@HaridiyaN Kako bi ja koj sam iz porodilista odvezen kuci vw-om, sada nebi podcenjivao isti, ni u ludilu:)
A sto se tice 1.3 i 55ks na koj karoseriji, mislim da bi moglo vise, kao sto rekoh,mislim da je 1.6 sa 75ks benzinac sa plinom najbolji motor za tu karoseriju.. Ima tu jos necega, dok nije crko polo, uvek mi je bilo krivo sto matori kad je kupovao nov, izmedju motora koji su bili na raspolaganju tada za njega (895cc sa 40ks, zatim 1.1 sa 50ks i 1.3 sa 65ks) je uzeo ovaj najslabiji, i prebacivao sam mu sto nije uzeo ovaj 1.3 (ali taj je imao 65, a ne 55ks kao kod mk2) koj je popularno bio zvan dzepna raketa za tu karoseriju (bar 200kg laksu od mk2).. Dojadilo mi vise da imam najslabiji motor u kolima, kao pantic da bude mladji referent u 60 godina:), pa nebi da ponovim njegov izbor, ako vec uzimam, za sada mislim da je zlatna sredina od 1.6 najbolja..
Dobro, sigurno je da je tvoj mk2 1.3 brzi i startniji nego sto je bio moj polo..
@Zare video sam i tog pasata (od 1150e, iskreno, kod sebe jos nemam svih 1400e, jer deo sto moji treba da mi daju su mi obecali sad januara.. A da imam, odma bi zvao, jer mi je cena ok a i na slikama izgleda dobro.. Mada mi je cudno da stoji u oglasima vise od mesec dana i da ga niko nije kupio,jer bi za te pare trebao da ode odma, a vlasnik mu nije stavio opis stanja, tako da mozda je zreo za generalnu,i zato ga niko nekupuje).. slazem se da je taj pasatovac (kako sam ga nekad zvao) znatno bolji od golf2, i po udobnosti, a onda i po ostalom, cak verovao ili ne,
passat b3,to je prvi auto koj sam vozio!! ,imao sam 18,i par meseci pre nego sto sam krenuo u auto skolu, tada najbolji drug mi je dao da ga provozam, i bio sam odusevljen, to je bilo 2003ce, a licno sam ga vozio 190 na autoputu, mozda je i skazaljka malo lagala, ali toliko je pisalo, motor mu je bio 1.8 sa 79kw, pasat gl, imao je i zadnji spojler, crven boje, u to vreme bas lep auto, koj mu je pomogao da upeca vise dobrih klinkica (i mi smo tada imali 18 godina

.. karavane negledam, netrebaju mi, a 1600nebi nikako mogao skupim, 1400 je vrh,i za te pare bi mogao da uzmem auto koj je ili registrovan, ili 1200 bez registracije,pa da ga ja registrujem..

, mada neznam da li bi za te pare mogao da nadjem u dobrom stanju, znam da je ovaj drugarov bio cesto kod majstora, nocu mu je on vadio dusu, a po danu njegov cale koj je u njega tovario i po vise od 600kg robe

tako da je passat jadan bio legao do zemlje a auspuh mu je po svakoj neravnini strugao po putu.. I onaj koj ga je kupio posle, debelo je naje*ao.. Mada ako mi nesto iskrsne(al tezi slucaj), uzeo bi taj pasat uzeo pre od mk2:) Nemojte da me napadate zbog ovog:)