Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1229391 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #1160 poslato: Januar 13, 2013, 04:35:59 posle podne »
Ja sam isao u nemacku po auto pre godinu ipo dana i nedaj boze nikad vise, procedure, pa slabo znas jezik, pa te salje negde ti i ne znas gde treba da ides, pa vadi Eur1 u policiji ne znaju staje, juri spediciju, pa izvozna carinska dekleracija, col tablice, osiguranje za col tablice, notar tj advokat da overi kupoprodajni ugovor. Pita me sta ce ti overa kad ti to ovde niko ne trazi, a ja mu kazem "Brate svabo traze kod mene sve ono sto vi i ne znate da postoji". Papirologija me gore kostala oko 350E + jedi, popi nesto, prevoz na tamo i na ovamo, setaj se po Berlinu trazi auto. I posle ovde sex. Tako da nedaj boze. Kupujem ovde sledeceg i platicu ga skuplje nema problema.

Van mreže vukasiN.

• VW Početnik
  • Auto: phaeton
« Odgovor #1161 poslato: Januar 13, 2013, 05:09:19 posle podne »
Ja sam isao u nemacku po auto pre godinu ipo dana i nedaj boze nikad vise, procedure, pa slabo znas jezik, pa te salje negde ti i ne znas gde treba da ides, pa vadi Eur1 u policiji ne znaju staje, juri spediciju, pa izvozna carinska dekleracija, col tablice, osiguranje za col tablice, notar tj advokat da overi kupoprodajni ugovor. Pita me sta ce ti overa kad ti to ovde niko ne trazi, a ja mu kazem "Brate svabo traze kod mene sve ono sto vi i ne znate da postoji". Papirologija me gore kostala oko 350E + jedi, popi nesto, prevoz na tamo i na ovamo, setaj se po Berlinu trazi auto. I posle ovde sex. Tako da nedaj boze. Kupujem ovde sledeceg i platicu ga skuplje nema problema.
Po meni vredi se iscimati ja cu to uraditi sad kad budem uzimao, kod nas 90% ljudi ne ide u ovlascene servise i ne odrzavaju kola kako treba a voze ih jos gore i jos nasi putevi boze sacuvaj, a u Nemackoj pa nema auta da nema overenu servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa + da ne govorim koliko su ocuvani svi... ja ne znam na mobile.de da li sam nasao i jedan auto da nema servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa, a da ne pricam koliko su ocuvani ono je neverovatno...

Van mreže micko021

• VW Početnik
  • Auto: Pasat uskoro B6
« Odgovor #1162 poslato: Januar 13, 2013, 06:20:18 posle podne »
Drugari,dali Pasat B6 1.9tdi 105 ks, dali ima plivajuci zamajac ?

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #1163 poslato: Januar 13, 2013, 07:18:09 posle podne »
Ima plivajući zamajac.
Земунчанин

Van mreže micko021

• VW Početnik
  • Auto: Pasat uskoro B6
« Odgovor #1164 poslato: Januar 13, 2013, 07:49:13 posle podne »
Ok,hvala! thumbup

Van mreže ilijadr

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #1165 poslato: Januar 13, 2013, 09:58:07 posle podne »
@vukasiN
To stoji,o kvalitetu nema reci,bolje je uzeti u Nemackoj u svakom slucaju.Polako,do juna ima vremena pa cu videti do tad.Hvala na misljenju.
@jovanmarkovic
Tako sam i mislio,nije to tako jednostavno.Ako ne nadjem nekog pouzdanog da me vodi i vizi uzecu ovde,na placu pa oterati u servis. . .Hvala na podeljenom iskustvu coilleo2tj.
@marko_tdi
Hvala,ipak se odlucujem za Golfa,jos da sacekam maj  driving
« Poslednja izmena: Januar 13, 2013, 10:11:29 posle podne od strane Modus »

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #1166 poslato: Januar 13, 2013, 10:31:59 posle podne »
Po meni vredi se iscimati ja cu to uraditi sad kad budem uzimao, kod nas 90% ljudi ne ide u ovlascene servise i ne odrzavaju kola kako treba a voze ih jos gore i jos nasi putevi boze sacuvaj, a u Nemackoj pa nema auta da nema overenu servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa + da ne govorim koliko su ocuvani svi... ja ne znam na mobile.de da li sam nasao i jedan auto da nema servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa, a da ne pricam koliko su ocuvani ono je neverovatno...
Kada sam otisao po auto u Nemacku i uzeo Boru i imao je servisnu, pise da je servisiran do 120.000kom u VW, ja sam ga uzeo sa 135.000 pre godinu ipo dana. Ono sto gore rade poljaci i arapi to je strasno, ja sam nemcu trazio pasos da vidim dal je nemac. Auto sam nasao 250km od Berlina, pa mi se auto svideo, pa sutra dan idi opet kod njega da odradimo papire i policija proveri da li se slazu papiri sa automobilom. NAsi prevaranti mi nudili da auto ide preko neka firme, pa na kamion, pa me auto ceka u suboticu, neka hvala. Pa hoces od naseg blanko overen ugovor za 50e, ne hvala. Kod nemca advokata kosta 15e. Ono sto znam je da u zavisnosti od kilometraze placaju osiguranje, ima onih koji prelaze mnogo pa smanjuju kilometrazu kako bi manje platili osiguranje. Ako bi ih uhvatili odrali bi ih. mene je auto VW Bora 1.9 TDI sa full opremom sa prvom registracijom 1.10.2003. kostao 5400e + carina 1200e+ papiri gore300e + papiri nasi (prevod, tehnicki, prva registracija, tablice, saobracajna) 350e. Ma bezi. A video sam ljudi vracaju automobile sa lizinga pa ovlascene kuce prodaju, kod njih kupljeni, servisirani, daju garanciju, jesu malo skuplji ali i sigurniji. I sad koliko je mene kostalo i dodje neki pajser da me uci kako sam mnogo platio, kako mi ne valja ovo, ono, ma nek se nosi, neka ide gore pa neka kupi. I onog madjara kad nisam klepio, trazi 20e da mi overi izvoznu carinsku dekleraciju. Ja sam u to vreme VW polo buljavi 2002. 1.9sdi ovde prodao za 4500e, otisao po Boru i kod jednog nemca video isti buljavi polo 1.2benzinac, crni metalik, 5v kostao je 5200, da ga skpusti i na 4500 + carina mnogo je. i Nemac mi rece, sine ako si dosao ovde da kupis dobar a jeftin auto bolje se vrati kuci. A ovde je trziste iskrivljeno da iskrivljenije ne moze biti, Pozdrav, umori se.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #1167 poslato: Januar 13, 2013, 10:51:33 posle podne »
Po meni mnogo si platio Boru, realno ne vredi te pare.

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #1168 poslato: Januar 13, 2013, 11:02:29 posle podne »
Za te pare sam ovde mogao da nadjem ocarinjen. Ali to je ono o cemu pricam, idi gore i kupi boru, 2500e i ocarini ga i da izadje na 4500e, govorim o vremenu pre godinu ipo dana. Hoces dobar auto moras da platis, zato sam ja zbog procedure vise plati ovde skuplje u ovlasceni servis i teraj. Bora je bio i skuplji zbog toga jer ima euro4 a po centrima vecih gradova ne mozes da vozis bez uro 4 norme, njima to igra bitnu ulogu ali kod nas ne. tako da mu je i to dizalo cenu.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #1169 poslato: Januar 13, 2013, 11:05:08 posle podne »
Kako sada funkcioniše to kada je ukinuta carina ovde, samo se PDV plaća? Npr. nađe se preko auto za 2.500 evra do 2.000 kubika i koliko bi ukupno izašao na naše table? Nisam u toku pa zato pitam biggrin

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #1170 poslato: Januar 13, 2013, 11:12:45 posle podne »
Sada je cinimi se bez carine ako je auto iz EU a 12.5% ako je van EU. da ne bi platio carinu mora u zemlji u kojoj kupujes auto da uzmes dokument eur1 kako bi dokazao da je auto iz EU, tada dobijes i izvoznu carinsku dekleraciji koju overava zadnja zemlja eu, a to je recimo kod nas madjarska ako auto ide tim putem. U mom slucaju carina je bila12.5% ali sa eur1 smanjena je na 5%. Onda placas pdv, ako ti zadrze auto na carini u carinarnici gde ga carinis onda placas i lezarinu, placas spediciju na ulazu u zemlju da ti odradi uvoznu carinsku dekleraciji i spediciju  u carinarnici gde carinis auto. tu imas i ocitavanje broja motora i sasije kod nekog na tehnicki, pa prevodjenje papira i onda sve to lepo u policiju sa jos jednim tehnickim na registraciju.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #1171 poslato: Januar 13, 2013, 11:15:59 posle podne »
@jovanmarkovic, hvala ti.
Šta kažete za Sabb 9-3, noviji od 2003 god.? Kod nas se kreću oko 5.000 evra a u inostranstvu oko 3.000 evra. Meni je to extra auto i baš mi se sviđa biggrin

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #1172 poslato: Januar 13, 2013, 11:21:26 posle podne »
propala je firma, tako da neces imati nikakav zvanicni servis.. verovatno ce neko da otkupi pravo na delove, ali moze da bude zajebano za x godina.
lollol

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #1173 poslato: Januar 13, 2013, 11:25:11 posle podne »
Onda ne vredi ga uzimati. Šteta, baš mi se sviđa a i lep mi je MG i Jaguar X-type ali su zeznuti takođe za delove.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #1174 poslato: Januar 13, 2013, 11:38:00 posle podne »
@SKYLINE  A Pagani Zonda 2001. ? biggrin
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #1175 poslato: Januar 13, 2013, 11:40:21 posle podne »
E to je auto a delovi su mu pristupačni lollol lollol

Hawkeye

• Gost
« Odgovor #1176 poslato: Januar 14, 2013, 12:50:05 pre podne »
Ljudi, ja ako ne znam sta je bolje znam sta je skuplje..
Uporedite samo cene dizela i benzinca kod novih automobila, ne morate nista vise da gledate..

Pozzz

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #1177 poslato: Januar 14, 2013, 02:41:50 pre podne »
palac gore za X-TYPE

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #1178 poslato: Januar 14, 2013, 11:10:18 pre podne »
X-type je prelep auto ali ni jedan nema ispod 2.000 kubika a i delovi su skupi. Pre bih onda uzeo Bembaru 525i e39 kada već plaćam reg. da znam zašto je plaćam biggrin

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #1179 poslato: Januar 14, 2013, 12:40:09 posle podne »
X.type su uglavnom 2.0d   motor kao u mondeu,tako sto se tice delove nema problema... A motor je zaista zivahan dooosta lepo ide,bas sam se iznenadio kad sam ga vozio. Odlican je to auto,samo se jako tesko prodaje,zato ga i nisam uzimao.
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!