ljudi ne zezejate se motor je napravljen da ulje troši za podmazivanje ... ne postoji motor na svijetu koji NE TROŠI ulje, to Vam možda nije vidljivo na mjeraču ali ulje se troši !!! Ne troše samo oni koji se ne voze ili oni kojima pumpa za ulje ne radi

na 14kkm mijenjaš ulje ... baš voliš svoj motor

a tolicka potrošnja na 14kkm je više nego odlična ... jer 1,9 TDI 77kw umiju i do litar na 10kkm da posču a da su skroz na skroz ispravni ...

brineš bez potrebe

ali ipak skrati interval zamjene na 10kkm .... drugo je da imaš baš baš milion posto provjereno original ulje (a takvog nema na našim prostorima

) pa da kažemo da ga mijenjaš na 15kkm ali i to je .... ufff pretjerano
a što se tiče potrošnje ulja zbog goriva ... čuo sam masu masu takvih priča i od majstora i od vlasnika auta ... nzm logike bi bilo tu ali da je toliko izražena da ti to možeš sad primjetit tako lako ne bih rekao ...
primjer 2 TDI-ja koja koja vozim, nikad preko 150-200gr na 10kkm kako god ih vozio kolko god im mast vadio ... a svaki rpešao debelo preko 200kkm
naravno ko vozi na višim brzinama i na autoputevima mora da računa da je litar na 10kkm relativno normalna pojava pogotovo kod TDI-ja PD