Autor Tema: Stage 2 ili obican CHIP???  (Pročitano 37220 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW GOLF VI GTI
Odg: Stage 2 ili obican CHIP???
« Odgovor #40 poslato: Jun 13, 2012, 06:10:25 posle podne »
mislim da cu se i ja odluciti na obican chip, nemam pojma.... mislim da ce mu biti dosta 140ks i da mu vise od toga ne treba... ne znam, nekako ne verujem tom STAGE 2 projektu, mislim ok je to... ali ipak novi je auto, treba on da predje 200000km, a ne jos samo 20000, nemam pojma... cimam se da ce brzo motor otici..  nisam pametan sta da radim.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #41 poslato: Jun 13, 2012, 06:11:17 posle podne »
Pretpostavljam da si ti hteo vecu kubikazu, al da tvoji sa razlogom nisu hteli da ti ga kupe, a sad bi da ih prevaris i napravis od miksera kirbi.sto se tice sdi-ja cipovanog da ide ko nevreme..ribolovacke price.

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #42 poslato: Jun 13, 2012, 06:21:36 posle podne »
druze varas se, imao sam izbor da biram izmedju 2.0tdi golf v gt,  i 1.6tdi Golf vi.... odabrao sam 1.6tdi, zato sto mi je mnogo lepsi auto, u tom trenutku mi nije bilo bitno koliko koji ima KS, imam kuci jos 2 auta, koji imaju vecu konjazu i mogu da ih vozim svaki dan... Bilo bi lepo da sam kupio GOLF VI 2.0tdi, ali tada kada sam kupovao auto ni jedan novi nije bio u ponudi... trebalo je da se ceka da stignu,... a ja sam bio ne strpljiv i uzeo sam sta je bilo... Ne kajem se, dobar mi je i ovaj, sta vise super je, ali ajde kada vec moze nesto da se odradi sto da ne?! :)

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #43 poslato: Jun 13, 2012, 06:25:40 posle podne »
Uzivaj burazere, uzmi od zivota sve:)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #44 poslato: Jun 13, 2012, 07:09:50 posle podne »
Ako pare nisu problem kao sto kazes onda radi sve sto ti kazu iz Reva.
Ako nas ovde pitas za savet onda u njih nemas dovoljno poverenja.
Sta ti hoces ja mislim da ni sam ne znas.
Vise konja ne znaci uvek i vise riba za jebanje.
Ako oces sto vise snage samo slusaj revo. Ako ti je puno para onda samo chip... ne razumem zasto nas pitas sta je bolje? Pa ne moze niko od nas da ti da tacan odgovor koja kosulja je lepsa
Garanciju iz REVA ti daju na RAD, a ne na bilo sta na motoru. Ukoliko ti se nesto pojebe nikad, ali apsolutno nikad ne mozes da dokazes da je nesto uzrokovano chipovanjem. Ovaj detalj cini mi se namerno ne zelis da skapiras.
Sestica ne verujem da je jeftina za odrzavanje. Auto ti je jos u fabrickom stanju. Raspitaj se koliko su zamajac, turbo, dizne, klipnjace i ostalo za sesticu. To imas samo novo da uzmes, a cene... strahota i da razmislim.
sto rece Lubarda ... uzmi sve sto ti zivot pruza. Ja bi isao na Stage4 odma
« Poslednja izmena: Jun 13, 2012, 07:11:36 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #45 poslato: Jun 13, 2012, 09:48:23 posle podne »
aco crno je to nevrijeme i cipovanje obicnog dizela

HAHAHHAHHAHAHHA

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #46 poslato: Jun 13, 2012, 09:57:02 posle podne »
Ja sam na sdi imao modul i jeste bila osetna razlika u odnosu na mrtvaka klot sdi, ali nevreme?sta za koga znaci nevreme..

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #47 poslato: Jun 13, 2012, 10:08:32 posle podne »
@WELE

ti si jedan od onih sto se previse prave pametni na ovom forumu! bez ljutnje! ne volim takve postove, ako si samo zato pisao da bi izgledalo pametno, onda nisi trebao. 

Prvo da li imam poverenja u REVO ili nemam, to je moja stvar! Nikada nista nisam radio u tom servisu, nisam nigde napisao da nemam poverenja, samo sam hteo da cujem misljenja drugih osoba pa da uporedim, tako mi je lakse... Ne sumnjam u kvalitet REVO chip servisa, cak sta vise, cim izadje update za moj auto, ja cu odmah otici i odraditi chip na mom autu... Hteo sam da cujem misljenja ljudi, mozda je neko radio, pa moze da mi da neki predlog itd.  A to sta ja hocu, to mislim da nije tvoj problem, ja sam samo hteo misljenja da vidim i sta bi drugi na mom mestu uradili, sto ne znaci da cu to i uraditi...   "ne razumem zasto nas pitas sta je bolje?" tebe nisam pitao, ako nemas nista pametno da kazes, onda nisi ni trebao da pises..  Mnogo ljudi je negativno, samo se prave pametni, malo ljudi ovde moze da pomogne, svi previse pametuju.... Ja sam trazio misljenja, da bih mogao lakse da donesem svoju odluku..  U ovoj temi postujem postove od: gedore, ilija, stbac, nikola calasan, pekar, Gagi, cicero, madison, skyline.... takve postove postujem, ljudi su izneli misljenje sta bi oni uradili da su na mom mestu, nisu se pravili pametni.

BEZ UVREDE, ALI TVOJ POST NIJE NA MESTU PO MOM MISLJENJU! FORUM SLUZI DA BI POMOGLI JEDNI DRUGIMA, PODELILI ISKUSTVA, ITD... A NE DA BI SE SADA NEKO OD NAS NAPRAVIO PAMETAN I PISAO KOJE KAKVE GLUPOSTI... UPRAVO ZBOG TAKVIH POSTOVA SAM JA SVOJU TEMU I OBRISAO.

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #48 poslato: Jun 13, 2012, 11:27:31 posle podne »
Ja sam na sdi imao modul i jeste bila osetna razlika u odnosu na mrtvaka klot sdi, ali nevreme?sta za koga znaci nevreme..
pa dobro si rekao
velika je razlika izmedju cipovanog i obicnog
ali ovaj  sto sam vozio mnogo brze poteze za razliku od klota
lik kaze da mu se i potrosnja smanjila
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #49 poslato: Jun 13, 2012, 11:56:35 posle podne »
Temu ti nisam brisao ja, obrisao si je sam jer nisi mogao da se snadjes u kritikama. Ja za sebe mislim da sam pametan, a za tebe mislim da imas viska hormona sto je normalno za tvoje godine. Mozda bi trebalo cesce da chipujes u nekim drugim sferama sex , pa da obuzdas emocije.
Nego da se vratimo temi
Lepo sam ti rekao, otvoreno. Ti mozda ne kapiras ili se osecas uvredjenim jer te nesto od konstatacije koje sam rekao boli.
Sta ti hoces?
Da chipujes ili stage2? Obratio si se dobroj kuci REVO, bolje ti slusaj samo njih. AKO MISLIS DA NEKO OVDE ZNA BOLJE OD NJIH ONDA NI NE TREBA DA IDES KOD NJIH. Bolji savet od ovoga ne moze da ti se kaze. Znas kako se kaze "Puno baba, kilava deca"
Dalje, PARE NISU PROBLEM.
Ok ja savetujem da radis stage2... opet sa motorom 1.6d... mislim da ces biti jedinstven slucaj u svetu da sprca tolike pare u motor koji je poprilicno ogranicen.
Dalje, vrlo verovatno da ces nesto sjebati na relatvno novim kolima. Meni je zao te 6ice na sta ce da zavrsi na kraju.
Na kraju kad sve saberes imaces 1.6tdi doveden do ili preko limita uz relativno malo poboljsanje performansi, a sve za cenu sa kojom si mogao da kupis ozbiljan auto za tuniranje.
Zivo me interesuje na sta ce sve ovo ispasti na kraju.
A ti se sad ljuti koliko hoces.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #50 poslato: Jun 14, 2012, 12:13:38 pre podne »
E-bay,sjebao sam prst pa mi je dosadno,čitam ove postove i razmišljam,kako ipak ti trebaš da uradiš samo čip... "stage 2" mislim da je ipak skupa igračka, sa velikim rizikom... mnogo je mala kubikaža za veću turbinu(hibridnu pogotovo)... moralo bi tu sve da se radi,klipovi,klipnjače,dihtumg glave,auspuh,tu će ipak biti mnogo veće temperature nego sad,mislim da postoji velika verovatnoća od pucanja glave motora,klipova(izgori u kanalnom prostoru ),karika... druga stvar opterećuješ i sve ostale sklopove motora ,menjača,koji mislim da nisu baš napravljeni za toliko povećanje snage(opterećenje)... lepo ga ti čipuješ i još ti ostane višak para u dzepu za nešto drugo...
Eto,to je moje stručno mišljenje...  beer

« Poslednja izmena: Jun 14, 2012, 12:49:30 pre podne od strane Gagi »

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #51 poslato: Jun 14, 2012, 12:20:10 pre podne »
Ma zajebavaj se za sve pare, a kad ga sagoris, ubaci mu 3.0tdi od tuarega:)

Van mreže Ebay

• VW Početnik
« Odgovor #52 poslato: Jun 14, 2012, 12:46:48 pre podne »
@Wele

hahahh, mislim da bi ti trebao malo cesce da  sex  jer ocigledno ti to nedostaje..  bonk

Druze, ti si pomesao sve zivo... Ja ne znam sta je tvoj problem?! ocigledno je da imas neki problem....

Ponovo pricas o REVOCHIP-u, ocigledno da imas neki problem.. Ja sam rekao da zelim misljenja vise ljudi, oni mi nista jos nisu potvrdili i objasnili sta bi bilo bolje, jer ako si citao postove, a verovatno da nisi, napisao sam da kada izadje update za ovaj motor, da cemo tek onda razgovarati..... malo bolje citaj postove  bleh

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #53 poslato: Jun 14, 2012, 03:40:49 pre podne »
Šteta je da čeprkaš nov motor, šta više mislim da je i "običan" čip od 35 konja mnogo.

Da sam na tvom mestu ostavio bi auto takav kakav jeste sa GTI izgledom.. bolje potroši pare na nešto što vredi da se frizira.

Sa 1500 evra na nekom drugom motoru možeš da napraviš mnogo više, tj može da se napravi isto sa manje novca + što će da traje (i neće da čađavi iz auspuha)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #54 poslato: Jun 14, 2012, 08:31:29 pre podne »
@Gagi +5
Taj golf 1.6 je za gospodje,mala potrosnja,auto za grad ne za tuniranje.
Odradi chip i nista vise ako ista hoces,nelomi motor nov bez potrebe ako me razumes. Znam ja da tebe vuce da to leti kao gti ili 2.0tdi , ali nema vajde od toga.
Nema potrebe za svadjom,svako iznosi svoje misljenje,nebitno jel pozitivno ili negativno,prihvatis i teras dalje kako mislis da je najbolje.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #55 poslato: Jun 14, 2012, 09:27:16 pre podne »
@Ebay vidim da pogresno tumacis misljenje od @Weleta on ti je lepo obijasnijo da od toga nema srece al opet ako imas para uradi pa nam se javi kako je ispalo al to je samo bacanje para

@Wele @gedora beer

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #56 poslato: Jun 14, 2012, 02:47:09 posle podne »
da je u pitanju 1,9 TDI (bilo koji) savjetovao bih stage 2 ... ovako nzm, taj motor jos nije pokazao svoje prave potencijale, kako i sta moze podnijeti, kolko se moze bezbjedno dici ks a kolko Nm .... a micat novi turbo, da bi stavio neki polovni veci ... nije problem ali opet to sve treba da prate dizne, interkuler, remap, ... sto rekose greota je nov auto toliko hardverski prepravljat al da ce ako se sve radi pametno i odmisljeno i proracunato izdrzat i posle stage 2 hoce, normalna voznja, paziti auto i izdurace bez problema tih 200.000km sa ili bez stage 2 ...

babska predvidjanja da se TDI motor ne radi, da neces dobiti mnogo i sl ne bi trebao da slusas ... istina je u stvari da sa 1500e neces tobiti onoliko kolko bi dobio da sve to radis na 1,9 tdi motoru ... sustina svega je da ces chipom i turbom i interkulerom na ovom motoru dobiti isto sto dobijas sa recimo 2,0 TDI+chip i sa te strane je neisplativo

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #57 poslato: Jun 14, 2012, 04:19:17 posle podne »
nije sto mi je brat... al takoj je!  biggrin

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #58 poslato: Jun 21, 2012, 12:10:27 posle podne »
Evo i ja da ti dam koji savet ako ce ti znaciti

Prvo jos niko ne svetu nije napravio mogucnost da chipuje taj auto,tako da su to marketinski trikovi momaka iz REVA.

S obzirom da je tako ni obican chip tuning na tom autu nije i nece biti siguran dok se dobro ne ispita taj motor na valjcima i napravi se kvalitetna mapa.E sad to je snalazljivist i umece samih tunera ko ce pre to uraditi.

Stage 2 raditi na tom autu jeste izazov za svakog,pogotovo za tebe,ali mislim da to bolje sacekas neko vreme za ozbiljniji tuning na tom motoru

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #59 poslato: Jun 21, 2012, 01:06:47 posle podne »
ne razumem se nesto previse, ali video sam na fb na revo chip stranici merenje cipovanog 1.6tdi..msm vise se samo slika posle merenja, e sad da li je to istina, ne znam :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.415138401852683.100444.185466698153189&type=3