nepostavi niko br.UVOZNIKA CASTROLLA za srbiju...da ga okrenemo

))
Ono sto sam napisao o Castrol Edge ulju sada cu pojasniti...., tragajuci za informacijom saznao sam da taj falsifikat dolazi iz Poljske (bar tako kazu Svabe). Kazu da je nekakva poljska firma narucila ambalazu iz Kine, a da u nju trpa nekakvo svoje ulje osrednjeg kvaliteta.
Nisam bas siguran da nasi uvoznici znaju o cemu se radi jer se falsifikat pojavio na "nekom visem nivou".
Ogromne su kolicine u pitanju... Mislim da ce castrol promijeniti cijeli izgled flase radi toga.. kako je to i ranije radjeno vise puta...
Ulje se ponasa solidno prvih 5-6.000 km a onda odjednom izgubi viskozitet i strukturu i prakticno se lijepi za ful kad se dohvati kao da prst hoce da se zalijepi... majstorima dobro poznat detalj kod ulja koja su u motoru zaboravljena i po 50.000 km.
U golfa nikako ne sipati jer je strahovito vazno da ima dobro podmazivanje... treba li napominjati da osovina turbine na jednom kraju ima 700 stepeni a na drugom 90 stepeni i sta se tu desi kad ulje ne odradjuje posao kako treba...
ZATO DRUZE POD HITNO PROMIJENI ULJE.....MOZES DA SIPAS MOGUL 5-40 NORM 505.00 505.01........4.5 EUR LITRA ...cisto da vidis kako ce se odvijati situacija
(ovo ulje sam predlozio zbog manje mogucnosti da je fals...a cijena je vise nego povoljna..pogotovo tebi koji je jos u dilemi sta je uzrok)