Autor Tema: Para iz otvora za grejanje u kabini passat B3  (Pročitano 27073 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zemunac

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf V,C5,M3 ,Honda
Odg: Para iz otvora za grejanje u kabini passat B3
« Odgovor #40 poslato: Avgust 16, 2011, 01:01:03 pre podne »
bravo brate jeste prebacio sam se upravu si izviniali i ako je presavijeno malo ništa mu neće faliti 100 jer sam ja istog passata vozio tako 6 meseci

ti citas postove ali ne znas...ja ne citam a ipak znam...rodila me majka pametnog lollol lollol
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #41 poslato: Avgust 16, 2011, 01:05:33 pre podne »
svaka čast bitno da pomogneš dečku a ta glava nije za 2 noge znao sam ja

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #42 poslato: Avgust 16, 2011, 01:14:23 pre podne »
auuu sta napraviste od dva creva za vodu...  blink  lollol

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #43 poslato: Avgust 16, 2011, 01:14:51 pre podne »
Žarko, voda uvek prolazi kroz mali hladnjak i kad je isključeno grejanje, poluga u kabini za toplo samo pomera klapnu, nije ventil...to si možda video na zastavi 101 ili Jugiću

Kod mene na passatu ima ventil i kad se stavi na hladno voda ne ide kroz mali hladnjak. Ventil ovako izgleda.

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #44 poslato: Avgust 16, 2011, 10:53:33 pre podne »
Žarko, voda uvek prolazi kroz mali hladnjak i kad je isključeno grejanje, poluga u kabini za toplo samo pomera klapnu, nije ventil...to si možda video na zastavi 101 ili Jugiću

Kod mene na passatu ima ventil i kad se stavi na hladno voda ne ide kroz mali hladnjak. Ventil ovako izgleda.

Ajde se menjamo za passate,Ivane  biggrin
Znate li ljudi šta bi mogla biti ona voda što curi?I odakle?
Kažem ne nestaje mi iz posude rashladna tečnost,to me čudi.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #45 poslato: Avgust 16, 2011, 11:30:57 pre podne »
Kovac, ako ne nestaje u boci, onda to nije antifriz. Po logici je nemoguce prosto. Mozda ti curi gorivo, ulje.... Ako imas klimu i koristis je, moze biti i kondez od nje, pa ti mislis da je antifriz.
Boban-Rus

Van mreže zemunac

• Hero Member
  • Auto: Golf V,C5,M3 ,Honda
« Odgovor #46 poslato: Avgust 16, 2011, 11:53:12 pre podne »
Ako u sistemu imas antifriz,umoci prst u to sto ti curi i lizni,antifriz je sladak i sve ce ti biti jasnije.
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #47 poslato: Avgust 16, 2011, 12:37:19 posle podne »
Ako u sistemu imas antifriz,umoci prst u to sto ti curi i lizni,antifriz je sladak i sve ce ti biti jasnije.
Hajde,videću...hvala
Citat
Kovac, ako ne nestaje u boci, onda to nije antifriz. Po logici je nemoguce prosto. Mozda ti curi gorivo, ulje.... Ako imas klimu i koristis je, moze biti i kondez od nje, pa ti mislis da je antifriz.
Bobane,hvala nemam klimu,ali vozim na gas,a vidim neko crevo od vode ide u onaj aparat za gas  wacko

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #48 poslato: Avgust 16, 2011, 12:41:54 posle podne »
brate vodu imaš samo u motor-antifriz i u boci za brisače proveri sva creva i šelne poslušaj jme majketi a on ti neiscuri 1 lit pa da primetiš u bocu nego po malo predpostavljam

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #49 poslato: Avgust 16, 2011, 01:03:40 posle podne »
brate vodu imaš samo u motor-antifriz i u boci za brisače proveri sva creva i šelne poslušaj jme majketi a on ti neiscuri 1 lit pa da primetiš u bocu nego po malo predpostavljam
Pogledaću,baš je ono u pitanju "nevolja nikad ne dolazi sama"nego kad ode jedno,mora odmah i nešto drugo... :angry:

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #50 poslato: Avgust 16, 2011, 01:19:10 posle podne »
Idu dva creva od malog hladnjaka u taj "aparat za gas" / isparivač...

Nemoj da brineš, nije nevolja  biggrin voziš jedan od najpouzdanijih automobila na svetu, sa najpouzdanijim motorom!

Možda je jedino W123 bolja, da nije toliko stara

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #51 poslato: Avgust 16, 2011, 01:57:06 posle podne »
Idu dva creva od malog hladnjaka u taj "aparat za gas" / isparivač...

Nemoj da brineš, nije nevolja  biggrin voziš jedan od najpouzdanijih automobila na svetu, sa najpouzdanijim motorom!

Možda je jedino W123 bolja, da nije toliko stara
Hvala ti Desmo,utešio si me  clap

Van mreže nikola.fi.82

• VW Početnik
  • Fiendish Dr.Wu KungFu
  • Auto: VW Golf 2 1.3 GL '89
« Odgovor #52 poslato: Avgust 16, 2011, 02:19:53 posle podne »
crevo moras ispraviti jer tu mora voda da kruzi da bi hladila motor,tj.1/4 motora, kad kupuje hladnjak samo orginal i nikako kinez ili sa odpada,ja sam za mesec dana 2 zamenio dok nisam stavio orginalan od 28e. to ti je moj savet inace ima dosta posla tu ,ali polako,proveri sundjere na klapnamo otvori celu budzu sa klapnama pa ako su losi sundjeri uzmi neki bolji peskir pa ga ukroli prema plehu i prodji neostikom i zalepi a ondapo rubovima sa iglom i koncem prostepaj,to sam ja uradio i evo traje
šta bre lupaš pa kada zatvoriš slavinu-klapnu za  grejanje automatski voda nevrti kroz hladnjak

niste u pravu, kad se prebaci na grejanje kabine, samo se pomeri parče lima kod hladnjaka i ne dozvoljava da vazduh iz ventilatora prolazi kroz hladnjak vec ide pored njega i ne greje se. inače voda kroz mali hladnjak uvek protiče bez obzira da li je prekidač pomeren na toplo/hladno. tako da nikako ne sme crevo onako da se presavije.
govorim iz iskustva jer sam i ja to uradio na mom golfu kad mi je izbacio svu vodu u kabinu isto se pušilo, extra doživljaj posle 150 na sat, usporim na 60 i počne da se dimi, svašta mi je prošlo kroz glavu :D
meni je najlakše tad bilo da skinem celu komandnu tablu, sve očistim (čega sve nije bilo u kanalima, ccc). nije teško uopšte, samo oduzme jedno 4-5 sati vremena. osim ako kao ja ne skidaš volan, tad je muka izvući komandnu tablu napolju :D naravno nov mali hladnjak pod obavezno.

Van mreže nemanjamirjana

• VW Početnik
« Odgovor #53 poslato: Avgust 16, 2011, 03:46:52 posle podne »
crevo moras ispraviti jer tu mora voda da kruzi da bi hladila motor,tj.1/4 motora, kad kupuje hladnjak samo orginal i nikako kinez ili sa odpada,ja sam za mesec dana 2 zamenio dok nisam stavio orginalan od 28e. to ti je moj savet inace ima dosta posla tu ,ali polako,proveri sundjere na klapnamo otvori celu budzu sa klapnama pa ako su losi sundjeri uzmi neki bolji peskir pa ga ukroli prema plehu i prodji neostikom i zalepi a ondapo rubovima sa iglom i koncem prostepaj,to sam ja uradio i evo traje
šta bre lupaš pa kada zatvoriš slavinu-klapnu za  grejanje automatski voda nevrti kroz hladnjak

niste u pravu, kad se prebaci na grejanje kabine, samo se pomeri parče lima kod hladnjaka i ne dozvoljava da vazduh iz ventilatora prolazi kroz hladnjak vec ide pored njega i ne greje se. inače voda kroz mali hladnjak uvek protiče bez obzira da li je prekidač pomeren na toplo/hladno. tako da nikako ne sme crevo onako da se presavije.
govorim iz iskustva jer sam i ja to uradio na mom golfu kad mi je izbacio svu vodu u kabinu isto se pušilo, extra doživljaj posle 150 na sat, usporim na 60 i počne da se dimi, svašta mi je prošlo kroz glavu :D
meni je najlakše tad bilo da skinem celu komandnu tablu, sve očistim (čega sve nije bilo u kanalima, ccc). nije teško uopšte, samo oduzme jedno 4-5 sati vremena. osim ako kao ja ne skidaš volan, tad je muka izvući komandnu tablu napolju :D naravno nov mali hladnjak pod obavezno.
  nikola ne znam sta si novo reko a da nije spomenuto gore

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: Avgust 16, 2011, 06:51:32 posle podne »

A šta se desi kad se crevo presavije?Samo sam obišao mali hladnjak,mislim nije pod obavezno da cirkuliše kroz njega?

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #55 poslato: Avgust 16, 2011, 07:46:57 posle podne »
tako je brate
 tapsac

Van mreže nemanjamirjana

• VW Početnik
« Odgovor #56 poslato: Avgust 16, 2011, 08:44:59 posle podne »
nije tacno,MORA da cirkulise ,zato sto ako ne cirkulise u tom zadnjem klipu ne dolazi hladna voda nego se zagreva do kljucanja,ti to naravno ne vidis ali nije dobro jer ona izlazi iz glave i ide u mali hladnjak pa pred pumpu se mesa sa vodom iz hladnjaka i ponovo ulazi u motor,znaci kada cirkulise ona odlazi i prepusta mesto hladnijoj vodi tapsac tapsac

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #57 poslato: Avgust 16, 2011, 08:47:30 posle podne »
ok moguće

Van mreže Kovač

• VW Početnik
« Odgovor #58 poslato: Avgust 16, 2011, 09:25:08 posle podne »
nije tacno,MORA da cirkulise ,zato sto ako ne cirkulise u tom zadnjem klipu ne dolazi hladna voda nego se zagreva do kljucanja,ti to naravno ne vidis ali nije dobro jer ona izlazi iz glave i ide u mali hladnjak pa pred pumpu se mesa sa vodom iz hladnjaka i ponovo ulazi u motor,znaci kada cirkulise ona odlazi i prepusta mesto hladnijoj vodi tapsac tapsac
Pa pratim temperaturu,ne povećava se...

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #59 poslato: Avgust 16, 2011, 09:45:29 posle podne »
@Nemanja, ima plin ugrađen pa prolazi kroz isparivač nazad tako da mu to dođe isto ...

Al ima logike to što pričaš, verovatno bi se pregrejao da nema bajpas do isparivača