Svaka firma koja radi chip tuning po pravilu i logici treba da da garanciju na softwere koji je ubacio u ECU automobilia koji je radio.TO SE PODRAZUMEVA
Ja pokusavam da objasnim da postoji i varijanta da se pored garancije na softwere da garancija na motor i sve delove na njemu koje cine kompletan rad motora,ALI se to dodatno placa,pored osnovne cene chipa (kolika god da je).
Zasto se placa? Zato sto neko mora da ispita da li je taj motor ispravan,i da li ispunjava zadate norme da se moze dati garancija na njega.Zasto bi neko dao garanciju na motor koji je puno istrosen.Koliko god garanciju dao i na kakav god motor uvek vlasnik moze lako da napravi havariju,bio chipovan ili ne,mislim da je to svima jasno.Zbog toga tuner uvek ima jaku cenu za garanciju motora da bi sebe ogradio od eventualne havarije
Drugo je kada ti tuner pravi motor iz nule,i na kraju ga mapira,on mora dati garanciju na svoje ruke i da ce to sve dobro raditi,ali opet ne moze dati garanciju na delove jer ih on nije proizveo i nikako ne moze znati koliko ce taj deo trajati i izdrzati.
U takvim firmama se prave trkacka kola i kola sa kojima se ne ide na pijacu s toga i sam vlasnik mora biti svestan usta se upusta i dobro se raspitati sa kojim majstor-tunerom ce to raditi.
Cela ta prica je mnogo isprepletana,jer ne zavisi sve od jednog coveka pa da on sav rizik moze primiti na sebe, svako se mora ograditi i zastititi za neto sto od njega ne zavisi,ne samo u ovom poslu,nego u svakom drugom oko nas.E sad to su dobro iskoristile firme koje se ne kotiraju bas uspesno pa ubacuju svakojako djubre u kola i opere ruke od bilo kakve moguce havarije,jer softwere ce uvek raditi tu nema price,ali kako ce taj rad uticati na motor to ce sam vlasnik posle videti.
Zato treba dobro videti i raspitati se,hvala bogu foruma je na sve strane,ima mnogo dobrih firmi a isto tako ima i prevaranata koji bi preko noci da se obogate,a to se tesko radi sem ako mislis da varas.