...E,a evo nesto sveze: Danas krenuo ja na posao,posle sedam dana bolovanja,i sad hocu da udjem u trzni centar gde radim,cetiri trake imaju tu,ja lepo dosao do isprekidane za iskljucenje,treba da prodjem kroz dve trake da bih dosao na rampu,glavna ulica. I sad,2 sata,guzva samo takva,kolona iz pravca krcagova,plus taksisti jajare,koriste nasu rampu da okrecu kola i jos vise zaglave,stanu ljudi da ih propuste,oni sa tri auta krenu da se okrecu,kurslus.Elem,nije mi prvi put,ja stojim u srednjoj traci sa upaljenim migavcom,muzika svira,jbg cekam,sta cu. Kad ucini se meni da neko svira iza mene,reko sto posto neko hoce da udje takodje na rampu pa me zeza.Ja u retrovizor,dvojica likova u nekom pikapu meni na braniku,sviraju li sviraju.Ja pogledam u traku pored mene,slobodna traka,ima neki jugic pola na ivicnajku al opet iam mesta zastavicu da provuces ili veci kombi,kamoli pikap.Uostalom,ja nisam njegov problem koji skrecem,ima za nepismene ljude nacrtano na asfaltu.I kuliram ja sto svira,i gledam u retrovizor,suvozac hvata dva puta za vrata,otvara pa zatvara,ja nista,ne mogu kroz auto da prodjem.A zaguzvalo,ovi iz susreta se ne pomeraju,stoje u koloni.Kad otvara neko meni vrata suvozaceva i pocinje da se dere "majmune umes li da vozis,stojis tu pola sata". Ja se okrenem,kad ono suvozac.Dal da ga pljesnem na prvu ,ajde reko ne,povucem rucnu i izadjem napolje.Ljudi 300,svi stali da vide sta ce da bude,ja obidjem,unesem se u facu i kazem da cu mu razbiti glavu za to majmune,i cimnem ga za ruku,dovucem do isprekidane i pocnem da se derem.Jos sam mu ponudio moj metar da izmeri da li moze pikap da prodje izmedju mene i juga.Izadje vozac i pocne da smiruje situaciju.Kad naidje pandur sa sluzbenim pezoom,i nako kroz prozor sta se desava,ovaj vozac poce da se izvinjava,kaze njegova greska,sedose u pikap i odose.Pandur mene pita sta ja cekam,reko ne mogu da udjem u svoju garazu,i on zaustavi kolonu da ja prodjem. Hvala lepo,molim lepo...