Autor Tema: Golf V trosi ulje  (Pročitano 23315 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • moj auto..
Odg: Golf V trosi ulje
« Odgovor #40 poslato: Februar 06, 2011, 09:03:40 pre podne »
nazalost evo me opet..prodje nekih mesec dana i nekih 1000km recimo...proverim ulje juche i ono je na minimumu :( strasno...sve sve sve na auto radi besprekorno, i vuche i pali i trosi normalno ali sve...nema dima nazad...prosto ne mogu da verujem sta se zbivas..toliko kolichina ulja sa pola na minimum za manje od manje od 1000km bez plavog dima nazad i sl signala...stvarno neznam...strasno...
Mozda ja nemam jahtu, ali ni ti nisi Severina ;)

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #41 poslato: Februar 06, 2011, 09:47:42 pre podne »
Onda negdje izlazi ako je sve kao sto kazes. Prati malo jel ostavlja barice za sobom.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #42 poslato: Februar 06, 2011, 10:06:59 pre podne »
tebra curi ti negde ... meni se desavalo filter ulja da propiski ... kvalitet je zlj..
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #43 poslato: Februar 06, 2011, 12:39:34 posle podne »
stavi knecht filter OC 264 i ulje  Motul 4100 15W50 Power možeš naručiti u http://www.mass.rs/shop/
ako onda bude trošio otvaraj motor i sređuj...
ovde imaš karakteristike http://www.motul-oil.co.uk/pdfs/technosynthese-engine-oil/4100_Power_15W50_TDS_%28GB%29.PDF
« Poslednja izmena: Februar 06, 2011, 12:44:19 posle podne od strane kristina990 »

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #44 poslato: Februar 06, 2011, 01:05:52 posle podne »
Potrosnja ulja po fabrici je... Prvom to vidi a onda dalje,koliko sam skontao od pola meraca do min za 1000km to je od 350 do 500ml,znaci 1l na 2000km,mozda su gumice na ventilima,semerinzi itd.Generalnu da radis,a auto ide,pali na minusu,ne prijavljuje gresku mislim da je bacanje para! Nadji nekog sa istim motorom pa pitaj,promeni ulje pa prati situaciju. Ja ga ne bih otvarao dokle god pali.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #45 poslato: Februar 06, 2011, 01:06:48 posle podne »
ma ne curi to nigde i nije problem u ulju , taman posla da stavi tako gusto ulje 15w/50 u taj motor, on je predvidjen za 5w/40 i mora da ispunjava odredjene vw norme, tebi je druze problem u karikama, imao sam identican problem na A3, isto je isao ko lud, nije dimio, imao full kompresiju a jeo je litar ulja na 1000km, verovatno je taj auto presao malo vise nego sto pise i verovatno vozen cesto na visokim obrtajima pa su spaljene uljane tj mazajuce karike, bar je kod mene bio taj problem, zamenio sam karike, letece lezajeve, dihtung glave, gumice ventila i naravno masinska obrada glave motora, cifraa oko 600E sa delovima iz originala, evo auto je presao 100 000 , vozi ga sad moj brat i potrosi mozda pola L na 10 000km

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #46 poslato: Februar 06, 2011, 04:24:46 posle podne »
+1

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #47 poslato: Februar 06, 2011, 06:43:47 posle podne »
, taman posla da stavi tako gusto ulje 15w/50 u taj motor, on je predvidjen za 5w/40 i mora da ispunjava odredjene vw norme,
motul 4100 power 15w50 nije pregusto za motor sa većom kilometražom i koji troši ulje,može i Mobil peak life 5w50 ali ono je mnogo(duplo)skuplje...

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #48 poslato: Februar 06, 2011, 08:36:11 posle podne »
e stvarno neznam...prosl put kad sam dolio pre nekih mesec dana, ima je ulje oko iberlaufa..e sad dal ima nenzam viecu sutra, kad odem kod majstora...

dal otvarati i ici direktno na karike ili menjati ulje?

inache nigde ne ostavlja tragove...e sad po motoru dal ima pojma nemam....mislim koliko vidim da nema sem oko chepa recimod a je masno...ali ljudi za tako malo kilometara skoro 1l ulja bez posledica tipa dim plavi iza i sl...stvarno neznam o cemus e radi...totalno nelogichno

hee bre jeli moguce

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #49 poslato: Februar 06, 2011, 09:27:24 posle podne »
moguce moguce, vec sam se izjasnio da sam imao isti problem, probaj prvo da zamenis ulje i filter naravno ali gledaj da to ulje ispunjava vw normu

Van mreže belthazor2012

• VW Početnik
« Odgovor #50 poslato: Februar 07, 2011, 02:44:59 pre podne »
Ako sam te dobro razumeo ti si dosipao ulje i pratio potrosnju.....od toga prijatelju nema nista....ako hoces da pratis,naruci i sipaj novo,original ulje i kupi novi filter.....od tog dosipanja nema ni djavola ako je to ulje nekvalitetno a i cak ista marka ulja se od ambalaze do ambalaze razlikuje jer nije datum isti jedno przeno jedno novo gustina se malo razlikuje nije pametno mesati ga....sipaj novo probaj pa ako onda trosi litar na 1000km mozes da pricas o otvaranju motora.....ovako nista....

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #51 poslato: Februar 07, 2011, 03:10:30 pre podne »
Мени исто није јасно да ли је предходни власник променио уље или садашнњи?

Први пут кад сам прочитао поруке, стекао сам утисак да је тренутни власник променио уље и филтер?

Сад сам опет прочитао поруке и :

ajd boze pomozi :) da je to....iskreno se nadam...ali kako nije tom mom drugaru do sada nikada to radio...jest da je on promenio ulje kad mi je dao auto..jedino ostaje da tad on ubo lose ulje...i da se meni to odrazilo :(

uhhh

Нисам ово видео одмах, требао си му променити уље одма`, ко зна шта је сипао и кад је сипао!

@belthazor2012:

« Poslednja izmena: Februar 07, 2011, 05:55:14 pre podne od strane Desmo »

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #52 poslato: Februar 07, 2011, 08:22:02 pre podne »
motul 4100 power 15w50 zadovoljava VW 501.01 i 505.00 standard tako da po tom pitanju ne brineš(iaoko je kod tebe traženi standard 502.00)
za kola koja su prešla veću km i koja troše ulje ne važe pravila kao za nova,tako da tu može biti dosta odstupanja
neka te ne buni ono 15w,to govori o tečljivosti na niskim temperaturama,za naše klimatske uslove je prihvatljivo,a 50 na višim temperaturama je viskoznost koja bi trebala da smanji potrošnju
i još jednom,nema tu mnogo filozofije,probaš gušće ulje,ako ne pomogne ,majstoru na popravku...

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #53 poslato: Februar 07, 2011, 10:55:28 pre podne »
Pozdrav ljudi,

Evo pojasnicu, kada sam uzeo auto od tog drugara, tada je on promenio ulje, taj dan...znachi promenio je ulje i stavio auto u garazu, nakon chega sam ja dosao i uzeo auto...do tada je auto trosio 1l ulja na 7 000km....ja kada sam dovezao auto ulje bilo na pola..i vozio auto normlano, da bi posle nekih 700 km otvorio haubu i video da je ulje na minimumu...nakon chega sam otisao u servis i dosuo mi majstor ulje,rekao da nigde ne curi i tada mi je rekao da je oko iberlaufa neka masnoca,ali da pratimo....

Prekljuce kada sam nakon 3 duza puta pogledao ulje, opet je bilo na minimumu...proverio sam sa ovim drugom i on mi je rekao da je u auto ulje castrol txt 10w-40...

danas idem kod majstora i promenicu ulje i filter pa cemo videti...

jesam li sada malo jasniji :)

inache hvala vam na odgovorima svima...

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #54 poslato: Februar 07, 2011, 11:07:00 pre podne »
uzmi to što sam ti rekao,možda smanji potrošnju na prihvatljivu količinu,pa da odložiš popravak,odnosno tempiraš kad budeš imao dovoljno para da odradiš maksimalno...

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #55 poslato: Februar 07, 2011, 12:31:14 posle podne »
Koja bre veca km, pa auto je presao 120-130 hiljada, po satu.Moj ima 260.000km 1.8T pa ne trosi ulje, Mobil S3000.
Sa guscimm uljem se nista ne postize, osim sto se smanjuje potrosnja-mozda, a to na autu od par godina nije cilj. Mislim glupo je voziti takav auto a da umesto 1l sipas 0.7l na 1000km.

A i ti druze promeni to ulje, pa nije to 500e. Za 4000din max ces kupiti i ulje i filter ulja, pa onda idi dalje. I naravvno kupi sintetiku koja se i preporucuje, ako je opet bude trosio otvaranje motora i nema tu sta da se mislis i neckas.
A drugara oteraj u tri lepe, kad je mogao da ti proda takav auto jet ti to nije drugar.

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #56 poslato: Februar 07, 2011, 01:35:34 posle podne »
...kilometraža na satu i stvarna kilometraža  boodala

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #57 poslato: Februar 07, 2011, 02:21:17 posle podne »
daj brate nemoj se zamajavati,otisle ti uljne karike,promeni to i vozi se ko decak,mada i sa tim dolivanjem mozes jos mnogo mnogo preci beer

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #58 poslato: Februar 07, 2011, 07:05:22 posle podne »

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #59 poslato: Februar 07, 2011, 07:35:59 posle podne »
auto danas otisao na servis i zamenice mu se ulje i filter...stavlja se novo ulje pa cemo videti o cemu se radi...