Autor Tema: kazaljka temperature  (Pročitano 19658 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan80

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: kazaljka temperature
« Odgovor #40 poslato: Januar 21, 2011, 05:02:12 posle podne »
otvarao sam haubu i otvorio sam hladnjak voda hladna a i creva su hladna ... Ljudi ja zivim blizu Zlatibora tamo pingvinima ledi antifriz od hladnoce :huh: kako je onda moguce auto da se zagreje za 3 minuta i da dodje do vrhunca 130 stepeni .... sada u subotu ga teram na dijagnostiku pa cu da vidim i to ----  B)
ja mislim da je vjerovatno termostat

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #41 poslato: Januar 21, 2011, 07:50:24 posle podne »
otvarao sam haubu i otvorio sam hladnjak voda hladna a i creva su hladna ... Ljudi ja zivim blizu Zlatibora tamo pingvinima ledi antifriz od hladnoce :huh: kako je onda moguce auto da se zagreje za 3 minuta i da dodje do vrhunca 130 stepeni .... sada u subotu ga teram na dijagnostiku pa cu da vidim i to ----  B)
KAd digne temperaturu ima li grejanja?
Ako  nema = crko davac
Ako ima = crko termostat.

Ja tipujem na struju, tj davac ili kazaljku...
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Slovic

• VW Početnik
« Odgovor #42 poslato: Januar 21, 2011, 07:52:30 posle podne »
ima grejanje ... itekako  :huh:

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #43 poslato: Januar 21, 2011, 07:57:12 posle podne »
U roku od tri minuta na minusu?
Onda termostat, ali kako si ga vozio duze a i dalje ladna creva, a nije izbio tecnost ili neki dihtung  :huh: blink wacko

Kalibriraj kazaljku na dijagnozi
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Slovic

• VW Početnik
« Odgovor #44 poslato: Januar 21, 2011, 08:31:27 posle podne »
ne bas da greje u roku od tri minuta ja sam mislio uopsteno....greje  lollol lollol ...skazaljka nece odmah da zakuca na 130 stepen ali dodje naprimer negde na 100 stepeni kada se auto tek upali ... pa posle 3 , 5 , 10 minuta zakuca zavisi ... a auto greje posle nekih 10 minuta mislim na grejanje ... e sad neznam deset minuta je nekih 5km voznje.....ali normalne voznje ...izadjem iz auta otvorim haubu otvorim hladnjak voda je pod pritiskom kao kad otvaram koka kolu  biggrin ali je hladna.....

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
« Odgovor #45 poslato: Januar 21, 2011, 08:57:34 posle podne »
Struja only, niz brdo ne moze da se ugreje, zabiberi ti njega od Loja uz Jevremovice trecom pun do OMV-a pa onda pipni creva...
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #46 poslato: Januar 21, 2011, 09:05:05 posle podne »
probaj ti ono malo-tanko prelivno crijevo sto ide na bocu od vode...skini ga i upali auto i tu bi trebalo da ti cirkulise voda!!!

Van mreže prketdi

• VW Početnik
  • "ja sam original,ne znam čije ste vi replike"
  • Auto: vw passat 3c
« Odgovor #47 poslato: Februar 01, 2011, 10:24:49 posle podne »
ne bas da greje u roku od tri minuta ja sam mislio uopsteno....greje  lollol lollol ...skazaljka nece odmah da zakuca na 130 stepen ali dodje naprimer negde na 100 stepeni kada se auto tek upali ... pa posle 3 , 5 , 10 minuta zakuca zavisi ... a auto greje posle nekih 10 minuta mislim na grejanje ... e sad neznam deset minuta je nekih 5km voznje.....ali normalne voznje ...izadjem iz auta otvorim haubu otvorim hladnjak voda je pod pritiskom kao kad otvaram koka kolu  biggrin ali je hladna.....
.

druze,upali auto i sidji do Uzica,idi kod Lamze i on ce ti to resiti,covek je vrh majstor driving
ako hoces mogu ja da ga zovnem da te najavim i resices to za pola sata.PozdraVW

Van mreže Slovic

• VW Početnik
« Odgovor #48 poslato: Februar 06, 2011, 09:58:28 posle podne »
jaoooj jos nisam sredio tu crvenu skazaljku  lollol idem ja prvo na dijagnostiku pa da vidim ako nista icicu kod tog lamze,,,nemam net pa mi teze da objavim sta radim  mahac

Van mreže Slovic

• VW Početnik
« Odgovor #49 poslato: Mart 01, 2011, 02:03:56 pre podne »
otisao mi je davac temparature to sam zamenio i sad je ok... pozZ

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #50 poslato: Mart 21, 2011, 02:15:27 posle podne »
Da ne bih otvarao novu temu pitacu ovde
kazaljka za temperaturu mi stalno varira ma koliko god vozio auto,ide do 80 pa se vrati na 60 itd,termostat ne zatvara i on je otisao
zvao sam u prodavnici auto delova i on kosta oko 900din otprilike
e sad majstor mi je reko da ne kupujem taj jer nevalja i da samo kupim orginal termostat u autokomercu,zvao sam i kod njih kosta 3150din,jer sa tim nema zezanja i mora samo orginal
kaze mi da ovaj od 900 oce da laze i desavalo se da ne pokazuje tacnu temperaturu i auto prokuva,
sad me zanimaju vasa iskustva sa tim,da li da kupujem ovaj obican od 900din ili da uzmem taj orginal 3150din u autokomercu  kao sto mi kaze majstor ?
  champ1

Van mreže petttar

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #51 poslato: Mart 21, 2011, 02:32:41 posle podne »
ja sam imao slican problem na pasatu b4 1.9tdi...predjes 30-40km on ne moze da digne teperaturu preko 70 cak je nekad i nize...kupio sam u astoru u sarajevskoj termostat za 600,pre godinu dana...i auto radi noramalno vec godinu dana od kada sam ga zamenio...ne verujem da moze da se pregreje...

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #52 poslato: Mart 21, 2011, 02:47:07 posle podne »
ma nemam pojma,covek radi u ovlascenom skodinom servisu i kaze da termostat treba da kupim orginal u autokomercu,a mnogo je to para za jedan termostat po meni
neznam dal da uzmem ovaj obican ili taj orginal
  champ1

Van mreže petttar

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #53 poslato: Mart 21, 2011, 02:54:01 posle podne »
brate ja mislim da taj tvoj motor i ne moze da se pregreje...vozio sam u firmi kombi vw t5...od 20 njih ni jedan nije imao merac temperature motora,kada sam pitao u servisu covek mi kaze da je taj motor ne moguce pregrejati :huh: :huh: :huh:...mora da ima neko na forumu ko je menjao termostat na b5,5...

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #54 poslato: Mart 21, 2011, 02:57:18 posle podne »
 mene najvise zanima koji da uzmem termostat,dal moze ovaj obican ili ovaj u autokomercu orginal,a ovo za motor neznam,on mi je reko da nevalja taj od 900din nego samo orginal
  champ1

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #55 poslato: Mart 21, 2011, 03:01:59 posle podne »
Ma nema sta da laze termostat, ne daje on nikakav podatak. Potrazi po forumu pisano je vise puta koji su dobri od tih jeftinih, npr. Vernet, Thompson...

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #56 poslato: Mart 21, 2011, 08:49:17 posle podne »
Da ne bih otvarao novu temu pitacu ovde
kazaljka za temperaturu mi stalno varira ma koliko god vozio auto,ide do 80 pa se vrati na 60 itd,termostat ne zatvara i on je otisao
zvao sam u prodavnici auto delova i on kosta oko 900din otprilike
e sad majstor mi je reko da ne kupujem taj jer nevalja i da samo kupim orginal termostat u autokomercu,zvao sam i kod njih kosta 3150din,jer sa tim nema zezanja i mora samo orginal
kaze mi da ovaj od 900 oce da laze i desavalo se da ne pokazuje tacnu temperaturu i auto prokuva,
sad me zanimaju vasa iskustva sa tim,da li da kupujem ovaj obican od 900din ili da uzmem taj orginal 3150din u autokomercu  kao sto mi kaze majstor ?
Ja sam pre par meseci zamenio termostat,imao sam isti problem,temperatura je verirala i kupio u Auto line-u neki za 830 dinara i radi sasvim normalno,temp konstantno na 90.Neki nemački aftermarket proizvodjač,nije turčin,ili kinez.

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #57 poslato: Mart 22, 2011, 12:36:55 pre podne »
Ajd da pitam ja u vezi Golf 2 dizel... Da li kazaljka treba da stoji tacno na pola, manje ili pak da predje? Nema sanse da predje polovinu, tj. da mu dve crte preko lampice bude normalan polozaj? Nijednom Golfu, za koji ja znam, ne prelazi polovinu... E sad, stavljao sam tri razlicite table, isto se ponasa. Ali sam hteo da to sredim, da mi stoji tacno na polovini, da bih lepo primetio ako nekad digne temperaturu. Odem ja kod elektricara, jer sam sumnjao na one dve ampule sto stoje u racvi, jer su kod mene obe crne, a znam da postoji 4, 5, 6... boja tih ampula, za koje niko ne zna gde koja boja treba da se stavi. On mi kaze da je dobro sto su kod mene obe crne, da jedna sluzi da daje podatak tabli, a druga sluzi za kompjuter, ali posto ja nemam kompjuter, kod mene obe sluze za tablu (sto mi je nelogicno), a sto se table tice, kaze i da treba da prelazi pola, kao, pokazivac se i bazdari na pola desne polovine. blink

E sad me zanima, zna li neko nesto dublje o tome i da li da trazim dalje ili je to stvarno tako?

Van mreže petttar

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #58 poslato: Mart 22, 2011, 12:41:29 pre podne »
kod mene na golfu 1 dizelu prelazi pola,a ima neka cudna fora kada ugasim svetla i vozim 1-2minuta tako ona se vrati na polovinu...cuo sam da je i kod dvojke tako...

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #59 poslato: Mart 22, 2011, 07:06:00 posle podne »
nije mi nesto jassno!!
vozite dosta dobraa auta..nova u odnosu na moje i zao vam je 30e za termostat blink
a ti brate stavis taj jeftiniji i razmisljas da li ce ti auto prokuvati...zbog 20e razlike