Autor Tema: savet u vezi kupovine. konkretnija situacija  (Pročitano 14704 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
Odg: savet u vezi kupovine. konkretnija situacija
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 22, 2011, 11:43:40 posle podne »
pazi jedna caka, nasi preprodavci dovoze auta sa nekim felerom, znaci imaju neki kvar koji je u recimo Njemackoj skuplje otkloniti, ili nesto havarisano manje/vise, to se ovdje za smijesne pare popravi i ide na prodaju. Gore ces ispravan i nehavarisan auto (znaci bez garancije o odrzavanju i km) platiti mnogo vise no odje, jos ako budes trazio da bude original km i prava servisna knjizica racunaj da je npr passat 2001 TDI karavan oko 6000 gore  ;)  dodaj iljadu i odje ces uz malo srece i birkanja kupit neki koji je 2004-2005 isto TDI koji je bio cuknut nedje dje nije toliko bitno i opasno, kojem je skinuta km ili sl i na vrlo slicno ce ti se fatata jer su neki djelovi podlozni starenju tj. vremenskom habanju i kolko god auto bilo ispravno i full polovno je racunja bice ulaganja.

E sad ako imas prikolicu ja bi u njemacku posao kupio nekog cuknutog pasata 2005 za smijesne pare, dovuko, time ustedio neku tu papirologiju vezanu za privremene tablice i osiguranje, popravio kvalitetno kod provjerenog majstora i tacno znas sta je na autu bilo popravljeno i kako je to popravljeno  ;)

Van mreže Badmotorfinger

• VW Početnik
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 22, 2011, 11:49:36 posle podne »
upravo o tome razmisljam.
stavicu sve na papir pa cu videti.

mada kazu mi drugari da generalno mogu jako dobro proci ako odem tamo..
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2011, 11:51:10 posle podne od strane Badmotorfinger »
Get on your way
You might surprise your self

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 22, 2011, 11:53:09 posle podne »
Ako hoces dobar auto, kupi ga u Njemackoj, ali ne na autoplacu, jer to pretezno drze Turci i cak prodaju tamo Italijane, a da ne pricam da treba izbjegavati Srbina ako ga sretnes na placu. Uglavnom, svabu se ne isplati da ti vrati kilometrazu ili kaze da nije udaran auto ako jeste, zato sto ces napraviti ugovor i sve sto je u njemu navedeno mora biti tako. U suprotnom, momentalno ga dobijas na sudu van procesa i platice kaznu mnogo vecu od vrijednosti auta.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 23, 2011, 12:24:14 pre podne »
da ali svaba isto tako izmislio i vracanje kilometraze, skine km iz kompjutera da se poklapa sa servisima koji su radjeni u ovlasceni i niko nikad vise ne moze zakljucit kolko je to auto preslo km, i onda on mirno da garanciju da je preslo stvarnih 125.000km i sta mu mozes  biggrin    pogledaj samo kolko izlizanih volana imas na mobile.de a svaki presao po 100.000km i to iz nama svete Njemacke dje ljudi paze auta samo tako (ganjaju ih autoputevima, preskacu lezece drugom ili trecom, peru auta na cetke, ne mare ako je lose lakiran posle nekog cukanja i sl.)

dobar auto ces nac i u italiju i u spaniju i kod nas, jer to nimalo ne zavisi od zemlje, ja imam 3 auta iz Italije, za dva mogu rec da su prvla liga se pokazala, treci je tek 2 mjeseca kod mene rano je bilo sta zakljucit  biggrin

licno da idem u dojclan po auto uzeo bih onako kako sam ti napisao, km se moze jako dobro maskirat ali nikad toliko da neko malo iskusniji ne moze provalit to, uzmes neko dobro ocuvano auto, koje je cuknuto, dovezes popravis i na konja si  ;)

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 23, 2011, 12:30:38 pre podne »
Ako je neko bas toliki duduk  biggrin da ne moze skontati na osnovu stanja auta da je vracen u pola, onda neka ga sreca prati. Samo ganjati kilometraze oko 200.000km.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 23, 2011, 12:39:35 pre podne »
sto znam, ima likova koji se kunu da auto nikad lakiran nije a farba sva u mrezice kao da je neko kapiju farbao a ne kola, ili pocjepan volan ali me ubjedjuje da je to od kreme za ruke i da je presao pravih 125kkm pa do likova koji me ubjedjuju da broj sasije dolje na soferku su imali VW-i samo za francusko trziste dok za ostala ne  lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:00:20 pre podne »
e stvarno koja je fora sa tim brojem na staklu? jel to u staklu ili neka nalepnica ispod?
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:08:34 pre podne »
broj sasije je metalna plocica sa naljepnicom koja se nalazi izmedju instrument table i zatamnjenog (crnog) dijela soferke, svaki VW/skoda/seat/audi posle 2000/2001 trebao bi da ga ima, ukoliko nema ostecen je prilikom zamjene soferke ili je stavljena neoriginal soferka koja nema taj nezatamnjen dio preko kog se vidi VIN ili treca solucija je da je petljano oko VIN-a pa je macen namjerno.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:11:20 pre podne »
 beer Hvala!
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:12:00 pre podne »
miro jesi li cuo kad za grad blizu mostara - siroki brijeg?

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 23, 2011, 10:04:30 pre podne »
jesam sto  biggrin ?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:13:04 posle podne »
nista brate. htio sam ti reci nesto u vezi brojeva isped soferke ali sam se predomislio. pricacemo nakad u kafani a bad fingeru sretna kupovina ;)

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 23, 2011, 01:31:17 posle podne »
Za 6-7 godina i nov da kupiš sada, ako ga voziš intenzivno po našim putevima, i sa našim gorivom, imaćeš probleme.... to te čeka kao i sve nas, samo pažljivo biraj, da odabereš za sumu koju si odlučio da daš što korektnije vozilo. A slažem se sa ostalima da je kupovina u Nemačkoj još veća kupovina mačke u džaku jer su oni sofisticiraniji prevaranti od nas... dokazano u X slučajeva. Dobar dizel se kod njih kreće skuplje nego ocarinjen ovde, a ko je lud da kupi dizela vozi ga 5-6 godina i napravi 100k   kilometra i onda ga proda za male pare.... pa mi ovde sa 10x manjim standardom prelazimo veće kilometraže od toga.... tako da pamet u glavu.... driving
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 23, 2011, 03:57:12 posle podne »
nista brate. htio sam ti reci nesto u vezi brojeva isped soferke ali sam se predomislio. pricacemo nakad u kafani a bad fingeru sretna kupovina ;)

vazi brate bas me zanima mislimo li na istu stvar  biggrin

@badfinger: samo brate povezuj sitnice, birkaj, podji na Bubanj potok malo da treniras, upasces u foru brzo, prepozna se dobar/los/zao automobil  ;)   biggrin

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 23, 2011, 05:26:14 posle podne »
ima i kod nas dodrih auta samo treba da se trazi,dva ipo meseca sam trazio sebi auto preso km i km nagledo se svega i svacega i na kraj sam osto vise nego zadovoljan sa mojim b5 alealeee
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže vitez_koja

• VW Početnik
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 26, 2011, 12:26:11 pre podne »
Ја сам преко пријатеља наручио ауто из Немачке.
Да нађу баш такав какав сам хтео, и да га довезу у земљу  им је требало 33 дана.
Оседео сам од чекања.
Добио сам одличан ауто, и нисам имао никакве замерке, трећа година је код мене.
Моја препорука је нађеш људе који се тиме баве, који знају где су плацеви и где може добро возило да се нађе.
Ако сам будеш ишао, сигуран сам да ће те скупље коштати, а није загарантовано да ћеш наћи то што тражиш.
Поздрав

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 26, 2011, 12:49:47 pre podne »
Моја препорука је нађеш људе који се тиме баве, који знају где су плацеви и где може добро возило да се нађе.
Ако сам будеш ишао, сигуран сам да ће те скупље коштати, а није загарантовано да ћеш наћи то што тражиш.
Поздрав

Sve si mu rekao u ovoj jednoj rečenici.  tapsac
nada umire poslednja.

Van mreže Badmotorfinger

• VW Početnik
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 27, 2011, 04:19:05 posle podne »
definitivna odluka
idem u nemacku, tamo cu naci auto koji je "malo havarisan"  coilleo2tj i posllati ga u srbiju sleperom. mislim da me nece kostati vise od 450-500e ??
da li imate da mi predlozite nekog prevoznika ?
trebalo bi da ustedim na tome sto je havarisan, da pokrijem troskove prevoza
sta mislite o takvoj varijabti ?

ps. kad kazem havarisan znate na sta mislim.. nije fazon da o tome pisem javno   biggrin  coilleo2tj
Get on your way
You might surprise your self

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #79 poslato: Februar 18, 2012, 05:03:02 pre podne »
Da ne otvaram novu temu, listam bezveze oglase i zapadne mi za oko ovaj golf 1, šta mislite, ovako mi deluje ok za te pare, ako stane sneg sutra idem da ga pogledam pošto je blizu Leskovac, il u nedelju, al me zanima šta mislite, jes' da nije zgodan trenutak da se proba auto, al izgleda mi dobro na slikama?

http://www.polovniautomobili.com/oglas1701086/volkswagen_golf_1/#0

nada umire poslednja.