Autor Tema: 2.0 16v abf TURBO  (Pročitano 33454 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže esso_sa

• VW Početnik
Odg: 2.0 16v abf TURBO
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 25, 2011, 02:50:50 posle podne »

Djaba si zaduzio kokice, moj gore napisani post je ujedno i posljednji u ovoj temi. bleh  Moje vrijeme je previse dragocjeno da bi ga rasipao na internet rasprave sa "strucnjacima", ako si to ocekivao.  ;)

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 25, 2011, 05:05:55 posle podne »
abf turbo nije za svaki dan auto. to sto bosanci prave 1 i vise bara na abf klipove i voze taj auto svakodnevno mozda ali u diznilendu

Evo ovom prilikom imas veliki pozdrav od bosanca koji je napravio i vozi 1 i vise bara (preciznije na 1.1 bar, 1.2bar overboost) i sve na obicnim ABF klipovima.
Doduse, vozim ga po BiH a ne po Diznilendu, mozda se zato nisu istopili  lollol  Motor trenutno ima iza sebe oko 15 000 kilometara, predjenih uglavnom pod punim gasom i gle cuda, jos se nista nije istopilo. lollol  Cak sta vise, ne trosi mi ni ulje.

Ako imas losa iskustva i ako su ti gorili klipovi, zapitaj se zasto se to bas tebi desilo i zasto ne gore drugima. Treba zaista bit "strucnjak" pa uspjet istopit klipove i to na atmosferac ABF motoru. Predlozio bih ti da, prije nego napises izjavu kao gore citiranu, malo prosiris vidike, procitas koju knjigu i informises se. Niko od nas se nije rodio pametan

Inace, ako nekome treba neka pomoc i savjet oko instalacije turba na ABF motor sa slicnim setupom kao sto je moj, neka slobodno pita  ;)

druze, jel moze neki klip, da vidimo kako ide taj abf na 1.2 bara ?  driving

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 25, 2011, 08:35:01 posle podne »
.
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 12:11:44 posle podne od strane gedora »

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 25, 2011, 10:28:22 posle podne »
 kava

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 25, 2011, 10:53:16 posle podne »
Mily,de pojasni ljudima,ce izbije problem. bonk
Esso koliko ti ide auto na 400m,da sad netrazim po BiH tuning-u i koji ti je turbo?

Pozz mahac

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 25, 2011, 11:37:41 posle podne »
Tu samo ulica moze da objasni  driving

TTS

• Gost
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 25, 2011, 11:46:22 posle podne »

steta sto je tvoje vrijeme toliko dragocjeno. mozda si prezauzet citanjem knjiga o turbo punjacima itd. ja nisam fotoreporter da idem po ex ju i slikam polomljene klipve i blokove da bi ovde nekom nesto dokazao. ti citas knjige a drugi ti rade auto. extra. kad si vec iz sarajeva i takav strucnjak i naravno kad budes imao tog dragocjenog vremena svrati u nedzarice, ulica aleja bosne srbrne navrati da ustimas jednu lanciu sto sa pritiskom 1,2bar topi metalne dihtunge glave i kovane klipove. vjerovatno "strucnjak" koji je radi nema pojma. to mi je inace extra prijatelj pa cu te preporuciti da mu to sredis. ova dva klipa sa slika istopio je k-jet.  mahac

Vidi šta si napravio od klipana! Nemože ni da ide s tolikom rupčagom na sebi! Doniječe tebi brat cijeli klip,pa da vidiš kako če da ide!  lollol lollol lollol  Donio bi i ovome u Sarajevu,ali ne radim Lancie,pa nemam! kolce

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 26, 2011, 12:15:57 pre podne »
 winnerlollol lollol lollol lollol lollol , jes lud.

Van mreže outlaw

• German Cult
  • Hero Member
  • diesel power
    • E-Frag
  • Auto: Golf MK3 2.0 16v
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 26, 2011, 02:05:51 pre podne »
Ma Nino bre šta znate ti i Hota, vidiš da je dečko profesionalac.
[MY MK3] :: [MY MK2]

A STA JE TO GTI? JEL TO JACE OD TDI?

Van mreže esso_sa

• VW Početnik
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 26, 2011, 09:13:04 pre podne »

Vidis, ja po profesiji nisam automehanicar ali ovdje i slijep i nepismen covjek moze vidjeti da je ovo skolski primjer detonacije a ti, posto si majstorcina, skontaj odakle detonacija... Nije klip sam sebe detonirao i spalio sigurno  lollol

steta sto je tvoje vrijeme toliko dragocjeno. mozda si prezauzet citanjem knjiga o turbo punjacima itd. ja nisam fotoreporter da idem po ex ju i slikam polomljene klipve i blokove da bi ovde nekom nesto dokazao. ti citas knjige a drugi ti rade auto. extra.

Dodje li ti sta Dane, stari brdski trkac iz Sarajeva ? To je onaj sto vozi brdo ali se jedva penje uz njega lollol  Imate slican nacin pisanja i razmisljanja, vjerovatno patite od slicnih kompleksa... Hajd pitaj te "druge sto mi rade auto" kako su i sta sklopili. Ipak su oni to sve odradili pa je bolje da ti oni otkriju tajnu prezivljavanja mojih klipova, mozda tako i sebi ustedis trud u buducnosti lollol  

kad si vec iz sarajeva i takav strucnjak i naravno kad budes imao tog dragocjenog vremena svrati u nedzarice, ulica aleja bosne srbrne navrati da ustimas jednu lanciu sto sa pritiskom 1,2bar topi metalne dihtunge glave i kovane klipove. vjerovatno "strucnjak" koji je radi nema pojma. to mi je inace extra prijatelj pa cu te preporuciti da mu to sredis.

Pa ti si koliko vidim, mehanicar po zanimanju i daleko strucniji od mene pa ti predlazem, posto jos kazes da ti je covjek extra prijatelj, da pomognes svom ekstra prijatelju i ustimas mu to. Za to valjda ekstra prijatelji i sluze ;)

ova dva klipa sa slika istopio je k-jet.  mahac

Standardno.... Sto se peglat za trazenjem i ugradnjom originalne instalacije za ABF-a kad na njega mozes stavit K-jet i nabacat ostalih dijelova sto imas na polici, samo da upali. Kako li si ga ustimao ? Daj da pogodim : na osnovu svog velikog iskustva si okreto razvodnik i sarafe na K glavi, sve pazljivo osluskivao istancanim uhom vrhunskog majstora pa onda, kad si ga "ustimao", pun gas na nekom pravcu i zviz ! Krivi su klipovi mamicu im njihovu lollol

Umjesto sto nabijas postove po internetu (vidim ovdje si nagurao preko 3000) bolje se vrati u svoj hladni i masni kanal iz kojeg si izvirio i ne ocekuj da ces, sa takvim razmisljanjem, dalje od kanala i dobacit, jednostavno neces ! Na kraju svega, uvijek ce biti naivaca kojima ces moc prodavat svoju "pamet", masno naplacivat svoje "strucne" usluge i punit svoj ego "velikog majstora" a kad nesto izgori, vazda mozes okriviti "slab materijal"  lollol

ABF turbo na fabrickim klipovima je itekako moguc, moje auto je cisti dokaz i u startu pobija sve tvoje tvrdnje a ima i masa drugih koji se takodjer vozaju bez ikakvih problema pa cak i na vecim boostovima. Raspitaj se malo i educiraj, korisitit ce ti !

Pozdrav i dosta od mene na ovu temu.
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2011, 03:39:08 posle podne od strane esso_sa »

Van mreže Bole - MNE

• Hero Member
  • U Ime Golfa GTIja, Dva Nula, 16 Ventila, Amin
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 26, 2011, 06:38:01 posle podne »
Aj ne diprrr lollol

Van mreže petko.89

• Master Member
  • Auto: golf mk1 1.3i
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 26, 2011, 07:21:22 posle podne »
ajde bre ljudi dosta vise... bzvz se svadjate i prepirete.....  beer

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 26, 2011, 08:28:06 posle podne »
.
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 12:13:34 posle podne od strane gedora »

Van mreže Bosko_16v

• Jr. Member
  • *
  • Auto: golf 3 gti 16v ABF
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 26, 2011, 11:29:02 posle podne »
@esso_sa  izvini druze ali se mene cini da ti u taj tvoj motor pumpas samo vazduh a goriva nidje ni na nisan od puske....  lollol
Trkaju se dva Opela , suza suzu stize !! lollol lollol lollol

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 27, 2011, 12:50:58 pre podne »
koliko sam shvatio ovo je tvoj auto..http://www.youtube.com/watch?v=qjm2DSm2ALs...iskreno taj tvoj abf turbo i nekih 250 ks ( koliko sam procitao da ima ) u autu od 800kg, ne ide nista posebno...to je moje mislenje, ali tebi svaka cast na radu i trudu... mahac

Goran79

• Gost
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 27, 2011, 01:44:19 pre podne »
+1

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 27, 2011, 01:51:03 posle podne »
koliko sam shvatio ovo je tvoj auto..http://www.youtube.com/watch?v=qjm2DSm2ALs...iskreno taj tvoj abf turbo i nekih 250 ks ( koliko sam procitao da ima ) u autu od 800kg, ne ide nista posebno...to je moje mislenje, ali tebi svaka cast na radu i trudu... mahac
A po tebi kako treba da ide prijatelju,to me interesuje bas , treba da leti?
Ako ide na 402m 13,4-13,7 sto je naj verovatnije,to ti je klasa motorcikala novih R6,CBR 600,itd (600 kubika) jer oni idu takvo vreme a to nije nimalo naivno!
Da ide i 14 niskih na 402m , i to je brzo veruj mi.

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 27, 2011, 02:13:01 posle podne »
brzo...sta znaci brzo?

auto je lagan,a 250ks uopste nije malo

Bacite koji klip sa 402
da vidimo kako ide u poredjenju sa ostalima

Po ovom klipu http://www.youtube.com/watch?v=xFqh0L9o0v8
nije nista posebno,a moralo bi da bude

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 27, 2011, 02:47:16 posle podne »
*ebes mu mater,nemozes ni po snimku da vidis dobro a ja znam taj auto i znam decka i video sam kako ide tako da to tvoje-nista posebno bas i nije tako.
Ako ides po trkama u hr i u BiH,obrati paznju.Ja volim kockice i znam skoro svaku sa tih prostora. Njegov auto ide lepo.
A i jos nesto,treba imati brzi auto pa tek onda spustati neciji drugi,nebitno jel svadja ili ne. Aj da vidimo koliko ima kola na ovom forumu koji prave 13sec na 402m i ko je strucan da kaze dal ide il neide!

Van mreže SkopjeGTI

• VW Početnik
  • Auto: mk1 g60
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 27, 2011, 03:19:08 posle podne »
Bosanac gledao sam klip na youtube i ko kaze da ne ide ,nista ne razume veruj mi,svaka cast za golfa, driving