUMIS OVDE''..Narod stao i gleda..Lik ili je bio pijan ili drogiran...Nismo hteli da zapocinjemo tucu jer nas je bilo 6-orica a on sam...Kakva budala....   batine

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #168 poslato: Septembar 22, 2011, 12:07:57 posle podne »
ja za pesacki stalno imam fobiju po blokovima... 2 trake, ja stanem, lik zvizne migavac i po gasu oko mene...a ja stao da propustim kevu sa klinkom... nikom nista srecom pukom...al mi se bas cesto desava
lollol

Van mreže Cvejapk

• VW Početnik
« Odgovor #169 poslato: Oktobar 15, 2012, 11:40:07 pre podne »
Ko drugom jamu kopa,trećom asvalt gužva

Van mreže kruska

• Hero Member
« Odgovor #170 poslato: Oktobar 15, 2012, 12:20:59 posle podne »
i ja da se prikljucim, sa licnim nezaboravnim iskustvom.. Vozio sam motore dugo, 21.9.2010 sam bio na slavi i krenem brata da ostavim kuci, ostavim ga i krenem nazad. Stojim na semaforu,skrecem lijevo pored pumpe prolazim, u suprotnom smjeru je bila guzva sigurno nekih 500m kolona, dok sam isao uz pumpu (mozda nekih 60,70kmh) jedan od automobila iz kolone pored naglo skrene u moju traku sa zeljom da sipa gorivo, mene ne propusti i sledi ceoni sudar, umalo nisam stradao, sreca sto sam imao opremuez, bukvalno sam se sa 60 minimum zakucao u njega... Na toj raskrsnici siguno ima 5,6 udesa godisnje.. a inace cega se sve nagledam u beogradu svakodnevno.. pjesacki niko ne postuje, vozaci autobusa nisu normalni, ulijecu, crveno prestrojavaju se svuda,kroz crveno prolaze konstanto.. al dobro ima i gorih stvari od saobracaja :D

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #171 poslato: Oktobar 15, 2012, 01:12:44 posle podne »
Po meni najbolje se vozi u BG-u, brzo, agresivno a najgore u Vojvodini tačnije u NS-u gde ljudi ne znaju osnovna pravila u saobraćaju, idu polako i neće da ti se sklone, onda upali se zeleno svetlo na semaforu a oni čekaju 5 min. da krenu, užas angry2 U NS-u bukvalno 5 automobila naprave istu gužvu kao u BG-u 50 ali bukvalno. Često idem i vozim se kroz BG ( Slavija, Auto Komanda, isl.) i nikada ali nikada se nisam iznervirao zbog gužve jer to se brzo raščisti dok u NS-u ne prođe ni 2 min. a da se ne iznerviram. Te idu kao puževi, te neće da odu u drugu traku, te neće da stanu na raskrsnici ( u ns-u često budu saobraćajne nezgode zbog nepoštovanja prvenstva prolaza), ne gledaju u retrovizore, ne znaju da se prestroje i na kraju treba im 5 min. da krenu kada se upali zeleno svetlo. NS što se tiče sobraćaja i vozača je blago rečeno užas.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #172 poslato: Oktobar 15, 2012, 01:15:26 posle podne »
+1 SKYLINE   big_boss
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Mašinac

• 7th Son of a 7th Son
  • Master Member
« Odgovor #173 poslato: Oktobar 15, 2012, 01:20:10 posle podne »
Ista je situacija i u Kladovu. Pre nekih godinu dana su napravili kruzni tok, ljudi ne znaju pravila voznje u kruznom toku. Meni se jednom desilo da je lik hteo da me pokupi u sred kruznog toka (ja vec u kruznom, a on ulazi i ne staje) i komentar mu je bio: "Jel si ti corav!? Jel vidis da ja idem pravo (????), moras da me pustis! Nauci da vozis!" I ajde, sta reci takvom vozacu koji u kruznom toku ide PRAVO? Kad dodjem u Nis, to je milina za voznju u odnosu na Kladovo. Po Bgu sam vozio 2-3 puta i ne svidja mi se ni malo nacin voznje, preticanje sa desne strane, ne postovanje prvenstva, secenje u trakama kad god se moze... Ne znam kako se vozi kada nije guzva, ali ja sam, kao sto rekoh, 2-3 puta vozio kroz Bg i to sam uvek uboo spic (14-16h)...

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #174 poslato: Oktobar 15, 2012, 01:40:11 posle podne »
Još jedno poređenje NS-a i BG-a.U NS-u te nikad niko ne bi pustio da se ubaciš ,ako si pogrešio sa prestrojavanjem.Nedaj Bože da ti se to desi.Dok je to u BG-u normalno-propustiš jednog,propuste i tebe. driving

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #175 poslato: Oktobar 15, 2012, 02:04:09 posle podne »
ja sam vozio malo sluzbeno po NS-u i nisam stekao takav utisak.. vise da voze svi sporije i opustenije, jer nema takvih guzvi.. i tamo se ubacujem kad zajebem ko i ovde, nema tu mnogo pitanja.. ako ces da cuknes, cukni, tvoja krivica kako god okrenes.
lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #176 poslato: Oktobar 15, 2012, 03:27:29 posle podne »
Citiracu ortaka, "Samo bahato, samo drsko, i samo bezobrazno" :D pa kad takav vozac napusti bg registraciono podrucije nastupa legendarna scena sa Rakom iz serije Vratice se rode...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Cvejapk

• VW Početnik
« Odgovor #177 poslato: Oktobar 15, 2012, 04:12:19 posle podne »
Jel to ono "skloni se budalo,pregazice te neko,to su Beogradjani..."?  biggrin lollol
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2012, 05:00:32 posle podne od strane Modus »
Ko drugom jamu kopa,trećom asvalt gužva

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #178 poslato: Oktobar 15, 2012, 04:51:55 posle podne »
ma jok, ona sa pominjanjem majke :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #179 poslato: Oktobar 15, 2012, 04:59:27 posle podne »
@Guarana  Ma ti si bio to u Bečeju. lollol