ko voli svoj auto, ako ga isti dobro sluzi, ne visi svaki dan kod majstora ne znam sto ga ne bi povremeno castio sa jednim litrom ulja ako ga je potrosio. neke ljude je izgleda sramota ako im motor trosi ulje. sta ima veze sto trosi. nema tog motora koji se cesto vozi u velikom broju obrtaja da mu nece faliti na mjeracu. pa nek sipa i castrol iz austrije ili galaxov zejtin. meni nov motor sa novim blokom, hilznama, klipovima i karikama za 7km na 5-9000 o/min na iber izbaci po 2-2,5l ulja. i to je sasvim normalno.
za turbo motore kojima se u gradskim uslovima voznje turbina cesto ugrije i na preko 250 stepeni jos je manje cudo da povremeno fali ulja. ne sto ga je motor potrosio, nego sto je zbog ogromne temperature a samim tim i smanjenja viskoziteta doslo do vecih isparenja. nekad je ulje BP (british petrol) bilo jedno od kvalitetnijih ulja koje najmanje isparava. sad ne znam, svi proizvodjaci su tu negdje. dalje placati litar ulja po 20 i + eu je za mene van svake pameti. nikad nebi dao te pare ali nikad.