Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 53160 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #200 poslato: Oktobar 29, 2012, 04:29:52 posle podne »
ne znam bih li smio ja pisat na ovu temu, imao bih podosta napisat bojim se smoricu narod  lollol

ali eto dao bih par savjeta ovdje ako moze (mada smatram da na forumu ima iskusnijih vozaca od mene tako da nije da se pravim pametan  biggrin )

1. Dajte uvijek lijevi zmigavac kad zaobilazite biciklistu, karton na putu ili pjesaka ... Ne kosta Vas nista a vozacu iz suprotnog smjera znaci dosta da kolko tolko na vrijeme vidi Vasu namjeru

2. Ja licno uvijek dajem desni zmigavac prilikom zavrsenog preticanja ... da dam ljudima na znanje da se vracam u svoju traku a ne da namjeravam da isto nastavim .... nzm to radim otkako sam za volanom, navika iz inostranstva i ostalo mi tako

3. Kada se neko ukljucuje na bulevar/autoput/put sa dvije ili vise traka oslobodite mu ukljucivanje (naravno ako gustina saobracaja to dozvoljava) time sto cete se pomjeriti za jednu traku uljievo ili udesno ... isto navika iz vanka ja cijenim kada to neko uradi i sam to cinim stalno

4. Ako se kamion sa prikolicom ukljucuje u kruzni iz krajne desne trake (zbog gabarita uvijek se i tako ukljucuju) i radi polukrug ili citav krug nemojte se gurati izmedju njega i centra kruznog ... pustite covjeka da na miru obidje kruzni nije mu lako po 12 sati za volanom i takav gest ce sigurno cijeniti, olaksacete nekome posao a ne kosta Vas nista

5. prilikom izlaska sa kruznog nikog ne kosta da da desni zmigavac da javi ljudima da se iskljucuje ... a kada se pravi vise od pola kruga i ima ucesnika u kruznom ili ljudi koji cekaju da se ukljuce dajte lijevi zmigavac

nzm ima toga ovo je kao sto vidite pretezno za zmigavce, napisacu kasnije jos ali to su neke sitnice koje nekad dosta znace  ;)

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
  • Auto: Golf mk2 TD
« Odgovor #201 poslato: Oktobar 29, 2012, 04:38:15 posle podne »
+1 najvise se slazem za 1.

kada si vec spomenuo kruzni, u valjevu skoro napravljen jedan (prvi) i evo posle sigurno vise od pola godine ljudi ne znaju ko ima prvenstvo prolaza... mora noga uvek da bude na kocnici...

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #202 poslato: Oktobar 29, 2012, 06:55:01 posle podne »
Zajeban taj kružni tok ;), ja kad krenem iz Zemuna kod opštine NBGD parkiram kola, pa dalje idem busom bonk
Земунчанин

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #203 poslato: Oktobar 29, 2012, 07:43:58 posle podne »
...E,a evo nesto sveze: Danas krenuo ja na posao,posle sedam dana bolovanja,i sad hocu da udjem u trzni centar gde radim,cetiri trake imaju tu,ja lepo dosao do isprekidane za iskljucenje,treba da prodjem kroz dve trake da bih dosao na rampu,glavna ulica. I sad,2 sata,guzva samo takva,kolona iz pravca krcagova,plus taksisti jajare,koriste nasu rampu da okrecu kola i jos vise zaglave,stanu ljudi da ih propuste,oni sa tri auta krenu da se okrecu,kurslus.Elem,nije mi prvi put,ja stojim u srednjoj traci sa upaljenim migavcom,muzika svira,jbg cekam,sta cu. Kad ucini se meni da neko svira iza mene,reko sto posto neko hoce da udje takodje na rampu pa me zeza.Ja u retrovizor,dvojica likova u nekom pikapu meni na braniku,sviraju li sviraju.Ja pogledam u traku pored mene,slobodna traka,ima neki jugic pola na ivicnajku al opet iam mesta zastavicu da provuces ili veci kombi,kamoli pikap.Uostalom,ja nisam njegov problem koji skrecem,ima za nepismene ljude nacrtano na asfaltu.I kuliram ja sto svira,i gledam u retrovizor,suvozac hvata dva puta za vrata,otvara pa zatvara,ja nista,ne mogu kroz auto da prodjem.A zaguzvalo,ovi iz susreta se ne pomeraju,stoje u koloni.Kad otvara neko meni vrata suvozaceva i pocinje da se dere "majmune umes li da vozis,stojis tu pola sata". Ja se okrenem,kad ono suvozac.Dal da ga pljesnem na prvu ,ajde reko ne,povucem rucnu i izadjem napolje.Ljudi 300,svi stali da vide sta ce da bude,ja obidjem,unesem se u facu i kazem da cu mu razbiti glavu za to majmune,i cimnem ga za ruku,dovucem do isprekidane i pocnem da se derem.Jos sam mu ponudio moj metar da izmeri da li moze pikap da prodje izmedju mene i juga.Izadje vozac i pocne da smiruje situaciju.Kad naidje pandur sa sluzbenim pezoom,i nako kroz prozor sta se desava,ovaj vozac poce da se izvinjava,kaze njegova greska,sedose u pikap i odose.Pandur mene pita sta ja cekam,reko ne mogu da udjem u svoju garazu,i on zaustavi kolonu da ja prodjem. Hvala lepo,molim lepo...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

steva

• Gost
« Odgovor #204 poslato: Oktobar 29, 2012, 08:46:36 posle podne »
u mom selu nema semafora a znakova je bas malo, obozavam da se vozim po gradu, jos samo formulu da kupim!

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
« Odgovor #205 poslato: Oktobar 29, 2012, 09:37:26 posle podne »
tako je borko samo ostro.. tapsac batine

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #206 poslato: Oktobar 29, 2012, 10:47:19 posle podne »
...Pa nije brate,ja stvarno imam veliki prag tolerancije,al kad me neko vredja i psuje majku,preko toga ne mogu da predjem.Obilo mi se par puta o glavu,ali na sebe ne dam,pa nek i dobijem batine,nije ni prvi ni poslednji put...

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
« Odgovor #207 poslato: Oktobar 29, 2012, 10:52:41 posle podne »

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #208 poslato: Oktobar 30, 2012, 11:16:09 pre podne »
...Upravo sam to hteo da okacim  lollol beer ...

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #209 poslato: Oktobar 30, 2012, 02:35:37 posle podne »
Ovo ti je snimano u Zemunu na uglu Kordunaške i Garibaldijeve ulice.Na taj semafor jer je slabo prometna ulica redovno prođem na crveno  coilleo2tj big_boss B)
Земунчанин

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
« Odgovor #210 poslato: Oktobar 30, 2012, 02:58:09 posle podne »
Tema:stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  gde spada taj tvoj prolazak kroz crveno? navika?  lollol

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #211 poslato: Oktobar 30, 2012, 03:43:41 posle podne »
Spada u (ne)kulturu haha izvini Fred ;D!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #212 poslato: Oktobar 30, 2012, 05:51:18 posle podne »
Samo na toj raskrsnici, jer je slabo prometna, vršim prolazak vrste crveno svetlo, kacam bahat bonk
Tu ne smeš ni da staneš na crveno, smeju ti se komšije, baš ono nepotrebna svetlosna signalizacija coilleo2tj
A kilometar dalje, kod isključenja/uključenja na auto-put stvaraju se kolone i kolone, u špicu, iz svih pravca jer nema semafora.Da su pametni pa da presade semafore odavde gde je mrtvilo, jeftinije bi prošao Beograd put.Moraću jedan predlog, dopis da im šibnem. coilleo2tj big_boss bonk
Земунчанин

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #213 poslato: Oktobar 30, 2012, 08:06:11 posle podne »
cuvajte se se samo ovih najnovijih vozaca , ima nas raznih , ali klinci kad dohvate volan 95' godiste , sednu u tatine jake masine , i posle kriv djavo , pre neki dan umalo da me pokupe nisu kocili na stopu i krenem za njima namerno i blivam im da stanu i izlaze klinci sve vazni iz nove bembare neke , kao u fazonu jel ima problem decko , ja reko sad cu zovem pandure sto vozis pod probnom bez pratnje , i da te prijavim za nasilnicku voznju , mogao si nekog da ubijes , sve redno krenem da slazem , a mali da ispadne smeker kao kaze , a sta to tebi smeta jesam li te povredio , ja se nasmejem i krenem da okrecem pandure , a ne znam im ni broj , ja dok sam se okrenuo da im zapisem broj klinci su ostavili auto i uhvatili sturu preko nekog igralista i nestali u roku od 5 sekundi , napominjem da imate svi razumevanje prema dobrim pocetnicima , a ove sto se lozakaju ili po dzepu ili po glavi trece nema , jer ce takvi mogu da ubiju sutra svakog od nas.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #214 poslato: Oktobar 30, 2012, 10:48:07 posle podne »
cuvajte se se samo ovih najnovijih vozaca , ima nas raznih

hahahahahaha, nasmeja me, evo ti krs' ! lollol beer
Земунчанин

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #215 poslato: Oktobar 31, 2012, 01:26:59 pre podne »
da li je smesno i nije mnogi ce se zadesiti da mu lepo ti malisani citaju lekciju..:D

steva

• Gost
« Odgovor #216 poslato: Februar 04, 2013, 06:22:24 posle podne »
sta bi sa onim starim dobrim blicanjem kad stoje panduri??

Van mreže verko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #217 poslato: Februar 04, 2013, 08:31:16 posle podne »
Kada je u pitanju blicanje,obavezno to radim.Inace,sve ih je manje,da kazem,solidarnih.Malo mi je nejasno,zasto smatrate da su vozaci u BG,bahati i tome sl.Dosta vremena mi je pok.brat proveo u K.C.S.Mozete zamisliti u kakvom sam psih.stanju bio,ali nikada nisam imao problema sa BG-vozacima.
Samo ih ispostujte,oni ce Vam pomoci pre nego bilo koji iz unutrasnjosti.

Van mreže Southwind

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf II 1.8
« Odgovor #218 poslato: Februar 04, 2013, 11:17:04 posle podne »
Pa hocu da blicnem uvek, ali zaboravim ponekad. Sta da se radi biggrin

Van mreže Mašinac

• 7th Son of a 7th Son
  • Master Member
« Odgovor #219 poslato: Februar 05, 2013, 01:22:31 pre podne »
oni ce Vam pomoci pre nego bilo koji iz unutrasnjosti.

Tu se grdno varas, prijatelju... Ili sam ja nailazio na neke debile koje boli uvo...