Autor Tema: golf mk1 2.0 16v abf  (Pročitano 159200 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Tata kako se pise ljubav?? Pisi sine GTI
Odg: golf mk1 1978 ABF Project
« Odgovor #500 poslato: Decembar 24, 2011, 10:29:14 posle podne »
ma naravno pirke,al kao sto sam rekao,cekam da se isprazni garaza ovom drugaru i da pocnemo,a do tada da cujem sta drugi imaju da mi kazu oko toga...
PRODAJEM PLAVOG KAMELEONA.
Ne, crvenog...
Ne, zelenog... Uuuu... Ekstraaa... Ne prodajem ga !!
XD

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #501 poslato: Decembar 25, 2011, 06:19:58 pre podne »
e ja nisam nesto po pitanju toga strucan , ali kad vec ubacujes abf odradi i to ako je ikako moguce pa da imas pravu stvar ... imas sve delove na trici donoru ja bi probao i zezao se malo sa tim  , i golfa su tamo neki inzenjeri konstruisali  sredinom 70 tih prvu jednicu pa vidi danas koliko izmena  , zasto da i ti ne eksperimentises ...  biggrin
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #502 poslato: Decembar 25, 2011, 04:28:13 posle podne »
heheh ma videcemo za 10ak dana,kad pocnemo da radimo,pa ako ide ide,ako ne onda cu najprostiju varijantu,menjac od mk2 kocnice itd...
Ne, crvenog...
XD

Van mreže Dexxter

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #503 poslato: Decembar 25, 2011, 07:35:36 posle podne »
Pazi nista nije nemoguce. Samo je pitanje da li imas volje na tolike prepravke i zezanje. Ja sam vidao na jednom MK1 felnu sa 5 rupe. Kad sam skinuo tocak vidao sam de je kompletan trap ostao od MK1 ali je promenjen lezaj tocka i rukavac. I vidao sam da je prepravljena poluosovina jer je jedan kraj do menjaca ostao od MK1 a do tocka od MK3. I pravljena je ploca za cilindar kocnice. Lepo je upakovano i sluzi mnogo lepo. ali je u njemu motor 1.3. A pitanje je koliko bi ta poluosovima izdrzala na jaci motor?

A koliko sam ja upucen ugao drzaca amortizera na glavcini tocka nije isti kod MK1 i MK3. I da premestis rupe na nosacu morao bi nekako da produzis viljusku ili da nekim cudom ugradis viljusku od MK3. Jer bi dobio da ti tockovi imaju ogroman nagib a pritom ne bi mogao da vozis. Razmisljam celi dan o ovome i mislim da bi mozda mogao da ugradis ceo most od MK3 ali bi morao da seces nosace viljuska na MK1 i da pravis nosace mosta. I po meni je to najidealnija varijanta. Jer svaka ozbiljna prepravka komponente trapa tipa glavcine i viljuske znacajno oslabljuje trap. A sa druge strane limariju mozes da prepravljas do mile volje i samo moras da vodis racuna da ojacanje bude dobro i varovi budu dobri. 

Nisam ni sam pametan sta je najbolje. Ali mislim da postoje dosta resenja. Samo prvo i prvenstveno moras da rasturis oba auta i da tri puta meris a jedamput seces.
Imas ovde jednu sliku.
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3889085-mk1-golf-caddy-pickup-vr6-conversion...../page15

Van mreže ChroomLook

• Sr. Member
« Odgovor #504 poslato: Decembar 25, 2011, 09:34:54 posle podne »
Nije ni isto kacenje spona,razlikuje se,bolje prodaj te trapove sto imas i nadji od sirocca 16v ,i sve ti pase i ne mucis se nista!
zato pogledaj kilometarske teme koje motorno ulje da sipam, ksenoni, on road susreti... sve bolja od bolje u

Van mreže pirke12

• Sr. Member
« Odgovor #505 poslato: Decembar 25, 2011, 10:17:38 posle podne »
Sve moze da se iskombinuje ali bitan je krajnji rezultat. Da li ce to da pije vodu ili ne. I ja mislim da je najjeftinija varijanta (racunaj pare + vreme + zajebancija + rezultat) kao sto ChroomLook kaze kocnice od siroka 16v . Mislim da je stavljanje CELOG TRAPA  (most, viljuske, kocnice amorti....) odlicna stvar, i da bi auto bio dugovecniji sto se trapa tice. Ali je to krupan zalogaj ,i mislim da ne bi mogao svako da ga uradi kako treba. Pogotovo ako placas a ne radis sam. Mislim da i najbolji limari retko uzimaju tako nesto da rade, jer ne mogu da naplate previse vremena i zajebancije.

Dexxter je recimo uradio pravu stvar na svojoj jedinici kupivsi sve silen blokove od poliuritena. Lepa investicija ali odlican trap nakon toga. Sa obicnim delovima i sa tim motorom koji planiras da stavis, sto neko vec rece u prethodnim postovima, neces moci da pohvatas auto... Recimo na mom autu je trenutno los i prednji i zadnji trap , a za takvo stanje mu je trenutno mnogo i ovih 90 konja koje imam. Dobru karoseriju trapove i kocnice mozes da vozis i sa slabijim motorom, ali losu tesko sa jakim motorom.

Dobro odmeri sta ces i kako ces :)   Uostalom na greskama se najbolje uci. :)  Nemoj da te obeshrabrimo samo udri.
Golf 1 Cabriolet

Van mreže ChroomLook

• Sr. Member
« Odgovor #506 poslato: Decembar 25, 2011, 11:47:33 posle podne »
Pirke12
reko sam mu ja preko pm da ima mnogo posla,i da mu se nikako ne uklapa trap od trojke na keca,jer auto gubi simetriju,non stop otvara i zatvara trap,cim regliras trap izadjes na ulicu poremeti se,svakakve sam kombinacije pravio i sve i svasta pokusavo nije moglo,a da prebaci sanke sa trojke je veliki poso i retko ko ce to da prihvati da radi,tako da je najbolje trap od sirocca 16v i miran si,jer ja sam tako sad uradio i ne boli me glava i ostalo je u dzepu za druge stvari!
zato pogledaj kilometarske teme koje motorno ulje da sipam, ksenoni, on road susreti... sve bolja od bolje u

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #507 poslato: Decembar 26, 2011, 03:07:14 posle podne »
moj ti je savet, a to planiram i kod sebe da uradim, nazad kocnice od 2 gti-a zadnja balans stangla od scirooca 16v veoma ali veoma je tesko naci 24mm je precnik nje mada moze i od 1 gti ona je 21mm ja mislim sad mi stao mozak, napred od scirocca 16v je identican balans stangla kao i kod kockice gti 16mm napred stavis od scirocca 16v diskove i sve to znaci 256mm disk lepo bi bilo kosku dole i gore da stavis. a mozes i od g60 da stavis diskove napred i kljesta na jedinicine glavcine samo da kupis na ebay-u adaptere mada oni su skupi dosta preko 100 eura servo dobos stavis neki veci i misli da od pasata pasuje glavni kocioni to sad nisam siguran. naravno neke sportske amorte. i mogu ti poliuretanski silen blokovi i onda imas ekstra auto sto se tice krivine i kocnica sa 256mm napred i pozadi diskovima ima da koci ekstra.

Van mreže Dexxter

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #508 poslato: Decembar 26, 2011, 04:09:20 posle podne »
moj ti je savet, a to planiram i kod sebe da uradim, nazad kocnice od 2 gti-a zadnja balans stangla od scirooca 16v veoma ali veoma je tesko naci 24mm je precnik nje mada moze i od 1 gti ona je 21mm ja mislim sad mi stao mozak, napred od scirocca 16v je identican balans stangla kao i kod kockice gti 16mm napred stavis od scirocca 16v diskove i sve to znaci 256mm disk lepo bi bilo kosku dole i gore da stavis. a mozes i od g60 da stavis diskove napred i kljesta na jedinicine glavcine samo da kupis na ebay-u adaptere mada oni su skupi dosta preko 100 eura servo dobos stavis neki veci i misli da od pasata pasuje glavni kocioni to sad nisam siguran. naravno neke sportske amorte. i mogu ti poliuretanski silen blokovi i onda imas ekstra auto sto se tice krivine i kocnica sa 256mm napred i pozadi diskovima ima da koci ekstra.
Sve sto si sad naveo sam ja uzao za mog MK1. Samo sto sam ja stavio zadnje od Passata B4. To je definitivno najbolja kombinacija ali nije jeftina ni malo.

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #509 poslato: Decembar 26, 2011, 05:26:35 posle podne »
Videcemo ljudi kad krene pakovanja,hvala na savetima... beer
Ne, crvenog...
XD

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #510 poslato: Januar 06, 2012, 10:51:46 posle podne »
Danas golf oteran i radovi pocinju od utorka(zbog praznika)..bice slika... :rolleyes:
Ne, crvenog...
XD

dzalecar

• Gost
« Odgovor #511 poslato: Januar 06, 2012, 10:52:59 posle podne »
ja reko vec gotov i usao da vidim slike lollol

sala.. samo napred!

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #512 poslato: Januar 07, 2012, 12:57:29 pre podne »
samo napred ...  clap
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #513 poslato: Januar 09, 2012, 10:48:55 posle podne »
Danas izvadjen motor,sutra ostalo da se pocupaju jos neke sitnice i da izvadimo motor iz mk3 i videcemo za dalje...

Slike su losije,slikano telefonom...
« Poslednja izmena: Januar 09, 2012, 10:52:48 posle podne od strane MACNE_GTI »
Ne, crvenog...
XD

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #514 poslato: Januar 09, 2012, 11:06:19 posle podne »
hoces li sredjivati dodatno motorni prostor ili ces samo da ubacis motor , mislim konkretno na lakiranje , ili ces to kasnije kada masina proradi kako treba i ustelujes sve to lepo , mada bilo bi pozeljno to odraditi sada dok seces nosac motora , da ne cupas sve to posle ponovo napolje , osim ako nemas uopste zelju da to radis .
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #515 poslato: Januar 09, 2012, 11:10:07 posle podne »
Nosac je isecen,a motorni prostor se farba u mat crno pre ubacivanja motora...
Ne, crvenog...
XD

dzalecar

• Gost
« Odgovor #516 poslato: Januar 09, 2012, 11:11:25 posle podne »
Svaka cast ;) furaj samo napred! i ofarbaj motorni prostor u crno mat B)

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
« Odgovor #517 poslato: Januar 10, 2012, 12:58:28 pre podne »
Hvala..motorni prostor ide 100% u mat crno,to planiram bas dugo i evo sad kad je motor napolju imam prilike...
Ne, crvenog...
XD

dzalecar

• Gost
« Odgovor #518 poslato: Januar 10, 2012, 01:08:36 pre podne »
Samo napred B) jedva cekam da vidim u srbiji jedan 2.0 16v u kecu B) a da valja nesto!

Van mreže sreckoas

• Master Member
« Odgovor #519 poslato: Januar 10, 2012, 01:13:58 pre podne »
samo cepaj,bice do jaja kad ga zavrsis