Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1226652 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #660 poslato: Septembar 21, 2012, 06:22:16 posle podne »
Ja josh uvek mislim da je za nashe uslove eksploatacije bosh majka... Dal ce peca da oseti tih 10 konja vishe sumljam... To shto je malo mladji auto, ne znaci puno... e sad, jesi li razmisljao kakve je delove taj lik ugradjivao, poshto kazes da su trapovi i sve utegnuti tiptop... Mislim licno znam da kod nas moze da se kupi SkF lezaj za cetvorku za 3200rsd a isto imash identican skf i za 5600rsd... Razlika u poreklu i kvalitetu... Ako je lik ugradjivao najjeftinije delove, neces se sa njima navozati. sad ne tebi je da reshish... Golf ti jeste super, ali mislim da ti je cena, malooo jaca. jbg... trziste je tako...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #661 poslato: Septembar 21, 2012, 06:57:29 posle podne »
Kolega 10 vazdusnih nema nego 6  ;)

Inace Peco ako zanemaris tu "emotivnu" stranu sve ostalo je na strani "novog Golfa"

PD 101ks je pun pogodak odlican motor, prava mjera a ako ti kasnije poraste apetit za snagom mnogo lakse-jeftinije ces doci do konja i obrtnog na PD motoru nego na Boshu

nista osjetljiviji nije na naftu od bilo kog drugog PD motora a ako imalopazis dje i sta sipas uopste nisu osjetljivi ... slobodno trguj ako ti nije zao onog tvog  beer
Kolega ja ti kazem 10 vazdusnih jastuka i to za vozaca i suvozaca, u prednjim sedistima sa strane, u prednjim - srednjim - i zadnjim subovima.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #662 poslato: Septembar 21, 2012, 09:37:20 posle podne »
taj u prednjim srednjim i zadnjim stubovima ti je jedan i zove se vazdusna zavjesa i to imas sa lijeve i desne strane potrazi malo po forumu o tome je vec bilo price

ti ako i dalje vjerujes u pricu koju si ti je servirao prodavac vjeruj u nju samo se ne nadaj da ce ti se zlu ne trebalo otvorit tih 10 komada  ;)

Van mreže Zika Mk2

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #663 poslato: Septembar 21, 2012, 10:43:34 posle podne »
koji je bolji motor iz golf-a 3 gtd ili tdi?
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Zika Mk2

• VW Početnik
« Odgovor #664 poslato: Septembar 21, 2012, 10:56:23 posle podne »
bolji je TDI. . a sta planiras da kupis? u mk4 nemas TD, samo TDI i TDIPD. . a mk3, opet je bolji TDI. .
koji je bolji motor iz golf-a 3 gtd ili tdi?
hocu da uzmem golf 3..:)
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
« Odgovor #665 poslato: Septembar 21, 2012, 11:12:51 posle podne »
Ziko,tdi 90 KS ili ako nadjes 110KS ,gtd je 75KS a isti je kao 1.6 od dvojke samo je 1.9

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #666 poslato: Septembar 21, 2012, 11:55:02 posle podne »
taj u prednjim srednjim i zadnjim stubovima ti je jedan i zove se vazdusna zavjesa i to imas sa lijeve i desne strane potrazi malo po forumu o tome je vec bilo price

ti ako i dalje vjerujes u pricu koju si ti je servirao prodavac vjeruj u nju samo se ne nadaj da ce ti se zlu ne trebalo otvorit tih 10 komada  ;)
ok, nisam znao za te zavese. ja vidim pise na svakom stubu airbag, pa sam mislio da je svaki za sebe. kada sam ga uzeo ja i nemac se nismo ni razumeli tako da nista nije ni rekao. pozdrav za tebe.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #667 poslato: Septembar 22, 2012, 12:39:31 pre podne »
Ziko,tdi 90 KS ili ako nadjes 110KS ,gtd je 75KS a isti je kao 1.6 od dvojke samo je 1.9
nije bas isti  kao 1.6. . 1.9td bolje povlaci i malo tise radi, uporedjivao sam. . a za mk3 kupi 110ks, to i ja planiram sada da kupim, samo malo su im nabili cenu. . a 90ks se odlicno pokazao samo nadji u dobrom stanju. .

Van mreže Zika Mk2

• VW Početnik
« Odgovor #668 poslato: Septembar 22, 2012, 12:43:07 pre podne »
nasao sam jednu,crna zatamljena stakla,tdi je motor..:) 97 god :D
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #669 poslato: Septembar 22, 2012, 12:44:21 pre podne »
daj link da pogledam. . ma ima ih milion na oglasima, al od kuda znas u kakom su stanju. . bicedobro

Van mreže Zika Mk2

• VW Početnik
« Odgovor #670 poslato: Septembar 22, 2012, 07:12:05 posle podne »
ma bre u kikindi,nije na oglasima ..:)
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #671 poslato: Septembar 24, 2012, 02:26:50 posle podne »
Molim za malu pomoc oko audija a3 2003god (noviji model) ...u pitanju je benzinac 1.6 ima 102 ks. Cena je 5990 presao je oko 130000 . Cuo sam neke price da je veliki potrosac. Nasuprot toga, za iste pare mogu uzeti isti audi ali samo 2.0tdi sa 140 ks ali je presao 160 000 ... Posto bi taj auto voyila moja sestra posle godinu dana vise mi odgovara ovaj slabiji model. Da li vredi uzeti ovaj 1.6 , i da li je cena malo naduvana za njega? Plus sto nije registovan,,, hvala unapred

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #672 poslato: Septembar 24, 2012, 02:41:45 posle podne »
Cena je naduvana, 2.0 dizel nemoj uzimati jer kada se pokvari haos je, bolje uzmi onda 1.9 dizel. Ja ne znam što ne uzmeš 1.8 benzinjaru još turbo.

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #673 poslato: Septembar 24, 2012, 02:52:30 posle podne »
Imaju ta dva u ponudi. Ovaj 1.6 ide odlicno, lep je , crni metalik, dosta ocuvan. Kad kazem da ide lepo ne mislim da lepi za sediste, ali ubrzava solidno. U ovom drugom se nisam vozio ali on je posebna prica (140 ks) mora da kida. Cena je ogranicavajuci faktor . :(
Ovaj sto prodaje 1.6 kaze mi da je potrosnja mala i da nema potreebe da mu se ugradjuje plin (ja bih to uradio jer kazem vam, sestra ce ga voziti posle), a na netu sam iscackao da dosta trosi za mali auto. Kolika je cena 1.8t audi3 (ali novija verzija 2003+ )

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #674 poslato: Septembar 24, 2012, 03:09:00 posle podne »
Drug ima novi a3, 1.6. motor, ispod 9l ne moze da spusti u gradu, a moze i vise da trosi, dok je na otvorenom ok potrosnja.

Bolje sacekaj, da ti naleti neki 1.5 tdi sa 105 ks, on extra ide, malo trosi. 140 ks ide mnooogo dobro, ali samim tim vise trosi, a ako se pokvari, haos je, kao sto je rekao skyline :)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #675 poslato: Septembar 24, 2012, 03:26:11 posle podne »
da je 2,0 haos bas i nije ima ih i koji su jako dobri ne generalizujte zato postoje i kodovi motora pa po njima ispitajte koji je dobar koji los. Inace ako auto ide sestri (da ne ulazim u to kakav je vozac) po meni je bolje kupiti 1,6 ... jer tesko da ce zensko paziti TDI i bilo koji T motor uopste, zbog svih onih finesa i sitnica koje je potrebno paziti ukoliko mislis da traje (upbrzanje pod opterecenjem, natezanje lednog, gasenje vrelog motora itd). E sad potrosnja je prica za sebe jer taj 1,6 u saobracaju kakav je recimo u PG oko 10 do 11 trosi, u BG-u racunam da ispod 12 ne moze jos kad je klima .... cao zdravo, taj motor je idealan za vozila poput trojke, cordobe i sl, eventualno cetvorke mada i tu loce  ;)

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #676 poslato: Septembar 24, 2012, 04:37:27 posle podne »
Evo sada sam gledao u polovnim automobilima, imaš audija a3 2003 god. 2.0 fsi 150 ks od 6.500-7.000 evra da biraš. Po meni bolje to uzmi a ne 1.6 ;) Pretpostavljam da je mnogo bolji motor od 1.6 a troši skoro isto a razlika je 50 konjića, ugradiš plin i živeo biggrin Mada da sam na tvom mestu, pogotovo ako će ti i sestra voziti uzmeš lepo Suzuki Swift 1.3 92 ks od 2005 god., imaš 2007 god. za oko 4.600 evra da biraš. Auto je mali gradski, brz, startan, jako malo troši i bukvalno se ne kvari ako ne veruješ zovi bilo kog mehaničara i prodavnicu auto delova pa neka ti kažu. Taj auto ću kupiti kad tad, auto je bukvalno odličan a japanci su poznati kao mali potrošači a i ne kradu se biggrin

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #677 poslato: Septembar 24, 2012, 05:13:23 posle podne »
a nekako mi je suzuki cudan  biggrin ne potcenjujem ga  biggrin gledao sam klija ovog novijeg ...dosta je jeftiniji

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #678 poslato: Septembar 24, 2012, 05:47:41 posle podne »
Da ali Clio je kanta naspram Suzukija. Clio em se krade em su mu mu trapovi očajni, francuzi i italijani nisu za naše puteve jer su previše mekani i nisu navikli na naše kratere biggrin Ako uzimaš auto onda uzmi nemca, šveđanina ili japanca a ove ostale zaobiđi u što širem luku lollol lollol Suzuki je moćan, neobičan i redak i kada prođeš retko ko se neće okrenuti za njim a još se i ne kvari i jako mali je potrošač. Veruj mi za tu kubikažu 1.3 ujeda ali ozbiljno ;)

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #679 poslato: Septembar 24, 2012, 07:16:27 posle podne »
to za suzuki je skyline u pravu, i manja je sansa da je muljano sa kilometrazom. mada ljudi, daj da se ne lazemo, 1.6 je sasvim zadovoljavajuc motor, neka prica ko sta hoce. za 90% voznje po gradu i vise nego dovoljan. to sto ces sa njim na more jednom godisnje nece ti sa glave kruna pasti. pa ja sam na more isao, prevalio 2500 km sa 1.4 i 75 ks i stigao hvala Bogu ziv i zdrav :) 140-160 km/h i dosta, sta ce ti brze od toga?! a 2.0 dizel je jako dobar ako vozis van grada vecinom. za po gradu nema poente to kupovati, sta ce ti? samo ga gusis! na kraju krajeva, kupi sta se shveci svidja, ako ce ga vec naslediti posle...
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu