Bilo je dosta radova proteklih dana , skupljao sam delove pa zasukao rukave ...
Zamenio sam zupcasti kais , spaner , sve semeringe i dihtung sa te strane motora , zavaren i vracen fabricki karter , dihtung kartera (napokon renz , valjda ce da drzi sad , ostalo su sve govna ). Manzetna na zglobu GKN posto se SVAG-ova koju sam stavio pre par dana svlacila sa zgloba jer je previse plasticna . Nabavio sam i sto bi nas drugar makedonac rekao PALEC (toliko sam puta to izgovorio da sam zaboravio da ljudi kod nas znaju samo za razvodnu ruku

ali za mene je to palec). Tako da sad udara u blokadu , pa sam genijalno testirao palec i razneo srednji lonac

.. jbg... I kad sam kupovao delove dobio sam od gazde radnje jedan poklon kao stalna musterija , i mogu vam reci da sam odusevljen posto nisam ni znao da to postoji . U pitanju je maska koja ide izmedju hladnjaka i veznog lima , iz originala je i kao nova ... Uzeo sam jos gomilu sitnica , klinove , zabice .... Zamenjen je i nosac motora do zupcastog posto ga je neki genijalac zamenio ali okrenuo naopako tako da je prenosilo mnogo vibracija u kabinu , sad je u kabini milina nista ne trese.
Remenice je drugar ocistio i oprao , tako da su ko nove ...
Uzeo sam i kocione plocice za citavih 650 din posto sam provalio da isto koci i sa tim i sa onim od 2000 din , a kako god da okrenes zduvam ih za 15 hiljada km . Kad sam ih menjao provalim da je na jednom klipu otisla gumica pa kkupim komplet za oba klipa . Zamenim na oba i kad smo probali da ozracimo kocnice shvatimo da imamo problem ... Malo smo se zezali i pokusvali da dobijemo kocnicu , ali se ispostavilo da je zveknuo glavni kocioni koji sam zamenio pre godinu dana , i naravno popizdim i

u radnju po novi ali ovaj put bendiksov tako da se sad nadam da sam miran sto se kocnica tice (posto je u protekloj godini zamenjeno sve sem tvrdih creva)
Nisam imao mira pa sam sinoc stavio i karburator koji sam pripremao prethodnih dana. Bilo je dosta zezanja ali sam uspeo da privedem kraju , radi na plin odlicno a na benzin se malo gusi na nizim obrtajima ali posle vuce dobro ...
Napravio sam aluminijumski reducir da bi mogao da usrafim karb na moju granu , stavio nova creva za dovod plina , kompletno nova creva za benzin , filter , prepravio nosac sajle i sajlu i svasta nesto sto je pratilo ovu prepravku...
Na kraju sam sortirao creva i instalacije sto sam mogao bolje da sve to lici na nesto.
Karburator ce ovih dana na test pa ako sve bude kako treba ostaje ...