Pozdrav, nadam se da sam na pravom mestu postavio post, trenutno vozim golf IV i vec duze vreme planiram da uzmem golf V karavan, 1.9 tdi.... tacnije planiram da uvezem iz nemacke, e sad pronasao sam auto koji bi mi odgovarao ali problem sa njim je sto nije proizveden u EU tako da se carina placa 12.5 % umesto 0% koliko iznosi carina na vozila proizvedena u EU. Covek koji drzi auto plac me je ubedjivao da su sve V karavan pravljene u meksiku i ne znam gde vec , sto meni zaista zvuci nemoguce, predpostavljam da je covek pokusavao da me ubedi da uzmem auto pa je malko izmisljao. Mene interesuje da li je ikako moguce da je ovo istina i kakva su vasa iskustva i da li ima nekih razlika izmedju vozila proizvedenih npr u nemackoj i vozila proizvedenih van EU ( afrika , meksiko.... ) U medjuvremenu sam se cuo sa spediterom i covek mi kaze da prvi put cuje da se prave u meksiku, razlika u carini je oko 800 eura , znaci golf V proizveden u EU carina i porez su oko 1200 eura a ova druga varijanta je oko 2000 eura. Nisam siguran da li pravila foruma dozvoljavaju ali mogu postaviti i link ka vozilu.