Autor Tema: Golf 3.....trzanje vec godinu i kusur dana  (Pročitano 5979 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kizjanovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Golf 3.....trzanje vec godinu i kusur dana
« poslato: Februar 24, 2010, 11:20:49 pre podne »
...Pozdrav svima....Sve prisutne molim za savet....preporuku...lek...resenje problema...

Kupih Golfa 3 benzinca, motor 1.4 ABD, kupih ga jos u XI mesecu 2008 godine. Odprilike u februaru 2009 je poceolo sledece.....Kada se hladan upali, prvih 15-30 sec kao radi normalno, rekao bih sa mozda malo povecanim lerom (kao sauh), a onda odjednom pocne bukvalno da drnda,ko traktor.......broj obrtaja zna da padne toliko da izgleda kao da ce svaki cas da se ugasi...Ako mu dodam gas, prima ga,ali radi kao na 3 cilindra,trokira ili kako vec da nazovem takav rad.U pocetku sam ga ja ostavljao da radi tako sam, i  pravilo je bilo da on posle tacno 7 min pocne normalno da sljaka i na leru i kada mu se doda gas,s tim sto je znao ponekad,ali bas ponekad da blago tryne u toku voznje.
Medjutim kako dodjose hladni dani tamo nov,dec on poce zesce da *ebe....isto onako radi kao hladan ali u voznji cima samo tako,trosi k`o lud (spuca 10 l za 40 km), crni dim baca na auspuh....Zna da izgubi ler totalno,recimo stanem na semafor i on se ugasi, i nece da upali ako ne dodam gas s`tim sto ako pusti pedalu on se istog momenta ugasi...zna i izmedju saltanja da se ugasi pa strogo moram da pazim da ne po*ebem zubcasti...

Ni sam ne znam sta mu sve nije radjeno.....dal sam ja ovca ili sta li?....sam Bog zna.....Menjan monopoint, benzinska pumpa. filter goriva,ulje ponovo mimo redovnog servisa jer ga je toliko nalio benzinom da je ulje bilo kao voda,..zatim lambda sonda, jos jedno tri ciscenja monopointa, regulator pritiska goriva u monopointu,termoprekidac, termodavac, termostat...........To sve je menjano u jedno tri cetiri servisiranja...jer ja ga uzmem od majstora, kao sad je OK,on radi par dana pa opet stara prica i tako u krug, s tim sto svaki put lova,lova,lova......

S tim, sto ima dana kada radi kao sat...aloi to je .............pravi raritet

LJUDI............RECITE

Krle

• Gost
Odg: Golf 3.....trzanje vec godinu i kusur dana
« Odgovor #1 poslato: Februar 24, 2010, 12:02:03 posle podne »
Uh brate, muke... Najbolje ti je da zakazes kod gedore, on od babe pravi devojku... Mozemo mi ovako da nagadjamo danima, al dok ne odes kod pravog majstora, nista nisi uradio... Cimni Gedoru na pm, pa zakazi kod njega...

Van mreže kizjanovic

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Februar 24, 2010, 12:52:04 posle podne »
...Izvini nemoj se smejati mom pitanju...Ko je Gedora.....to mu je nadimak ovde na foruma,je`l..... a inace je serviser,jel?...Gde se nalazii u BG?

Hvala ti na odgovoru

Krle

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Februar 24, 2010, 01:04:48 posle podne »
Ne brini, nov si...
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?action=profile;u=22986

Gedora mu je nick ovde na forumu, ima servis u zemunu... U linku ti je njegov profil, pa mu posalji poruku..

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #4 poslato: Februar 24, 2010, 06:03:34 posle podne »
Kod drugara je samo trebao reset ecu-a.

p.s.Jel imas mozda plin u njemu?
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Februar 24, 2010, 06:44:32 posle podne »
sve to sto si zamenio zajedno sa lambda zondom sacuvaj i ponesi posle nedelje i ima da prede ko macak beer

Van mreže vox

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #6 poslato: Februar 24, 2010, 10:11:57 posle podne »
tako radi i moj golf 2
ali mu i ja vadim dusu kao sto i on meni vadi  driving

Van mreže kizjanovic

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Februar 25, 2010, 10:26:22 pre podne »
Ma resetovao sam ga nebrojeno puta......Prosle godine,dok je bilo toplo preko leta,znao je da radi sasvim ok,potrosnja mogu da kazem da je bila normalna, mada je i tada imao faze trzanja. Ali  evo kako sam ga tada vozio....kako stignem od nekle pred zgradu, otvorim haubu skinem klemu i tako ostane dok sledeci put ne krenem negde.Tada o5 stavim klemu i krenem. Ima cudne fazone toje sam tokom vremena provalio jer sam za tako dugo vreme imao fore da ga ispitujem na kojesta.Npr.....upalim, radi cudno,trokira...crni dim....ugasim ga......posle minut ga upalim radi,sto rekoste ....prede kao mace.

Znaci gedora....od sledece nedelje moze, je`l tako?

Hvala Vam puno svima

Van mreže kizjanovic

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Februar 25, 2010, 10:41:58 pre podne »
Ne odgovorih tasi...ne, nema plin...

Van mreže bane5

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 24, 2010, 05:31:32 posle podne »
i meni se slicno desava na benzinu ali ja imam plin i na plinu radi ko Bog.

Mozda je termo senzor sa 4 pina koji ti se nalazi na vodenoj racvi ako to upste ima ?

Ne znam da li si to menjao jer on meri temperaturu vode i salje racunaru koeficijent za odnos smese. Ako on pobrljavi salje neke gluposti i mogu se javiti razni simptomi !

Ja imam motor 1.6 benzin.

Ako nesto novo ima u vezi tvog problema , Napisi ovde !

Pozdrav

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
« Odgovor #10 poslato: April 28, 2010, 09:36:11 posle podne »
Menjao sam ja taj termodavac ili kako ga vec zovu, meni majstor rekao da je on uzrok zasto mi je pustio 3 litre benzina u motor pa sam menjao ulje posle 2000 kilometara...
Kao on regulise temperaturu i saug gas i jos nekih krs gluposti...
Bas me zanima da li si uspeo da sredis to na autu jer i ja imam neke slicne simptome sa trojkom 1.6 na benzin  angry2

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: April 28, 2010, 09:40:12 posle podne »
nije ga ni resio, masa slicnih se uclani na forum kad im se sjebe nesto i vise se ne pojave. napisao mi je sto poruka, zakazao da dodje da mu se uradi auto i... nestao u akciji

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #12 poslato: April 28, 2010, 10:15:12 posle podne »
Mislio covek da resi problem citajuci par recenica bez odlaska kod majstora...Verovatno mu zao para  :rolleyes:

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: April 28, 2010, 10:18:37 posle podne »
ti kad si iz loznice vec, jedini pravi, skolovani, odgovorni majstor u tvom gradu je dragoslav vujic-servis perkins.
svi ostali su tanki za njega.
jeste skup ali nemislis vise o tom kvaru koji zavrsis kod njega ;)

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: April 28, 2010, 10:21:02 posle podne »
Hvala na preporuci, mada imam ja svoje majstore, ako me oni iznevere ja odoh kod Perkinsa  alealeee

Van mreže BranimirStojiljkovic

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: April 29, 2010, 04:10:41 posle podne »
????????? ????? ?????? ?? ???? ? ??? ????,???? ?? ??? ???? ?????.???????? ?? ?????? ????? ??? ?? ?? ?? ???????? ?? ????????????,???? ??? ???? ?? ???? ????.? ??? ?? ???????????? ?????? ????? (??????) ???? ???? ?????? ? ???? ??? ??? ???? ???? ?? ?????? ??? ?? ????? (1.6 ???????? 94 ???.),??????? ?? ???????? ???? ????? ?? ???? ? ???? ???? ?? ??? ??? ??????.?? ???? ????? ???? ?? ?? ??????,??????? ??? ????? ?????? ???????????

Van mreže kizjanovic

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Maj 25, 2010, 04:08:51 posle podne »
Cisto da se operem od pljuvanja.......
Gedora,ja nisam nista zakazao, rekao sam da cu ti se prvo javiti radi dogovaranja pre no sto budem planirao da dodjem. Nisam se uclanio samo da bih teorijski razresio svoj problem......toliko glup nisam, da mislim da problem koji postoji godinu dana, mogu resiti sa par docukavanja sa covekom koji se razume u tu temetiku. Kod tebe ne dodjoh jos uvek jer nisam imao vremena, renoviram kucu celu i u haosu sam.....a para mi nije zao, da mi je zao mene nebi %ebali kojekavi dosada tzv majstori...koliko sam im dao para mogao sam kupiti drugi nov motor

Ja sam vec napomenuo da kada je toplo vreme, auto mi radi sasvim ok.....to trzzanje se vise, za sada, ne manifestuje. U medjuvremenu sam samo promenio hidropodizace jer su se malo culi, i stavio nove INA kupljene u Exportautu......Ljudi moji kako, se sada cuju novi, oni stari su bili melem za usi, necujni.....pa je bajni majstor, mog prijatelja preporuka,zakljucio onako dubokoumno, da je to verovatno sada uljna pumpa....Narode, jel to trend danas da mehanicari na "dobrom glasu" menjaju jedno po jedno dok ne nabodu sta je problem......

Taj problem da se cuju hidropodizaci je poceo da se javlja u dec prosle/jan ove godine, kada sam promenio ulje jer je staro bilo naliveno gorivom. Znam da mi je ovaj dripac naplatio i neko %ranje za ispiranje motora.....pada mi na pamet da mozda nije sav taj mulj ili kako da ga nazovem, prljavstina, malo zapusila sito uljne pumpe pa sada zvekecu hpodiz

Ljudi...ja radim sa racunarima....i znam, da kada bih ja, tako kao ovi majstori na koje sam ja do sada nailazio, popravljao racunare....pa ja bih se osassavio od para.....meni covek svaki kad donese svoj komp i ostavi ga, ja mogu  napricam da mu je i samo metalno kuciste crklo i da mora da ga menja...npr zbog zamora materijala.Izgleda da je malo ovakvih budala kao ja koji rade svoj posao fer, posteno i korektno.

Pozdrav svima.....znaci problem nisam jos resio........moracu ja kod Mr Gedore, kad-tad.....iako me malo napljuva ni riva ni duzna

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 25, 2010, 09:08:29 posle podne »
ma nije to pljuvanje druze ti da vidis koliko ja pisama dobijem kad upalim komp krstio bi se, sve izobjasnjavam principe rada cuda ovo ono ugovorim termin da se doveze auto posto moram planirati svaki radni dan, i taj se auto jednostavno ne pojavi, niti me vlasnik nazove da kaze ej nemogu danas doci radi nesto drugo. i tad se osjecas ko najveci idiot. bez potrebe si se nasao uvrijedjenim i nisam uopste imao takvu namjeru.
opusteno beer beer