Ja sam isao u nemacku po auto pre godinu ipo dana i nedaj boze nikad vise, procedure, pa slabo znas jezik, pa te salje negde ti i ne znas gde treba da ides, pa vadi Eur1 u policiji ne znaju staje, juri spediciju, pa izvozna carinska dekleracija, col tablice, osiguranje za col tablice, notar tj advokat da overi kupoprodajni ugovor. Pita me sta ce ti overa kad ti to ovde niko ne trazi, a ja mu kazem "Brate svabo traze kod mene sve ono sto vi i ne znate da postoji". Papirologija me gore kostala oko 350E + jedi, popi nesto, prevoz na tamo i na ovamo, setaj se po Berlinu trazi auto. I posle ovde
. Tako da nedaj boze. Kupujem ovde sledeceg i platicu ga skuplje nema problema.
Po meni vredi se iscimati ja cu to uraditi sad kad budem uzimao, kod nas 90% ljudi ne ide u ovlascene servise i ne odrzavaju kola kako treba a voze ih jos gore i jos nasi putevi boze sacuvaj, a u Nemackoj pa nema auta da nema overenu servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa + da ne govorim koliko su ocuvani svi... ja ne znam na mobile.de da li sam nasao i jedan auto da nema servisnu knjizicu iz ovlascenog servisa, a da ne pricam koliko su ocuvani ono je neverovatno...
Kada sam otisao po auto u Nemacku i uzeo Boru i imao je servisnu, pise da je servisiran do 120.000kom u VW, ja sam ga uzeo sa 135.000 pre godinu ipo dana. Ono sto gore rade poljaci i arapi to je strasno, ja sam nemcu trazio pasos da vidim dal je nemac. Auto sam nasao 250km od Berlina, pa mi se auto svideo, pa sutra dan idi opet kod njega da odradimo papire i policija proveri da li se slazu papiri sa automobilom. NAsi prevaranti mi nudili da auto ide preko neka firme, pa na kamion, pa me auto ceka u suboticu, neka hvala. Pa hoces od naseg blanko overen ugovor za 50e, ne hvala. Kod nemca advokata kosta 15e. Ono sto znam je da u zavisnosti od kilometraze placaju osiguranje, ima onih koji prelaze mnogo pa smanjuju kilometrazu kako bi manje platili osiguranje. Ako bi ih uhvatili odrali bi ih. mene je auto VW Bora 1.9 TDI sa full opremom sa prvom registracijom 1.10.2003. kostao 5400e + carina 1200e+ papiri gore300e + papiri nasi (prevod, tehnicki, prva registracija, tablice, saobracajna) 350e. Ma bezi. A video sam ljudi vracaju automobile sa lizinga pa ovlascene kuce prodaju, kod njih kupljeni, servisirani, daju garanciju, jesu malo skuplji ali i sigurniji. I sad koliko je mene kostalo i dodje neki pajser da me uci kako sam mnogo platio, kako mi ne valja ovo, ono, ma nek se nosi, neka ide gore pa neka kupi. I onog madjara kad nisam klepio, trazi 20e da mi overi izvoznu carinsku dekleraciju. Ja sam u to vreme VW polo buljavi 2002. 1.9sdi ovde prodao za 4500e, otisao po Boru i kod jednog nemca video isti buljavi polo 1.2benzinac, crni metalik, 5v kostao je 5200, da ga skpusti i na 4500 + carina mnogo je. i Nemac mi rece, sine ako si dosao ovde da kupis dobar a jeftin auto bolje se vrati kuci. A ovde je trziste iskrivljeno da iskrivljenije ne moze biti, Pozdrav, umori se.