@ Gedora
Evo sta me zanima majstore: Ako taj usisani vazduh, kada je vruc smanjuje kilovate (to su tvoje reci), kada je "normalan" (tj hladniji nego kada je vruc) onda ima realnu, propisanu snagu, kako to da onda kada je jos hladniji ne povesa snagu makar za 0,0000001 KS?
Dalje, pominjes ovde nekakav "metalni" filter a posto je tema o K&N filteru )i zanima me da li mislis na filter visokog protoka (sa mrezom koja mu drzi oblik i bas nicemu vise ne sluzi), filtere od kamiona (koji ima metalni oklop) ili postoji neki stvarno metalni za koji ja jos nisam cuo?
Dalje kazes da se "metalni" filteri peru u vodi ili benzinu a mene ovako neupucenog zanima cemu onda sluzi ono sredstvo koje kosta 15-20e?
Dalje, napisao si da svi motori bolje i lepse rade kada se usisa hladan vazduh (znaci sa K&N), i mene zanima kako se manifestuje taj bolji rad?
Ovde par njih koji su stavili VP filter kazu da im se oseca promena a vas 10 koji ste citali o tome i gledali na slici (niko ne kaze ja imam niti daje neke druge dokaze tipa taj rezultat sa dyn-a) kazete da je to sra..e,
neki pominju i dinamometar pa voleo bih da znam gde su to videli, testirali itd?
Onda trkaci na 402 metra (profi vozaci) cesto vidim da imaju bas VP filtere marke K&N a ne verujem da bi ih stavljali samo radi ukrasa

Onda izjava da je auto zivlji, agresivniji itd... meni ovako neiskusnom agresvnije znaci jace, yugo 55 mi je lenj a efi mi je agresivan a razlika izmedju njih je oko 10 konja (jedino ako se ne misli na bad-look haubu pa je zato agresivniji

)
Mislim da je ovo tema u kojoj treba da se napisu iskustva a ovde ima svega samo ne iskustava izuzev 2-3 posta na prvim stranicama

Toliko od mene.