Autor Tema: uzrok tosenja ili gubljenja ulja???  (Pročitano 10368 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hallamiti

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: uzrok tosenja ili gubljenja ulja???
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:07:59 posle podne »
Ja evo vec treci put sipam Marly u 1.8T, zamjena na 10.000km. Mozda sad naspem ono sa grafitom. Stvarno prva liga ulje. A za dvojku TD uzeo sam Optimu HC Power, vidjecemo kakva je.

bas zbog toga sto je prva liga ulje, postavljao sam pitanja da li moze u 1.9 tdi pd umesto standarda 505.01 da se sipa 506.01, posto marly nema 505.01 vec 506.01

preporuka svima za marly, meni je astra trosila ulje oko 500g na 1000 km a sa marly-em (carat black gold) mi se smanjila potrosanja na 250-300g.

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:53:25 posle podne »
Kod mene nikad nije potrosio ni kap ulja. Niko ne vjeruje, ostane na maksimumu do zamjene.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 09, 2008, 02:03:55 posle podne »
to sam i pretpostavio ustvari dosta ljudi tako kaze.... sva ta ulja se pune kod nas.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 09, 2008, 08:53:12 posle podne »
ma kod ulja mi je najsmjesnije kad covjek prica kao sipao sam ovo ili ono ulje i odlicno je,,,ili nije odbro,,,na osnovu cega li se to ustanovljava,,,ulje da li je dobro ili ne moze da se vidi tek poslije predjenih stotinak hiljada km kad se otvori motor,,,naravno govorim o slicnim uljima, ako siaps bas fush neces ni 100 000 preci...
ako trosi ulje, najjeftinije je vjerovali ili ne osvjezavanje motora jer je to znak da je produvao, i sve sto se vise odlaze skuplje izadje,,,te dolivanje ulja, te aditivi, cim ima manju kompresiju ide i veca potrosnja goriva, i sve u svemu ne isplati se,,,,,
ti aditivi su ok, kao sto sam rekao, pred prodaju auta,,,inace ako ga drzite za sebe,,,ja to ne bih radio,,,
druga stvar...danas su motori postali jako jeftina roba,,,i polovan dizel motor je oko 300e, sto bi neki rekli ne znas sta dobijas,,,ma to se lako ustanovi,,kompresiju motora ne moze odnosno jako tesko moze iko da lazira,,,izmjeri mu kompresiju, i to ti govori i o cilindrima i karikama i ventilima i maltene svemu ostalom,,,ako valja tjeraj,,,,,
to vazi naravno u slucaju da je opravka motora koji imamo preko 300 e,,,,to sto kazu bar sam sredio,,,ma jes malo morgen,,,set klipova za golfa je oko 200 e,,,karike oko 60e, ventili set oko 50e, dihtunzi 3-4000 din,,,lezajevi leteci i lezeci oko 2000, obrada glave sa hidrotestom je oko 70-80e. buzenje bloka oko 100e, klipnjace mogu i polovne ako su vase dobre i sa majstorom,,,ako je bas jeftin izadje preko 700e generelka,,,,a to su dva motora,,,,i generalno sredjen,,,,nikad nije kao nov,,,,ma koliko ga hvalili ,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
  • Auto: Seat leon st 1.6tdi
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 09, 2008, 09:38:18 posle podne »

e ja sam uzeo stibu..meni treba bash zato shto treba da se otarasim krsha koji srche ulje ..valjda ce da uradi magiju..da me sledeci kupac zaboravi bar na neko skorije vreme

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 09, 2008, 09:23:51 posle podne »
mora da prodje jedno 100 km da krene da deluje.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 09, 2008, 11:45:56 posle podne »
pa nece taj kupac da te zaoboravi, cak sta vise ima da te spominje i to bas da te spominje, od mame tate, kuceta do zadnjeg gustijera ispred u parku,,,,,kad vidi sta je kupio hahaha,,ali salu na stranu, nemoj prijatelju prodati,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 10, 2008, 07:24:46 pre podne »
e to sto radi nije nista naspram sta se radi. evo npr limar kupi auto nebitno koji i rdjav maximalno znaci jace udaris u pod i napravis rupu i uzme zamaze sve to i ofarba ga lepo i proda. to ti je jos gore po meni.
btw stibu ili likvi moli uzmi. ja mislim da je likvi moli bolji.

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 10, 2008, 04:52:38 posle podne »
jbg kad imam onaj shlogirani motor 1.9 td, najgori moguci motor koji je u golfu trojci, znachi nemoze da bude gore, em troshi kao benzinac em mu je blok losh, od beograda do jagodine odem i vratim se pri tome neprelazim 120km/h spichi mi najmanje pola litra ulja. sipacu sad optimu long life i stibu..valjda ce to da odradi magiju.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 10, 2008, 05:11:46 posle podne »
trosi zato sto je prolupao, bos pumpa mu mozda nije nastelovana, dizne....sve po malo ti povecava potrosnju. meni je 1.6d trosio 12 l sta vise da kazem?

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 10, 2008, 07:06:40 posle podne »
Aditive i dodatke koji ce navodno smanjiti potrosnju ulja, ne koristiti ama bas nikako, ne pomazu nista, a ostavljaju za sobom prljavstinu koju djavo ne moze skine.
Mozda primeniti tu metodu, samo prilikom prodaje, po sistemu "Muko moja, predji na drugoga"  :rolleyes:

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 10, 2008, 07:22:02 posle podne »
pa da evo to je pitao peki1980.... a ja sam stavljao na mom autu i smanjlo mi potrosnju takvo je moje iskustvo bilo. i radjen mi je motor. i sve je normalno. e sada kako je drugima to ne znam. ja ne volim da pricam ono e znas rekao mi je jedan lik da to ne valja. i onda drugima da pricam to isto...

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 10, 2008, 08:50:16 posle podne »
Pa ja o svom iskustvu i pricam. I na mom prethodnom autu dvojci 1.6d, ja sam mislio "U super, sad cu da jeftino resim problem sa flasicom od 500-1000 dinara". Ja probao i uopste nisam bio zadovoljan, jer je motor vec poceo da pokazuje znake zamora, i u tom slucaju mi navedeni proizvod uopste nije pomogao. Iskreno, ako je motor dobar, ili skoro uradjen, prosto nema potrebe za takvim hi-tech pomagalima, mozda negde preko, gde su ti "preparati" originalni i neprepakovani kao kod nas.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 10, 2008, 09:04:16 posle podne »
naravno da ne treba da stavljas ako ti je motor ok il ako trosi umereno ulje.  meni je trosio litar na 300 km pa mi je smanjio na 1 l na 1000 otprilike....pogledaj moje ranije postove. meni je pomogao. e sad jbg ako tebi nije.  ja sam sipao i stibu i likvi moli (razlika je 1000 km izmedju prvog i drugog sipanja)

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 10, 2008, 09:37:42 posle podne »
ma samo da se otarasim ovog krsha, najgore je shto je radjena generalna pre 20.000 ali sve sam zivo odradio pumpa sredjena turbina, ma sve zivo, sve novo, ali sam se zayebao samo u tome shto umesto da hilznujem blok ja sam ga razbushio, ishao sam logikom kad vec radim da uradim sve da bude novo, ali eto ..
jbg taj motor 1.9 td je jako losh, mekan blok i umesto da se troshi karika troshi se blok

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 10, 2008, 09:47:37 posle podne »
koliko si ga razbusio? na neku specijalu il si mu povecavao kubikazu? a cekaj da ti ne trosi turbina ulje? si siguran da ti motor ne valja a ne turbina?

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 10, 2008, 10:04:10 posle podne »
ma razbushen je na drugu , jer na prvu nije mogao da izadje , a shto se turbine tiche, nije ona, znam da je blok losh jer posle generalne je preshao tek neshto vishe od 10.000km i odma je pocheo da troshi ulje, ja skinem glavu i zamenim karike samo, ali vec sam onda video da je blok pocheo da biva oshtecen, jbg..mnogo je mekan, e onda se smirio malo, i evo sad opet ali shto je najinteresantnije po gradu se potroshnja ulja neoseca mnogo, ali chim izadjem na auto put...
turbina je ok radjena je, ishao sma na kontrolu, sve je ok,
kad se reshim ovog krsha lepo cu da uzmem benzinca sa plinom i necu vishe da razmisljam o potroshnji ulja

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 10, 2008, 10:14:09 posle podne »
ne znam meni je to cudno da moze toliko mekan blok da bude. jos TD. a sta kao svi su takvi il samo tebi? pazi benzinac ti je bolji jer mu ne zavisi stanje motora da li ce da upali to je dobro...misim dizel mora da ima dobru kompresiju da bi upalio zimi....a benzinac opusteno...

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 10, 2008, 10:22:46 posle podne »
da nebi ishli u offtoppic... shto se potroshnje ulja tiche.....nadam se da ce stiba da mi malo popravi situaciju makar dok mom autu nenadjem novog vlasnika , i josh u kombinaciji sa optima long life uljem nadam se da ce doci do neke magije

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 10, 2008, 10:28:39 posle podne »
stavi gusce ulje. al mislim da je taj long life dovoljno gust. jer kad ti je gusce malo manje se trosi