Autor Tema: Pranje ciscenje motora  (Pročitano 8454 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MdiE

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 6
Pranje ciscenje motora
« poslato: Avgust 23, 2021, 05:10:58 posle podne »
Čime, kako je najbolje?

« Poslednja izmena: Avgust 26, 2021, 10:10:50 pre podne od strane Dino »

Van mreže jerotije318

• Sr. Member
  • Auto: Pasat b5.5
Odg: Pramje ciscenje motora
« Odgovor #1 poslato: Avgust 23, 2021, 08:23:04 posle podne »
Po preporuci sam kupio sprej koji je navodno za plocice [i nacrtana su klesta i plocice na spreju].
Naprskas gde hoces motor i istovremeno i cisti i susi, odlicna stvar.
Videcu kako se zove i javicu. Sprej kosta smesnih 320 din  :)
Samo VW

Van mreže DjoleBGD

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK5 1.9 TDI BKC
« Odgovor #2 poslato: Avgust 23, 2021, 10:00:09 posle podne »
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #3 poslato: Avgust 23, 2021, 10:04:24 posle podne »
Pa to je klasicni sprej za odmascivanje, prska se na nove diskove prije montaze, nevjerovatno kako skida masnocu ali ako ti nije puno masan motor mozda ti je najbolje da uzmes ovako nesto, https://www.okov.me/mn/proizvodi/sredstvo-za-ciscenje-motora-500ml
 ja sam zadovoljan, naprskas na hladan motor uzmes neku cetkicu za farbanje (cistu!) i onda s njom utrljas ako je dje vise zaprljano (djelove-uglove i coskove koji su tesko pristupacni i niko nikad nije uspio da ih opere)i onda opicis crijevom-mlazom posle dejstva (pise u uputstvu) isperes dobro, a najbokje bi bilo ako imas kompresor samo nemoj nekim jakim i da primices da kakvo crijevo ne iskidas ili nesto...mislim da ti je dovoljno crijevom, barem sam ja tako...a ovo sto ti je kolega poslao mozda bi valjalo prije ovoga sredstva ako imas bas nekog ulja nedje...ja sam prije svega skinuo zastitu sa haube sto znam da je ne natapam da ne istruli ili sto...i onda sam i haubu isto i mislim da sam i tu plastiku gore s motora skinuo, nju sam normalno deterdzentom prosao, skini to s aku da se ne puni vode, a mozda je neko prao i to i zastitu od haube pa provjereno zna da voda ne smeta
« Poslednja izmena: Avgust 23, 2021, 10:10:01 posle podne od strane bogdanPG »

Van mreže jerotije318

• Sr. Member
  • Auto: Pasat b5.5
« Odgovor #4 poslato: Avgust 23, 2021, 11:49:56 posle podne »
Samo VW

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #5 poslato: Avgust 24, 2021, 09:25:15 pre podne »
Brzo se istrosi sprej za kocnice, nije bas idealan da se pere ceo motor, najbolji je za nepristupacne delove i ako se cisti neka manja povrsina. Ako peres ceo motor, uzmi nesto kao sto je Bogdan preporucio, a realno mozes i bilo koji kvalitentiji odmascivac za kuhinju ako vec imas. :)

Van mreže VladPet

• Sr. Member
  • Auto: VW Passat B6 2010 2.0TDI STG 1
« Odgovor #6 poslato: Avgust 24, 2021, 11:23:48 pre podne »
Uzmes Axel Sgrasso, naprskas lepo svugde, cetku sa vecom glavom kod kineza, ocistis svugde, isperes sa mlazom vode pod pritiskom. Ja sam tako radio na svakom svom autu i ocistio je fenomenalno motor. E sad, ako si bas picajzla i volis da ti se sija(ja nisam), uzmi i neki preparat za plasticne delove, crnilo neko, i onda premazi plastiku, sijace ti se kao da je iz salona.
Sve ukupno ti treba 500din i 15min vremena. Ovi Sonax proizvodi, i ja sam mislio da su dobri, ali to je takva hemija, da ja nemam reci. Koristio za ciscenje felni onaj njihov Felgen beast, 2000din skoro kosta, sjebao mi boju na felni. Sonax ima odlicne neke preparate, ali pojedine samo.

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Avgust 24, 2021, 11:38:19 pre podne »
Kupiš Dimer 2L i razblažuješ sa vrućom vodom. Odmašćuje kao lud i pere vrhunski. Eventualno uzmeš četku za farbanje pa s njom malo utrljaš po plastikama i motoru.

Ispereš mašinom za pranje auta i to je to.
TDI POWER

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Avgust 24, 2021, 02:18:34 posle podne »
plasticne djelove po motoru ja mazem sa sredstvom za gume i top!
a dimer bogami sto znam kad vidim sto moze da uradi i kako nagrize mene je strah i razblazenog tako po "vitalnim" stvariman ne bih da razmisljam ali sto se tice pranja i odmascivanja nema preko njega sigurno

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
  • Auto: Volkswagen
« Odgovor #9 poslato: Avgust 24, 2021, 03:15:40 posle podne »
Mogao bi da probaš onim odmašćivačima za šporete i roštilje da probaš, ja čistim felne sa onim Fiplo odmašćivsčima, i jako dobro ih očisti bez trljanja po felni, samo isperem. Možeš i motorni prostor oprati njime, a jeftiniji je od dimera i to puno. Takođe ne treba zaboraviti na gumene dijelove, crijeva i ostale gumene dijelove oko motora, dimer vrlo lako može da nagrize te gumene dojelove, a sredstvo koje ti js predlažem ne može. Takođe ni brake cleaner ne može.

Van mreže MdiE

• VW Početnik
  • Auto: Golf 6
« Odgovor #10 poslato: Avgust 25, 2021, 11:01:41 posle podne »

Ne znam u cemu je fora al ne mogu lepo da vratim, ne bih otvarao novu temu, kad zatvorim ispadne mi plastika ova

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Avgust 25, 2021, 11:31:57 posle podne »
Pokušaj malo na silu. Nekad sa ovim plastičnim dijelovima je bolje što brži i jači pokret, pogotovo pri skidanju. Mislim da je u tome stvar, ja sam se tako na početku bojao da ću nešto da slomim, i baš sam polako radio sve što je bilo u vezi plastika i žabica, ali mi se pokazalo da će se nekad žabica prije pući kad se polako vadi, nego kad se malo jače povuče.

Van mreže vllada

• Full Member
Odg: Pranje ciscenje motora
« Odgovor #12 poslato: Avgust 26, 2021, 11:31:01 pre podne »
Ја сам баш тестирао тај Сонакс производ за фелне и Аксел Саграсо-одмашћивач,
Када сам мењао зимске фелне са летњим.
Две са Акселом две са Сонаксом, буквално је исти резултат са оба производа, једино што Аксел не производи боју коју прави Сонакс у додиру са прљавштином и то је то. Али кад буквално нема разлике. Чим потрошим Сонакс, а имам га још јако мало користићу само Аксел за фелне, па и остале ствари...
Uzmes Axel Sgrasso, naprskas lepo svugde, cetku sa vecom glavom kod kineza, ocistis svugde, isperes sa mlazom vode pod pritiskom. Ja sam tako radio na svakom svom autu i ocistio je fenomenalno motor. E sad, ako si bas picajzla i volis da ti se sija(ja nisam), uzmi i neki preparat za plasticne delove, crnilo neko, i onda premazi plastiku, sijace ti se kao da je iz salona.
Sve ukupno ti treba 500din i 15min vremena. Ovi Sonax proizvodi, i ja sam mislio da su dobri, ali to je takva hemija, da ja nemam reci. Koristio za ciscenje felni onaj njihov Felgen beast, 2000din skoro kosta, sjebao mi boju na felni. Sonax ima odlicne neke preparate, ali pojedine samo.

Sent from my vw mk5

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: Avgust 26, 2021, 11:33:10 pre podne »
Sonax mislim da ne nagriza aluminijum
TDI POWER

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Avgust 26, 2021, 11:48:32 pre podne »
Ja sam prosli put sa sonaxom i odlicno je bilo ali evo danas vala kupujem axel pa da isprobam

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Avgust 26, 2021, 01:18:49 posle podne »
Ja mislim da je većina Sonax proizvoda više populsrna zbog imena, ne zbog kvaliteta. Ja sam ranije koristio Sonax hemiju za čišćenje automobila, pa skoro kad sam odlučio da uradim dubinsko pranje sam potučio Grass hemiju koja ims ovlašćrno zastupništvo u Budvi, a Rusi je proizvode. Poručio sam zo sredstvo za dubonsko, i između ostalog šampon za pranje automobila. Šampon je koštao oko 2e 1l, traje oko 50 pranja. Ranije sam koristio Sonax sa karnaiba prirodnim voskom koji košta oko 5e 0.5l. mogu reći da mi se više sviđa Grass šampon, ostavlja puno bolji sjaj i ostavlja efrkat kao nakon poliranja, tako piše u opisu proizvoda, a tako je i pri upotrebi. Ja sam za felne koristio Diplo odmašćivače, ali ću probati Axel. Svašta sam koristio za felne, Sonax, K2, neke ptoizvode sa pumpi, dosta ih je bilo, ali mi se najbolje pokazao Diplo, Axel stvarno nisam probao. Jedno vrijeme sam i Fairy koristio za pranje tako što ga razmutim u vodu, pa istrljam felne. Mogu reći da je Fairy davao baš dobar rezultat, ali je mana što mora da se trlja. Te priče d aoštećuje aluminium nisu tačne. Svakako je bolje ovako nego Dimmerom kaobšto poneki autoperači rade.

Van mreže mur3633

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Avgust 26, 2021, 01:43:34 posle podne »
Ja dimerom perem odavno, samo dobro razblažim. Dobro odmašćuje i ispira zid gume kao i plastične blatarice. Malo je zeznuto ako su felne polirani aluminijum, tada hoće malo da nagrize. Obavezno ga razmutim u vruću, ključalu vodu. Tad najbolje funkcioniše.

Fairy je promašaj, jer ostavlja sloj za sobom.
TDI POWER

Van mreže Vwasil

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Avgust 26, 2021, 02:13:00 posle podne »
Ja nisam imao problem da mi ostavi sloj za sobom, dobro ga isperem mašinom pod pritiskom, pa možda zbog toga. Da li smije Dimmer da se koristi na farbamim felnama, odnosno wrapovanim felnama, presvučenim folijom?

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #18 poslato: Avgust 27, 2021, 11:06:30 pre podne »
Nije bio nesto preprljav vala

Ali ima razlike dosta

Samo da se.jos izmazu ove plastike, tako da sto se mene tice AXEL Sagrasso je pun pogodak!
« Poslednja izmena: Avgust 27, 2021, 11:08:32 pre podne od strane bogdanPG »

Van mreže VladPet

• Sr. Member
  • Auto: VW Passat B6 2010 2.0TDI STG 1
« Odgovor #19 poslato: Avgust 27, 2021, 11:49:13 pre podne »
Kazem ti ja, ziveo! :)