@bobane egr ventil sam kupio nov,nije zatvoren,
sad cu da vam napise sve od pocetka
Ovako:
Auto sam kupio u novembru 2009god,pre godinu ipo dana otprilike,kad sam ga kupio normalno je radio i iso jedno 3-4meseca,tek tamo u martu,aprilu je poceo da me zeza,dakle desavalo mi se kad izadjem na auto put i malo ga stisnem on dodje do 110km/h i cim predje to izgubi snagu i nece da vuce uopste,i to se desavalo stalno,ja ga ugasim i upalim(resetujem ga) i on malo normalno radi i opet se isto desi,izgubi snagu. Kupio sam bio polovan egr ventil jer ovaj moj je zaribao,ali ni taj polovan nije valjao pa sam onda kupio nov EGR ventil,oko 150e cini mi se da sam ga platio,i pre nego sto sam zamenio egr ventil ocistio sam izduvnu granu,komplet,auto je posle toga i menjanja egr ventila iso normalno jedno 2 meseca..
posle tih dva meseca poceo je da gubi snagu i da mi gasi turbinu u niskim obrtajima,u drugoij,trecoj,cetvrtoj brzini a pre toga nije tako,nego samo dodje do 110km/h u petoj brzini i nece vise da vuce,ne ko sad u niskim obrtajima,ispod 2000 obr,
ocistio sam turbinu jednom i opetr isto,skinuo sam turbinu opet i ocistio jos jednom i menjao neke ventile,ima ih 2-3 komada ja mislim,za turbinu su vezani nesto i opet isto se desavalo,vratio sam moje stare ventile jer su kako kaze majstor bili ok,a posle tog drugog ciscenja turbine na sastavu turbine i motora ja mislim mi je pisao ulje jer majstor nije dobro spojio,i dok je skidao turbinu treci put polomio mi neku cev na turbini,i tu cev sam ja naknadno kupio i zamenio mi je,ociscena su bila i vakum creva itd,znaci nema sta nije radjeno
e cetvrti put opet isto me zezalo i to sad najcesce i najvise u drugoj brzini da gasi turbinu i gubi snagu i ja popizdim vise i uzmem majstor mi skine turbinu jer i tad nije lepo spojio pa mi je pisala ulje,koje sam ja naknadno kupovao,i odnesem ljudima u turbo servisu na medaku i on covek uzme rasklopi turbinu i ocisti sve i kad sam dosao kod njega da podignem turbinu on mi je reko da turbina nije uopste ni ciscena niti otvarana,geometrija se rastelovala itd...on je sve to ocistio i pokazao mi i nastelovao geometriju i ja sam svojim ocima video da je ocisceno lepo,vratio sam turbinu na kolima i do sada,tj. do pre neki dan je auto vuko ko blesav,pun gas mu stisnem puni ko lud,ide u visokim obrtajima,nikakav probvlem,radilo je normalno jedno 6 meseci i sad opet isto
da napomenem da mi je taj covek sto mi je zadnji servisirao turbinu rakao da to nije krajnje resenje mog problema i da ce mozda morati da se steluju valjda neki ventili ili vakum,tako nesto
ali auto je radio 6 meseci bez problema i ja sam mislio da necu vise imati problema sa tim
takodje da napomenem da sam primetio da mi se turbina vise cuje nego pre,vise zvizdi,neznam da li to moze nesto da utice i bude uzrok mog problema
jer meni turbina ranije,pre tog poslednjeg ciscenja u turbo servisu nije se ni okterala kako treba,nije vrtela,to mi je reko taj majstor sto je cistio
e a sad mi se desava isto k na pocetku sto sam pisao,ko kad sam uzeo auto,dodje do 120km/h i nece vise,i to se desi jednom ili dva puta u toku voznje i ja ga ugasim i upalim i posle ide normalno,preko 120km/h i vise,ne zeza posle