Autor Tema: Golf 2 ili? Pomoc i saveti  (Pročitano 10122 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: IMT 539
Odg: Golf 2 ili? Pomoc i saveti
« Odgovor #40 poslato: Decembar 13, 2011, 12:43:02 posle podne »
imao sam jer je trozio preko 15 litara kombinovane voznje i posle zamene nekoliko karburatora nastavio je istu potrosnju

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #41 poslato: Decembar 13, 2011, 12:48:50 posle podne »
Pa sta mu je bilo pa je toliko trosio?? Ispada da je trosio kao nov bmw 7 sa 400 konja.. tragicno.. Jel si ga popravio ili prodao takvog?

Ps evo nesto da vas malo nasmeje Zajebavanje policije  clap

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #42 poslato: Decembar 13, 2011, 12:49:01 posle podne »
to je bas puno,ja znam da moj nema sanse 10 da predje i 1.6 benzinac ces lako nac motor u dobrom stanju,moze trpsit ulje na gumicama ventila,na karikama jako tesko,jedino ako bas nije przen,gazen...da skratim,moj predlog je 1.6 benzinac,a mozes pogledati i nekog pasata sa 1,6 ili 1,8 motorom,dizel ti je samo muka brate,cast izuzecima
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Limited

• Master Member
« Odgovor #43 poslato: Decembar 13, 2011, 12:51:56 posle podne »
Prodao sam ga za 250 eura godinu dana bio registrovan posle sam cuo da je golf zavrsio na otpad zbog istog problema 

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #44 poslato: Decembar 13, 2011, 12:54:38 posle podne »
Prodao si mk2 za 250e, u srbiji?? E to jos nisam cuo...

Ps Kako mogu da provalim dali motor mnogo trosi pri kupovini kola, ako idem bez majstora, a ako idem dosta van Nisa, to ce verovatno biti slucaj..

Van mreže Limited

• Master Member
« Odgovor #45 poslato: Decembar 13, 2011, 12:57:31 posle podne »
Ja sam iz Crne Gore
Zasto mi to nepise u profilu? ? 

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #46 poslato: Decembar 13, 2011, 12:57:51 posle podne »
pa sto se tice benzinca,pogledaj mu izduv pozadi iznutra,ako  ima cadji puno i naslaga bezi od njega,crn dim iz auspuha isto nagovestava veliku potorsnju zbog neravnomerne smese,ali opet ponekad nema pravila...

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #47 poslato: Decembar 13, 2011, 01:26:13 posle podne »
e aco evo ja cu ti reci nesto cega bi trebalo da se pazis i jos po nesto:)

ovako prvo da kazem nisam mogao da procitam sve tri stranice u ovoj temi zaneo sam se misleci da ima samo jedna stranica, tako da ako nesto ponovoim izvin'te ...

mislim prvo da kazem za plin ono sto sam procitao na prvoj strani 1.6d ili 1.6b ... 1.6b sa plinom mislim da jednostavno nije to to. i da ce mnogo vise da se kvari nego obican D, moras da imas uvek sve u full stanju ako hoces da vozis na plin, a ako dodje do rastelovanja plina moze da pocne da ti trosi i 20l na 100km  boodala pa posle u servis sredjuj to i + zauzima prostor u kolima + moze i da se oseca...  boodala

e sad da ti kazem sledece ja sam isao da pogledam neku dvojku za mene..pogledao sam u bg-u 3-4 golfa, da ti kazem iskreno svaki covek koji je prodavao golfa je skrivao nesto i muljao. svako je hteo da prevari. i naleteo sam posle na jos jednog golfa limarija dobra da ne kazem odlicna, motor smo mislili da je dobar (e tu smo se zeznuli) ...
sutradan auto kod mene u dvoristu stoji, vidim barica ulja ispod auta, otvaraj gledaj sta je sad vozi kod majstora, majstor otvori haubu pogleda motor kaze druze zajebao si se mnogo motor ocena od 1 do 5 ocena 1.. e sad ti vidi kako sam se ja osecao kad mi je tako rekao.. golf je 1992 godiste, prva farba sto se vidi... ali motor... motor je produvao i pustio ulje izmedju glave i bloka motora.

e ae da se videlo kad smo isli da ga gledamo da se videlo negde ulje ili da je duvao na cep (bila je postignuta radna temp.) ... nego auto radio najnormalnije kao da je ekstra vrh motor.. eto cime se ljudi bave... najavis se da ces da dodjes on obrise ulje, dolije mu neko najgusce ulje da mu nabije kompresiju...

golf je placen 1750eur, ja nisam planirao da me sve izadje iznad 2000eur, izaslo je dosta vise...

ja jesam klinac i nisam znao cime se sve ljude bave ali covek sa kojim sam bio je znao, jebiga nije bio strucnjak neki za motor za limarju jeste, al oko motora nije znao nesto preterano.... tako da... sta da ti kazem... cuvaj se... ja sam sad uradio autu generalnu i auto ostaje za mene... svako hoce da te prevari pogotovo u ovoj krizi sad, niko nije lud da prodaje dobrog golfa dizela koji trosi malo i ide  lollol
pozdraVW

tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #48 poslato: Decembar 13, 2011, 01:29:45 posle podne »
da se ja nadovezem, imam mk2 gti 16v i pasata b3 1.6 turbo dizel, pasat mi sluzi za svaki dan, udobniji je od mk2 ima vise mesta, unutra je lepsi ALI mk2 je mk2, nikada ne bih menjao golfa za pasata, za grad ti je bolji golf nego pasat, manji je i okretniji, sto se tice dizela ili benzinca (plinasa), vozio sam letos prvi put golfa dizela sa turbinom i interculerom, to je zlo kako ide taj auto, 170 na autoputu bez problema, vuce kao lud, a sada kako ima loz ulja da se kupi gde hoces, voznja ti je mnogo jeftinija nego na plinu, litar loz ulja se krece oko 95din (cak sam nasao i na jednoj pumpi za 90,90din/l) eto zasto bih ja uzeo mk2 dizel....

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #49 poslato: Decembar 13, 2011, 04:00:34 posle podne »
@MateiNho  sta reci nego hvala ti puno na iskrenom i obimnom odgovoru.. i mnogo mi je zao sto si tako prosao.. Taj je stvarno go*nar sto ti je podvalio takav auto..

@Nikola, iskreno nerazumem se u mehaniku automobila, ali zar nebi kod tog, inace retkog gtdi-ja prvo riknula turbina a posle nekog vremena i ceo motor ako bi se hranio tim loz uljem:) a ne dizelom??
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 04:11:55 posle podne od strane aca777 »

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #50 poslato: Decembar 13, 2011, 04:02:32 posle podne »
Kada si kupio tog golfa??

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #51 poslato: Decembar 13, 2011, 04:06:59 posle podne »
pa sto se tice benzinca,pogledaj mu izduv pozadi iznutra,ako  ima cadji puno i naslaga bezi od njega,crn dim iz auspuha isto nagovestava veliku potorsnju zbog neravnomerne smese,ali opet ponekad nema pravila...

Kadi, kazi mi dali se na isti nacin moze proveriti stanje i kod ovog sto ide na plin?? strah me da recimo iako motor nije dobar nece imati cadji niti crnog dima jer je plin a ne benzin..

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #52 poslato: Decembar 13, 2011, 05:06:14 posle podne »
Aco nemoj da pises post ispod posta, imas opciju izmeni skroz desno, tako da ako nesto hoces da dodas a niko jos nije pisao slobodno koristi tu opciju i pisi sve u jednom postu.

Turbina nema veze sa loz uljem, on se hladi preko ulja iz motora, a to da ce da crkne motor od loz nulja nije tacno uopste. cak je mozda i loz ulje kvalitetnije od dizela, prosle zime mi se desilo da je dizel smrzao i izdvojio se parafin iz njega, dok sa loz uljem nisam imao taj problem.

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #53 poslato: Decembar 13, 2011, 06:56:46 posle podne »
stvarno nemam iskustva sa plinom,nikad nisam imao auto sa plinom..niti cu biggrin,ali imam drugara mehanicara,pa kod nmjega stalno dolaze plinadzije,cini mi se da mi je i on rekao da plin,kako on rece ,prosvetli auspuh blink,ali stanje motora je relatiovno lako utvrditi,malo boljem poznavaocu,barem sto se tice benzinaca,za dizela ,posebno golfa ,nemam iskustva,iskreno,svi  mi isto rade i svi dime pozadi,pa nekako teze utvrdit stanje kod nje,moze pomocu cepa na motoru,meraca,sta znam,najbolje povedi majstora doborg sa sobom pri kupovini

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: Decembar 13, 2011, 08:22:35 posle podne »
Ako kad se podigne poklopac na motoru, neduva, nebaca ulje, znaci da je dobar?? A dali ima jops nesto da se pogleda?

Van mreže MateiNho

• Master Member
« Odgovor #55 poslato: Decembar 13, 2011, 09:46:22 posle podne »
@Nikola GTi zavisi gde sipas... mislim to za smrzavanje... valjda mozda i gresim. ... ali ja sam se konstatovao sa par ljudi i kazu da na ovoj pumpi kod mene OMW extra.. nikada im se nije desilo odkada radi pumpa da im nije zaledio D2..a jedan mi rekao da mu na NIS pumpi zaledio.. od onda sipa na omw pumpi, bas ovoj kod mene.. tako da cu tu sipati pa cemo videti  biggrin

aco... realtivno je tako ako se sipa regularno normalno ulje da kazem (redje ulje) .. kod mene ulje koje iscurelo bilo gusto skoro ko med
ja sam ti rekao kako je meni bilo nije duvao i bacao pa eto sta se desiilo......
jos sam zvao tog coveka da vidim sta ce da kaze za sve to, on se pravi lud naravno... pa sta bi drugo radio nego da se pravi lud, najbolje..
najbolje ti je da povedes dobrog mehanicara sa sobom mozes i limara ili nekog ko zna oko limarije...
a ako ne mozes (kao sto je bilo u mom slucaju) ako ides izvan svoga grada kao sto sam ja isao niko nece ni da ide skoro. jedino ako ti je bolji prijatelj ili nesto....

druga varijanta.. je ... da pitas da li mozes da uzmes auto na par dana uz neku malu kaparu i ostavljanje podatka sta znam. mozda se desi da neko da... mozda ne.. al problem je sto se kapara nevraca ako nebudes hteo da uzmes auto... a ako nisi pri parama.. mani ovo..

treca... hm... pa ako odes tamo sam, pa mu trazis da idete u servis neki da pogledaju auto sto bolje.... vidi ti prvo da izvuces informacije od tog prodavca, ako ispadne da ti on rekao jedno a u servisu da majstori kazu drugo, znaci da laze... a cim laze, ne laze samo za to nego za jos nesto sigurno i odmah mani taj golf, a veruj mi ako hoces golfa 2.. tesko ces naci dobrog i legalnog za te pare 1400eur,

meni su isto pricali ovakve price, al ja sam sebi govorio aj aj.. samo da uzmem ja auto pa cu lako ili tako nesto u tom fazonu, ko se bavi jos takvim s*anjima danas, tako sam govorio .. al eto ovo je sve prevarantsko drustvo, tako da u danasnje vreme moras da pazis sta i kako radis...  beer

a najbolje i gedoru da pitas na sta posebno da obratis paznju i to ...  biggrin
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 09:49:08 posle podne od strane MateiNho »

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #56 poslato: Decembar 13, 2011, 09:52:09 posle podne »
 boodala boodala boodala 
Još jedna diskusija o VW dizel i benzinskim motorima.
@aca777  Druže,kolega,jedan krajnje dobronameran savet:listaj ove sajtove sa polovnjacima i odaberi sve navedene opcije koje su ti predložile drage kolege forumaši.Ukratko,uzmeš probaš auto sa plinom (1.3,1.6,1.8),dizelaša i odlučiš se.Naravno,isprobaj i Toyotu,OPEL itd. bicedobro
@MOD TEAM  Bilo bi lepo napraviti temu Opšte diskusija o motorima VW iz '80.-ih (naslov treba da se razradi),da se novi članovi bolje informišu,a pomalo i mi. coilleo2tj
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #57 poslato: Decembar 13, 2011, 10:02:53 posle podne »
nema benzinca sa plinom koji ce ti u parama trositi manje od 1,6d. daces majstorima za plin i karburator cetvrtinu tih para koju imas. nema veceg sranja od dvojkinog karburatora u to budi siguran

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #58 poslato: Decembar 13, 2011, 10:17:29 posle podne »
@Nikola GTi zavisi gde sipas... mislim to za smrzavanje... valjda mozda i gresim. ... ali ja sam se konstatovao sa par ljudi i kazu da na ovoj pumpi kod mene OMW extra.. nikada im se nije desilo odkada radi pumpa da im nije zaledio D2..a jedan mi rekao da mu na NIS pumpi zaledio.. od onda sipa na omw pumpi, bas ovoj kod mene.. tako da cu tu sipati pa cemo videti  biggrin

brate verovao ili ne ali bas sam na omw pumpi sipao D2

Van mreže MateiNho

• Master Member
« Odgovor #59 poslato: Decembar 13, 2011, 10:33:19 posle podne »
verujem ti .. opusteno.. :p..... ja verujem njima koliko mogu hahaha :D sipacu ove zime tu pa cu da vidim...