E ovako ljudi, iako sam veliki ljubitelj NA motora u odnosu na turbo ipak sam najvjerovatnije odlucio da zbog strane isplativosti i tezine golfa 3 na kraju idem na turbo... U startu sam mislio da idem na ABF turbo sa djelovima od s2 i cak kupio udareni s2 sa potpuno zdravim motorom koji ce se najvjerovatnije vratit u ruke prethodnog vlasnika jer jos zali za njim, medjutim nesto nemam vjere u ove nase majstore i shvatio da imam jednu mnogo povoljniju opciju. Tako da ako se realizuje dog koji pravim u golfa ide 1.8t 180ks iz golfa 4 2003god a moj motor i djelovi koje sam u medjuvremenu pokupio za abf idu na prodaju i zamjenu... E sad posto kod nas ovamo majstori imaju vrlo malo iskustva cak i sa ovim poslovima, imam par pitanja za vas ;-)
1. Koliko ima prepravki oko kacenja motora?
2. Odgovara li izduvna grana sa njega ili moram da radim nekog "frankenstajna"
3. Koliko shvatam na ovaj model je elektornska papucica gasa, pa me interesuje kolika je to komplikacija i moze li se to prepravit na klasicnu?
4.sa obzirom da je IC slomljen i da treba da uzimam drugi, da li ima neki koji bi odg imajuci u vidu to da bi se islo na neko dalje podizanje snage a opet i to da bih da ga uklopim u golfa bez toga da pola njega viri "tamo ovamo"
Eto to bi bilo to, svaki odg se cijeni, posebno onih koji imaju iskustva sa time i posjeduju ovaj motor ;-)