Vidis, ja po profesiji nisam automehanicar ali ovdje i slijep i nepismen covjek moze vidjeti da je ovo skolski primjer detonacije a ti, posto si majstorcina, skontaj odakle detonacija... Nije klip sam sebe detonirao i spalio sigurno

steta sto je tvoje vrijeme toliko dragocjeno. mozda si prezauzet citanjem knjiga o turbo punjacima itd. ja nisam fotoreporter da idem po ex ju i slikam polomljene klipve i blokove da bi ovde nekom nesto dokazao. ti citas knjige a drugi ti rade auto. extra.
Dodje li ti sta Dane, stari brdski trkac iz Sarajeva ? To je onaj sto vozi brdo ali se jedva penje uz njega

Imate slican nacin pisanja i razmisljanja, vjerovatno patite od slicnih kompleksa... Hajd pitaj te "druge sto mi rade auto" kako su i sta sklopili. Ipak su oni to sve odradili pa je bolje da ti oni otkriju tajnu prezivljavanja mojih klipova, mozda tako i sebi ustedis trud u buducnosti
kad si vec iz sarajeva i takav strucnjak i naravno kad budes imao tog dragocjenog vremena svrati u nedzarice, ulica aleja bosne srbrne navrati da ustimas jednu lanciu sto sa pritiskom 1,2bar topi metalne dihtunge glave i kovane klipove. vjerovatno "strucnjak" koji je radi nema pojma. to mi je inace extra prijatelj pa cu te preporuciti da mu to sredis.
Pa ti si koliko vidim, mehanicar po zanimanju i daleko strucniji od mene pa ti predlazem, posto jos kazes da ti je covjek extra prijatelj, da pomognes svom ekstra prijatelju i ustimas mu to. Za to valjda ekstra prijatelji i sluze

ova dva klipa sa slika istopio je k-jet. 
Standardno.... Sto se peglat za trazenjem i ugradnjom originalne instalacije za ABF-a kad na njega mozes stavit K-jet i nabacat ostalih dijelova sto imas na polici, samo da upali. Kako li si ga ustimao ? Daj da pogodim : na osnovu svog velikog iskustva si okreto razvodnik i sarafe na K glavi, sve pazljivo osluskivao istancanim uhom vrhunskog majstora pa onda, kad si ga "ustimao", pun gas na nekom pravcu i zviz ! Krivi su klipovi mamicu im njihovu

Umjesto sto nabijas postove po internetu (vidim ovdje si nagurao preko 3000) bolje se vrati u svoj hladni i masni kanal iz kojeg si izvirio i ne ocekuj da ces, sa takvim razmisljanjem, dalje od kanala i dobacit, jednostavno neces ! Na kraju svega, uvijek ce biti naivaca kojima ces moc prodavat svoju "pamet", masno naplacivat svoje "strucne" usluge i punit svoj ego "velikog majstora" a kad nesto izgori, vazda mozes okriviti "slab materijal"

ABF turbo na fabrickim klipovima je itekako moguc, moje auto je cisti dokaz i u startu pobija sve tvoje tvrdnje a ima i masa drugih koji se takodjer vozaju bez ikakvih problema pa cak i na vecim boostovima. Raspitaj se malo i educiraj, korisitit ce ti !
Pozdrav i dosta od mene na ovu temu.