Autor Tema: passat b5,5 gasi se turbina  (Pročitano 80623 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Andrija

• Gost
Odg: passat b5,5 gasi se turbina
« Odgovor #40 poslato: Maj 27, 2010, 12:39:46 pre podne »
Fiki, ti si genijalac winner

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #41 poslato: Maj 27, 2010, 12:53:11 pre podne »
 lollol lollol a jest vele postavio dobru sliku za cirkusa lollol. babusnica ja nemogu da otvorim ono sto si ti postavio ali cu zvati druga sutra da slika rasturenog pasata kao tvog i da ti sam vidis mozes li je sam uraditi ili ne. jel posteno?

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #42 poslato: Maj 27, 2010, 09:01:15 pre podne »
cisto sumnjam da moze jer treba specifican alat, al ajde. lepo deluje na slikama ali treba doci do toga sto je na slikama. mislim na situaciju kada je turbina na stolu  ;)  biggrin

Van mreže fiki

• VW Početnik
  • ne jasi konja komu lici nego kuj ga ima
« Odgovor #43 poslato: Maj 27, 2010, 09:13:36 pre podne »
ma posteno je,turbina ako nastavi da zeza onda ce ici na rasturanje za sad cu ga malo po gasu pa mozda se samo po sebe resi problem
nego imam novi problem,neznam dali je za novu temu.
juce sam vozio auto bas iz razloga da malo radi turbina na malo veci broj obrtaja kad ono mi crkne km-sat zakuca se na nulu kao i onaj digitalni sat ispod ne broji kilometre tj.metre i u istom trenutku mi skazaljka za gorovo pocne igra kako se cimne auto tako i skazaljka mrdne i pali lampu za rezervu a u rezervoaru imam skoro do pola goriva.ja sam proverio osigurace i svi su ispravni.da li  je neko imao slicnih problema,

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #44 poslato: Maj 27, 2010, 10:02:05 pre podne »
 coilleo2tj prodaj ti to druze na vreme

Andrija

• Gost
« Odgovor #45 poslato: Maj 27, 2010, 10:47:57 pre podne »
popraviti turbinu moze svako, a samo pravi majstor moze da istera 50e iz dzepa coveku od babusnicu
tapsac

Van mreže fiki

• VW Početnik
  • ne jasi konja komu lici nego kuj ga ima
« Odgovor #46 poslato: Maj 28, 2010, 08:51:13 posle podne »
ma posteno je,turbina ako nastavi da zeza onda ce ici na rasturanje za sad cu ga malo po gasu pa mozda se samo po sebe resi problem
nego imam novi problem,neznam dali je za novu temu.
juce sam vozio auto bas iz razloga da malo radi turbina na malo veci broj obrtaja kad ono mi crkne km-sat zakuca se na nulu kao i onaj digitalni sat ispod ne broji kilometre tj.metre i u istom trenutku mi skazaljka za gorovo pocne igra kako se cimne auto tako i skazaljka mrdne i pali lampu za rezervu a u rezervoaru imam skoro do pola goriva.ja sam proverio osigurace i svi su ispravni.da li  je neko imao slicnih problema,
zamenio senzor(pinjon)na menjacu sad radi sve kako treba
turbina isto radi,nema da izbacuje sve je ok,jedino malo vise pljuje ulje na agr ventil

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #47 poslato: Novembar 28, 2010, 02:12:46 posle podne »
pozdrav drustvo,u zadnjih 10 dana kad vozim auto stisnenm malo jace gas  on  krene da vuce ko blesav i od jednom izgubi snagu,tj, iskljuci turbinu,onda kad ga ugasim i ponovo upalim on radi normalno sve do nekog trenutka dok mu ne nabijem jaci gas i opet se desi isto,posebno u vecim brzinama,,
to mi se desilo pre 7-8 meseci i mucilo me dosta,dosta para sam dao za te investicije boodala i menjao sam mu eger ventil,on je crko,pa sam mu menjao neki ventil na turbini, cistio usisnu granu,servisirao turbinu, i jos neki ventil menjao isto vezano za to i do sada je radio sasvim normalno,iso sam i na more sa njim,iso je ko munja,i sad opet ista prica
e sad bio sam kod majstora na dijagnosyici,on ga prikacio  i vozio ga malo i kaze da moguce da nije lepo ociscenja izduvna grana i ono najbitnije da mi turbina prepunjava,ne rasterecuje je neki ventil uopste,a ja sam to promenio,kad ga vozim i stisnem malo jace gas on prepuni turbinu i  iskjluci je, ide ko obican dizel,mrcvari se,ugasim auto pa ga upalim i on normalno radi.
mozda je neko od vas imao iskustva sa ovim jer  mene to  zeza od kad sam kupio auto,pa ako mi neko moze pomoci mnogo bi mi znacila?
i nebi bilo lose ako neko ima nekog dobrog  majstora za dijagnostiku i ovako za odrzavanje auta, jer meni je ovih mojih preko glave,3 majstora sam promenio,ucili se na mom autu
hvala unapred
  champ1

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #48 poslato: Novembar 28, 2010, 02:57:54 posle podne »
Ja sam u petak resio identican problem, ocistio turbinu i radi ko nov, uglavnom je to problem i resava se dosta lako, bar sam ja resio  biggrin

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #49 poslato: Novembar 28, 2010, 03:04:48 posle podne »
a ja sam je cistio pre 3 meseca i evo sad opet isto,videcu,ide na reklamaciju kod majstora  :angry:  nek se on drnda,jaki su mi to majstori,ako nezna da namesti ima da vrati pare,ili nije lepo ocistio to ili taj ventil ne valja,nije ga lepo nastelovao posto se on steluje pa mi zato prepunjava turbinu
  champ1

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #50 poslato: Novembar 28, 2010, 03:07:35 posle podne »
koliko te kostalo to ciscenje i stelovanje turbine?

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #51 poslato: Novembar 28, 2010, 03:13:46 posle podne »
70e
plus sto je za nedelju dana 4 puta rasturao turbinu jer mu na sastavu turbine i usisne grane ja mislim,ispravi me ako gresim, curilo ulje,iscuri skoro pola litra ulja na dan
 nesto je polomio kad je skidao kuciste od turbine pa je to vario posle, neki kao drzac ili taki nesto
  champ1

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #52 poslato: Novembar 28, 2010, 03:15:01 posle podne »
reklamiraj to pod hitno
bolje 70 eu da popijes u kafani nego da ih bacis beer

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #53 poslato: Novembar 28, 2010, 03:18:21 posle podne »
ma nije za 70e, bas me briga za to,ocu da namestim auto kako treba;u petak na ibarskoj sam krenuo da obilazim kamion i na pola kamiona mi izgubi snagu i nece da vuce a auto mi ide iz kontra smera,da me nije pustio i prikocio sleper odoh ja na onaj svet, nije za zajebavanje,zbog toga mi je najvise
ide sutra na dijagnostiku gore na medaku kod nekog majstora;svi ga hvale, pa ako se utvrdi da je to, ide na reklamaciju
  champ1

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #54 poslato: Jul 06, 2011, 11:38:15 posle podne »
ranije sam imao problem sa turbinom,nije hteo uopste da vuce gasio turbinu,i servisirao sam turbinu pre 6meseci i do sada je radilo sve ok,ali evo u poslednja 2-3 dana kad ga nagazim na auto putu vuce i prima gas ko blesav i dodje do nekih 120 i tu stane,nece da vuce,i onda ga ugasim i upalim i radi posle sve normalno,ide preko 120km/ha turbina je 6 puta servisirana i poslednje put sam je servisirao na medaku u TURBO SERVISU i do sad je radila normalno,egr ventil je stavljen nov prosle godine jer je stari zaribao,ventili su svi ocisceni i rade,vakum creva isto,ne razumem sta vise moze da bude,auto je normalno radio 6meseci  blink
ja mislim da prepuni turbina i zato iskljucuje,da je oslabio taj ventil(magnet) koji otvara taj ventil,ako neko zna nesto neka napise,svako misljenje je dobrodoslo
nema sta drugo da zeza vise,sve je ocisceno i provereno  angry2
« Poslednja izmena: Jul 06, 2011, 11:39:47 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #55 poslato: Jul 06, 2011, 11:57:31 posle podne »
vidi na dijagnostici,baca ga u "stand by mode",ako kazes da si cistio varijabilu i sve to radio, moze da bude maf senzor ili protokomer,ali ipak vidi na dijagnostici,sigurno je zabelezio kvar...

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #56 poslato: Jul 07, 2011, 12:01:37 pre podne »
videcu sutra,pa javljam  :rolleyes:
  champ1

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #57 poslato: Jul 07, 2011, 12:12:02 pre podne »
kad si menjao filter za vazduh  :rolleyes: jes glupo al oce da ne vuce kad je prljav  :rolleyes: e da meni se deshavalo da mi prepunjava tubo i da ide u taj "limp"mod, majstor rece da je neki ventilcic elektrocni...
« Poslednja izmena: Jul 07, 2011, 12:16:26 pre podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #58 poslato: Jul 07, 2011, 12:14:39 pre podne »
negde u novembru,januaru,pre neki dan sam ga izvadio i izduvao kompresorom,cist je
  champ1

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #59 poslato: Jul 07, 2011, 12:37:43 pre podne »
kad si menjao filter za vazduh  :rolleyes: jes glupo al oce da ne vuce kad je prljav  :rolleyes: e da meni se deshavalo da mi prepunjava tubo i da ide u taj "limp"mod, majstor rece da je neki ventilcic elektrocni...

Da elektromagnetni ventil (oko 2500din.), obavezno se menja ako se radi remont turbine, jer moze da zeza.

Sigurno je pod velikim pritiskom cim lepo vuce u nizim obrtajima a kad ode na vece i u turbini se stvori jos veci pritisak (veci nego obicno) ode na safe mod i iskljuci je.

Idi kod majstora vidi o cemu se radi, da nije geometrija...

EGR ventil ti nije zatvoren?