Autor Tema: Golf 2 1.6 GTD nece da pali  (Pročitano 7595 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • VW
Golf 2 1.6 GTD nece da pali
« poslato: Februar 21, 2009, 04:12:39 posle podne »
E ovako imam problem sa jutarnjim paljenjem i sa paljenjem u toku dana...Pao je sneg,auto je garaziran ali su prednja vrata na garazi skinuta..Problem se javlja kada verglam.Verglam 4,5 puta auto kao da krece da startuje motor ali se nakon toga nekako zamori i cini mi se stuca.Kao da nema struje...Usled verganja akumulator krece da se prazni.Da dodam da akomulator nije bas nov...I u poslednje vreme ga cesto punim bas iz tog razloga sto se pri paljenju prazni.Pretpostavljam da je akumulator u pitanju ali iskreno mislim da nije samo to problem...Molim za neki savet.
Unapred hvala! tapsac

Van mreže DANDY

• Sr. Member
Odg: Golf 2 1.6 GTD nece da pali
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2009, 04:42:56 posle podne »
pa vrlo je moguce da je acc dotrajao, jer ocigledno ne drzi struju,,,
moguce takodje da je anlaser malo izrabljen pa vuce previse struje jer se na medjuprostoru izmedju celija na koje nalijezu cetkice stvara talog od prasine koja ostaje kao produkt trosenja cetkica
probaj malo da iskuckas anlaser nekim pajserom, onako lagano ga kuckaj po kucistu
ali najbolje je provjeriti da li je on stvaljanjem novog acu koji vjerovatno za te potrebe mozes da pozajmis od nekog drugara

takodje problem dopunjevanja acu je u tome sto ti koliko vidim svako jutro bas dugo verglas, a sumnjam da prelazis neke vece razdaljine kolima svakodnevno tako da acu strada brzo sto je i normalno
druga stvar je dopunjevanje acu,,,,jer obicno kad se vratis kuci tj ugasis auto krenes da dopunjavas acu, i on se jako kratko puni i prikaze da je postigao voltazu i prekida se punjenje,,,,
kad dodjes kuci, upali duga svjetla i tako drzi dok ne ispraznis acu i to uradi nekoliko puta, ako imas unimer izmjeri napon, i kad padne na ispod 12 v sa ukljucenim farovima, tada ga raskaci i prikaci da se puni, i puni ga 10-12 sati sa strujom punjenja od 10% kapaciteta, ukoliko ti punjac ne podrzava toliko, podijeli kapacitet acu sa amperazom i toliko sati ga drzi na punjacu, vidjeces da ce bolje da vergla
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2009, 05:05:51 posle podne »
Dobro si me podsetio probacu sa akomulatormom od druga on ima relativno nov i ocuvan acc..Automobil je skoro kupljen i pedhodni vlasnik kaze da nije bas nov ali da je bio ok..Verglam 4,5 puta i nijanse mu uvek trebaju da upali ali kao sto rekoh danas i juce nije uspeo..Zanimljivo je to da je danas acc imao snage,kazem to zato sto sam juce prilikom verglanja osetio da acc gubi snagu i da se prazni...Skinuo sam ga i pripremio da se puni..Ali cu poslusati savet stavicu ga ponovo i isprazniti pa cu ga tek onda staviti da se puni.
Hvala DANDY na utrosenom vremenu i pomoci.. biggrin

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Februar 22, 2009, 12:39:06 posle podne »
a prije svega uzmi i provjeri grijace, jer ne bi smjelo da se desava da tolikovergla ako su ispravni,,,sa ispravnim grijacima mora da upali iz prve i tu je 90% problema,,,,
www.vw-club.rs

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #4 poslato: Februar 22, 2009, 02:06:51 posle podne »
Mozes li mi reci kako da ih proverim?Moram li da ih skidam skroz,mislim da ih vadim i to...Acc je napunjen skroz i spreman.
 driving

Van mreže al bandi

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 22, 2009, 02:36:50 posle podne »
Ne mora
" Ko pita ne skita" - http://kocekoga.blogspot.com

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #6 poslato: Februar 22, 2009, 02:49:50 posle podne »
Aha provericu i to sa osiguracem...I ovo cu proveriti sutra danas je napolju dosta hladno,pa mi se nesto i ne izlazi i ovako sam se ovih dana smrzavao oko toga. badmood

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Februar 22, 2009, 03:18:40 posle podne »
pa evo sija sunce,,,hahha
provjeri i osigurac, mada sumnjam da bi motor uopste mogao da upali bez grijaca na ovoj zimi i da je nov,,,,a kod grijaca moze da se desida se rascvjeta glava i da pravi kratak spoj, pa zbog toga cesto gori osigurac,,,jer cekas se pokida i spoji na masu,,,ali too je samo napomena ukoliko ti cesto pregorijeva osigurac,,,a svaki grijac moras da provjeris pojedinacno, vidjeces da je malo zajebano odvrnuti te srafove jer se kod g2 jako tesko prilazi kod njih, moj savjet ti je da odvrnes cijevi od bos pumpe,sto idu na dizne, ne mozes nista da sjebes ne boj se, to je samo 8 ssrafova,,,vjeruj mnogo ce ti lakse biti,,,
www.vw-club.rs

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #8 poslato: Februar 22, 2009, 03:27:53 posle podne »
Probacu prvo ovo sto mi je al bandi reko sa acc i + krajem da ispitam.Jel mi se ovo bas i ne radi ima prilicno posla.Pa ako neki grejac nije dobar skinucu ga i zameniti.E sad zanima me koliko bi grejac kostao i koja vrsta je najbolja.Mada iskreno bi bio sretniji ako je u pitanju samo acc..E kod mene je ovde tmurno ko...A vetar ne da pici!  angry2

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Februar 22, 2009, 04:36:30 posle podne »

pa nisam ti ja pricao epske mitove drugar nego nacin kako da ispitas grijace,,
ako ne skines sinu koja spaja grijace, nema svrhe ispitivati jer ce onda ako je samo jedan grijac ispravan da prikaze kao da su svi,,,znaci ako ne skines sinu, nemoj ni da pokusavas dzaba da probas sa zicom,,,,
nadam se da si razumio sta hocu da kazem,,,,a skinuti te srafove koji drze sinu za grijace je skoro nemoguce ukoliko ne skines cijevi sa pumpe, u stvari moguce je,,,ali ima mecku da rodis dok skines
www.vw-club.rs

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #10 poslato: Februar 22, 2009, 05:21:03 posle podne »
Lose sam te skapirao DANDY sada je ok razumeo sam..Sledicu uputstva i pokusacu da zavrsim sa tim!
  bonk

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Februar 22, 2009, 09:09:22 posle podne »
ja nisam skidao cevi od pumpe al samo zato trazio kratku 8 icu kod kineza da mogu prici svugde,moj savet: poslusaj dandy-a i skini cevi kad budes proveravao/vadio grejace.
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Februar 22, 2009, 10:38:07 posle podne »
pa ja sam napravio kljuc za skidanje grijaca, sa magnetom, a to je toliko zajebano kod golfa da sam praktikovao da mi je lakse da skinem pumpu komplet i odradim ko covjek nego da se jebanisem pola dana cuturajuci se oko tih srafova...ali moze i bez toga, samo polako
www.vw-club.rs

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #13 poslato: Februar 23, 2009, 10:11:10 pre podne »
sa ona prva dva moze da se provuce uz pomoc gidore sa nastavkom, a ona dva iza bosch pumpe, moguce je skinuti samo skidanjem cevi, ovako je nemoguca misija

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Februar 23, 2009, 11:41:19 pre podne »
Ja sam dva puta menjao grejace, oba puta bez skidanja pumpe i cevi, namucio sam se kao siroce ali sam uspeo, sreca pa imam tanke prste!

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #15 poslato: Februar 23, 2009, 02:03:42 posle podne »
I ja imam tanke prste ali cu bolje da skinem lepo cev i onda da to odradim kako treba..Necu da se mucim ovako. boodala

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #16 poslato: Februar 23, 2009, 02:47:59 posle podne »
Da ne otvaram novu temu.....
Sta se meni desilo i desava jos uvek na zalost.....
Pocelo je negde polovinom Decembra, pocne meni auto da stuca kad se ujutru prvi put pali, dodje majstor kad ono dva grejaca crkla. Iako je imao samo dva ispravna grejaca on je palio, malo duze sam verglao ali me nije ostavio nigde. Posle zamene cim kresnes on sastavi odmah, nema stucanja uopste. Pre nedelju dana opet se jave isti simptomi, pali kao mina ali stekce, gusi se, stuca jedno 10-tak sekundi i samo je prvo paljenje problem. Dodje majstor i zameni i druga dva grejaca. Od ta dva jedan je bio crko a drugi je bio sumljiv. Nakon sva cetiri nova grejaca on opet stuca ujutru kad je prvo paljenje ili u toku dana kad se ne pali dugo vremena. Da poludis.....
Anlaser je remontovan pre 3 meseca, akumulator star otprilike isto toliko.....grejaci novi.....servis uradjen prosle nedelje (filteri, ulje...).
Izgleda da cu morati kod bosiste....
Koliko ce to zadovoljstvo da me kosta????
I sta je sad u pitanju????

Koliko se secam Dandy je imao neke postove oko dizni, ulozaka, itd...al ne mogu da ih nadjejm.....

Za Randjelovica: isto je i mene Golf zezao kao sad tebe, problem je bio u anlaseru, remontovali ga i nije vise bilo problema sa prvim paljenjem....posle dve nedelje mi je i akumulator crkao.......kad krene ono.....
« Poslednja izmena: Februar 23, 2009, 03:00:42 posle podne od strane Duledudule »
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #17 poslato: Februar 23, 2009, 02:58:23 posle podne »
Ljudi glavni problem cele ove zbrke je acu.Tako ti danas kod mene dodje drug kolima i meni padne na pamet da skinemo njegov acu i prebacimo kod mene.Slucajno mi pade na pamet a planirao sam da to odradim sa drugim covekom.Prebacimo ga mi,kljuc u bravu i grejemo.Sve normalno radi,zaverglamo i motor posle 4,5 sec upali ko mina iz prve..Ja zadovoljan cudio sam se.Ugasimo auto skinemo acu stavimo moj koji se predhodno punio desetak casova.I tako ista procedura kad on opet kao po starom .Verglam ti ja 2,3 puta i tek posle treceg puta upali nekao.Da nije auto radio predhodno nemam pijma da li bi uspeo uopste da ga upalim.I tako sada moram da pljunem parice koje sam spremio za novi CD plejer .badmood
Ali je bolje sto se sve zavrsilo na ovome. Nekako sam mirniji,lakse mi je...
 bonk

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #18 poslato: Februar 23, 2009, 03:01:15 posle podne »
Ja cu grejace obavezno da proverim to nema da omane..Srecan sam sto nije alnaser ili opet kazem neka veca zajebancija!
 driving

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #19 poslato: Februar 23, 2009, 03:03:42 posle podne »
Jedino me je cudilo sto je na punjacu pokazivalo da je acu pun.Kazem vam punjen je bio pre toga desetak sati  bonk