Autor Tema: Golf V trosi ulje  (Pročitano 25036 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • moj auto..
Golf V trosi ulje
« poslato: Januar 14, 2011, 05:08:36 posle podne »
elem, 1.6 benzinac presao 126 000..

pre mesec dana pogledao nivo ulja...normalan...juche pogledao, na dodnjoj granici..auto bio kod mehanicara i: oko iberlaufa masnoca ulje...na motoru nigde ni traga da curi...dosuo ulje i rekao da pratimo...!

ulje menjano pre 1000 km castrol softec...

e sad jer mislite da nije ono najgore :( pre 2 meseca sam ga kupio od drugara dobrog...:(((

ili sta mislite....uglavnom uzas :(

« Poslednja izmena: Januar 14, 2011, 10:20:56 posle podne od strane Dino »
Mozda ja nemam jahtu, ali ni ti nisi Severina ;)

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Golf V problem...
« Odgovor #1 poslato: Januar 14, 2011, 08:01:56 posle podne »
da li si sacekao bar 5 sati od gasenja motora da ulje slegne, i najbitnije da li si merio na ravnom?

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #2 poslato: Januar 14, 2011, 09:10:15 posle podne »
auto je bio na ivichnjaku kad sam merio i tad pre mesec dana kad je bilo ok, i sada kad je skroz spalo na minimum...a to sto sam merio danas je bilo jutros,znachi auto je celu noc stajao...ali kazem na ivichnjaku :( mada u servisu je isto gledao ulje ali koliko je chekao to neznam...auuu ako je stvarno motor produvao onda :(((

sta znam praticu sada a eto bilo kakva pomoc bi bila od koristi, mada...

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 14, 2011, 09:33:47 posle podne »
Kad budeš radio servis,operi motor i sipaj neko drugo ulje,da vidiš kako će onda da se ponaša.

Mala je to kilometraža da produva,jedino ako drugar nije održavao na Srpski način,veoma retko i što jeftinije.

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
Odg: Golf V trosi ulje
« Odgovor #4 poslato: Januar 14, 2011, 10:34:46 posle podne »
to je stvarno dosta mala kilometraza da produva taj motor. moja preporuka ti je da isperes motor i sipas neko drugo ulje ali da budes siguran da je original. ja u golf 2 sipam castrol, duva pomalo ali nije opasno i ne dosipavam mu ulje uopste a menjam ga na 8000 km, i jedanput ne kupim ulje gde obicno to radim nego u neku drugu radnju i izbacilo mi na iberlauf i sagorelo ga ko da je benzin bio a ne ulje. prvo to uradi pa ces videti kako stoje stvari, obavezno sintetika koja je propisala fabrika i najvaznije da bude original.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #5 poslato: Januar 14, 2011, 11:04:32 posle podne »
nesto niste odradili kako treba.nema sanse da trosi toliko ulja.pravio bi dimnu zavesu iza tebe.stavi ga na ravno,sipaj do maksimuma,pa onda kontrolisi.

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #6 poslato: Januar 14, 2011, 11:42:53 posle podne »
Hvala momci puno na odgovorima..ja se iskreno nadam da ce sve biti ok..danas sam dosuo ulje i sada cu pratiti...verujte ali niti jedan simptom nema da trosi ulje...niti dimi na chepu, niti na na shipci ulja,niti ima dim pozadi, ulje je stavljano castrol softec...menjano na svakih 6000km!!! i to znam da je radjeno jer mi je to drugar znam i ko je radio servise i sve...pritom poslednja promena ulja bila na 124 000 a sada ej 126 000,znachi pre dve hiljade kilometra..meni je prosto nemoguce da produva tako mlad motor..e sad odakle oko iberlaufa to ulje pojma nemam...danas je oprano to, dosuto ulje i sad cemo da vidimo..

a pazi da nisam otisao danas da mi majstor zategne usis vazduha nesto se klimao...nesto ej bilo popustilo...i on to zavrsio i kad mi je pokazao..ja se skamenio prepao odsekao i :(

elelm...dodato ulje pa cemo videti sta dalje..

hvala svima ako vam nesto pada na pamet javite

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #7 poslato: Januar 14, 2011, 11:49:57 posle podne »
prati sada pa ces videti sta se desava ali sam poprilicno siguran da ti ulje ne valja i zato ga izbacuje na iberlauf. ukoliko i dalje tako nastavi samo promeni ulje i mislim da ces to otkloniti, bar je meni tako bilo.  ;)

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #8 poslato: Januar 15, 2011, 12:01:35 pre podne »
ajd boze pomozi :) da je to....iskreno se nadam...ali kako nije tom mom drugaru do sada nikada to radio...jest da je on promenio ulje kad mi je dao auto..jedino ostaje da tad on ubo lose ulje...i da se meni to odrazilo :(

uhhh

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Januar 15, 2011, 09:40:25 pre podne »
Kako mislis auto je bio na ivicnjaku kad si mjerio? Ako je bio naget na stranu ne moze pokazati tacan nivo. Parkiraj na ravnom, sacekaj 10ak min pa onda izmjeri. Nema sanse da je produvao na toj kilometrazi.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #10 poslato: Januar 15, 2011, 10:39:23 pre podne »
A sto nema sanse da produva  :huh: ako ga je predhodni lola pregrejao ima da duva ko dzoint  biggrin
Mada iskreno ni ja ne verujem da je zglajzo motor, verovatno je u pitanju neki Aljbanski Castrol, tj djubre od ulja...
A sad
1. Skeniraj memoriju dijagnostikom i vidi prijavljuje li sta!
2. NE DOSIPAJ ulje odokativno i zaboravi na merenje ulja meracem, vec dospi ulje TEK kad ti upali ZUTU lampicu za ulje, a dijagnoza ce prijaviti ako zuta lampa ili bilo koja druga ne radi.
3. Sipaj samo provereno (citaj skupo) ulje iz proverenih prodavnica i to samo ono koje ispunjava VAG standard za tvoj motor...
4. Proveri na dijagnozi da nije motoru Long Service mod-u, onda po fabrickom default-u MORA da poveca potrosnju ulja...

mahac

Premeri kompresiju
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #11 poslato: Januar 15, 2011, 02:38:08 posle podne »
sto se tice dijagnostike sve je ok na automobilu...ta lampica mi se upalila bila samo jednom kad sam dao kontakt i kada sam restartovao i upalio auto, nije bilo nista...cak sto vise vozio sam i nije mi prijavljivao, pa sam tek ujutro uzeo da pogledam i bilo je na donjoj granici...

I ja mislim da je mozda ulje krs...ali to je normlano jer covek sam sebe teshi :) prosto je nemoguce ni meni da je motor produvao..ochistili smo iberlauf od ulja, dosuli pola litre i sad cu da pratim...jutros uplaim motor izvadim shipku da vidim i totlano se razocharam...iz motora ide neki beli dim,malo ali ide...

auto vozio drugar pre mene i menjao ulje na 6 000km i uvek taj castrol...jedan chovek tj stric mu odrzavao auto..prosto mi je nemoguce da on to nije primetio nego se bas meni desilo...prosto mi nemoguca misija...

auto vuche super, ne dimi...temepratura super...ne trosi ama bas ono...ali :(

javicu vam kako ide, u ponedeljak idem do bg namerno da vidim oce li pojesti ulje...ali taj dim iz shipke hmm...e da, ulje je menjano na 124 000 a sada je 126 000 presao...

kaze mehanicar da ako pojede ulje opet, da promenimo komplet ulje stavimo drugo pa da pratimo...

inacche znate li sta je okvito cifra ako menjannja karika iliti ta polu generalka? koliki je to okvirno broj  evra :)

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Januar 15, 2011, 02:53:26 posle podne »
onda taj motor nije presao 126000 nego 326000,a taj drugar ti onda i nije neki drugar,mada mogu da budu i gumice ventila,a i sa tim malim pirkanjem iz iber laufa mozes jos da vozis godinama,nista mu nece biti ;)

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Januar 15, 2011, 02:59:05 posle podne »

auto vozio drugar pre mene i menjao ulje na 6 000km i uvek taj castrol...jedan chovek tj stric mu odrzavao auto..prosto mi je nemoguce da on to nije primetio nego se bas meni desilo...prosto mi nemoguca misija...

Nije ti to drugar prijavio da mu troši ulje,,prećutao je to,a i priča sa zamenom ulja na 6k km. je malo čudna,ili laže da je na toliko menjao da bi predstavio auto kao redovno održavan,ili je stvarno menjao jer mu je trošio ulje nenormalno.Što bi neko menjao ulje na pola intervala,bespotrebno,a i ništa se time ne dobija,samo bespotrebni trošak.

A možda ima mnogo više na satu.

Prvo se reši tog castrola,sipaj motul ili mobil,naravno,full sintetiku,ako i dalje troši,pravo kod tog drugara na trenutak istine i neka lepo od cifre što je dobio izdvoji lovu za intervenciju na motoru,nemoj slučajno da te šalje kod tog njegovog,nego sam idi u neki dobar servis,da otvore motor,vide šta se pohabalo,da ti kažu cenu,pa da drugar lepo to plati a ako neće,onda mu lepo izvališ nekoliko zuba iz vilice pa će popravka zuba da ga izadje bar duplo skuplje nego tebe motor.

Zato ja ne kupujum automobile od prijatelja,zbog ovakvih situacija.
« Poslednja izmena: Januar 15, 2011, 03:09:35 posle podne od strane BG2225 »

Van mreže belthazor2012

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Januar 15, 2011, 03:19:19 posle podne »
Nebih da te "tesim" al ako mu tvoj drug nije prvi vlasnik....tih 126 000 su ti relevantne isto ko last trip pokazatelj.....

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Januar 15, 2011, 03:30:38 posle podne »
ma kad kupujes polovan auto,o tom autu neces nikad saznati istinu,jedino ako auto kupujes od rodjenog oca,pa i tad je diskutabilno ;)

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #16 poslato: Januar 15, 2011, 03:35:23 posle podne »
ljudi verujte da svi mi to znamo ali jebiga...sad nema nazad...mislim mozete to pisati i sl..ali vajde nema a i nije poenta foruma..

ali osecaj je uzas...nedaj boze niti neprijatelju...

Van mreže SkopjeGTI

• VW Početnik
  • Auto: mk1 g60
« Odgovor #17 poslato: Januar 17, 2011, 09:17:23 posle podne »
druze ispusti to ulje  operi motor i stavi drugo ulje,to ti je najsigurno i najeftino

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #18 poslato: Januar 17, 2011, 11:09:58 posle podne »
to cu definitivno uraditi samo da ispratim sada posle dolivanja nivo..ako sada potrosi onda ispustam i menjam...

kada kazete da se opere motor, na sta se tu misli tj kako se to radi gde?

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #19 poslato: Januar 18, 2011, 12:16:34 pre podne »
a raspitaj se malo bolje jer ja mislim da su ovi novi motori napravljeni da trose ulje!!! cuo sam neke price