Autor Tema: Stage 2 ili obican CHIP???  (Pročitano 34994 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW
Odg: Stage 2 ili obican CHIP???
« Odgovor #80 poslato: Jun 23, 2012, 09:29:11 posle podne »
Bravo Milose, i ja sam izbrisao svoju temu,iz slicnih razloga.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #81 poslato: Jun 23, 2012, 09:56:45 posle podne »
ja sam se iskreno razocarao u ovaj forum, zato sam i obrisao svoju temu, prvo ima dosta bezobraznih postova, sto je van svake pameti.. To moderatori, administratori ignorisu, cak sam za jedan post prijavio uredniku, medjutim vidim da nista nije uradjeno povodom toga.. Ovaj forum odlazi nekim drugim putem.. Ljudi samo cekaju da neko nesto napise, pa da ga ispljuju, ismeju najstrasnije. Nemam reci.. Pogledajte malo nemacke forume! Pokusajmo da budemo kulturniji malo, zaostajemo mnogo!
Pa sta ocekujes kad je forum pun dece koja misle da sve znaju a nista neznaju,pisu svakakve budalastine i jos se svadjaju da su u pravu , skidaju katalizatore i kola im lete itd . Svi znaju u teoriji nesto a kad dodje do prakse,neznaju 80%. Nema ovde postovanja prema starijima sto je veoma tuzno,bilo 5 ili 10 godina razlike. A i opet,Srbija,pametnija od celog sveta,ni manje drzave ni vise ratova zbog pametovanja i inata.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #82 poslato: Jun 23, 2012, 10:23:33 posle podne »
@ebay prodaj ti taj auto i kupi 2,0 turbo fsi dsg ako hoces brz auto.
1,6tdi to nece biti nikad taman da mu radis stage 48.
a to sto si izbrisao svoju temu (licno je nisam posjecivao) i sta ti se tamo desavalo nisam upucen. ali budi 100 posto siguran da nikoga nisi time uskratio za bilo sta.  dal ce biti tvog i mog i nekog treceg golfa tamo ili nece- jebe se clanovima foruma. ovde su uglavnom da bi rijesili neki svoj problem koji imaju i da podjebavaju druge jer su besposleni.

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #83 poslato: Jun 23, 2012, 11:08:16 posle podne »
aj da se ubacim i ja u diskusiju biggrin
tamo pise koliko sam procitao @ da su uspesno izvrseni prvi testovi remapa poslednje generacije VW 1.6TDi agregata. Na osnovu dijagrama koje smo predhodnih dana dobili model od 90ks nakon chiptuninga bi dobio oko 130ks dok se dobitak na modelu koji u fabrickom stanju isporucuje 105ks krece oko 35ks@
a dobili su od firme abarth koja inace radi mape za njih, tako da je abarth uradeo te testove,i kad zavrse sve sa testovima onda mogu krenuti sa mapiranjem, to je isto kao i sa novim autom,kada prodje sve testove koje fabrika nalaze,onda tek ide u prodaju, a moze reci @strbac koju rec jer je on vec svoju sesticu mapirao kod njih
i ako vec kazes da su to samo brojke koje pricaju o konjima,a nisu jos stavili na valjke, zasto su onda i kod vas samo te brojke napisane?

http://www.smchiptuning.com/3445/vw-golf-vi-1.6-tdi-cr-105
nista licno,da ne shvatis pogresno ;)

Svi znaju koliko taj motor moze izdrazati snage,a da nema havarije,to se prosto utvrdi.Vidis koji su klipovi,kakvo je ubrizgavanje,koji je turbo i lako se moze dati neka okvirna cifra snage za taj auto.

A naravno svaka tuning firma to drzi u ponudi radi konkurencije i marketinga.Da znate koliko kola postoje koja se ne mogu raditi (ne postoji varijanta fleshovanja) pa stoje u katalozima sa nekom obecanom snagom

Ovo sto se sad ovde desava,je cist marketing,jer ne samo kod nas,ceo svet ceka da se resi taj problem oko mape,a vlasnici cekaju.Zasto im neko ne bi prosuo ovakvu pricu,da sebi na vreme obezbedi mustrije kad se taj problem resi i kad se mapa bude mogla raditi.Da bude jasno,ne plujem nikog,samo hocu da dam prave informacije.I oni dijagrami nemaju veze sa onim sto se nalazi u tekstu i ona slika auta je skinuta sa googla a ne sa valjaka gde je merena ta snaga,sto nisu slikali auto kad je bio na valjcima i kad su dobili te brojke,sa sve tim inzenjerima oko auta... ;)

Van mreže Strbac

• Master Member
« Odgovor #84 poslato: Jun 23, 2012, 11:13:41 posle podne »
Druze na vasem sajtu se vidi da vi radite taj motor,ili gresim?
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #85 poslato: Jun 23, 2012, 11:35:56 posle podne »
Ja mislim da sam i to objasnio ;)

Van mreže Strbac

• Master Member
« Odgovor #86 poslato: Jun 23, 2012, 11:38:36 posle podne »
Objasnjavo jesi nesto, nego ti meni reci konkretno da li tvoja firma radi taj motor??

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #87 poslato: Jun 23, 2012, 11:55:39 posle podne »
Pa ako si pratio sta sam pisao shvatio bi da ne radi niko pa ni mi..To sto stoji u ponudi ima druge razloge koje sam isto pokusao da objasnim

Da rezimiram,tema je otisla daleko jer sam hteo neke stvari da pojasnim ali ocigledno samo sebi pravim problem

Na tom motoru su radjeni testovi i on moze izbaciti tu snagu.JEDINI i najveci problem je sto u ecu tog motora postoji jedan problem oko samog finalnog programiranja posle chip tuninga,takozvana check suma koja ako se ne poklopi auto nece da upali.I taj problem je ocigledno trenutno ne resiv je ceo svet pokusava da ga resi vec dve godine.Podici snagu na tom autu nije nikakav problem,to se moze uraditi i snaga je ta,stim sto se ceka progamerski deo koji treba neka firma da izbaci koja pravi alate za chip tuning.

Van mreže Strbac

• Master Member
« Odgovor #88 poslato: Jun 24, 2012, 12:25:46 pre podne »
Druze veruj mi sve sto ti napises ja procitam. I smatram te za dobrog poznavaoca i strucnjaka. Stvarno mi nije jasno zasto nesto nudite a niste u mogucnosti da uradite. Tako da onda pada sumnja na sve sto radite.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #89 poslato: Jun 24, 2012, 12:32:04 pre podne »
Pa napisao je gore, sve firme su napisale da nude, zbog konkurencije. I u trenutku kada se resi problem sa softwerom, bice u ponudi. Cist marketing. ;)

Van mreže Ebay

• VW Početnik
  • Auto: VW GOLF VI GTI
« Odgovor #90 poslato: Jun 24, 2012, 01:34:22 pre podne »
@ebay prodaj ti taj auto i kupi 2,0 turbo fsi dsg ako hoces brz auto.
1,6tdi to nece biti nikad taman da mu radis stage 48.
a to sto si izbrisao svoju temu (licno je nisam posjecivao) i sta ti se tamo desavalo nisam upucen. ali budi 100 posto siguran da nikoga nisi time uskratio za bilo sta.  dal ce biti tvog i mog i nekog treceg golfa tamo ili nece- jebe se clanovima foruma. ovde su uglavnom da bi rijesili neki svoj problem koji imaju i da podjebavaju druge jer su besposleni.

Iskreno za tebe sam mislio da si ozbiljan covek, ali sve pada u vodu.. Nemam reci!
Gledaj svoja posla, ako nemas sta pametnije da napises! bez ljutnje!

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #91 poslato: Jun 24, 2012, 01:43:36 pre podne »
Pravilnik foruma:

ZABRANJENO JE:

- da se svadjate i prepirete sa Moderatorima/Administratorima;
- spamovati forum (slati vecu kolicinu beskorisnih postova);
- da se svadjate sa ostalim clanovima foruma;
- pljuvati po clanovima foruma i njihovim postovima;
- koristiti pogrdne, proste i one reci koje bi mogle nekog da uvrede;- reklamirati druge sajtove konstantno;
- isticanje pripadnosti nekog sportskog kluba;
- razgovarati o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima koje bi mogle izazvati svakakve rasprave. Ovo je forum o automobilima.
- da se u jednu poruku ubacuje vise od 3 "smajlija".

Pogledajte ovaj post:

"klasicna srpska posla i sviranja kurcu. kad nesto crkne daj da se vidi ko je kriv da mu jebemo mater?
kad crkne polo 1,4 2011god sto ne idu u fabriku da jebu mater onim svabama koji su ga sastavili?
na tuning nema, nikad nije bilo i nikad nece ni biti nikakve garancije.
svi bi nekih 200+ks da se izivljavaju dok im ne dosadi i da ta masina traje nekih 150 do 200 godina
svi bi da se jebu a da im ne udje.
svi  kad kupuju auto kupuju neki sa manjom kubikazom zbog potrosnje i registracije, pa kad podju na neki dalji put vide da im je auto jedno obicno govno.
bilo ko ko ima 1 jedini gram mozga kad podize pritisak turba mora znati da su klipovi, zidovi cilindra, lezajevi radilice, kvacilo optereceniji bar za 20 posto nego sto su bili u serijskoj varijanti
gdje nestadose sa foruma oni sto cipuju pola 1,4tdi na 120ks?
gdje su oni sto na dvojke gtd stavljaju interkulere od sprintera cdi?
gdje onaj inzinjer sto isto u pola stavlja 1,8 20v turbo?
koliko se takvih pojavilo ovde?
muka mi je vise kad citam kakve ljudi gluposti mogu napisati
blok motora prazan bez icega u sebi za audi 4 rst kosta 17000eu i nema nikakvu garanciju da ga kovana klipnjaca nece polomiti u hiljadu komada kad se promasi brzina ili se prevrti
sta hocete vise koje pizde materine da vam auto trosi 5 kila plina ili loz ulja, da vam ga neko nabrije na 300ks, da ga drkate i da se izzivljavate svaki dan i da vam taj isti da dozivotnu garanciju na motor? "

licno sam prijavio ovaj post urednicima, i dobio odgovor da je prosledjena poruka upravi kluba, ali dzabe! Sramota je da se ovakvi postovi ostave na forumu...  Valjda treba da Vam bude u interesu da privucete sto vise ljudi, a ne da ljudi odlaze.. Upravo sada sam video da je i od @Strbca nestala tema, jer je covek takodje kao i ja shvatio, da ovde nema kraja, i da nikad nece biti postovanja! Podrzavam ga u potpunosti!

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #92 poslato: Jun 24, 2012, 09:34:18 pre podne »
To sve sto je napisao stvarno stoji, izabrao si post koji slucajno podrzavam skroz, a sa tih par psovki ne mislim da je uvredio ikoga, nisu nikom direktno upucene, a ovo nije deciji vrtic da neke reci tu i tamo ne mogu da se kazu.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #93 poslato: Jun 24, 2012, 11:39:50 pre podne »
Bas tako, jer bilo je do sada milion tema o tjuningu, i gedora i ostali majstori svakoga posavetuju  i na kraju, je l' neko nesto odradio? Ne, nego su svi hteli da za 200e nabudze 1.6/1.3 na 150 konja, ali da i dalje voze na plin i da im trosi 5l. E pa jebiga.

Evo mozete sami da procesljate ceo forum TUNING, Krsman, Macne i mozda jos neko su jedini odradili ono sta su i ostali "planirali". Ako nemate para, nemojte da trosite vreme ljudima da vam odgovaraju na hiljadu pitanja, jer nazalost, u tjuningu je to glavni uslov za sve.

PS: Ne odnosi se ovo licno na tebe, jer znamo koliko si ulozio u auto, samo nemoj pogresno da shvatas ljude preko foruma, jedno je forum, drugo je kad sa nekim uzivo popricas.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #94 poslato: Jun 24, 2012, 01:00:41 posle podne »
Moje misljenje je da ovaj post nema mesto na forumu, po vasim pravilima kluba! A kako cete vi da uredjujete forum to je na vama da odlucite, ali sve uopsteno mislim da nesto nije uredu. Dovoljno da sada u delu o golfu vi nemate ni jednu aktivnu temu. Ok ja sam izbrisao svoju temu, jer ne zelim da predstavljam vise svoj auto na ovom forumu, jer se podcenjuje sav rad, ali mene misljenja neinteresuju vise od clanova foruma, zato sam i obrisao temu! A od kad sam obrisao temu uradio sam na kolima jos dosta stvari. Ne bitno je sto sam ja obrisao, ali zasto je i strbac obrisao??? Zapitajte se malo?! Znaci da nije do mene, eto vam jos jedna sestica nestade sa foruma.

killah

• Gost
« Odgovor #95 poslato: Jun 24, 2012, 01:05:33 posle podne »
baki mozes i nalog slobodno da obrises ako te neinteresuju misljenja

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #96 poslato: Jun 24, 2012, 01:14:30 posle podne »
To sto si ti zatrazio da ti se obrise tema jer nisi mogao da podneses par komentara da skines gti oznaku je tvoj problem. Da su svi kao ti, 80% foruma bi bilo obrisano. Forum sluzi i za kritike, treba biti covek i prihvatiti ih, ne nuzno usvojiti iste!
Briga me da li ima sestica na forumu, i Krsman je retko na forumu, pa na svaki skup dodje. Meni su bitniji dobri ljudi od dobrih auta, a Bogu hvala, upoznao sam ih ovde dosta. beer

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #97 poslato: Jun 24, 2012, 01:15:04 posle podne »
Ja sam na ovom forumu aktivan zato sto imam uplacenu reklamu. A misljenja me neinteresuju, misleci za moj auto! Jer ja sam ulozio novca u moj auto koliko 50% mozda i vise automobila na ovom forumu nevrede. Bez namere da uvredim bilo koga od clanova, svako prema svojim mogucnostima, postujem svaciji rad! Ali da je bilo ko od vas ulozio toliko novca, mislim da ga takodje ne bi interesovala misljenja. Nisam mislio za sve clanove foruma, ima ljudi cija misljenja uvazavam, ali generalno sam mislio, nikoga nisam hteo da imenujem!

Van mreže Milan-ABT

• VW Početnik
  • Auto: Passat B3, Transporter T4
« Odgovor #98 poslato: Jun 24, 2012, 01:18:04 posle podne »
@Ebay ljudi su ti lepo rekli svoje misljenje a ti se našao uvređen, šta ti očekuješ od 1.6 tdi?
isto kao moj drugar dali mu roditelji 13000 eura da kupi, i dečko uzme toyout auris 1.3 i sada bi on da mu ide kao 1.6 ili 1.8, e pa što niste razmišljali na vreme.
vozi to godinu dve prodaj i kupi mk6 tsi i na tome uradi stage 2.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #99 poslato: Jun 24, 2012, 01:23:47 posle podne »
To sto si ti zatrazio da ti se obrise tema jer nisi mogao da podneses par komentara da skines gti oznaku je tvoj problem. Da su svi kao ti, 80% foruma bi bilo obrisano. Forum sluzi i za kritike, treba biti covek i prihvatiti ih, ne nuzno usvojiti iste!
Briga me da li ima sestica na forumu, i Krsman je retko na forumu, pa na svaki skup dodje. Meni su bitniji dobri ljudi od dobrih auta, a Bogu hvala, upoznao sam ih ovde dosta. beer

To sto sam ja zatrazio da se obrise tema, nije zbog GTI oznake, sigurno, jer sam ja napisao da me ti komentari ne zanimaju i da ga nikada necu skinuti.. Iskreno kada ulozis toliko novca, onda te i ne interesuju komentari kao sto su GTI oznaka, 1.6TDI itd.. Radis auto za sebe, a ne da bi mi clanovi foruma uredjivali auto. Prvo vise je bilo negativnih komentara, od pozitivnih. Ali ne bitno je, ja sam se zasitio od predstavljanja i zatrazio da se obrise, i drago mi je sto je obrisana. Ovako radim samo za sebe i vide ga samo pojedinci  ;)
Ne kazem da su svi ljudi na ovom forumu losi! Naprotiv, upoznao sam dobrih ljudi.  B)