Stigao i rallye front prije 15-ak dana.
Dakle ovdje otprilike najavljujem kraj radova na eksterijeru. Moguce su jos neke sitnice ali nista bitno. Sa ovim frontom i sa G60 bodykitom bi TO bilo TO.
Rallye front sam odmah zamislio na pocetku projekta , al mi je bio nedostizan i zbog finansija a i zbog nemogucnosti kupovine i dostave.
Pa sam onda kasnije jedino rjesenje nasao na ebay , i poslije gubitka preko 10 aukcija konacno je uspjelo al opet sticajem okolnosti i neke srece . Veliko hvala prijatelju Danielu iz Bielefelda koji je za mene platio to u Minhenu kod prodavca i dostavio mi to sinoc kuci.
E sad sto se tice kraja radova na eksterijeru ... Znaci , nabavio sam i G60 bodykit kojem su rubnjaci siri od rubnjaka GTI bodykita koji ce biti montirani i pomoci ce da auto ode jos kojih par milimetara dolje, posebno zadnji kraj kojim jos uvijek nisam zadovoljan. Ali ce zadnji blatobrani da prezive jedno prosirenje od 10-20 mm zavisno od potrebe , kako bi to sve bilo onako kako sam zamislio. Nista extremno ali ipak idealno ....
Nabavljene su i Hella stopke crno-crvene sa golfa G60 u odlicnom stanju. Sjaje kao nove i nikad nije usla prasina u njih. Tako da ce i zadnja dva zamjenska dijela (farovi i stopke) da lete sa auta , a tu dolazi znaci rallye front i te Hella OEM stopke
Evo sad slike fronta i par rijeci o frontu. Cijeli front je u extra stanju.
Vezni lim je odlican, nikad lupan nikad sjecen ili bilo sta drugo. Ima malo korozije na nekim dijelovima oko sarafa i slicno, al ionako ce biti farban, ai to je normalno za nesto staro 22 godine. Maska je odlicna bez ijednog nedostatka i sto je najbitnije ORIGINALNA je i nece biti problema sa zazorima. Neko je sa nje izrezao znak ali jako kvalitetno tako da sam i sa tim zadovoljan. Farovi su kristalno cisti, nisu upustali vlagu ni prasinu. Svi dihtunzi su tu, poklopci , i komponente su citave i ispravne bez ostecenja ikakvog. Na farovima ne fali ni jedna kopca ni nosac sto je velika njihova mana. U 90% frontova koje sam licitirao na ebay nedostajalo je kopci i nosaca na farovima.
Slike stopki i G60 bodykita bice narednih dana kad stignem, a zasad evo slike fronta ...