znate za pricu advokata iz prosle godine koji je za podrucje beograda rekao da nemaju pravo da pisu kazne jer nisu sud i da te kazne po ko zna kom propisu ne mogu biti vece vise od 3 puta od iznosa za pruzenu uslugu. sto ce reci ako je parkiranje 35 dinara, kazna moze biti maksimalno 105 dinara. i to je odredba ustavnog suda. onda je skupstina grada beograda u septembru promenila tu odluku i tu "naplatu" ne zove vise kazna nego DNEVNA KARTA. nije sija nego vrat. i ta dnevna karta iznosi ako se ne varam preko 1500 dinara. ako je 1 sat parkiranja 30 dinara onda dnevna karta moze da iznosi 24*30=720 dinara. mislim da ce svaki ozbiljniji sud to odbaciti. ja sam imao kaznu pre 2 godine u zemunu i iste te godine registrovao auto u zemunu bez ikakvih problema. kakve veze registracija i parking servis. sta to znaci ako ne platim struju ili infostan necu moci registrovati auto? bahatost drzave na svakom koraku. pokretanje sudskog postupka zastareva nakon 2 godine od ucinjenog prekrsaja, tako ako je proslo vise od 2 godine od napisane kazne, ne mogu vam nista. a zamislite sledecu scenu: kontrolor koji ide ulicama iz ko zna kog razloga (recimo da ga znam i da sam mu se zamerio) ukuca registraciju mog auta kad zna da nisam u parking zoni, nego sam kuci npr. normalno njegov aparat-sistem ce izbaciti da nisam platio parking. on lepo napise kaznu, baci je u smece, a prijavu posalje sistemu, sistemu sudu i za godinu dana vas zovu na sud. znate li vi gde ste bili pre godinu danau 16:45 popodne? to bi pitanje sudiji postavio. drugo KOJI JE NJEGOV DOKAZ DA SAM JA BIO NA PARKINGU A NISAM PLATIO PARKING? sem tvrdnje ovog kontrolora. pa nije ovo divlji zapad pa da neko vikne ON JE UKRAO I SA NJIM ODMAH NA VESALA.
poenta je da se ne date sisati kao ovce.