Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1225925 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #620 poslato: Septembar 19, 2012, 03:39:36 posle podne »
Sta je bolja kupovina, audi a3 , 2004 godiste, benzinac 1.6, sa 100 konja  i 130 000 predjenih km ili golf 5  1.9 tdi 90 ks, i 200 000 predjenih km...
Naime, cena je negde iste oko 5500  evra, e sad, golf je golf, ali audi mi je skroz nepoznanica sto se servisa tice, potrosnje i njegovog benzinskog motora... zna li neko. hito mi je

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #621 poslato: Septembar 19, 2012, 03:42:03 posle podne »
Audi = Volkswagen

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #622 poslato: Septembar 19, 2012, 03:50:01 posle podne »
Ako je kilometraža prava, ja bih uzeo audi. Kolega ga ima, jeftin je servis, auto ide i leži fantastično i nije neki veliki potrošač...
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #623 poslato: Septembar 19, 2012, 04:24:35 posle podne »
to da 1,6 nije veliki potrosac okacite macku o rep  ;)  umije on u gradu do 12 da lokne a to ti dodje na isto kao stari 1,8T motor. Jednostavno taj motor se muci sa audijem.

to da lezi nzm zasto bi bolje lezao od golfa V jer im je trap na saraf isti sem sto u golfu najvjerovatnije imas 15" tockove a audi je rijedak sa 16" najveci broj kod nas prodatih audija ima 17" jedino iz tog razloga je konkretno taj audi mozda stabilniji i ima bolje lezanje. Ista auta bre, tvrde neki ljudi, ali ja to nisam tako drasticno primjetio, da je audi kvalitetniji unutra, nidje to nisam mogao otkrit, oba ostavljaju 5+ utisak na mene.

jesu li oba 2004-god?

licno ovdje bih definitivno birao spram stanja auta ali ako podjemo od pretpostavke da su oba ocuvana, neudarana definitivno bih golfa birao, nafta je nafta, taj mrcni 1,6 ima debele graske znoja da ispusti dok pod opterecenjem pretekne nekog, sa golfom iako je to najslabija verzija ce sve to biti znatno lakse

sto se tice svega ostalog jako kvalitetna auta i sa te strane tesko ces pogrijesit koji god odabrao ;) 
« Poslednja izmena: Septembar 19, 2012, 04:27:33 posle podne od strane Miro MNE »

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Rabbit 2.5
« Odgovor #624 poslato: Septembar 19, 2012, 04:25:30 posle podne »
Pa ovako. Moje misljenje ti je Golf. Meni se iskreno vise dopada a i mislim da je ipak bolje posto je dizel motor. Dezel motori su izdrzljiviji a i potrosnja je nesto bolja.

1.9 dizel nisam vozio ali 1.6 jesam i iskreno jako je trom i bucan cim se predje 120-130. Potrosnja ok sve dok se nestisne papucica gasa malo vise.
Ja licno imam golfa 5 ali benzinca 2.5. Prezadovoljan sam autom.

Mozda ti je najbolje ako imas priliku da isporbas oba auta. Ako su kilometraze prave i jedan i drugi su ok. 200000 nije nista za dizel motor.
Iskrena preporuka je da vidis samo sta ti se licno dopada. Po meni od ta dva Golf to je bolja varijanta :)

mahac
« Poslednja izmena: Septembar 19, 2012, 04:27:34 posle podne od strane leponiko25 »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #625 poslato: Septembar 19, 2012, 04:29:35 posle podne »
da je dizel motor izdrzljiviji je predrasuda, a ne cinjenica

potegao bi i jednog i drugog niz ulicu i video koji ide bolje
golf 5 je veci
a3 je za sitne ljude i zene
« Poslednja izmena: Septembar 19, 2012, 04:31:37 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Rabbit 2.5
« Odgovor #626 poslato: Septembar 19, 2012, 04:38:40 posle podne »
+1

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #627 poslato: Septembar 19, 2012, 04:57:45 posle podne »
Definitivno audi. Benzinci su bolji i jeftiniji za održavanje. Taj golf nije prešao ispod 300.000 km u to budi siguran dok je taj audi max 150-180.000 km prešao. Ako hoćeš probleme kupi dizela a ako hoćeš da prođeš sa manje ulaganja onda audi.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #628 poslato: Septembar 19, 2012, 05:33:53 posle podne »
to da 1,6 nije veliki potrosac okacite macku o rep  ;)  umije on u gradu do 12 da lokne a to ti dodje na isto kao stari 1,8T motor. Jednostavno taj motor se muci sa audijem.

to da lezi nzm zasto bi bolje lezao od golfa V jer im je trap na saraf isti sem sto u golfu najvjerovatnije imas 15" tockove a audi je rijedak sa 16" najveci broj kod nas prodatih audija ima 17" jedino iz tog razloga je konkretno taj audi mozda stabilniji i ima bolje lezanje. Ista auta bre, tvrde neki ljudi, ali ja to nisam tako drasticno primjetio, da je audi kvalitetniji unutra, nidje to nisam mogao otkrit, oba ostavljaju 5+ utisak na mene.

jesu li oba 2004-god?

licno ovdje bih definitivno birao spram stanja auta ali ako podjemo od pretpostavke da su oba ocuvana, neudarana definitivno bih golfa birao, nafta je nafta, taj mrcni 1,6 ima debele graske znoja da ispusti dok pod opterecenjem pretekne nekog, sa golfom iako je to najslabija verzija ce sve to biti znatno lakse

sto se tice svega ostalog jako kvalitetna auta i sa te strane tesko ces pogrijesit koji god odabrao ;) 

pa i moj prethodni auto je sabijao 12l u gradu u guzvi,a bio je 1.1. Moje misljenje -Audi

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #629 poslato: Septembar 19, 2012, 05:37:47 posle podne »
Golf 5 je definitivno funkcionalniji , i mnogo je bolji 1.9 tdi od drljavog 1.6  ,redovno servisiranje kosta odprilike isto , jedino sto moze dodatno da ti napravi problemm je turbina i plivajuci zamajac, ako je to dobro na 5ici uzimaj

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #630 poslato: Septembar 19, 2012, 05:58:04 posle podne »
Nikada nece biti isto finansijski odrzavanje Audija i VW-a. Bas zbog samog brenda i ona 4 kruzica ces placati delove bar jedno 20% skuplje. U to budi siguran. Drugo, mikada neces imati potrosnju sa 1.9 TDI kolika ce biti sa benzicom 1,6. Odmah racunaj skuplju voznju zbog potrosnje bar 20%. Znaci sve u svemu dodaj 40% skuplje ce ti biti voziti A 3 nego Golfa 5. mahac  Za ovo sto sam napisao smem da stavim glavu na panj.
« Poslednja izmena: Septembar 19, 2012, 06:10:23 posle podne od strane Modus »
Boban-Rus

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #631 poslato: Septembar 19, 2012, 06:26:25 posle podne »
a3 voze zene,ako je auto za tebe onda golf 5 naravno 1.9 je tata  za makanju  od 1.6
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #632 poslato: Septembar 19, 2012, 07:06:21 posle podne »
Prvo, nisam rekao da audi bolje leži od golfa, već da leži jako dobro i nisam rekao da ide na isparavanja. Drugo, rekao sam ako je kilometraža realna, pošto ja u priče reda "300 000 km za taj motor nije ništa" i slično ne verujem i niko ne može da me ubedi u suprotno, kao što nikada ne bih kupio noviji auto sa preko 100-120 000 km na satu, jer je meni sve preko toga puno. Treće ne bih kupio polovnog dizela da ne poznajem vlasnika, ili da mi neko ne garantuje za njega. Taj golf može biti dobar, ali ako je neki leš, dečko ga je ugasio. audi benzin ćeš zakrpiti za mnoooogo manje pare nego golfa dizela. Da me neko ne shvati pogrešno, ne pljujem ni po kome, i ni po jednom autu, ali vodim se prostom računicom. Moj prijatelj je na takvom audiju uradio veliki servis (pumpa, španeri, ulje, etc....) i zamenio je diskove napred, za ukupno oko 30 000 rsd. sa njim sam bio dok je plaćao. Ako je to puno..... beer
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #633 poslato: Septembar 19, 2012, 07:25:00 posle podne »
Audi A3 2004 sa 130,000 nema nigde za te pare. 1.6 u A3 je isti kao i u Mk5 - oznake motora se poklapaju

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #634 poslato: Septembar 19, 2012, 08:09:55 posle podne »
@shvexoman a dizne? Menjaće dizne svakih 30.000 km na tdi-ju, dok vi promenite dizne na vašim traktorima ja na benzicu uradim ful generalnu.
@Boban-Rus, biće skuplje gorivo jedino a kada mu rikne dizel ima da ga izađe 3 puta više nego da je vozio benzinca. Može uvek plin da ugradi.
Audi A3 je mnogo lepši auto dok je Golf 5-ca previše glomazan, uzak a visok, ako ćemo tako i Golf 5-ca je ženski auto.
Zapitaj te se zašto 99,9% mehaničara voze benzinjare.
Po meni ko prelazi ispod 50.000 km godišnje ne isplati mu se dizel. Dizel je samo za prelaženje km.
Druže, kupi ti benzica ali jačeg, min. 1.8.

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #635 poslato: Septembar 19, 2012, 08:19:41 posle podne »
skyline koko si ti auta vozio  tj promenio sto jednih sto drugih te si  tako siguran da je benzinac bolji od dizela
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #636 poslato: Septembar 19, 2012, 08:45:37 posle podne »
@cicero Vozio sam mečku 124 300d, e on nije bio loš, prešao je preko milion km i on je baš trajao, mečke stare i golf 1 i 2 dizele cenim ostale su šerpe. Brat mi je imao pola 2001 god. 1.4 tdi, bmw e46 320d 150 ks, sada vozi golf 4 1.9 tdi, dosta je para uložio i ulaže ali dobro i zarađuje, ćale mi ima Fiat Doblo 1.9 jtd 2003 god. i on je od januara do sada uložio najmanje 1.000 evra na popravke, što pumpe za gorivo, eger ventil, dizne tako i buraz, samo mi ćale prelazi 70.000 km god. verovao ti ili ne. Sve navedene automobile sam vozio ali najviše taj Fiat Doblo. Stric mi fura samo benzinjare, ranije Mitshubishi Lancer pa Kiju Clarus a sada Mazdu 6 2005. god. pa nikada nije imao problema sa autom, imam i brdo dosta primera ali naš narod je takav da gleda samo trenutno koliko potroši a kasnije kada ga sastavi kvar pukne brdo novaca na te silne kvarove. Shvati da mi nemamo kvalitetno gorivo za dizele i vidi malo po inostranstvu koliko košta dizel koji je prešao do 150.000 km pa 3 puta skuplji nego koji su prešli 300.000 i kusur km.

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #637 poslato: Septembar 19, 2012, 09:49:48 posle podne »
Golf 5 uzak ???   blink
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #638 poslato: Septembar 19, 2012, 10:51:20 posle podne »
Naspram visine.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #639 poslato: Septembar 20, 2012, 09:54:16 pre podne »
e moj skajlajn prije ce crci dizna na tom 1,6 od benzina nego na 1,9 TDI od 90ks  ;)

kako mozes da kazes da je auti presao max 130kkm a golf sigurno preko 300kkm? Znas li konkretno te aute?

I da ako je normalno i savjesno odrzavan 200kkm je nista za taj motor ako nije i 50kkm je pitanje kad ce sve crci  ;)

neuporedivo po meni jos je audi najvjerovatnije 3 vrata znaci sto se komforta tice bruka (mada ima i petica sa 3 vrata).

i nzm sta to rikava toliko na tim dizelima pogotovo 1,9 da tako pricas o njima? Ne radi se brate o 2,0 (mada ni oni nisu svi toliko smece)?

Ako momak umije da vozi auto kako treba da se vozi trajace mu dizel i bice prezadovoljan ako ne umije no je duduk i zivotinja nek odma uzme 1,6 sigurno mu nece zamajac i turbo prolupat. Jednostavno  biggrin

sve zavisi i dje neko zivi za vojvodinu gore ne treba vam dizel nista, usaltas 5-u i cepas  lollol em malo trosi em se motor ne muci (mada ja opet licno polazim od toga ako u takvim uslovima 1,6 malo trosi kolko li onda tek 1,9 TDI trosi  biggrin )  al ko je nekad vozio 5 ljudi u auto i natovario ga recimo kao za ljetovanje taj ko tada jednom 1,6 proba a posle njega TDI nikad vise nece o 1,6 razmisljat  ;)