Autor Tema: Prezubio vw  (Pročitano 22259 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
Odg: Prezubio vw
« Odgovor #20 poslato: April 26, 2016, 10:31:45 posle podne »
Da se ja pitam stavio bi manju remenicu na bregastu, dva tri zuba manju

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw mk4 1.9 TDI
« Odgovor #21 poslato: April 26, 2016, 11:01:19 posle podne »
ja jos nisam procitao da je iko od vas napisao coveku koliki ce ceh biti ako polupa motor ?

najlakse je tudjim parama raspolagati ,

enkob : jesi li ti majstor , bavis li se automehanikom ?
Nemoze niko da napise kolko ce kostat dok ne otvori motor i nevidi sta je sve polupano. Sve ostale prognoze su kao gledanje u pasulj ili lupanje cifre da se sto vise zaradi. Zato smo i napisali da se prvo stavi set zupcastog koji sigurno mora kupit bez njega nema dalje. I proveri se mozda je sve u redu, a ja tipujem 90 posto da je sve uredu. Javice se pa cemo videt.

Da automehanicar imam svoju radionicu i profesionalno se bavim automehanikom 18 god pre tog pocetka porastao sam uz oca u radionici uceci zanat kao segrt. Dakle rodjen u radionici i porastao u radionici i danas hranim porodicu iz te radionice. Neradim samo vw nego sve sto se zove putnickim automobilom i samo automehanika autoelektriku i autoelktroniku radu drugi majstori koji su skolovani za taj posao.
Necu rec da sve znam to je glupost covek se uci dok je ziv zato sam oved da naucim sta neznam i pokazem sta ja znam. Nisam ovde da se svadjam ja to neumem, radije cu napustit ovaj forum i zamolit administratore da obrisu sve sto ima veze samnom, nego da se bilo sa kim svadjam i raspravljam oko gluposti kojih mi je puna glava svaki dan.

Ako sam te uvredio izvinjavam se zaista mi nije bila namera, mislio sam da ces razumeti kad te nazovem bratom da sam se hteo obratit kao brat bratu.
Nema zanata bez alata

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #22 poslato: April 26, 2016, 11:30:30 posle podne »
Ne ne ljutim se zaista , ti si onda ozbiljan majstor nisam znao  :26
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #23 poslato: April 26, 2016, 11:33:32 posle podne »
BRAT opušteno  :26
Nema zanata bez alata

Van mreže Bata83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Mk3 2.0 16v
« Odgovor #24 poslato: April 27, 2016, 07:51:15 posle podne »
Hidro test 160-180 evra??? blink
[/quote

Nisam dobro napisao, nije hidro test 160-180e nego sve ukupno + ruke da se vrati glava i dihtunzi
Mislim da mi rece 15 ili 20 e da je hidro test

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #25 poslato: April 28, 2016, 11:49:18 posle podne »
majstor enko mozda si odrastao u servisu, mozda si ucio zanat od oca..... ali oba nemate blage veze o mehanici i motorima.  ni ti ni babo

Van mreže Sir

• VW Početnik
  • Auto: Passat cc
« Odgovor #26 poslato: April 29, 2016, 02:06:31 posle podne »
Ako je koncept motora takav da klip i ventili mogu da se dodirnu, a ocigledno jeste, onda sigurno postoji neka devijacija ventila.Moze da se dogodi da taj motor i upali bez problema i bez nekih zvukova, sto ne znaci da je sve ok, ali verovatno ce od tada imati manju kompresiju.Cak i cadj oko ventila pravi problem, a kamoli zakrivljenost, pa makar ona bila merena u mikronima.
Nisam automehanicar, ali sam vise puta imao te probleme i cak sam jedanput sam uradio tu vrstu reparacije na opel vektri..Time se ne hvalim da znam i ne podcenjujem zanat, naprotiv i mislim da mora imati bar malu devijaciju.Jedino sto razumem pokusaj da se ugradi kais je verovatno smanjivanje troskova u slucaju da sve radi kako treba i izbegavanje stavljanja delova sumnjivog porekla u odnosu na fabricke koji su verovatno daleko kvalitetniji.Problem koji se desio odsecanjem nekoliko zuba, lezi u najverovatnije losoj remenici ciji su zubci jako ostri.
Elem, sam sam i radio reparaciju, jer nam je dva puta radio mehanicar i treci put sam sam uzeo da prostudiram zasto se desava da kais posle kraceg vremena smakne  zubce a ne pukne.Majstor je to tumacio kao los kvalitet i njegova primitivna izjava"mala privreda", kao d vise u Srb i postoji velika privreda.Covek sa iskustvom nije dodirnu remenicu da vidi koliko je ostra.Zamenom remenice sam resio sve probleme u buducnosti.Sobzirom da nisam mehanicar samo sam doveo drugara da mi uzupci dok sam sve ostalo uradio sam.Naravno ventili su svaki put bili zakrivljeni.

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: April 29, 2016, 10:15:07 posle podne »
majstor enko mozda si odrastao u servisu, mozda si ucio zanat od oca..... ali oba nemate blage veze o mehanici i motorima.  ni ti ni babo

Hfala Boogu pa si ti majstor i sve znas, pa sa nama sta bude.
Nema zanata bez alata

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #28 poslato: April 30, 2016, 11:20:51 posle podne »
"Da automehanicar imam svoju radionicu i profesionalno se bavim automehanikom 18 god pre tog pocetka porastao sam uz oca u radionici uceci zanat kao segrt."

vidi majstore ti ako za tolike godine nisi naucio pod kojim uglom stoje ventili na tdi motoru u odnosu na klip mozda bi bolje bilo da razmislis o nekom profesionalnom cuvanju ovaca ili koza. dalje to sto kao nazovi segrt nisi naucio da se svaki ventil koji je imao bilo kakav kontakt sa klipom baca u kontejner je ocigledno nuklearna fizika za sjenicu i ostale pripizdine  ;)
pa kad izucis sve sto treba i sto ti nije jasno dijeli pamet sa neiskusnima po internetu.
do tad cuti i citaj  mahac

Van mreže enkob

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #29 poslato: Maj 01, 2016, 12:18:54 pre podne »
Majstore kolega, opusti se covece. Sto gajis toliku mrznju? Nisi sve procitao, napisao sam da je bilo slucajeva da su prezubili, a nisu napravili nikakvu stetu. A nisam napisao da nikad niko nije napravio stetu time sto je motor prezubio. Nista se ne gubi postavljanjem kaisa i proverom, majstor si razumes. O meni nemoj da sudis time sto se moje razmisljanje razlikuje od tvojega, sigurno da ni zivot necenimo istim vrednostima. Nego ako te put nanese ovamo ka Sjenici javni se da se druzimo popijemo koju sljivu, narezemo prsute i koje kakvih proizvoda. Da vidis gde sam i sta radim i kolko me cenu ljudi koji dolazu ovde pa onda napisi sta ti srcu dragu.
Nema zanata bez alata

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #30 poslato: Maj 01, 2016, 12:20:23 pre podne »
 ;)   beer   congratulations

Van mreže radovanovic88

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 6 1.4TSI
« Odgovor #31 poslato: Maj 05, 2016, 12:16:56 pre podne »
E ovako da se javim,sva sreca pa nista strasno toliko.
Uradjen veliki servis sto sam i trebao da radim i iskrivljeni ventili na 4 klipu to zamenjeno tako da sutra odo da se provozam ko covek.Pozz vima i hvala. driving