Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1272921 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Corrado G60
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #640 poslato: Septembar 20, 2012, 11:29:05 pre podne »
@Miro MNE, gde sam ja napisao da je audi prešao max 130.000 km, pokaži? Da ponovim, napisao sam 150-180.000 km, to možeš iznad da proveriš šta sam napisao i dalje stojim da taj golf nije prešao ispod 300.000 km a pitaj mnoge mehaničare da je golf 5 jedno veliko smeće, 4-ka je mnogo bolja. Pod brojem 1 ja sam više za turbo benzince a atmosferce ispod 1.8 ne bih kupovao nikada a dizel ni u snu, pa pre bih vozio bicikli jer imaću manje glavobolje ;) Što se konfora tiče, zavisi od osobe, mom zetu koji je visok 2 m je golf jedna konzerva a da ne pričam polo i ostali a on gleda samo limuzine bmw 5, 7, itd. Ti Miro gledaš samo potrošnju, kladim se da žudiš sa benzincem od 200 i kusur KS a nemaš para da to sebi prijuštiš ili nećeš da daš za benzin.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #641 poslato: Septembar 20, 2012, 12:37:25 posle podne »
Sta mislite o Golfu 4, 2003. god, 74kw 101ks, PD motor?

Imam ponudu da ga kupim od coveka od kog sam kupio i ovog mog golfa, jer je on uzeo mk6

Znaci 101 ks, 5 vrata, sivi, stopovi oni sa belim zmigavcem, trokraki kozni volan sa perforiranom kozom, neka sedista koja podsecaju na recaro, samo ne pise recaro na njima, noviji km sat, fabricka muzika, kasetofon i sarzer, digitalna klima, sva 4 podizaca, samo nema ESP, u perfektnom stanju, kao nov, prelep

Presao ispod 200.000, ima 18'' felne

Lici mi na model Pacific, Ocean ili Rabbit, samo ne znam koja je razlika izmedju ova 3 modela?

Na polovniautomobili.com ovi golfovi imaju malo jacu cenu, svi su od 4900 do 5600-5700

Koliko vredi taj golf sa tim motorom, 2003. godiste u perfektnom stanju, bez dinara ulaganja?
« Poslednja izmena: Septembar 20, 2012, 01:00:51 posle podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #642 poslato: Septembar 20, 2012, 01:49:45 posle podne »
Puno mi je to para za golf 4-ku, a da nema ulaganja na to zaboravi, u svaki polovan auto ako hoćeš da je dobar moraš uložiti a i ulagati. Dok uradiš veliki servis, pa ovo ono evo ti već preko 300 evra pa prevod i ostalo, nakupi se. Jedino ako dobro poznaješ čoveka i da znaš da nije neki prevarant i da ti se baš sviđa kupi ga. Moj brat se menjao sa drugarom u junu mesecu za golfa 4-ku 2002. god. sa istim tim motorom ali chipovanog, samo mu je gadna boja, svetlo crvena i za sada je zadovoljan jer je kupio od drugara. Burazer mu dao BMW 320 d E46 2003. god. a on njemu tog golfa i 2.000 evra! Po meni prosek je oko 4.500 evra za taj auto.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #643 poslato: Septembar 20, 2012, 01:59:32 posle podne »
Ja sam od tog istog coveka kupio golfa 4 koga sad vozim, vec 2 ipo godine, dinar nisam ulozio osim odrzavanja :) Odlican prijatelj od mog oca.  Znam golfa od dana kad ga je kupio

Nego je moj golf 2000. god, a ovaj njegov 2003. pa bih mogao da ga kupim, ipak je odlican. Pa ulaganja stvarno nema, jer ima novi set kvacila, letvu volana, sve sitnice oko trapova uradjene, a kod mene na golfu sve to treba da se menja :) Jos ovaj 2003. ima perfektan enterijer, u sustini sve isto kao kod mene osim volana samo sto je noviji 3 godine i manje je presao

Van mreže marko_tdi

• Jr. Member
  • *
  • Auto: 3bg 1.9TDI
« Odgovor #644 poslato: Septembar 20, 2012, 02:23:18 posle podne »
brate da sam na tvom mjestu ja bih ga trgovao  ;)

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #645 poslato: Septembar 20, 2012, 02:28:33 posle podne »
Pa ako si siguran da valja onda kupuj biggrin

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #646 poslato: Septembar 20, 2012, 02:31:58 posle podne »
Pa ako je sve kako kažeš, za neke normalne pare kupi... Ja najviše volim tako da kupim od nekoga u koga sam siguran...
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #647 poslato: Septembar 20, 2012, 02:42:44 posle podne »
Pa posto vec imam veoma pozitivno iskustvo, uzeo bih ga, jer znam taj auto vec 2 godine

Pa realna razlika u ceni izmedju mog golfa, i tog drugog je 800-1000 eura, jer kod mene treba da se ulozi nesto + sto je stariji 3 godine

Pricam o oba auta sa 18'' felnama, a kad bi mi on dao golfa sa 16'' highline felnama a ja njemu ovog sa 18'' cupra felnama, razlika bi bila malo manja.

Sa opremom je taj drugi bolji u smislu da ima i fabricku muziku, i trokraki volan, a losiji je samo sto nema ESP, a ja imam kod mene.

Ceo je svi, i lajsne i spojleri, sto mi se svidja, ali opet, vezan sam za ovog mog golfa, nekako mi je najlepsi i ne znam sta da radim

Kad na jednu stranu stavim ulaganja u moj auto a na drugu tog sivog golfa, vise mi se isplati njega da uzmem jer nema ulaganja + je noviji, a skoro isto ce da me kosta

To je onaj zadnji model, kraj 2003. sa belim zmigavcem, novim satovima,  sto bi neki reki, restyling  :D

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #648 poslato: Septembar 20, 2012, 04:42:18 posle podne »
Šta ćeš da radiš sa tvojim golfom ako kupiš taj?

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #649 poslato: Septembar 20, 2012, 04:56:42 posle podne »
Postoji opcija da prodam mog, i da dodam pare i uzmem tog drugog, ili se za sad razmatra da dam mog golfa i doplatu za tog. Ne znam da li znas coveka, u pitanju je Sale iz Krusevca sto ima servis za motore.

Van mreže HarisPB

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 TDI
« Odgovor #650 poslato: Septembar 20, 2012, 07:18:24 posle podne »
Zdravo VW-ci
Kakav je ovo motor,kako se pokazao i snagom i potrosnjom?
Iskustva,problemi itd,itd....?
Pomagajte
 mahac
Zena moze biti sa sela,ali auto mora biti iz njemacke!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #651 poslato: Septembar 20, 2012, 07:32:46 posle podne »
@Miro MNE, gde sam ja napisao da je audi prešao max 130.000 km, pokaži? Da ponovim, napisao sam 150-180.000 km, to možeš iznad da proveriš šta sam napisao i dalje stojim da taj golf nije prešao ispod 300.000 km a pitaj mnoge mehaničare da je golf 5 jedno veliko smeće, 4-ka je mnogo bolja. Pod brojem 1 ja sam više za turbo benzince a atmosferce ispod 1.8 ne bih kupovao nikada a dizel ni u snu, pa pre bih vozio bicikli jer imaću manje glavobolje ;) Što se konfora tiče, zavisi od osobe, mom zetu koji je visok 2 m je golf jedna konzerva a da ne pričam polo i ostali a on gleda samo limuzine bmw 5, 7, itd. Ti Miro gledaš samo potrošnju, kladim se da žudiš sa benzincem od 200 i kusur KS a nemaš para da to sebi prijuštiš ili nećeš da daš za benzin.

pardon eto nisi rekao 130 nego 150-180kkm ... velika stvar, tvrdis nesto za auto koje u zivotu nisi vidio ali znas da je maximalno toliko presao .... trebao bi otvorit neku konsultansku kucu u kojoj ces onako iz carobne kugle proricat kolko je ko presao, malo si smijesan

a to sto vele majstori silna mi je to prica, majstori koji (sem izuzetaka poput gedore i njima slicnih) nemaju pojma no prvo kad dodjes u servis im je da poklope gas da osjete oni kao da nadju kvar .... ne zasmijavaj me ... cetvorke da su toliko lose ne bi ih toliko taksista vozilo i ne gase se a licno znam bar 10 komada ovih 1,9 TDI od 90ks koje su po 500kkm presle

petice su auta za klasu bolja od cetvorke pogotovo sto se trapova tice, eto kad vec ucis da naucis i nesto novo sto mozda nisi znao ;)

odrasti malo pa onda pricaj jer ovo sto si ovjde napisao je na nivou djecaka od 18god koji je tek usao u svijet automobila i prosipa pamet okolo bez nekog osnova ;)

a za zadnju recenicu cu se samo slatko nasmijat ... nzm sta vozis al mislim da je tebi mojih trenutnih 180ks mnogo nedostiznije nego meni benzinac od 200ks za kojim pravo da ti recem ne zudim, jer da zudim odavno bih ga vozio i licno kolko god para da imam i dalje bih vozio TDI ;)  ne samo zbog potrosnje, nego zbog drugih stvari koje tebi kao velikom poznavaocu autoindustrije ocigleno nisu poznate :)
« Poslednja izmena: Septembar 20, 2012, 07:34:31 posle podne od strane Miro MNE »

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #652 poslato: Septembar 20, 2012, 11:24:54 posle podne »
 @Miro MNE, Dobro je ako si zadovoljan dizelom samo ga vozi a ja ću ostati na benzicu ;) Živeo biggrin

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #653 poslato: Septembar 20, 2012, 11:36:04 posle podne »
Sve to sto si napisao 1.9TDI PD, 101ks, 2003.god. sa svom tom opremom. Ja vozim auto sa tim motorom, doduse nije golf nego bora. Ima jos i 10 vazdusnih jastuka alu prstenove na instrument tabli... Auto je ekstra, ide kao sasav. Moj je EUR4 motor. Mislim da su to dobri automobili ali jako osetljivi na ovo nase lose gorivo. To im je ta cena. recicu ti da sam ja boru pre godinu i sest meseci gore u nemackoj platio 5.400 + carina i sve ostalo. Tako da je to ta cena. skulji su TDI PD nego obicni TDI motori.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #654 poslato: Septembar 21, 2012, 11:54:49 pre podne »
Kolega 10 vazdusnih nema nego 6  ;)

Inace Peco ako zanemaris tu "emotivnu" stranu sve ostalo je na strani "novog Golfa"

PD 101ks je pun pogodak odlican motor, prava mjera a ako ti kasnije poraste apetit za snagom mnogo lakse-jeftinije ces doci do konja i obrtnog na PD motoru nego na Boshu

nista osjetljiviji nije na naftu od bilo kog drugog PD motora a ako imalopazis dje i sta sipas uopste nisu osjetljivi ... slobodno trguj ako ti nije zao onog tvog  beer

Van mreže Zika Mk2

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #655 poslato: Septembar 21, 2012, 12:15:06 posle podne »
hteo bih da kupim dizel,koji je bolji motor td ili tdi? sta su im mane,prednosti?  hvala na odgovoru biggrin biggrin
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #656 poslato: Septembar 21, 2012, 12:39:09 posle podne »
bolji je TDI. . a sta planiras da kupis? u mk4 nemas TD, samo TDI i TDIPD. . a mk3, opet je bolji TDI. .

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #657 poslato: Septembar 21, 2012, 02:14:23 posle podne »
Hvala svima na savetima, ipak je moj golf otisao u oglase, pa ako se desi da ga prodam, idem odmah po PD 101ks da uzmem :)

Miro, to mi je bitno, iako uvek sipam Euro Dizel, ko zna sta sve mesaju ovde kod nas, pa mi je bilo bitno kakav je u odnosu na bosch taj motor

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #658 poslato: Septembar 21, 2012, 05:03:52 posle podne »
mislim da mozes bez brige, npr u CG nafta nije bas bajna a PD motori se ovdje vise manje bez problema voze zadnjih 5-6 godina i rijetko dje se desi neki kvar osim ciscenja dizni .... mislim da o tome ne bi trebao da razmisljas i to ne bi trebala da ti je prepreka pri kupovini, tako kad bi se gledalo niko nikad ne bi kupio PD motor na nasim prostorima ;)  nije to tolko osjetljivo kao sto se misli
« Poslednja izmena: Septembar 21, 2012, 06:22:42 posle podne od strane Modus »

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #659 poslato: Septembar 21, 2012, 05:52:12 posle podne »
Golf 4 TDI 110 KS ?
Zdravo VW-ci
Kakav je ovo motor,kako se pokazao i snagom i potrosnjom?
Iskustva,problemi itd,itd....?
Pomagajte
 mahac

1.9 TDI    
1997–2002    
I4 8V    
AHF/ASV    
1896 cc    
81 kW (110 PS; 109 hp) @ 4150 rpm    
235 N·m (173 lb·ft) @ 1900 rpm

Mislim da je to poslednji klasičan dizel sa boš pumpom.

Slični su se ugrađivali:

Audi 8L A3 (Mk1) , Audi B4 80 , Audi Cabriolet, Audi B5 A4, Audi C4 A6, Audi C5 A6
Ford Galaxy Mk1
SEAT Ibiza Mk2, SEAT Córdoba Mk1, SEAT León 1M (Mk1), SEAT Toledo Мк1-Mk2, SEAT Alhambra
Škoda Octavia 1U (Mk1)
Volkswagen Polo Mk3 Classic / Variant, Volkswagen Golf Mk3, VW Vento/Jetta Mk3, Volkswagen Golf Mk4, VW Bora/Jetta Mk4, Volkswagen New Beetle, VW Passat B4, VW Passat B5, Volkswagen Sharan, Volkswagen Caddy.

Najmanje problema, ide dobro, mala potrosnja, jeftino odrzavanje.