Pozdrav drugari,
Rec je o Golfu 4, 1.4, benzin + plin. Naime desava mi se sledece. U toku voznje, uglavnom ubrzo posle paljenja ali ne iskljucivo tad, desi se da auto pocne cudno da se ponasa. Iako ima plina u boci auto pocne da torkira na plin i momenat pre nego sto se ugasi prebaci na benzin. I zatim u narednih nekoliko minuta u voznji kad ponovo prebacim na plin on opet zatrokira i vrati na benzin. Pri tom u boci ima dovoljno plina a inace znate i sami (vi koji vozite na plin) da kad nestane plina auto samo prebaci na benzin bez ikakvog trokiranja. Kad prebaci na benzin radi normalno. Jednom mi je tako u leru kada je auto bio zagrejan, prebacio 5-6 puta sa plina na benzin i cak se i ugasio.
Bio sam kod plinadzije, filteri su cisti, nedavno stavljeni, a kada je zakacio autona dijagnostiku rekao mi je da mu se ne svidjaju vrednosti lambda sonde. Ako sam ga dobro razumeo rekao je da se sporo "budi" po pokretanju automobila i pokazivala je vredosti u opsegu od 0 do 0.5 a valjda bi trebalo da je u opsegu od 0 do1. Dali neko zna moze li neispravna lambda da izazove takve probleme?