Zdravo svima.
Ja doduse povremeno sam bivao u Srbiji poslednjih 18-stak godina ali mogu vam reci da kao sto se vozi po Moskvi mislim da nema ni u jednom gradu u svetu!!! Pre ce da prikoci da neudari kuce na putu nego coveka ili dete. Pravda od proslog leta su poostrili zakon tako da sad malo vise se vodi racuna. Ja po navici, prikocim kad vidim pesaka kod prelaza a onaj odpozadi, svira, ablenduje i sve po spisku ..... A verujte vozi se po gradu i po 5-6 traka u jednom pravcu i svi zure, jure. A ima ulica gde je i 100 km/h ogranicenje. A tek da nepricam koje su guzve, kako se ubacuju i poturaju i sta sve rade. A na otvorenom putu van gradova, vozi se i preko 200. Znam po sebi i nisam jedini. Ali ipak mnogo vise postovanja i uvazenja nego u Moskvi. Meni je zena Ruskinja,Moskovljanka. Starac je vozac,ima auto, surak isto. Ona kaze, ja jedino kad bi resila da ucim da vozim i sutra da vozim to bi mogla u Srbiji, i to na relaciji Stepojevac Ivanjica. Po Beogradu jos malo se i brecaju od stranih tablica, a i ja nisam od juce i vozim onako kako dolikuje coveku koji usao vec u 5 deceniju. Bila su vremena kada sam i ja divljao pre 25 godina i stizao sa Moskvicem iz Beograda do Ivanjice za 2 sata i hvatao prosek 100-110 km na sat. Ja i sada vozim ostro i i dosta u sportskom rezimu, ali mi to nedozvoljava da se bahotno ponasam u saobracaju. Gde moze, tamo i nacepi ako ti je cef, ali vodi racuna i o drugim ucesnicima u saobracaju. Ima jedna poslovica Ruska koja glasi (тише едешь, дaльше будешь ) sto znaci slicno "ne brze od zivota" otprilike... ili u globalnom prevodu: sporije vozis, duze zivis... tako nekako.