Autor Tema: Trosi ulje zbog loseg goriva??  (Pročitano 12609 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
Odg: Trosi ulje zbog loseg goriva??
« Odgovor #40 poslato: Februar 28, 2012, 12:51:52 posle podne »
mislim da je za naša tržišta takav bio ... nisam siguran za inostrana i tržišta oko nas HR, SLO i sl je on varirao od 30-50-60kkm pa i do 100kkm ??? tako da što znači nzm bez da je to marketinški trik

ne mora da znači da je na 2 puta od obične zamjene nego na kolko propišu u servisu đe su ti isporučili novo auto tj po nekim preporukama proizvođača ... sve u svemu ko ne mora (zbog uslova garancije što je rocky naveo) ne treba da se drži tog intervala uopšte ... ulje je 14e i više umjesto 9-10e a ni jednom TDI motoru ne prija zamjena ulja na intervalu većem od 10kkm (ko naleti na baš dobro ulje i vozi laganom nogom eto možda mu tih 15kkm neće pravit probleme ali da ne bi vagali i mozgali oko toga 10kkm je nekako najbezbjednija cifra) jer ulje već posle otprilike posle 8kkm gubi dosta aditiva i svojstava pogotovo ova divlja ulja što nama uvaljuju ...

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #41 poslato: Februar 28, 2012, 12:52:20 posle podne »
ma hajte ljudi, longlife je smisljen za ovo shto spice 150000 za godinu dana... da se ne drndaju svakih mesec dana u servis za zamenu ulja... promeni ulje 3 puta za godinu dana, i onda ga proda nama ili bugarima i shta da boli uvo, neko drugi ce da se zeza sa turbinama, ergeovima protokometrima i tim zezancijama....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #42 poslato: Februar 28, 2012, 12:54:24 posle podne »
hehehe dobro reče shomi ... samo što takvi motori i tih 150kkm jedva izduraju na longlife ... pa ti posle kupi auto sa pravih 80.000km ... tek te onda čeka sranje kad saznaš da je u njemu samo jednom ulje mijenjano (MOŽDA) i da je kao katran gusto  lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #43 poslato: Februar 28, 2012, 02:05:03 posle podne »
hehehe dobro reče shomi ... samo što takvi motori i tih 150kkm jedva izduraju na longlife ... pa ti posle kupi auto sa pravih 80.000km ... tek te onda čeka sranje kad saznaš da je u njemu samo jednom ulje mijenjano (MOŽDA) i da je kao katran gusto  lollol
Plus na to dodaj da u italiji vlada mit da se ulje ne menja vec samo doliva i tako :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže MladenUG

• VW Početnik
  • Auto: Golf V
« Odgovor #44 poslato: Februar 28, 2012, 02:06:00 posle podne »
Dobro, preci cu i ja na 10 000 i to je to. Mada sam juce pitao majstora gdje nabavlja ulje i on se kune da mu donosi covjek original iz Nemacke, i da picim sa njim slobodno do 15 ooo, ali NECU VISE. Bas i on kaze da ovde (BiH-RS) ima dosta fuserskog ulja i da nece niotkoga da uzima. U ovog ulja Castrol Edge je preporucen interval zamjene na 15 000, a i na autu je, i nisam ja tu sad nesto pametovao i izmisljao. Jbg, drzao sam se one, malo skuplje je valjda i malo bolje.. U vw dvojku sam nekada sipao Modricino, pa ga mijenjao na 5 000, ali je bilo i tri puta jeftinije!  biggrin

Van mreže nidza79

• VW Početnik
  • Auto: golf 5 TDI
« Odgovor #45 poslato: Februar 28, 2012, 02:16:32 posle podne »
ja sam u ovlascenom mijenjao na 15 000 km.      i taj interval zamijene nema nikakve veze sa long life intervalom!

long life interval je od 30 000 do 50 000  samo da znate :)

Van mreže MladenUG

• VW Početnik
  • Auto: Golf V
« Odgovor #46 poslato: Februar 28, 2012, 02:30:51 posle podne »
 naravno da nemaju veze long life interval i ovaj od 15 000.

Van mreže vw-tdi

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5, golf 3
« Odgovor #47 poslato: Februar 28, 2012, 04:20:25 posle podne »
ovo sto neko rece da je fabricki propisano da menja ulje na 15 000 km to fabrika propisuje kako bi bilo kao jeftino odrzavanje i sl. nece on odma da pokaze da mu to nesto skodi ali ce da skrati vek trajanja motora . a ko misli da mu auto traje  on ce da menja ulje redovno.
izmenu ulja vrsite na 10 000 km stim da ne spada nivo ulja mnogo ispod max (ne vise od pola izmedju min i max) .
a sto se tice potrosnje ulja malo i da trosi nije problem jer se dolijevanjem obnavlja ulje.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #48 poslato: Februar 28, 2012, 05:15:48 posle podne »
poenta je u tome sto ovde pojedini misle da znaju sve a neznaju nista,akak oce meni neko objasnit kakao recimo moj golf koji je presoa 370000 potrosi ulja na 8000 oko maksimum 300 grama dok recim golf 6 1,6 tdi koji imamo u firmi sa predjeni 40000 trosi litar na 5000km blink?pustimo na stranu to razocarenje da ako zazmuris na deset sekundi,imas osecaj kao da si u dvojci,lepsi,moderniji ali..kao i to da mi na 40 kmh trazi na tabli da presaltam u drugu iz trece jer mu ne odgovara biggrin,tema je jako siroka al generalno,novija vozila vise trose ulja ,to je cinjenica,ne samo vw vec i druge marke,i ako ovde pisem o gradaciji ulja,a neko ne zna sta je to,a nemoj da lupa onda
c,c,c,c... golf2-370000km (na satu)- 300grama na 8000 km predjenih
             golf6-40000km (na satu)- 1000grama na 5000 km predjenih
 nije mi jasno zasto na tvojoj dvojci meris potrosnju na 8ooo km predjenih, a na sestici na 5ooo km predjenih?
to nije ZA POREDJENJE... koje ulje ide u tvoj auto, ko ga vozi, kako ga vozi, gde ga vozi, koliko ga vozi, kako ga odrzavas?
sigurno ste(ili su - neki) popili krv toj firminoj sestici za ovih 40000 km predjenih, pa nece ni docekati tvojih 370000km, a da ti je bila u dvoristu (licno tvoja)- ne bi bilo stanje kao sto je sada. o poredjenju potrosnje ulja auta proizvedenog pre 20-30god i auta od pre par godina je glupo raspravljati. po ovome sto se pise ispada da je golf dvojka daleko kvalitetnija izrada(narocito po pitanju motora i potrosnje ulja), nego li sto je golf 4,5,6.. gluposti..

mozak je cudo...ne merim potrosnju ulja na razlicite nacine,svakih otprilke 1000 km gledam ulje na svako auto koje vozim,drugo,kad neke stvari ne znas nemoj pricat gluposti,tu sesticu samo ja vozim i veruj mi ,imam takvu kulturu da i tudje cuvam kao svoje,pa i to auto,u servisu su mi rekli da je to normalno za te motore,u granicama tolerancije, i sto da ne kazem ,generalno sve je kvalitetnije  bilo nekada,na novom volzilu treba pola sata da lupas po njemu da opipas lim,sve sama plastika,a o tome zasto taj auto vise trosi ulja,pisao sam ranije,tebi ponavljat nije potrebno,neces ti to shvatit
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #49 poslato: Februar 28, 2012, 07:42:51 posle podne »

Plus na to dodaj da u italiji vlada mit da se ulje ne menja vec samo doliva i tako :D

pa sad to nije praksa samo kod italijana nego kod velikog broja ovlascenih i neovlascenih servisa .... ali o tome je vec vodjena rasprava ... stoga uvijek takvu stvar radim sam ili sam tu dok majstor ispusta/sipa ulje  ;)

Dobro, preci cu i ja na 10 000 i to je to. Mada sam juce pitao majstora gdje nabavlja ulje i on se kune da mu donosi covjek original iz Nemacke, i da picim sa njim slobodno do 15 ooo, ali NECU VISE. Bas i on kaze da ovde (BiH-RS) ima dosta fuserskog ulja i da nece niotkoga da uzima. U ovog ulja Castrol Edge je preporucen interval zamjene na 15 000, a i na autu je, i nisam ja tu sad nesto pametovao i izmisljao. Jbg, drzao sam se one, malo skuplje je valjda i malo bolje.. U vw dvojku sam nekada sipao Modricino, pa ga mijenjao na 5 000, ali je bilo i tri puta jeftinije!  biggrin

ne zelim da nesto pricam protiv tvog majstora ali to svi uvoznici kastrola govore ... svi nabavljaju originale i svako je ulje iz njemacke ....

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #50 poslato: Februar 28, 2012, 07:47:48 posle podne »
nije tacno da je svako ulje iz nemacke,recimo mobil ima fabriku u turskoj,ok ,opet je original,.al hoce li meni neko objasniti,meni nije jasno da je potpuno isto ulje koje ja korisitm u bmw 1200 dinara ovde ,a u austriji gde mi stric zivi i ima isto bmw samo 320 d,placa isto ulje,u slovo je amblaza ista osim sto nase ima deklaraciju,on ga placa 22 evra blink...mozda je tamo marza veca biggrin...mislim na castrol

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #51 poslato: Februar 28, 2012, 07:53:22 posle podne »
pa znam ja da nije tacno nego kazem sto skoro svaki majstor prica bajke  biggrin

a pa tolka marza .... hehehe bice da je to tvoje jedan od "originala"  lollol   mada ako on svoje kupuje u ovlascenom servisu i cijena moze bit da je na mjestu ... pa je zato tolko skuplje  ;)

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #52 poslato: Februar 28, 2012, 07:57:44 posle podne »
ma kupujem kod proverenog uvoznika,prijatelja,sta znam,ok je ulje ,zadovoljan sam,al me cisto onako interesuje

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #53 poslato: Februar 28, 2012, 08:02:39 posle podne »
koje ti je to ulje jer je 12e dosta jaka cijena sem ako nije ono 5-30?

ma 22e je stvarno mnogo bre deru ti strica ... drugog objasnjenja nema  ;)

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #54 poslato: Februar 28, 2012, 08:04:46 posle podne »
ne znma dal ga deru,u becu zivi,vidim i cenu na njega 21,99Eur  biggrin

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #55 poslato: Februar 28, 2012, 08:30:41 posle podne »
ko voli svoj auto, ako ga isti dobro sluzi, ne visi svaki dan kod majstora ne znam sto ga ne bi povremeno castio sa jednim litrom ulja ako ga je potrosio. neke ljude je izgleda sramota ako im motor trosi ulje. sta ima veze sto trosi. nema tog motora koji se cesto vozi u velikom broju obrtaja da mu nece faliti na mjeracu. pa nek sipa i castrol iz austrije ili galaxov zejtin. meni nov motor sa novim blokom, hilznama, klipovima i karikama za 7km na 5-9000 o/min na iber izbaci po 2-2,5l ulja. i to je sasvim normalno.
 za turbo motore kojima se u gradskim uslovima voznje turbina cesto ugrije i na preko 250 stepeni jos je manje cudo da povremeno fali ulja. ne sto ga je motor potrosio, nego sto je zbog ogromne temperature a samim tim i smanjenja viskoziteta doslo do vecih isparenja. nekad je ulje BP (british petrol) bilo jedno od kvalitetnijih ulja koje najmanje isparava. sad ne znam, svi proizvodjaci su tu negdje. dalje placati litar ulja po 20 i + eu je za mene van svake pameti. nikad nebi dao te pare ali nikad.

Van mreže yawa

• VW Početnik
  • Auto: 2xgolf 1 kabriolet+ golf 1 diz
« Odgovor #56 poslato: Februar 28, 2012, 09:46:14 posle podne »
eee ovu osobu sam cekoa da se javi.. big_boss....moje veliko postovamke  beer... mislim da tu vise nema sta rec... mozemo samo da jos malo caskamo i razmenjujemo iskustva o ovoj temi....  biggrin