Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 48654 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #120 poslato: Maj 05, 2011, 10:54:07 posle podne »
jesam duzan da ga pustim,znam i ja to ali ako on nece da prodje nego stoji tu bezveze,gleda dal ide autobus ili ceka taksi onda normalna je stvar da cu proci a on neka i dalje gleda i stoji tu...
pa presao sam ja isto mnogo kilometara neznam broj sa sluzbenim i mojim kolima,pogotovo sluzbenim i nekazem za sebe da sa 3 ipo  godine sam iskusan i odlican vozac(iako sam vozio i pre toga bez dozvole samostalno nekih 2-3god),covek je ceo zivot vozac i ceo zivot uci da vozi jer uvek nesto novo moze da se desi u saobracaju nepredvidjeno,nego da sam pazljiv u odnosu kakvih budala ima da voze, a ovo sto sam napisao za pesaka desavalo se mnogo puta,vama mozda nije ali meni jeste,ne bi pisao ovde da nije,i nisam jedini kome se to desilo,znam dosta ljudi koji su pricali moju pricu u vezi takvih pesaka....nego da ne idemo vise u off u vezi ovoga,ja sam samo rekao sta sam ja video i nisam imao zelju niti pomisao da nekog ovde uvredim,nadam se da se clanovi koji su se pronasli u vezi ovoga nisu naljutili i svatili ovo ozbiljno jer stvarno nisam imao takvu nameru
  champ1

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
  • Auto: Seat Cordoba 1.9TDI
« Odgovor #121 poslato: Maj 05, 2011, 11:51:09 posle podne »
Ma dešava se to da bleje ko ovce, naravno da neću čekati ceo dan da se pešak smisli da li da pređe, ćao zdravo nek on čeka ja  driving!

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #122 poslato: Maj 06, 2011, 01:49:17 pre podne »
Ma opusteno, niko nije "svatio" ozbiljno, narocito voznju 3 god bez dozvole. Mislim da je previse reci bilo o ovome i da je sve jasno, pa ako se slazete, da pisemo o necem drugom.

Na mreži admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #123 poslato: Maj 06, 2011, 10:16:13 pre podne »
od kad nemam auto vise se krecem kao pesak i mogu vam reci da su vozaci vrlo bahati.. i da retko ko staje na pesacki prelaz.. zakoracio ja na isti ili jok.. al kolko mogu da primetim ljudi u zemunu pogotovo u glavnoj strasno postuju pesacke prelaze za razliku od indijanaca u V.Stepe koji gledaju svaku priliku da te pokose i osakate na istom.. boodala wacko sto je najgore ovo nije trip nego je stvarno tako...  bonk

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #124 poslato: Maj 06, 2011, 10:33:51 pre podne »
v.stepe je katastrofa po svim pitanjima.. ne znam zasto panduri ne blejkaju cesce u tom potezu... kola po sred ulice, pa slalom.. ljudi se ukljucuju bez gledanja sa trotoara ili sina..
lollol

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #125 poslato: Maj 06, 2011, 11:20:52 pre podne »
E pa to je dokaz da se i stoka moze dresirati, naime u glavnoj su do skoro cekali i drali ko ne pusta na pesackom. Ali tako je na ona 3 kratka pesacka u samom centru kod pozorista i gospodske, dok kod komande rv bas i ne pustaju jer tu nije bilo murije dugo. Wele je zemunac, potvrdice 100%.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #126 poslato: Maj 06, 2011, 12:37:31 posle podne »
tako je.gde god da stoji pandur,uvek postoji mogucnost da te vidi.zato i staju na pesacke.inace sve su to isti vozaci,samo sto je ovde pojacana kontrola,pa se cini da su kulturniji.treba da vidis te "kulturne" vozace kako voze prvomajskom pored skola,gde nema kontrole....

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #127 poslato: Maj 06, 2011, 01:31:09 posle podne »
Nego Vlasto da ti mozda ne gledas u nebo kad oces da predjes pesacki?  biggrin
U Glavnoj je sporiji saobracaj, u V Stepe se zalete ko ludi. I u Glavnoj ima na 400m jedno 10 pesackih prelaza i dosta vise ljudi koji stalno prelaze  :rolleyes: Kad neko ide 20km/h pre ce da stane nego neko kad se sjuri niz V Stepe.
A u Prvomajskoj ima onaj pesacki u mraku koji izlazi iz blata kod pekare Dzo. Tu ce neko da naleti 100%
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Na mreži admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #128 poslato: Maj 06, 2011, 03:17:25 posle podne »
haha da znas da sam pre radio i to  biggrin namerno okrenem glavu kao zveram negde i zakoracim naglo na pesacki kao da cu da izletim pred auto kad neko jurca  biggrin znaci snimim ga i iscimam  biggrin i onda kad krenu da skripe gume i da se auto uvija  lollol al to bas i nije pametno  bicedobro

Van mreže travelman

• Hero Member
  • ... bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu ...
  • Auto: Y- line
« Odgovor #129 poslato: Maj 06, 2011, 03:18:12 posle podne »
Citat
al kolko mogu da primetim ljudi u zemunu pogotovo u glavnoj strasno postuju pesacke prelaze za razliku od indijanaca u V.Stepe koji gledaju svaku priliku da te pokose i osakate na istom.

Lepo si primetio, najveca ne kultura i bahatost je u Beogradu, ne samo u saobracaju nego i na ulici, u gradskom prevozu, prodavnicama...
Cesto idem za Novi Sad, ponekad koristim i usluge njihovog gradskog  prevoza i bas sam se iznenadio kako svi strpljivo stoje u redu i cekaju da prvo putnici izadju napolje pa da se onda ulazi u bus. Takodje, niko se ne svercuje i svi kupuju karte a isto tako i klinci ne dizu noge na suprotno sediste sto je ovde u Bgd praksa. Na pesackom svi kulturno stanu i propustaju pesake, nema sviranja, turiranja i slicno. U saobracaju, ako se pravovremeno ne prestrojis nema frke jer cim das migavac neko te propusti jer vidi da si gost u njihovom gradu dok je u Bg sve drugaije, ovde  cim vidis druge tablice odma padne napusavanje u fazonu "seljacino, ko ti dade dozvolu" ili "idi kopaj kukuruz a ne da vozis Terazijama". Lepo kaze ona poslovica, sto juznije to tuznije... ali pojedinci u Bg treba da shvate da smo i mi za nekoga jug. Ko je razumeo, shvatice. ...  driving ...
« Poslednja izmena: Maj 06, 2011, 03:20:22 posle podne od strane travelman »
...
Ma kakav RR ... LL je zakon ...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Ti vozi ali da znas da moze da te ostavi na putu, nemoj daleko ...

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #130 poslato: Maj 08, 2011, 12:36:35 pre podne »
Momcino, ne znam odakle si i gde se kreces. Ja sam slucajno rezidentno i poslovno na relaciji Bg-Ns, svakodnevno, vec nekoliko godina i mogu sa sigurnoscu da kazem da ili ne znas o cemu pricas ili iz nekog razloga svesno lazes.

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #131 poslato: Maj 08, 2011, 02:02:12 pre podne »
svugde je isto,nema nikakve razlike,novosadjani,beogradjani itd,ja idem cesto u nisu i u paracinu,svugde isto,sve je to nervozno i bezobrazno,jos pogotovo ako nisi iz njihovog kraja
  champ1

Van mreže HaD_BG

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK1 1.3
« Odgovor #132 poslato: Maj 08, 2011, 03:03:39 pre podne »
interesantna tema, nema shta:) rodjen sam beogradjanin, i u beogradu sam i poceo da vozim. onda sam se preselio u pancevo i nisam mogao da prestanem da se cudim. ovde ima neverovatno mnogo biciklista kojima vremenske prilike i neprilike uopste ne predstavljaju nikakav problem da opushteno okrecu pedale. zamislite moje iznenadjenje kada sam ugledao stariju gospodju kako sa do vrha natovarenom torbom i kishobranom vozi neki drndavi bicikl po pljusku, ili klince koji kucaju poruke sa obe ruke dok voze bicikl... bilo kako bilo, oni su (isto kao i bajkeri) zasticenji kao beli medvedi. 95% vozaca bicikla nemaju "macije oko", ogroman broj je onih koji nikako nisu osvetljeni, i mahom su to stariji ljudi koji josh voze sredinom trake. kaciga? reflektujuci prsluk? trepcuce svetlo pozadi? ocigledno samo misaone imenice za pancevce. ljudi jednostavno ne shvataju da tako dovode sebe u opasnost.
rucica za migavac kao da u sebi ima struje, pa se svi plashe da je dodirnu xD pogotovo kada cekash da se ukljucis na put sa pravom prvenstva... naravno, cast izuzecima.
totalno razumem na sta aca misli. bezbroj puta mi se desilo da stanem na pesackom nekome ko stoji i deluje kao da zeli da predje ulicu. ali bez obzira sto sam stao taj neko i dalje stoji i blene negde.
a ubedljivo mi je najsmeshnije to shto je vecina beogradjana navikla da kad vidi pancevacke table na semaforu, obavezno, ali obavezno trubi prve mikrosekunde kako se upali zuto svetlo. xD
a sad jedno pitanje: da li je dozvoljeno obilazenje vozila koje se nalazi u raskrsnici? konkretan primer: T raskrsnica, vozilo skrece sa glavnog puta, jedna traka po smeru, blizina autobuske stanice.:)

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #133 poslato: Maj 08, 2011, 09:22:49 pre podne »
Generalno u svim raskrsnicama nije dozvoljeno preticanje, osim ako preticanjem smatras da u traci koja je i za pravo i za desno ili levo, vozilo ispred tebe zauzme malo ukoso polozaj, tj zapocne skretanje i ceka da prodju iz suprotnog smera da bi potpuno skrenulo, a ti prodjes pored njega jer nastavljas pravo i navodno ga preteknes.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #134 poslato: Maj 08, 2011, 11:03:26 pre podne »
HaD sjajno. Sve je to kriva policija tj oni koji upravljaju sa njom. Kad ti znas da mozes da opljackas banku ili ubijes coveka, a bez sankcije, sta bi te sprecavalo u tome? Samo tvoj moralni zakon. A to je individualna pojava. Zato svako tumaci zakon po svom nahodjenju, a kao reakcija toga dolazi i do samoinicijativnog individualnog sprovodjenja zakona (optuzba i presuda na licu mesta)
Iz visegodisnjeg iskustva moj zakljucak je da su procentualno najgori vozaci ovim redom. Pozarevac, Ruma, Pancevo, Podgorica i Beograd.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #135 poslato: Maj 08, 2011, 11:11:40 pre podne »
@HAD_BG   citat: totalno razumem na sta aca misli. bezbroj puta mi se desilo da stanem na pesackom nekome ko stoji i deluje kao da zeli da predje ulicu. ali bez obzira sto sam stao taj neko i dalje stoji i blene negde.
+1  tapsac tapsac
  champ1

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #136 poslato: Maj 08, 2011, 11:12:22 pre podne »
RU i PN drzim extra 20% odstojanja  lollol
lollol

Van mreže HaD_BG

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK1 1.3
« Odgovor #137 poslato: Maj 08, 2011, 11:48:51 pre podne »
@lubarda citat: Generalno u svim raskrsnicama nije dozvoljeno preticanje...
Tako sam i ja mislio, medjutim u Pancevu je bajkerima i to dozvoljeno. Naime, iz glave cekam da skrenem u sporednu, u susret mi ide jedno vozilo ali je malo dalje. Kako nisam bio sam u kolima, zaustavio sam se da ga propustim, uredno dao migavac i stojim u raskrsnici. Ne stojim pravo vec sam i zapoceo skretanje. Iza mene josh jedan auto. Lik koji mi je dolazio u susret, usporava i ja nastavljam skretanje. I lik na motoru mrtav ladan obilazi taj auto iza i oceshe meni krilo, uspanici se i legne na kocnicu, motor prokliza i on zvekne dole. Srecom pa je samo malo odrao koleno a njegov suvozac ruku. Kacige naravo nisu imali. Suma sumaris: kod sudije za prekrshaje, mene su proglasili krivim i dali mi 5 meseci zatvora (uslovno godinu dana) zbog ne pazljive voznje...

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #138 poslato: Maj 08, 2011, 11:49:57 pre podne »
Cela vojvodina lose vozi. Ne znam da li zbog mentaliteta, (letargije, depresije, iskljucenosti, usporenosti) prosto, pola Novog Sada zaboravi da upali svetla danju, a cesto vidjam i nocu(!), pesacki je ruski rulet, zmigavci se koriste samo za skretanja i to ne svi, prestrojavanje rizik jer kada das zmigavac, ovaj sto treba da te pusti, naglo ubrza, da namerno popuni taj prostor u koji si hteo da se prestrojis i onemoguci te, onda jedna opsta izgubljenost i zbunjenost, znate ono kada ste u saobracaju i znate po necijem polozaju, dinamici sta namerava sledece da uradi, e u ns se guze, trte, oklevaju, ne znaju sami sta bi i gde bi, a kamoli da okolini to naznace, uopste jako sporo razmisljanje i reakcija. A onda zacudjujuce razvijen refleks da nekog iseces, das gas na pravcu, ne prosustis nekog namerno itd, ali pri svemu tome, gleda se pravo, krajickom oka, periferno se pogledava taj koji je isecen ili nepropusten, sve na nivou i fino, taman posla da se uputi direktan pogled ili razmene reci, kako to austrougarima i dolikuje, becka skola i bele rukavice, a ispod toga, ne samo u saobracaju, nego u zivotu i medjuljudskim odnosima, velika potuljena i skrivena mrznja prema svima, bas zbog prisilne pristojnosti od malih nogu i ogromna, preduboka nesigurnost. Velika ljubaznost i spoljna dobrodusnost, kako to nama "turistima" lale izgledaju, kriju nesto savim drugo kada provedes neko vreme u Vojvodini. Izvinjavam se sto sam otisao u digresiju i off, ali sam to uradio sa ciljem da analiziram uzrok uzasnog ponasanja u saobracaju. Ziveli.

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #139 poslato: Maj 08, 2011, 12:05:22 posle podne »
Had, mislim da je nesto drugo u pitanju. Tesko Beogradjaninu na lokalnom sudu protiv lokalne budale, ma gde bio, a posebno u Vojvodini. Uvek je prica, Beogradjanin se kurcio, bezobrazno voze itd. U Bg je mnogo dinamicnija voznja, ali ne i bezobrazna kako to nekom sa strane moze da izgleda. Prosto, koristi se svaki metar i sekund, a ako je neko nesiguran i spor, nece se snaci i mislice da su oko njega bezobrazni vozaci, a u stvari on jednostavno ne moze da prati tempo. Kada dolaze u Bg, ostavljaju auto kod S.Centra, pa na prevoz, a kuci pljuju po Bg saobracaju. Kao u Italiju kada odem, gde mi treba pola sata da se presaltam na njihovu (vrhunsku) dinamiku i kada bi je nazvao bezobraznom u odnosu prema meni sporacu umesto da gledam kako oni savrseno u toj brzini izmedju sebe funkcionisu i da skinem kapu.