Autor Tema: Pro-tuning DA ili NE ...  (Pročitano 37030 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat 3 1.9TD
Odg: Pro-tuning DA ili NE ...
« Odgovor #80 poslato: Jun 26, 2012, 03:07:03 posle podne »
pa tako treba da se vozi i auto koji nije čipovan ako hoćeš da duže traje, tj da što kasnije imaš potrebe za remontovanjem turbine i motora....
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #81 poslato: Jun 26, 2012, 06:09:17 posle podne »
dodao bih ne praktikovati cesto ubrzavanje s punim gasom pogotovo iz podruma tj niskih obrtaja a istu radnju NIKAKO ne ciniti dok se ulje u motoru ne zagrije ... znate ono "... ne natezem ledan auto vozim ga do 2000 obrtaja ..." al do tih 2000 obrtaja ubrzava s punim gasom to je jos gore nego malo pretegnut ledan motor ;)

zamjena ulja na max 10.000km + ovo sto je kolega cobrica naglasio

i vrlo bitno malo cesce produvati motor do maximalnog broja obrtaja da se ne bi radilo ciscenje lopatica turbine i usisa i sl ...

to sve moze da ima uticaj na motor i cak i ako je odradjen najkvalitetniji chip kod provjerenog strucnjaka koji zna sta radi i radi kako treba, nepridrzavanje ovih uglavnom sitnica (sve je u naicnu voznje) dovodi do toga da su svi tuneri na losem glasu sto je manje bitno i dovodi do kvarova na motoru sto je mnogo bitnije

licno ovakav nacin voznje praktikujem na dva TDI-ija kuci i jedan TD i nikad problema sa nekim vitalnim sklopom ni na jednom autu nisam imao  ;)

napomena: sva 3 auta su iz Italije  lollol  lollol  lollol

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #82 poslato: Jul 01, 2012, 03:55:32 posle podne »
TT_tuning-isprazni sanduce :D

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #83 poslato: Jul 07, 2012, 10:23:00 pre podne »
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

joca TDI

• Gost
« Odgovor #84 poslato: Jul 10, 2012, 02:09:56 posle podne »
passata 1.9tdi 90ps sa cipovao u smart tuning, i nikakvih problema nisam imao vozio sam kao i ranije, samo ga cepio po potrebi, ali mi je ovo jako interesatno. Koliko kontam to je cist re-map za 50e.
http://www.protuning.rs/index.html

pekar

• Gost
« Odgovor #85 poslato: Jul 10, 2012, 08:50:38 posle podne »
danas je u revo radjen cip na 1.6 tdi nove generacije
cisto samo da se zna ;)

joca TDI

• Gost
« Odgovor #86 poslato: Jul 10, 2012, 11:24:11 posle podne »
kazi iskustvo i cenu.

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d

pekar

• Gost
« Odgovor #88 poslato: Jul 11, 2012, 01:42:11 posle podne »
kazi iskustvo i cenu.
za sve ostale informacije,kontaktiraj momke iz revo,oni ce ti najbolje reci ;)

Van mreže Goran T4

• VW Početnik
  • Auto: Volkswagen Caravelle 2.5 TDI
« Odgovor #89 poslato: Jul 27, 2012, 08:09:09 posle podne »
Da li meni moze neko da kaze gde da cipujem svoj auto a da to bude kvalitetno odradjeno da nemam probleme posle.U pitanju je VW t4 2.5 tdi 99 godiste,75kw 102 ks.Hvala

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #90 poslato: Jul 27, 2012, 09:07:54 posle podne »
Tebra, pročitaj malo teme u ovom odeljku za tunning, pa ćeš doći do nekih informacija.Ovde je sve gorelo pre izvesnog vremena, od diskusije, tako da ne verujem da neko ima motivaciju za nastavak iste...
Земунчанин

Van mreže prketdi

• VW Početnik
  • "ja sam original,ne znam čije ste vi replike"
  • Auto: vw passat 3c
« Odgovor #91 poslato: Septembar 01, 2012, 08:25:23 posle podne »
Evo da izlozim moje iskustvo vezano za pro tuning.Vozim vw passat 2.0 tdi BKP motor 140 konja..
Jedini koji su uspeli da mi urade mapu!!!!!!!!!!!!
Pre njega 4 "tjunera" su pokusavali da mi cipuju auto pa nakon njihovog strucnog cackanja nisam mogao da upalim auto,neki su ubacivali 6 mapa pa mi auto isao kao na mokra drva,a trosio 12litara na otvorenom!
Decku sam ostavio auto u 11h ujutru,u 14h sam otisao po kola,ubacili smo komp,najnormalnije upalili auto,nije upalio ni jednu lampici....
Krenuli u probnu voznji,kad ono... :)  AUTO LETI,PRVA,DRUGA,TRECA BRZINA NE MOGU VOLAN DA ISPRAVIM,PUCAJU POLUOSOVINE,FUL UBRZANJA.
Izasli na auto put i slucajno naidjemo na a6 3.0 tdi,i od 120-190 sam mga gurao u zadnji branik dok covek nije skapirao da je pametnije da se pomeri u srednju traku i kada sam prosao pored jega u neverici gleda i ne veruje...
Inace da naglasim,vozim na 19-icama,255-35 zr 19 i auto se otima,sto bi moj kolega rekao "auto toliko ima snage da deluje kao da ga vozi po ledu'
Najiskrenije,topla preporuka za PRO TUNING,nemojte unapred sumnjati zbog cene ili vec nekih glupih prica,probajte...,ja sam probao i vise tjunera ne menjam!
da odmah naglasim,decka sam pronasao preko letka i otisao sam ISKRENO sa nevericom jer vec dve godine niko ne moze da cipuje simens elektroniku na pasatu,jedino mi je sm rekao da to radi,ali za 6,7 puta vece pare...
PozdraVW svima,ako ima neko okupljanje rado cu doci da se uverite kako auto ide....

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
« Odgovor #92 poslato: Septembar 01, 2012, 10:14:34 posle podne »
jesu ti rekli koliko ks imas sad sa tim cipom ? nadam se da ces ga dugo voziti samo i da nece biti nekih fatalnih posledica po motor, posto puca od snage :)

Van mreže prketdi

• VW Početnik
« Odgovor #93 poslato: Septembar 02, 2012, 10:01:35 pre podne »
nije mi receno koliko konjskih snaga sada ima ali pasat od 170ks smesno ide spram mene,jos sam na extremno velikim tockovima,a ne brini za vek motora,proveravao sam i parametre u toku voznje,sve radi kako treba.Nikada posle jake voznje nisam odmah gasio motor,uvek ga ostavim minut da odradi u leru...
bez sale,auto radi perfektno :)

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
« Odgovor #94 poslato: Septembar 02, 2012, 01:08:01 posle podne »
super, drago mi je da je tako :) ako budes hteo na jedan skup i ujedno merenje snage u oktobru, javi mi se na pp, da ti objasnim o cemu je rec, pa da vidimo koliko ks ima i ujedno da se druzimo na skupu ;)

Van mreže prketdi

• VW Početnik
« Odgovor #95 poslato: Septembar 02, 2012, 07:12:28 posle podne »
samo javi termin,dolazim sa jos jednim jako ozbiljnim dizelom :)

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #96 poslato: Septembar 03, 2012, 10:18:30 posle podne »
Evo da izlozim moje iskustvo vezano za pro tuning.Vozim vw passat 2.0 tdi BKP motor 140 konja..
Jedini koji su uspeli da mi urade mapu!!!!!!!!!!!!
Pre njega 4 "tjunera" su pokusavali da mi cipuju auto pa nakon njihovog strucnog cackanja nisam mogao da upalim auto,neki su ubacivali 6 mapa pa mi auto isao kao na mokra drva,a trosio 12litara na otvorenom!
Decku sam ostavio auto u 11h ujutru,u 14h sam otisao po kola,ubacili smo komp,najnormalnije upalili auto,nije upalio ni jednu lampici....
Krenuli u probnu voznji,kad ono... :)  AUTO LETI,PRVA,DRUGA,TRECA BRZINA NE MOGU VOLAN DA ISPRAVIM,PUCAJU POLUOSOVINE,FUL UBRZANJA.
Izasli na auto put i slucajno naidjemo na a6 3.0 tdi,i od 120-190 sam mga gurao u zadnji branik dok covek nije skapirao da je pametnije da se pomeri u srednju traku i kada sam prosao pored jega u neverici gleda i ne veruje...
Inace da naglasim,vozim na 19-icama,255-35 zr 19 i auto se otima,sto bi moj kolega rekao "auto toliko ima snage da deluje kao da ga vozi po ledu'
Najiskrenije,topla preporuka za PRO TUNING,nemojte unapred sumnjati zbog cene ili vec nekih glupih prica,probajte...,ja sam probao i vise tjunera ne menjam!
da odmah naglasim,decka sam pronasao preko letka i otisao sam ISKRENO sa nevericom jer vec dve godine niko ne moze da cipuje simens elektroniku na pasatu,jedino mi je sm rekao da to radi,ali za 6,7 puta vece pare...
PozdraVW svima,ako ima neko okupljanje rado cu doci da se uverite kako auto ide....

Prvo da ne pomislis da nesto lose mislim,nego citam i neke stvari mi nisu bas najjasnije

Citat
neki su ubacivali 6 mapa pa mi auto isao kao na mokra drva,a trosio 12litara na otvorenom!

Kako mislis 6 mapa ?

Citat

Kako mislis ubacili ste komp? koji komp?

Citat
Izasli na auto put i slucajno naidjemo na a6 3.0 tdi

3.0 tdi je mnogo jaci motor i najbolji tuner da je uradio tvoj auto opet ne bih mogao nista da mu uradis pogotovo na auto putu

Citat
sm rekao da to radi,ali za 6,7 puta vece pare...

Nije bas toliko skuplje,ali to je realna cena svuda u svetu pa i kod nas

Svako moze da uradi chip tuning,i da se oseti razlika,to ko se bavi time to i zna uraditi,POENTA price je da to sto je uradjeno ne pravi posledice po motor,i da to sto je uradjeno traje...Najlakse je odvrnuti turbinu,vlasnik se odusevi ode prezadovoljan kuci i posle 10.000km peraja i sve izadje na auspuh.To ne pricam napamet to je svakidasnja stvar kod "ne proverenih" tunera..

Tvoj auto ako ima DPF a mislim da ima,mora se jako voditi racuna o temp. na izduvu jer hoce da pokvari dpf,to znaci da se njemu ne sme mnogo dizati snaga ako hoces zadzati dpf,ako ga skidas onda nije problem...

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #97 poslato: Septembar 03, 2012, 10:35:50 posle podne »
Citat

Izasli na auto put i slucajno naidjemo na a6 3.0 tdi

3.0 tdi je mnogo jaci motor i najbolji tuner da je uradio tvoj auto opet ne bih mogao nista da mu uradis pogotovo na auto putu

tacno.

Van mreže DUSAN89

• Jr. Member
  • *
  • Auto: PASSAT B5.5
« Odgovor #98 poslato: Septembar 03, 2012, 10:37:54 posle podne »
gedora +1

Van mreže prketdi

• VW Početnik
« Odgovor #99 poslato: Septembar 07, 2012, 09:54:46 posle podne »
momci,a sta vi vozite i sta ste vi vozila pa ste toliki strucnjaci?
sta znate o pritisku turbine?sta vam znbaci ako vam kazem da moj turbo nakon cipa ima nadpritisak od 1.6 u maksimali?
sta znate o 3.0tdi motoru u a6 sa automatskim menjacem i dve tone?sta je cudno naici na a6,svaki 5 audi u beogradu je taj a6....
kada kazem 6 mapa,mislim na celih 6 mapa od strane Revo chip tunning-a...,pa pokusaj cipovanja od stranke Gumetine...
kada kazem ubacili komp,tako i i mislim,tako je uradjen cip,skidanjem kompa a ne putem obd-a...
sta tacno nije jasno?
moj motor nema dpf filetr,nema brige za isti...
pozdravVW svima i nemojte odmah napadati i pricati neke price koje ste cule negde od nekoga...
docicu na skup pa ce se tada videti,nisam balavac da se hvalim u prazno i auto nisam cipovao radi trkanja sa kojekakvim pravac trkacima,ko me zna,zna kako vozim... ;)
« Poslednja izmena: Septembar 07, 2012, 09:58:09 posle podne od strane prketdi »