Autor Tema: Golf 2 ili? Pomoc i saveti  (Pročitano 10121 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw passat
Odg: Golf 2 ili? Pomoc i saveti
« Odgovor #20 poslato: Decembar 13, 2011, 05:14:36 pre podne »
i ja minuse sto kudim goljfa dizel  B)

lollol lollol
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže HaridiyaN

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 ex/Golf 4
« Odgovor #21 poslato: Decembar 13, 2011, 06:01:01 pre podne »
Prijatelju nikad ne podcenjuj vw :D ja ti predlazem da nadjes neki dobar 1.3 nije on spor sve zavisi od vozaca ja ga vozim 10 god i idalje ide 175 ali nizbrdo :D a to sto ti kazes da hoces da bude jeftino za odrzavanje 1.3 je zakon

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #22 poslato: Decembar 13, 2011, 06:48:50 pre podne »
aco ja dasam na tvom mestu nebi razmišljao o nijednom vozilu sam vw passatu b3 koji sam vozio evo ti jedan za golfa 2 je on svemirski brod
http://www.polovniautomobili.com/oglas1635564/volkswagen_passat_b3_bg/#3
ovaj je 1150 e

ovaj 1600 e
http://www.polovniautomobili.com/oglas1637389/volkswagen_passat_b3/#1

http://www.polovniautomobili.com/oglas1621860/volkswagen_passat_b3/
a ovaj 1400 e

jestedasi kratak za jedno 400-500 e ali ako si dobar u pogađaju spustićeš neku kintu i snađi se za još neku i vozićeš vw mahinu za te pare kakav golf 2 ovo je limuzina, a odrzavanje je kao golf 2 dzabaleskaaaaaaaaa
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 07:04:25 pre podne od strane ZARKOTEKICA »

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #23 poslato: Decembar 13, 2011, 11:19:29 pre podne »
@HaridiyaN  Kako bi ja koj sam iz porodilista odvezen kuci vw-om, sada nebi podcenjivao isti, ni u ludilu:)
A sto se tice 1.3 i 55ks na koj karoseriji, mislim da bi moglo vise, kao sto rekoh,mislim da je 1.6 sa 75ks benzinac sa plinom najbolji motor za tu karoseriju.. Ima tu jos necega, dok nije crko polo, uvek mi je bilo krivo sto matori kad je kupovao nov, izmedju motora koji su bili na raspolaganju tada za njega (895cc sa 40ks, zatim 1.1 sa 50ks i 1.3 sa 65ks) je uzeo ovaj najslabiji, i prebacivao sam mu sto nije uzeo ovaj 1.3 (ali taj je imao 65, a ne 55ks kao kod mk2)  koj je popularno bio zvan dzepna raketa za tu karoseriju (bar 200kg laksu od mk2).. Dojadilo mi vise da imam najslabiji motor u kolima, kao pantic da bude mladji referent u 60 godina:), pa nebi da ponovim njegov izbor, ako vec uzimam, za sada mislim da je zlatna sredina od 1.6 najbolja..
Dobro, sigurno je da je tvoj mk2 1.3 brzi i startniji nego sto je bio moj polo..

@Zare video sam i tog pasata (od 1150e, iskreno, kod sebe jos nemam svih 1400e, jer deo sto moji treba da mi daju su mi obecali sad januara.. A da imam, odma bi zvao, jer mi je cena ok a i na slikama izgleda dobro.. Mada mi je cudno da stoji u oglasima vise od mesec dana i da ga niko nije kupio,jer bi za te pare trebao da ode odma,  a vlasnik mu nije stavio opis stanja, tako da mozda je zreo za generalnu,i zato ga niko nekupuje).. slazem se da je taj pasatovac (kako sam ga nekad zvao) znatno bolji od golf2, i po udobnosti, a onda i po ostalom, cak verovao ili ne, passat b3,to je prvi auto koj sam vozio!! ,imao sam 18,i par meseci pre nego sto sam krenuo u auto skolu, tada najbolji drug mi je dao da ga provozam, i bio sam odusevljen, to je bilo 2003ce, a licno sam ga vozio 190 na autoputu, mozda je i skazaljka malo lagala, ali toliko je pisalo, motor mu je bio 1.8 sa 79kw, pasat gl, imao je i zadnji spojler, crven boje,  u to vreme bas lep auto, koj mu je pomogao da upeca vise dobrih klinkica (i mi smo tada imali 18 godina :).. karavane negledam, netrebaju mi, a 1600nebi nikako mogao skupim, 1400 je vrh,i za te pare bi mogao da uzmem auto koj je ili registrovan, ili 1200 bez registracije,pa da ga ja registrujem..:), mada neznam da li bi za te pare mogao da nadjem u dobrom stanju, znam da je ovaj drugarov bio cesto kod majstora, nocu mu je on vadio dusu, a po danu njegov cale koj je u njega tovario i po vise od 600kg robe bonk batine tako da je passat jadan bio legao do zemlje a auspuh mu je po svakoj neravnini strugao po putu.. I onaj koj ga je kupio posle, debelo je naje*ao..  Mada ako mi nesto iskrsne(al tezi slucaj), uzeo bi taj pasat uzeo pre od mk2:) Nemojte da me napadate zbog ovog:)
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 11:30:48 pre podne od strane aca777 »

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Decembar 13, 2011, 11:43:33 pre podne »
Kazu da se ljudi dele na 3 grupe,
1.koji su vozili mk2
2.koji voze mk2
3.i koji ce voziti mk2:):)  Ja sam taj iz trece, a gde ste drugari iz prve i druge grupe da date misljenje:)

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #25 poslato: Decembar 13, 2011, 11:47:53 pre podne »
Ja iako vozim benzinca,da sam na tvom mestu tražio bih prvo dizela.Da li običnog,da li GTD,ali samo da je dizel. Moj teča ima običnog dizela,91 godište i što se potrošnje tiče na otvorenom troši 4.6!Naravno to je ona penzionerska vožnja,5 na 80,ali je za svaku pohvalu  clap E sad,kao što je već rečeno,dobrog dizela je danas teško naći.Ti gledaj prvo njih,dobro listaj oglase i nikako se ne zaleći,pa ako ubodeš nekog dobrog,uzimaj.Ako ne nadješ ništa,onda gledaj benzinca sa plinom

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #26 poslato: Decembar 13, 2011, 11:50:26 pre podne »
Ja glasam i za Golfa i za Passat
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #27 poslato: Decembar 13, 2011, 12:02:25 posle podne »
Šta bi kolega,odustao si od Scirocco-a?  biggrin

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #28 poslato: Decembar 13, 2011, 12:05:43 posle podne »
@ aca777 kolko sam ja svatio ti oces malo auto da je brzo da ne trosi puno i da nije skup za odrzavanje ?

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Decembar 13, 2011, 12:09:07 posle podne »
Da, znam za potrosnju, al kao sto rekoh, cena voznje benzinca na plin i dizela je ista, razlika iako je ima mi je totalno zanemarljiva.. kao sto napisah, 90+% bi ga vozio samo po gradu, primer, da benzinac trosi 10l plina sa normalnom voznjom kako bi ga vozio, dakle niti bas penzionerski niti razvlacenje to je 10*70=oko 700kinte na 100km.  Dizel ako trosi 6litra po grad (manje neverujem da hoce), a dizel kosta 110,120d/litar (nisam upucen) to opet izlazi na oko 700din na 100 km. Tako da mi je to isto, i 50 dinara manje vise, isto mi dodje..

Dakle potrosnju bih kao argumenat za dizel u odnosu na benzin sa plinom, odbacio.. Ima li neki drugi kvalitet dizela zbog kojeg bih trebao da ga uzmem pre benzinca sa plinom (recimo 1.6 benzin+plin koj je startniji ,brzi i manje bucan od 1.6d koj ima 20ks manje).. To mi je bitno..
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 12:16:02 posle podne od strane aca777 »

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Decembar 13, 2011, 12:13:05 posle podne »
@limited  znam da to nema:) Procitaj malo bolje moje poruke:) netrazim brz auto, zato nigde nisam pomenuo mk2 gti... Samo sam napomenuo da mislim da je najbolje 1.6 b+plin, ima 75ks, jeftin za voznju i odrzavanje, a nije trom kao dizel od 55ks.. i hocu da mi neko napise zasto vecina ovde misli da je bolje 1.6d od 1.6 benzin sa plinom

@sale brate nikada nisam ni razmisljao o sirroco-u biggrin
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 12:15:10 posle podne od strane aca777 »

Van mreže Limited

• Master Member
« Odgovor #31 poslato: Decembar 13, 2011, 12:17:15 posle podne »
A da ipak ti uzmes 1.8 sa ili bez plina
A sta se tice glas moj ide 1.6 dizelu  ;)

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #32 poslato: Decembar 13, 2011, 12:19:26 posle podne »
Šta bi kolega,odustao si od Scirocco-a?  biggrin
Jbg  morao sam da odustenem lollol.

Ja sam na Sus motorima radio da je dizel od benzinca stedljiviji samo u gradu,na otvorenom je potrosnja ista jer dizelu na otvorenom treba mnogo bogatija smesa  big_boss!
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 12:22:03 posle podne od strane vladairon »
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #33 poslato: Decembar 13, 2011, 12:20:04 posle podne »
prvo,svaka cast za tako zrelo razmisljanje,ja ti toplo preporucujem mk2 1.6 benzinac,sa plinom ili bez to je tvoj izbor,motori su besmrtni ,odrzavanje jeftino,ko ti predlozi mk2 dizel,ja mislim dai on sam zna,da ako skupimo sad 100 mk2 sa dizel motorom,95 su vec gotovi sa motorom,skoro svi su ispustili dusu,a za malo ozbiljniju generalku motora treba ti minimum 600 evra,pa se preracunaj,i da vozis na benzin bez plina,sve sto bi ustedeo za gorivo sa mk2 dizelom dao bi na akumulator,grejace,dizne,filtere ,karike itd,itd,pa bi cak bio i minusu..generalno nema dobrog dizela sa tim godistem
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #34 poslato: Decembar 13, 2011, 12:21:57 posle podne »
Pa dobro sad,da je bučniji,jeste,ali nije to ništa strašno.Možda će ti u početku biti malo iritirajuće,ali brzo se navikneš.A iako je slabiji od benzinca,nije on trom.Nemoj to da te zavarava.Zna se da dizeli imaju veći obrtni moment,tako da kod preticanja nećeš imati nekih problema

Van mreže Limited

• Master Member
« Odgovor #35 poslato: Decembar 13, 2011, 12:23:13 posle podne »
Kadi vidis ja nemam tako razmisljanje o 1.6 b imo sam jednog i nikad se vise ne ponovilo 

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #36 poslato: Decembar 13, 2011, 12:26:18 posle podne »
pa ok,svako ima svoja iskustva,ja pricam iz mojeg a i generalno je poznato da su jako izdrzljivi motori,meni je vec 270000 km,nema potrosnje uljai isto ide kao pre 5 godina kad sam ga kupio,potrosnja 9 do 10 zimi po lokalu,leti jos nize,a jos ko je ljubitelj plina,dzabe voznja :rolleyes:

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #37 poslato: Decembar 13, 2011, 12:26:46 posle podne »
Kadi u pravu si da je teško danas naći dobrog dizela,to sam i rekao u prvom postu,ali ako ga nadje,može slobodno na keca da ga uzme

Van mreže kadi

• Hero Member
« Odgovor #38 poslato: Decembar 13, 2011, 12:29:23 posle podne »
realnost je takva,godine cine svoje,benzinci jos nekako odolevaju,osim gti modela koje je isto jako tesko nac u dobrom stanju kojeg je ,cak i ako ga je baba vozila ipak przila lollol

Van mreže aca777

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Decembar 13, 2011, 12:39:15 posle podne »
@Sale, ma nije buka problem, nisam ja nimalo razmazen,(posle 3 godine pesacenja i po zimi i snegu, i nocu posle grada u 4 ujutru po 3km, covek izgubi svaki pojam luksuza, sada bi mi i varburg bio dobar, ali ako sam vec skupio te parice, normalno je da uzmem najbolje sto ima za njih..) a stvar je u tome sto je kadi napisao, a i ja isto u par postova iznad, a to je da je od 100 dizela, njih 95 je na izdisaju, jer su vozeni mnogo vise od benzinaca bas zbog te jeftinije potrosnje i preziveli svoje.. Najsrecniji bih bio da nadjem nekog benzinca 1.6 sa plinom koj nije produvao, netrosi ulje, eto kao taj kojeg kadi ima... Ps Niko mi jos nije dao neki razlog zasto bih pre uzeo dizela od benzinca osim potrosnje, a taj razlog nepostoji kada imam plin, a samo takvog benzinca (sa plinom) bih uzeo ako uzimam benzinca..

Ima li neko mk2 sa plinom i ako ima da napise na sta bi trebao da obratim paznju i koje su mu prednosti i mane

@limited koje si imao muke sa 1.6 benzincem?
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2011, 12:46:47 posle podne od strane aca777 »