Autor Tema: Golf 2 1.6 GTD nece da pali  (Pročitano 7617 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Golf 2 1.6 GTD nece da pali
« Odgovor #20 poslato: Februar 23, 2009, 04:28:40 posle podne »
Da ne otvaram novu temu.....
Sta se meni desilo i desava jos uvek na zalost.....
Pocelo je negde polovinom Decembra, pocne meni auto da stuca kad se ujutru prvi put pali, dodje majstor kad ono dva grejaca crkla. Iako je imao samo dva ispravna grejaca on je palio, malo duze sam verglao ali me nije ostavio nigde. Posle zamene cim kresnes on sastavi odmah, nema stucanja uopste. Pre nedelju dana opet se jave isti simptomi, pali kao mina ali stekce, gusi se, stuca jedno 10-tak sekundi i samo je prvo paljenje problem. Dodje majstor i zameni i druga dva grejaca. Od ta dva jedan je bio crko a drugi je bio sumljiv. Nakon sva cetiri nova grejaca on opet stuca ujutru kad je prvo paljenje ili u toku dana kad se ne pali dugo vremena. Da poludis.....
Anlaser je remontovan pre 3 meseca, akumulator star otprilike isto toliko.....grejaci novi.....servis uradjen prosle nedelje (filteri, ulje...).
Izgleda da cu morati kod bosiste....
Koliko ce to zadovoljstvo da me kosta????
I sta je sad u pitanju????

Koliko se secam Dandy je imao neke postove oko dizni, ulozaka, itd...al ne mogu da ih nadjejm.....

Za Randjelovica: isto je i mene Golf zezao kao sad tebe, problem je bio u anlaseru, remontovali ga i nije vise bilo problema sa prvim paljenjem....posle dve nedelje mi je i akumulator crkao.......kad krene ono.....

Provjeri prvo dizne, a moglo bi i paljenje malo da se carne. Stuca li pod saugom?

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #21 poslato: Februar 23, 2009, 05:35:33 posle podne »
Da, stuca i pod sauhom...
Paljenje da se malo carne, mislis da se pumpa malo zaokrene??
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže Turbo

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Februar 23, 2009, 06:04:27 posle podne »
Ako stuca i pod saugom, onda da mu se da malo ranije paljenje, naravno na pumpi.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Februar 23, 2009, 08:45:02 posle podne »
postoji vise problema koji dovode do toga, zaprljane dizne (samo zamjena,,,komad je oko 1100 din, zamjena i podesavanje oko 300 po dizni, ali to treba prvo da se provjeri odes kod bosiste on poskida provjer i iako treba mijenjaj,,,)
drugi problem koji dovodi do toga je kasno paljenje,,,ali ako se nista ne desava sa povucenim "sauhom"sto je kod dizela mehanizam koji zakrece pumpu za 2,5 stepeni u predpaljenje, onda sumnjam da je do toga, jer bi moralo bar malo bolje da bude...probaj da pomjeris pumpu za jedno milimetar prema motoru,,,pa vidi sta se desava, ali zabiljezi prethodni polozaj,
dalje, cesto se desava da su pukotine izmedju ventila koje su maltene prisutn ekd svakog motora, ako su one malo vece hoce da stuca dok se glava malo ne zagrije i te pukotine se smanje,,,inace nista opasno,,,
sledeca mogucnost je voda u gorivu ili prljav filter goriva, ili pak negdje udje malo vazduha u sistem, obicno na onom nepovratnom ventilu na filteru, pa zbog tog vazduha vrati gorivo i ostavi samou pumpi, pa startuje motor bez problema, poslije stuca jedno 10, 20 sec i onda prihvati kako treba....
i ono posljednje,,,provjeriti ventil za regulaciju pritiska (bosista to radi) i vidi da li ti pumpa baca dovoljan pritisak, taj ventil se nalazi na pumpi, sa lijeve strane do motora, izgleda odozgo kao metalni valjak i ima iygled malo kao zaobljen trougao
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #24 poslato: Februar 24, 2009, 08:39:13 pre podne »
Ovde u Smederevu ima jedan bosista, koji bas i nije nesto......
Nego cuo sam da je stelovanje dizni kod tog bosiste od 18-20 eura???
Sad, da li sam lepo cuo ili ne, provericu....
Otici cu do njega i videti sta ce reci....

Hvala narode na pomoci!!
Pozdrav
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže Turbo

• Master Member
« Odgovor #25 poslato: Februar 24, 2009, 12:26:12 posle podne »
Ja sam placao stelovanje dizni 500din po komadu sa garancijom godinu dana.